انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: اجرا کردن نرم افزار های ویندوز در گنو/لینوکس از گذشته تا به امروز  (دفعات بازدید: 2613 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • ارسال: 132
  • دبیان + گنوم
سلام و درود

سوالی که برای بعضی ها پیش میاد : آیا میتونیم نرم افزارهای ویندوز رو هم در لینوکس اجرا کنیم ؟ چگونه؟

جواب اغلب افراد : بله به راحتی . میتونید نرم افزار winehq یا play on linux رو نصب کنید و بعد به وسیله اون, نرم افزار ها یا بازی های ویندوز رو اجرا کنید .
( نکته خیلی مهم : هیچکس رو ندیدم که در جواب بگه  " فقط بعضی از نرم افزار ها یا بازی ها قابل اجرا است " . خیلی ها فقط گفتن  "میتونید اجرا کنید " که معنی این جمله توی ذهن من یعنی میتونم هر نرم افزاری خواستم نصب و اجرا کنم )

و اما واقعیت ماجرا :

مشکلاتی که من تا به حال با winehq داشتم  :

1- بعضی نرم افزار ها رو نصب میکنم ولی اجرا نمیشن

۲- بعضی های دیگه اجرا میشن اما درست کار نمیکنن

۳- بعضی ها اجرا میشن و درست کار هم میکنن اما خیلی کند هستن و یه حالت لگ مانند دارن

۴- از همه اینها بدتر اینکه من یه نرم افزار رو نصب میکنم بعدش نمیدونم چطوری حذفش کنم  ](*,)

۵- یه حس ترسی هم جود داره . فکر میکنم با اجرا کردن نرم افزار های ویندوز توی لینوکس دارم به نحوی به لینوکس ضربه وارد میکنم
 و پایداری سیستم عاملم رو از بین میبرم . ( ولی نمیدونم این موضوع درست هستش یا نه )

نکات مثبت درباره winhq :

۱- بعضی نرم افزار هارو واقعا نصب میکنه - درست اجرا میکنه و مشکلی هم نداره

بنظرم مهمترین نکته مثبت هم همینه که بتونه نرم افزار های ویندوز رو بدون هیچ مشکلی اجرا کنه چون برای اینکار ساخته شده دیگه  8)

نظر من درباره winehq :

winehq نرم افزار خوبیه و داره نسخه به نسخه, بهتر و بهتر میشه اما کافی نیست . توی اینترنت خوندم اولین نسخه ویندوز سال ۱۹۸۵ منتشر شده و اولین نسخه از winehq در سال ۱۹۹۳ . اگر winehq مثلا ۵ سال پیش اولین نسخش منتشر شده بود پیشرفتش برای من خیلی قابل قبول تر بود اما الان تقریبا ۲۹ سال از منتشر شدن اولین نسخش گذشته و خوب این توقعات رو خیلی بالا میبره . من انتظارم این بود بعد این همه سال ما تقریبا بتونیم کل نرم افزارهای ویندوز رو در لینوکس اجرا و استفاده کنیم و مثلا بجای اینکه winehq بگه چه نرم افزار هایی رو میتونید اجرا کنید یه لیست بزاره و بگه چه نرم افزار رو نمیتونید اجرا کنید ( یعنی نرم افزار های قابل اجرا اونقدر زیاد باشه که فقط بیاد نرم افزار های غیرقابل اجرا رو بزاره )  .

نرم افزاری مثل play on linux و یا برنامه ها مشابه هم تا اونجایی که من میدونم بر پایه winehq هستن و مشکلات خاص خودشون رو دارن .

