انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: سوالاتی درباره مخازن اوبونتو - ubuntu repositories  (دفعات بازدید: 1647 بار)

0 کاربر و 7 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
  • دبیان + گنوم
سلام  ):P

چند تا سوال داشتم درباره مخازن اوبونتو داشتم:

۱- آیا همه نرم افزار هایی که که میتونیم از طریق بخش software ubutnu دانلود و نصب کنیم در مخازن اوبونتو وجود دارن ؟

۲- آیا نرم افزار های موجود در software ubuntu قبل از اینکه اونجا قرار بگیرن از نظر امنیت و کاراییشون بررسی میشن ؟ ( لطفا توضیح مختصری بدید )

۳- من سعی میکنم غالبا برای نصب نرم افزار از ubuntu software استفاده کنم اما خوب بعضی از این نرم افزار های خیلی قدیمی هستن ( یعنی نسخه ای که برای دانلود قرار دادن خیلی قدیمیه ) مثلا من میخوام نرم افزار winehq نسخه ۷ رو نصب کنم اما در ubuntu software فقط نسخه 5 موجود هست  [-( . خوب چرا نسخه جدیدتر رو نمیزارن برای دانلود و نصب ؟ الان من که میخوام نسخه جدید رو نصب کنم باید چیکار کنم؟

۴- علاوه بر اینکه برخی نرم افزار های خیلی قدیمی هستن بعضی های دیگه حتی کارایی لازم رو ندارن و درست کار نمیکنن مثلا نرم افزاری مثل anbox که خیلی از کاربر ها در قسمت نظرات ازش شاکی بودن . آیا این موضوع مربوط به خود ubuntu میشه یا مربوط به شرکت سازنده نرم افزار؟  ](*,)

۵- چرا بعضی نرم افزار ها در software ubuntu موجود نیست . مثلا نرم افزار davinci resolve و ... ؟

۶- اگر من برم مثلا توزیع های دیگری مثل arch linux رو روی سیستمم نصب کنم آیا مخازن اونها ممکنه بروز تر و یا حتی بهتر از مخازن اوبونتو باشه ؟

۷- من شنیدم که شرکت ها باید بیان نرم افزار هاشون رو برپایه snap بسازن تا بتونن بعد نرم افزارشون رو به مخازن اوبونتو اضافه کنن ؟ خوب اگر شرکتی نرم افزاری بر پایه لینوکس بسازه ولی بر پایه snap نباشه آیا خود اوبونتو یا جامعه کاربریش نمیتونن اون رو برپایه snap بسازن و بعد به ubuntu software اضافه کنن ؟ ( خلاصه این داستان snap و snap store برای چیه ؟  :-k )

۸- چرا میگن نصب نرم افزار هایی که در ubuntu software موجود نیست میتونه خطرناک باشه و به سیستم عامل آسیب بزنه ؟ ( ممنون میشم توضیح مختصری بدین )

۹ - سوال آخر هم اینکه من اگر یه نرم افزار برای لینوکس ساخته باشم چطور میتونم اون رو به بخش software ubuntu اضافه کنم ؟ ( آیا باید به شرکت کنونیکال ایمیل بزنم ؟ یا .... )

سپاس  [-o<
« آخرین ویرایش: 26 بهمن 1400، 11:06 ق‌ظ توسط Nixon »
کاربر تازه کار . حدود دوسال هست از گنو/لینوکس استفاده میکنم . شروع با لینوکس مینت + میزکار xfce - بعدش ابونتو و در آخر دبیان پایدار + میزکار گنوم

