انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: نصب دبیان ناپایدار  (دفعات بازدید: 3676 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : نصب دبیان ناپایدار
« پاسخ #15 : 05 فروردین 1401، 07:14 ب‌ظ »
خب اون‌ها جزو گنوم هستن. اگه اون‌ها رو نمی‌خوای بدون میزکار نصب کن و فقط یه gnome-session نصب کن با apt
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
« پاسخ #16 : 05 فروردین 1401، 07:17 ب‌ظ »
ممنون ، اقا قبل از بروزرسانی گفتم اول نرم افزارای گرافیکی ای که نیاز ندارم رو پاک کنم مثل گنوم اسکرین شات و امثالهم ، اما مثل اینکه زد خیلی چیزا رو پاک کرد ! خود گنوم هم پاک شد و بالا نیومد ! چرا ؟ توی اوبونتو همینا رو پاک میکنم چیزی نمیشد ! اوبونتو رو مینیمال نصب میکنم ۴.۲ گیگ فضا میگیره ، اما مثلا دبیانی که میگن بصورت پیش فرض نرم افزارای کمتری نصب داره ، ۸ گیگ فضا گرفت ! ولی واقعا سریع تره دبیان ! از طریق نت اینستال نصب کنم چرت و پرت نصب نمیکنه ؟
صحیح ، اما همونطور ک اینجا گفتم ، توی اوبونتو این نرم افزارای اضافه رو ک حذف میکنم مشکلی پیش نمیاد ، اما دفعه پیش در دبیان همون دستور حذف کلا سیستم عاملو ترکوند ، چرا ؟
آرچ و گنوم!

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #17 : 05 فروردین 1401، 07:56 ب‌ظ »
نگاه کن خب ! من میخوام چیو حذف کنم ، چیارو میخواد حذف کنه :
چرا آخه ، شیطونه میگه برگردم اوبونتو ، ولی سرعت دبیان منو مجذوب خودش کرده !
آرچ و گنوم!

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
پشیمون شدم !
« پاسخ #18 : 06 فروردین 1401، 01:34 ق‌ظ »
 ممنون از همه بزرگواران ، پشیمون شدم ، دردسر داره و اذیت ! برمیگردم اوبونتو فردا ، خیلی خیلی سپاس از همگی دوستان
آرچ و گنوم!

آفلاین bed123derkelo

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 658
« پاسخ #19 : 06 فروردین 1401، 10:54 ق‌ظ »
باسلام
نقل‌قول
ممنون از همه بزرگواران ، پشیمون شدم ، دردسر داره و اذیت ! برمیگردم اوبونتو فردا ، خیلی خیلی سپاس از همگی دوستان

یه کار خیلی ساده باید انجام میدادی که توجه نکردی :(
نقل‌قول
اگر نمی خواهی برنامه های اضافی نصب بشه میزکار رو بصورت زیر نصب کن

نقل‌قول
دوستان من دارم دبیان رو از طریق نت اینستال نصب میکنم ولی توی مراحل نصب دارم اسامی نرم افزار های چرت و پرت مثل گنوم اسکرین شات و موزیک رو میبینم ، در ضمن لیبره افیس رو نمیخوام ولی اسمش رو دیدم ، در حالی که تیک ابزار های استاندارد رو در حین نصب نزدم و فقط دسکتاپ گنوم رو انتخاب کرده بودم ! چرا اخه ؟

در مرحله انتخاب میزکار احتیاجی نبود میزکار رو انتخاب کنی.فقط گزینه دبیان پایه رو انتخاب میکردی
بعد از پایان نصب گراب وارد محیط شل میشدی و دستور زیر رو میزدی
به جای xfce4 میزکار موردنظر خودت رو بنویس
حتی مرورگر هم نصب نمیشه فقط میزکار و ابزارهای مربوط به خودش نصب میشه \\:D/

apt install --no-install-recommends xfce4

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #20 : 06 فروردین 1401، 02:19 ب‌ظ »
اخه فقط اون نبود ! هزار تا مشکل دیگه هم بود ! ریز و درشت ، وقت حل کردنشون رو ندارم فعلا ، ولی حتما سر فرصت برمیگردم سراغش ، سرعتش عالیه ! بازم سپاس
آرچ و گنوم!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #21 : 06 فروردین 1401، 03:43 ب‌ظ »
خب این که خیلی منطقیه!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #22 : 06 فروردین 1401، 03:58 ب‌ظ »
خب این که خیلی منطقیه!
خب توضیحم میدادین خب ! چرا گنوم کانتکتز باید بزنه کل گنومو پاک کنه ؟ یا یسری برنامه دیگه !
تو اوبونتو مشکلی پیش نمیاد اما !
آرچ و گنوم!