درخواست و سوالات من :

1- اول نظرتون رو در رابطه با این مطالبی که گفتم میخواستم بدونم

۲- من یکی از مطالب انجمن رو که داشتم میخوندم (مال چندین سال پیش بود) یکی از دوستان گفتن حجم دانلود winehq داره به ویندوز xp میرسه و حدود ۷۰۰ مگابایت هستش . ولی در حال حاضر حجم دانلود winehq خیلی کمتره . چرا حجم  winehq بجای اینکه بیشتر بشه کاهش پیدا کرده ؟ ( لطفا توضیح بدید )

۳- بنظرتون چرا بعد از این همه مدت هنوز winehq به اون جایگاهی که همه انتظار دارن نرسیده ؟ ( منظورم اینکه بتونه اغلب نرم افزار های ویندوز رو بدون هیچ مشکلی در لینوکس اجرا کنه )

۴- پیشرفت های نرم افزار winehq از گذشته تا به امروز را چگونه ارزیابی میکنید؟

۵- بنظرتون آیا از نظر فنی و دانش نرم افزاری میتونیم یه روزی به مرحله ای برسیم که تمام نرم افزار های ویندوز بدون هیچ مشکلی روی گنو/لینوکس اجرا بشن ؟

پ.ن : شاید بعضی از مطالبی رو که ذکر کردم اشتباه بوده باشه لطفا اگر اشتباه کردم بهم بگید تا ویرایشش کنم . سپاس  [-o<

« آخرین ویرایش: 04 اسفند 1400، 02:14 ب‌ظ توسط Nixon »
کاربر تازه کار . حدود دوسال هست از گنو/لینوکس استفاده میکنم . شروع با لینوکس مینت + میزکار xfce - بعدش ابونتو و در آخر دبیان پایدار + میزکار گنوم

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
سلام‌درود، من برعکس بعضیا دیدم کلا بگن بدرد نمیخوره یا بگن شاید بیاد و.. خودمم همیشه همین میگم،و بنظرم اکثر جاهام همینطور، و کسی نمیگه همه رو اجرا میکنه.
این سوالات که واضح و طبیعی نمیشه جوابی داد، اگه توی خود واین رتبه بدی داره و برای همه دارای مشکل پس فعلا پشتیبانی نمیشه!(البته بضعی موقع شاید مشکلی باشه و با روشی بشه بهتر کرد عملکردش)
درست نمیدونم ولی فکر کنم ویندوز کار راحت تری میکنه چون خودش سازنده اش هست! الان فکر کن من یه سیستم عامل بسازم همه چیش انحصاری برای خودم نگه دارم، و فقط بزارم یه چیزایی روش اجرا بشه، خب قطعا من کارم خیلی خیلی راحت تره از اونی که میخواد چیزی شبیه به من طراحی کنه تا برنامه هایی که واسه سیستم عامل من توسعه دادن روی اونم اجرا بشه!(باز دلایل وارد ترش اطلاع ندارم اینم احتمالا دوستان بهتر راهنمایی کنند)
عملکرد واین عالیه بنظرم مخصوصا برای بازی، حالا الان اومدی شاید اینطور ببینی  که هیچکاری نشده ولی واقعا یه سال هایی واین یه اسباب بازی شاید حساب میشد، الان ولی خیلی بهتره مخصوصا ولکان خیلی سریعش میکنه و کلی چیزهای خوب آورده، اینم فراموش نکن واین ویندوز نیست و از اول توسعه یافته و اسکی نرفته کاملا از ویندوز، و اینکه یادت باشه یه شرکت سرمایه داری مثل مایکروسافت جلو واین قرار داره
مطلبت هم خوبه(:

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • دبیان + گنوم

عملکرد واین عالیه بنظرم مخصوصا برای بازی، حالا الان اومدی شاید اینطور ببینی  که هیچکاری نشده ولی واقعا یه سال هایی واین یه اسباب بازی شاید حساب میشد، الان ولی خیلی بهتره مخصوصا ولکان خیلی سریعش میکنه و کلی چیزهای خوب آورده، اینم فراموش نکن واین ویندوز نیست و از اول توسعه یافته و اسکی نرفته کاملا از ویندوز، و اینکه یادت باشه یه شرکت سرمایه داری مثل مایکروسافت جلو واین قرار داره
مطلبت هم خوبه(:

سپاس بابت نظرتون . امیدوارم از مطلبی که گذاشتم کسی برداشت بدی نکنه .