آفلاین میمو ☕

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1034
  • mrostd سابق
۱- بله
۲- بله - تیم توسعه دهندهٔ توزیع بسته‌ها رو بررسی و آزمایش می‌کنه.
۳- چون اوبونتو یه توزیع استیبله، از نسخهٔ جدیدتر اوبونتو استفاده کن و یا از توزیع‌های غلتان استفاده کن.
۴- تا جایی که یادمه anbox توسعهٔ فعالی نداشت اخیراً.
۵- چون احتمالا آزاد نیستن و انحصارین.
۶- ممکن نیست، صد در صد به روزترن، اما ممکنه پایداریش کم‌تر باشه.
۷- اشتباه شنیدی‌، از اسنپ استفاده نکن، عموما جامعه نرم‌افزارهای آزاد رو برای توزیع‌ها پکیج می‌کنن.
۸- چون توسط تیم توسعه دهندهٔ توزیع بررسی نشدن و در صورت مشکل‌دار بودن بسته‌ها، می‌تونن سیستم‌عامل رو خراب کنن.
۹- نمی‌دونم.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
درود بر تو
۱. غیر از اسنپ‌ها،‌بله
۲. بله. تست‌های خودکار که به جای خود، از نظر امنیتی هم به صورت دستی بررسی می‌شن.
۳. چون اون نگارش از اون برنامه با بقیهٔ برنامه‌های داخل توزیع سازگاره. برای داشتن نگارش‌های جدیدتر برنامه‌ّا،‌از نگارش‌های جدیدتر اوبونتو استفاده کنید.
۴. مشکلات کارایی به توزیع‌کننده ربطی نداره. خود توسعه‌دهنده باید رفعش کنه.
۵. چون یا خیلی جدیدن یا استانداردهای کیفی دبیان رو پاس نکردن.
۶. به‌روز تر ممکنه، چون توی آرچ، سازگاری به اندازهٔ دبیان بررسی نمی‌شه. ولی بهتر نه. اوبونتو بزرگ‌ترین مجموعهٔ نرم‌افزاری رسمی رو داره.
۷. نه. اسنپ یه راه نامناسب برای رفتن تو فروشکاه اوبونتوست. راه درستش اینه که به مخازن دبیان اضافه بشه.
۸. چون نه از نظر امنیتی بررسی شده، نه احتمالاً از نظر سازگاری برای کار با بقیه اجزای توزیع ساخته شده که پایداری رو از بین می‌بره.
۹. باید اون رو به مخازن دبیان اضافه کنی. ۹۹٪ مخازن اوبونتو، مستقیماً از دبیان گرفته می‌شن.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
سلااام صبحت بخییییییییر(:

