سلام و درود
سوالی که برای بعضی ها پیش میاد : آیا میتونیم نرم افزارهای ویندوز رو هم در لینوکس اجرا کنیم ؟ چگونه؟
جواب اغلب افراد : بله به راحتی . میتونید نرم افزار winehq یا play on linux رو نصب کنید و بعد به وسیله اون, نرم افزار ها یا بازی های ویندوز رو اجرا کنید .
( نکته خیلی مهم : هیچکس رو ندیدم که در جواب بگه " فقط بعضی از نرم افزار ها یا بازی ها قابل اجرا است " . خیلی ها فقط گفتن "میتونید اجرا کنید " که معنی این جمله توی ذهن من یعنی میتونم هر نرم افزاری خواستم نصب و اجرا کنم )
و اما واقعیت ماجرا :
مشکلاتی که من تا به حال با winehq داشتم :
1- بعضی نرم افزار ها رو نصب میکنم ولی اجرا نمیشن
۲- بعضی های دیگه اجرا میشن اما درست کار نمیکنن
۳- بعضی ها اجرا میشن و درست کار هم میکنن اما خیلی کند هستن و یه حالت لگ مانند دارن
۴- از همه اینها بدتر اینکه من یه نرم افزار رو نصب میکنم بعدش نمیدونم چطوری حذفش کنم
۵- یه حس ترسی هم جود داره . فکر میکنم با اجرا کردن نرم افزار های ویندوز توی لینوکس دارم به نحوی به لینوکس ضربه وارد میکنم
و پایداری سیستم عاملم رو از بین میبرم . ( ولی نمیدونم این موضوع درست هستش یا نه )
نکات مثبت درباره winhq :
۱- بعضی نرم افزار هارو واقعا نصب میکنه - درست اجرا میکنه و مشکلی هم نداره
بنظرم مهمترین نکته مثبت هم همینه که بتونه نرم افزار های ویندوز رو بدون هیچ مشکلی اجرا کنه چون برای اینکار ساخته شده دیگه
نظر من درباره winehq :
winehq نرم افزار خوبیه و داره نسخه به نسخه, بهتر و بهتر میشه اما کافی نیست . توی اینترنت خوندم اولین نسخه ویندوز سال ۱۹۸۵ منتشر شده و اولین نسخه از winehq در سال ۱۹۹۳ . اگر winehq مثلا ۵ سال پیش اولین نسخش منتشر شده بود پیشرفتش برای من خیلی قابل قبول تر بود اما الان تقریبا ۲۹ سال از منتشر شدن اولین نسخش گذشته و خوب این توقعات رو خیلی بالا میبره . من انتظارم این بود بعد این همه سال ما تقریبا بتونیم کل نرم افزارهای ویندوز رو در لینوکس اجرا و استفاده کنیم و مثلا بجای اینکه winehq بگه چه نرم افزار هایی رو میتونید اجرا کنید یه لیست بزاره و بگه چه نرم افزار رو نمیتونید اجرا کنید ( یعنی نرم افزار های قابل اجرا اونقدر زیاد باشه که فقط بیاد نرم افزار های غیرقابل اجرا رو بزاره ) .
نرم افزاری مثل play on linux و یا برنامه ها مشابه هم تا اونجایی که من میدونم بر پایه winehq هستن و مشکلات خاص خودشون رو دارن .
درخواست و سوالات من :
1- اول نظرتون رو در رابطه با این مطالبی که گفتم میخواستم بدونم
۲- من یکی از مطالب انجمن رو که داشتم میخوندم (مال چندین سال پیش بود) یکی از دوستان گفتن حجم دانلود winehq داره به ویندوز xp میرسه و حدود ۷۰۰ مگابایت هستش . ولی در حال حاضر حجم دانلود winehq خیلی کمتره . چرا حجم winehq بجای اینکه بیشتر بشه کاهش پیدا کرده ؟ ( لطفا توضیح بدید )
۳- بنظرتون چرا بعد از این همه مدت هنوز winehq به اون جایگاهی که همه انتظار دارن نرسیده ؟ ( منظورم اینکه بتونه اغلب نرم افزار های ویندوز رو بدون هیچ مشکلی در لینوکس اجرا کنه )
۴- پیشرفت های نرم افزار winehq از گذشته تا به امروز را چگونه ارزیابی میکنید؟
۵- بنظرتون آیا از نظر فنی و دانش نرم افزاری میتونیم یه روزی به مرحله ای برسیم که تمام نرم افزار های ویندوز بدون هیچ مشکلی روی گنو/لینوکس اجرا بشن ؟
پ.ن : شاید بعضی از مطالبی رو که ذکر کردم اشتباه بوده باشه لطفا اگر اشتباه کردم بهم بگید تا ویرایشش کنم . سپاس