همونطور که میفرمایید پیشرفت های winehq در این سال ها خیلی خوب بوده مخصوصا در زمینه بازی و من این رو قبول دارم . شاید انتظارات من خیلی خارج از تصوره اما همچنان نظرم بر اینکه بعد این همه سال winehq میتونست خیلی بهتر باشه

هرچند من از شرایط و تیم یا شخصی که داره روی این نرم افزار کار میکنه اطلاع چندانی ندارم و نمیدونم کارشون چطوریه ولی خوب دلم میخواست یه راه حلی بسازن که من بتونم ویندوز رو کلا بزارم کنار

خطاب به طرفداران مایکروسافت و ویندزو : یکی از دلایلی که من بخاطرش از ویندوز اومدم به لینوکس اینکه من پولی بابت استفاده از ویندوز به شرکت مایکرسافت ندادم و همچنان دارم رایگان ازش استفاده میکنم و خوب اینکار زیاد برام جالب نیست
« آخرین ویرایش: 04 اسفند 1400، 02:34 ب‌ظ توسط Nixon »
کاربر تازه کار . حدود دوسال هست از گنو/لینوکس استفاده میکنم . شروع با لینوکس مینت + میزکار xfce - بعدش ابونتو و در آخر دبیان پایدار + میزکار گنوم

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
تجربهٔ من برعکس بوده. البته من برنامه‌های زیادی رو باهاش اجرا نکردم و بیش‌تر، بازی‌ها رو باهاش انجام داده‌ام. ولی تقریباً در همهٔ موارد، عملکرد واین در اجرای بازی‌ها، خیلی بیش‌تر از خود ویندوز بوده و بهم تفکیک و FPS بالاتری داده.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین َUxmlai-ad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 486
  • متنفر از گنو و FSF
نقل‌قول
۴- از همه اینها بدتر اینکه من یه نرم افزار رو نصب میکنم بعدش نمیدونم چطوری حذفش کنم  ](*,)

می تونید از توی تنظیمات خود واین برنامه‌ای که نصب کردین رو حذف کنین (تقریبا مثل خود ویندوز هست)
اول cmd رو اجرا کنید:
wine cmd
بعد explorer رو اجرا کنید:
explorer.exe
بعد از اون کنترل پنل رو پیدا کنید و از اونجا می تونید برنامه ها رو مدیریت کنید
متنفر از گنو و FSF

آفلاین Nixon

• Full Member
  • *
  • دبیان + گنوم
نقل‌قول

می تونید از توی تنظیمات خود واین برنامه‌ای که نصب کردین رو حذف کنین (تقریبا مثل خود ویندوز هست)
اول cmd رو اجرا کنید:
wine cmd
بعد explorer رو اجرا کنید:
explorer.exe
بعد از اون کنترل پنل رو پیدا کنید و از اونجا می تونید برنامه ها رو مدیریت کنید

با این روش کل فایل ها و اطلاعات مربوط به اون نرم افزار پاک میشه و آیکون اون برنامه از بخش applications حذف میشه ؟

من برای حذف برنامه از winetricks استفاده میکردم یا میرفتم تمام فایل های مربوط به اون نرم افزار رو در پوشه wine پاک میکردم . اما خوب آیکون اون نرم افزار همیشه در قسمت Applications باقی می موند و من هیچ وقت نمیتونستم مطمئن باشم آیا اون برنامه کاملا حذف شده یا نه .

منظورم از بخش applications این تصویر هستش :

« آخرین ویرایش: 04 اسفند 1400، 03:25 ب‌ظ توسط Nixon »

آفلاین َUxmlai-ad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 486
  • متنفر از گنو و FSF
داده هاش که پاک میشه ولی اگه آیکونش هم پاک نشد می تونید پرونده .desktop مربوط به اون رو پاک کنید (فکر کنم اگه آیکونشو هم پاک کنی جواب بده)
« آخرین ویرایش: 04 اسفند 1400، 03:31 ب‌ظ توسط Aminavy »
متنفر از گنو و FSF

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *

مطلبت هم خوبه(:

سپاس بابت نظرتون . امیدوارم از مطلبی که گذاشتم کسی برداشت بدی نکنه .

