در مورد توزیعها و میزکارها یکی این است که منتظر باشیم تا کی آن بخواهد ، فریز کند و بعد برویم سراغ دکمه پاور.
بهتر نیست توزیعی را که داریم در همان ابتدای نصب( این را می گویم در ابتدای نصب ، که دوستان معترض نباشند که فلان چیز را از منابع نامعتبر نصب کردی و یا فلان فایل کانفیگ را دستکاری کردی که سیستمت به این روز افتاده) به چالش بکشیم، ولی چکار میتوانیم بکنیم تا چنته اش را تحت آزمون بما نشان بدهد؟ برای تست و تحت فشار قرار دادن توزیع چه روشهایی وجود دارد؟ خلاصه چکار بکنیم تا سیستم نعره بکشد؟!!!
بنچمارک بگیرید. دقیقا نمیدونم با چه برنامهای ولی باید چنین برنامههایی وجود داشته باشند با blender هم میشه. ولی اینها بیشتر سختافزار رو به چالش میکشن تا خود توزیع رو.
بنظرتان مثلاً میزکار Xfce که در مانجارو و همچنین زوبونتو بصورت پیشفرض نصب شده و همچنین میزکار Xfce که بعداً به دبیان اضافه می کنیم، همه این Xfce ها یکی هستند، یا اصلاً کدهایشان متفاوت از هم میباشد و یا ....
اگه نسخهها یکی باشه، کدها تفوات زیاد خاصی با هم ندارند. اگه هم چندین نسخه جزئی با هم متفاوت باشن، باز هم کدهاشون با هم تفاوت زیادی ندارن. معمولا وقتی که نسخهها خیلی با هم متفاوت هستند، این مورد پیش میاد. مثلا گنوم 3 با گنوم 40. (گنوم 40 در اصل همون نسخه چهارم گنوم هست. نمیدونم چرا یهو از 3 رفتن روی 40)
یک دستوری بود که یک کلمه را بصورت متوالی و بی انتها در محیط ترمینال چاپ میکرد و فکر میکنم از این دستور برای تست کردن استفاده می شد. اگر یادتان مانده لطفاً به من هم بگویید.
به غیر از fork bomb ، دستور yes هم هست. با یه حلقه تکرار بینهایت هم میتونید اینکار رو انجام بدید. کار سختی نیست.
این اسکریپت به زبان bash هر چی رو که موقع اجرا جلوش بنویسید، همینطور چاپ میکنه.
#!/bin/bash
while true; do
echo "$@"
done
البته فکر نکنم دستور yes یا اون اسکریپت بالا منابع زیادی مصرف کنند. اون fork bomb بیشتر اثر داره. کلا توابعی که به صورت بازگشتی خودشون رو اجرا میکنند، میتونند سنگین باشن. مثلا یه تابع که با اجرای بازگشتی خودش، فاکتوریل یه عدد رو حساب میکنه، بد نیست.
علاوه بر راهنمایی دوستان ، خودم هم در اینترنت می چرخم تا به قول خودم توزیعهایی با کمترین هنگ شدگی را پیدا کنم. الان رسیدهام به توزیع CentOS ،
ولی دو مطلب مرا گیج کرده :
۱- آیا از این توزیع برای مصارف خانگی بعنوان دسکتاپ می شود، استفاده کرد ( اگر قدیمی بودن نرمافزار ها برایمان مهم نباشد)
۲- این مطلب مرا کاملاً گیج کرده است، آیا شما منظور نویسنده را در متن پایینی متوجه می شوید، به من هم اگر میشود یک مختصر توضیحی بدهید ( تا بلکه شب به آن فکر نکنم و خوابم ببره!!)
1- بله میشه. فقط قدیمی بودن بستهها میتونه آزار دهنده باشه. البته centos قراره بزودی تبدیل به centos stream بشه. یهچیزی بین fedora و rhel. به نظرم اگه میخواهید برید سراغ اونجور توزیعها، rocky linux بهتره. توسط همون سازنده centos ساخته شده. (وقتی که redhat تصمیم گرفت centos رو تبدیل به centos stream کنه، جامعه و توسعهدهندههای centos، رفتند و rocky linux رو درست کردند.)
oracle linux هم هست ولی تکسط کمپانی خبیث oracle
نگهداری میشه. alma linux هم هست.
2- من هم منظور نویسنده رو از "نسخههای اصلی نرمافزار" نفهمیدم. منظورشون اینه که فقط نرمافزارهای داخل مخازن رو اجرا میکنه؟! کلا من اون قسمت رو نفهمیدم. ولی ندیدم که centos تفاوت سرعت خاصی با بقیه توزیعها داشته باشه اما ممکنه پایداری اون بیشتر باشه و هنگی یا کرش مشاهده نکنید.
خودم دبیان با میزکار kde دارم. تا حالی چندین بار دیدم که kded5 کرش کنه. ولی چیز خاصی نبوده و اون گوشه میپرسه که kded5 کرش کرد، میخواهید گزارش بدید یا اینکه راهاندازی مجدد کنید که با راهاندازی مجدد حل شده. وقتی هم که کرش کرده، ندیدم اتفاق خاصی بیوفته.
البته چندین بار هم موقع ورود به کاربر خودم، با مشکل مواجه شدم و حتی پاک کردن دایرکتوریهای local. و config. و فایلهای Xauthority. و xsession-errors. هم مشکل حل نشده. آخرش مجبور میشدم که اون dataset که هوم روش بوده رو از بین ببرم و دوباره بسازم که فکر میکنم این بهخاطر استفاده از zfs باشه، مطمئن نیستم. فقط برای کاربر خودم پیش اومده. برای بقیه کاربرهای روی سیستم که کمتر استفاده میکنم، تا حالا پیش نیومده.