۱- بله ولی همه نه ممکنه از فلت‌پک یا اسنپ هم باشه احتمالا دقت کنی بالای صفحه یا یه جایی نوشته
۲- از نظر امنیت میشه گفت اره ولی هیچ چیز صد درصدی نیست! ولی خب برای همین ممکن بعضی برنامه ها قدیمی باشه مدتی بررسی و مورد آزمایش قرار میگیرند
۳- دلیلش به همون امنیت و پایداری سیستم بر میگرده حالا بعضی توزیع ها خیلی قدیمی بعضیا یکم.. شما مثلا برای wine میتونی از lutris یا playonlinux و یا نرم افزار های دیگه کمک بگیری این نرم افزار ها wine رو از خودشون بارگیری میکنند مثلا wine نسخه ۷ در lutris موجود هست، راه دیگه اضافه کردن مخازن wine به اوبونتو که پیشنهاد نمیشه، همینطور میتونی از این برنامه هام استفاده کنی خب wine ۷ هم بگیری!
۴- بله متوجهم منم همین مشکل خوردم فکر کنم مشکلش یه تغییر در لینوکس(کرنل) بوده که با فعال کردن یه چیزی فک کنم درست میشد البته برای کاربر تازه وارد بهتره نکنه، البته نمیدونم مشکل امنیتی بوده یا هنوز کار داره درستش کنن یا چی که خودشون درستش نمیکنن! به هرحال این مورد توی توزیع های دیگم هست!
۵- در خود مخازن اوبونتو هست و از طریق خط فرمان نصب میشه؟ ولی خب بله بعضی نرم افزار ها در فروشگاه نشون داده نمیشه فکر میکنم نرم افزار های کلی نشون بده مثلا یهو نمیاد یه وابستگی یه برنامه نشون بده یا خیلی از برنامه های غیر گرافیکی!
۶- ممکن که نه در واقع بله هست آرچ بسیار بسیار بروز هست مخازنش و برنامه های جدیدی داره ولی خب شاید کمی در موضوع دوم یعنی امنیت و پایداری مشکل داشته باشه ولی نه اونطور که فکرش رو کنی و مشکلی پیش نمیاد اگه میتونی نصبش کنی خوبه بد نیست! ولی منم همیشه  توزیعی میخواسم که درجا و در چند روز نکشیده بروزرسانی بده ولی حالا که فکر میکنم همیشه هم خوب نیست این و ممکن باگ ها و.. بخورم و تا حدی بروز کافیمه((: البته بعضی برنامه ها باید بروز باشن مثلا تلگرام و.. که میشه از appimage استفاده کرد(پیشنهاد نمیشه)
۷- اونقدرم سخت نیست یعنی اونطور نیست که یه برنامه مخصوص اسنپ باشه و یه برنامه مخصوص گنو لینوکس اصلش احتمالا یکیه حالا یه تغییرات کوچیکی فوقش نیاز باشه، ولی این خبر  احتمال ۹۹.۹۹۹۹ درصد بر پایه کذبه چون که میشه گفت همین الانم خیلی برنامه ها توی مخازن هستن که در اسنپ نیستند! و اکثر برنامه هایی که توی اوبونتو هستن با نسخه های دبیان پیش میرن و ربطی به تایید اسنپ و.. نداره
۸- اولیش امنیت خب نرم افزاری که توی مخازن حداقل یه در پیکری داره و از فضا نیومده! و حتی جدای این مورد بررسی هم قرار گرفته، و دومین مورد ناهماهنگیه مثلا ممکن یه بسته نصب کنی و بره یه جای سیستم نصب شه خلاصه ایجاد دردسر کنه سیستم خراب کنه، درست حذف نشه و.. تازه برنامه اش از اینترنت نصب شده اگه چیز درستی باشه..، و سومیش اینکه بروز نمیشه و دستی نصب شده، درکل اصلا پیشنهاد نمیشه در شرایط مجبوری استفاده از appimage یا فلت پک و اینجور چیزا گزینه بهتری باز چون یا نصبی نیست یا نصب میشن چیزی وارد ریشه و برنامه های سیستمی و.. نمیکنن البته بازم صد درصد بدون اشکال نیستند
۹- راستش اطلاع درستی ندارم فعلا(:  :)

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • دبیان + گنوم

۳- چون اوبونتو یه توزیع استیبله، از نسخهٔ جدیدتر اوبونتو استفاده کن و یا از توزیع‌های غلتان استفاده کن.
۷- اشتباه شنیدی‌، از اسنپ استفاده نکن، عموما جامعه نرم‌افزارهای آزاد رو برای توزیع‌ها پکیج می‌کنن.

الان من اوبونتو ۲۰.۰۴ روی سیستمم نصب هست . یعنی میفرمایید اگر ابونتو ۲۱.۰۴ رو نصب کنم نرم افزار هایی که در ubuntu software هستن هم بروزرسانی میشن و میتونم از نسخه های جدیدتر استفاده کنم ؟

مگه میشه ما از ابونتو استفاده بکنیم اما از snap استفاده نکنیم؟
کاربر تازه کار . حدود دوسال هست از گنو/لینوکس استفاده میکنم . شروع با لینوکس مینت + میزکار xfce - بعدش ابونتو و در آخر دبیان پایدار + میزکار گنوم

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
الان من اوبونتو ۲۰.۰۴ روی سیستمم نصب هست . یعنی میفرمایید اگر ابونتو ۲۱.۰۴ رو نصب کنم نرم افزار هایی که در ubuntu software هستن هم بروزرسانی میشن و میتونم از نسخه های جدیدتر استفاده کنم ؟
بله. می‌تونی همون ۲۰٫۰۴ رو ارتقا بدی به ۲۱٫۱۰.