همونطور که میفرمایید پیشرفت های winehq در این سال ها خیلی خوب بوده مخصوصا در زمینه بازی و من این رو قبول دارم . شاید انتظارات من خیلی خارج از تصوره اما همچنان نظرم بر اینکه بعد این همه سال winehq میتونست خیلی بهتر باشه

هرچند من از شرایط و تیم یا شخصی که داره روی این نرم افزار کار میکنه اطلاع چندانی ندارم و نمیدونم کارشون چطوریه ولی خوب دلم میخواست یه راه حلی بسازن که من بتونم ویندوز رو کلا بزارم کنار

خطاب به طرفداران مایکروسافت و ویندزو : یکی از دلایلی که من بخاطرش از ویندوز اومدم به لینوکس اینکه من پولی بابت استفاده از ویندوز به شرکت مایکرسافت ندادم و همچنان دارم رایگان ازش استفاده میکنم و خوب اینکار زیاد برام جالب نیست

از شمام ممنونم ;)
درسته ماهم همینطور دوست داریم!:)
میدونی حرفات میبینم یاد خودم میفتم، شاید باورت نشه من نمیدونم چرا لایسنس غیرفعال نمیشد و کلی کا میکردم ویندوز حذف و نصب میکردم که فقط لایسنسش پاک بشه و من حداقل پولش نداده باشم اونم نداشته باشم، حتی یادمه فکر میکردم قیمتش چقدره؟ خوبه یا نه؟!، اولا اوبونتو نصب میکردم هنگ میکردم به خودم میگفتم این چیه دیگه هیچکاری نمیتونم کنم، پاکش میکردم، میگفتم من دیگه نمیام، بعد دوباره هی نصب میکردم و مشکل پشت مشکل، کم کم به این رسیدم باهم باشن حداقل نگه دارم برای کارهای عادی مثل رفتن به سایت و.. توی گنو لینوکس باشم، ولی  رفته رفته من دیگه توی ویندوز کمتر میرفتم و هی نرم افزارهایی که نیاز داشتم دیدم میتونه گنو لینوکس انجام بده و..  الانم شاید چند ماه یکبار برم روی ویندوز  اونم چی بشه یه چیزی نیاز بشه، که اکثرش هم بخاطر اینه یکی یه چیزی میخواد و حتما با ویندوز اجرا میشه و حالا بزنی تو گنو لینوکس یه قیافه مسخره مانندی میگیره که یعنی با مشکل اجرا میشه؟ یعنی نمیتونه اینکارو کنه؟ چقد سیستم عامل چرتیه(خلاصه واردش نشیم >:( :D) و از من میخواد اونو براش اجرا کنم و منم میرم ویندوز!؟! البته با مجازی سازی هم خوبه ویندوز بالا آورد حداقل یکم امن تره نسبت به نصب بودن هم ویندوز هم گنو لینوکس باهم..،یا برای بازی، اخه مشکل من از واین بیشتره من درایورم توی گنو لینوکس نمیتونم نصب کنم(دلایلش مهم نیست حالا، هم کارت گرافیکم قدیمی هم انحصاری..) برا همین ویندوز نگه داشتم، ولی بازم اصلا حس کمبودی ندارم یعنی اینطورم که میرم ویندوز حس بدی دارم و باهاش راحت نیستم، بنظرم یکم کار کن دل بده بهش اونم نه زور بزنی چند ماه صبر کن استفاده کن بنظرم خودت به سمتش کشیده میشی وقتی کامل درکش کنی که حتی ویندوز رایگان بشه یا بگن بیا لایسنش بگیر مفتی بازم بگی خب که چی؟ همینجا راحت ترم!

راستی درمورد واین خراب میکنه یا نه اینو بگم توی یه پوشه عملیات هارو ذخیره میکنه و پیش‌فرضش در .wine پوشه خانه هستش، البته میتونه هرچیزی در هرجایی اجرا کنه ولی فقط در پوشه خانه و نمیتونه مثلا بیاد بسته های سیستمی دستکاری کنه(حداقل روند عادیش)

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
خودت داری میگی، اونها فقط یه چیز هست میتونی روش بزنی مهم نیست(منم اولاش یادمه درگیرش بودم ;D)
در مسیر .local/share/applications/
که بری یه پوشه احتمالا به اسم wine‌ باشه اونجا میتونی پیدا کنی و به راحتی پاکش کن :popcorn: و اونم پاک میشه ):P
پ‌ن: داخل پوشه برنامه ها هستن میتونی ببینی

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
یه ابزار جدیدتر هم اومده به اسم bottles که خیلی تعریفشو کرده‌ن و ظاهراً بهتر از قبلی‌هاس. خیلی وقته wine رو آزمایش نکرده‌م و نمی‌دونم این bottles واقعاً بهتر شده یا نه. یه امتحانی بکنید.
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1609
  • Windows 7 - Windows xp - Windows 11
تجربهٔ من برعکس بوده. البته من برنامه‌های زیادی رو باهاش اجرا نکردم و بیش‌تر، بازی‌ها رو باهاش انجام داده‌ام. ولی تقریباً در همهٔ موارد، عملکرد واین در اجرای بازی‌ها، خیلی بیش‌تر از خود ویندوز بوده و بهم تفکیک و FPS بالاتری داده.

نمی دونم شما شانس دارید یا کار خاصی می کنید که توزیع های لینوکس بهترین سازگاری با سیستمتون دارن و در همه ی شرایط بهتر از ویندوز عمل می کنند!  ;D
خداحافظ لینوکس!

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
یه ابزار جدیدتر هم اومده به اسم bottles که خیلی تعریفشو کرده‌ن و ظاهراً بهتر از قبلی‌هاس. خیلی وقته wine رو آزمایش نکرده‌م و نمی‌دونم این bottles واقعاً بهتر شده یا نه. یه امتحانی بکنید.
من قبلا گرفتمش، دقیقا درسته امکانات باحالی داره و کاربردی و خوبیش اینه همه اینا گرافیکی هست+ :)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
نمی دونم شما شانس دارید یا کار خاصی می کنید که توزیع های لینوکس بهترین سازگاری با سیستمتون دارن و در همه ی شرایط بهتر از ویندوز عمل می کنند!  ;D
در مورد اول که شانس نیست واقعاً… قبل از خرید، مطالعه می‌کنم و اولین فاکتورم برای انتخای سخت‌افزار، سازگاری کاملش با نرم‌افزار آزاده. اگه ذره‌ای سازگاری نداشته باشه، اصلاً توی انتخاب‌هام نیست. بعد بین اون انتخاب‌ها می‌رم سراغ مواردی مثل قیمت و کارایی و…
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1609
  • Windows 7 - Windows xp - Windows 11
در مورد اول که شانس نیست واقعاً… قبل از خرید، مطالعه می‌کنم و اولین فاکتورم برای انتخای سخت‌افزار، سازگاری کاملش با نرم‌افزار آزاده. اگه ذره‌ای سازگاری نداشته باشه، اصلاً توی انتخاب‌هام نیست. بعد بین اون انتخاب‌ها می‌رم سراغ مواردی مثل قیمت و کارایی و…

در مورد برنامه های ویندوزی هم بررسی می کنید که توی واین خوب اجرا بشه؟ چون من یک rapidtyping رو نتونستم اجرا کنم با واین (اجرا شد ولی متن ها نمایش داده نشد و هیچ گزینه ای کار نکرد).
شما چجوری fps بالاتر داشتید؟ کار خاصی باید انجام داد تا برنامه درست اجرا بشه؟
خداحافظ لینوکس!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
در مورد برنامه های ویندوزی هم بررسی می کنید که توی واین خوب اجرا بشه؟ چون من یک rapidtyping رو نتونستم اجرا کنم با واین (اجرا شد ولی متن ها نمایش داده نشد و هیچ گزینه ای کار نکرد).
شما چجوری fps بالاتر داشتید؟ کار خاصی باید انجام داد تا برنامه درست اجرا بشه؟
نه. اون یکی شانسه احتمالاً :D
به هر حال بازی‌ای که من اجرا کردم این بود: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
بدون هیچ تنظیم اضافی، فقط exe مربوطه رو با مدیر پروندهٔ واین باز کردم.