بله. توصیه هم می‌شه: https://wiki.ubuntu.ir/wiki/Remove_Snap_Packages
« آخرین ویرایش: 26 بهمن 1400، 11:54 ق‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:

نسخه ۲۱.۱۰ رو نصب کنید !‌‌ همیشه آخرین نسخه !
اسنپ رو کلا حذف کن ، سنگین و کنده ! برای این امر صفحه برداشتن بسته های اسنپ رو در ویکی انجمن ببین : https://wiki.ubuntu.ir/wiki/%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%86_%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%A7%D8%B3%D9%86%D9%BE

آرچ و گنوم!

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • دبیان + گنوم
من شنیدم بعضی های برای نصب و آپدیت نرم افزار ها از Synaptic Package Manager هم استفاده میکنن . شما تا الان از این طریق برنامه نصب کردید ؟ بنظرتون این میتونه گزینه بهتری نسبت به ubuntu software باشه ؟

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
شاید اره شاید نه! منم از این نرم افزار های مدیریت پکیج زیاد استفاده کردم، ولی الان خط فرمان ترجیح میدم اولش هم میدادم ولی عکس برنامه هارو دوست داشتم، الانم ترجیحم و راحتیم خط فرمان ولی برای عکسش و آشنایی با برنامه میرم میبینمش فقط یکم(:
بعضی موقع ممکن این برنامه ها کارشون خوب انجام ندن مثلا قاطی  کنن بزنن نصب شده نشده باشه، البته خب اینا مهم نیست، درکل یکی هستن و وقتی تو از اینجا نصب میکنی مثل اینه یه کد نوشتی توی خط فرمان و برنامه نصب کردی و حتی توی خط فرمانم بزنی میزنه که اره این برنامه نصبه، پس فرق زیادی بین از اینجا نصب کنم بهتره و.. نیست، با هرکدوم راحتی!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
من شنیدم بعضی های برای نصب و آپدیت نرم افزار ها از Synaptic Package Manager هم استفاده میکنن . شما تا الان از این طریق برنامه نصب کردید ؟ بنظرتون این میتونه گزینه بهتری نسبت به ubuntu software باشه ؟
اون خیلی بهتره. قدیم تنها گزینه بود. ولی الآن همون gnome-software بدون اسنپ و فلک‌پک، گزینهٔ قشنگ‌تریه.
مشکل synaptic اینه که از appstream و dep11 استفاده نمی‌کنه.
« آخرین ویرایش: 26 بهمن 1400، 11:55 ق‌ظ توسط دانیال بهزادی »

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
این نرم افزار فقط یک رابط گرافیکی هست برای apt ، بنظرم یکم برای یه تازه کار میتونه پیچیده باشه !
من خودم اسنپ رو حذف کردم و …
برای بروز رسانی :
sudo apt update && sudp apt upgrade -y && sudp apt autoremove -y && sudo apt clean
برای نصب برنامه :
sudo apt install
برای حذف برنامه :
sudo apt purge برای جستجو در بین پکیج ها ( چ نصب شده چ نصب نشده ) :
apt serachبرای دیدن اطلاعات یک پکیچ :
apt show
آرچ و گنوم!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
از گزینهٔ ‪-y‬ همین‌جوری استفاده نکنید. ببینید و بخونید، بعد اگه موافقید،‌تأیید کنید.

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
از گزینهٔ ‪-y‬ همین‌جوری استفاده نکنید. ببینید و بخونید، بعد اگه موافقید،‌تأیید کنید.
در مورد اپگرید و اتوریموو که همیشه مطمعنم !
آرچ و گنوم!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
نباش :D
بارها همین تأیید پیش از auto-remove جون من رو نجات داده.

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
نباش :D
بارها همین تأیید پیش از auto-remove جون من رو نجات داده.
مثال میزنید ؟
آرچ و گنوم!