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #23 : 06 فروردین 1401، 05:03 ب‌ظ »
اولا بهتره وقتی که می‌خواهید دبیان ناپایدار نصب کنید، یا از iso netinstall که بالا معرفی کردند استفاده کنید
یا اینکه دبیان پایدار رو بدون محیط گرافیکی و اینجور چیز‌ها نصب کنید، فایل sources.list رو به مخازن دبیان آزمایشی تغییر بدید و در نهایت توزیع رو به دبیان آزمایشی ارتقا بدید.
یه راه‌اندازی مجدد انجام بدید، فایل sources.list رو به مخازن ناپایدار تغییر بدید و در نهایت برید روی دبیان ناپایدار. یه راه‌اندازی مجدد هم لازم دارید تا کرنل جدید استفاده بشه.

وقتی توی نصاب قدیمی دبیان انتخاب می‌کنید گنوم نصب بشه، بسته task-gnome-desktop نصب میشه. این یه meta package هست که به خود گنوم، برنامه‌های زیادی از گنوم، فایرفاکس، لیبره آفیس و چنتا چیز دیگه وابسته هست. به خاطر همین با انتخاب گنوم توی اون مرحله، برنامه‌های زیادی هم نصب شدند.
پاک کردن هر کدوم از اون برنامه‌ها باعث میشه تا بسته task-gnome-desktop هم پاک بشه. (چون به اون بسته‌ها وابسته هست)

اگه فقط خود گنوم رو با برنامه‌های مورد نیازش می‌خواهید، باید دبیان رو بدون محیط گرافیکی نصب کنید و بعد بسته gnome رو نصب کنید تا فقط چیز‌های مورد نیاز رو داشته باشید. شاید چنتا چیز نصب نشه که در این صورت، اونها رو هم به apt می‌گید نصب کنه.
« آخرین ویرایش: 10 فروردین 1401، 12:08 ق‌ظ توسط Dragon- »
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #24 : 06 فروردین 1401، 05:23 ب‌ظ »
حالا شد ، جناب دراگون ، خیلی تشکر ، امشب دوباره میشینم برای نصبش ! اصلا سرعت شگفت انگیزش نمیزاره روی اوبونتو بمونم ! البته عجیب بود برام که اوبونتو ۴.۲ گیگ فضا میگیرفت و ۴۵۰ مگ رم مشغول بود و دبیان ۳.۸ گیگ فضا و ۷۵۰ مگ رم مشغول ، ولی دبیان سریع تر بود برام !
فقط اینکه این مراحل درستن ؟
نصب دبیان نت اینستال پایدار بدون ذسکتاپ و محیط گرافیکی ( نسخه همراه با ثابت افزار انحصاری رو مجبورم نصب کنم ! وگرنه به وایفای دسترسی نخواهم داشت ! )
تغییر فایل سورس لیست مخازن به :

deb http://deb.debian.org/debian/ unstable main contrib non-free

بروزرسانی و راه اندازی مجدد ، و دستور زیر برای نصب گنوم بدون چرت و پرت :

sudo apt install --no-install-recommends gnome

یا چیز دیگه ای ؟
آرچ و گنوم!

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #25 : 06 فروردین 1401، 06:04 ب‌ظ »
اگه با دبیان پایدار شروع می‌کنید، اول برید روی شاخه آزمایشی و بعد روی ناپایدار. اگه از آزمایشی شروع می‌کنید، مستقیم برید روی ناپایدار.
اگه مستقیم از پایدار برید روی ناپایدار، ممکنه بعضی چیز‌ها درست انجام نشن.

حتی می‌تونید بسته gnome-core رو نصب کنید تا چیز‌های کمتری نصب بشن. اگه این بسته رو نصب می‌کنید، آپشن --no-install-recommends رو ندید چون اینجوری، network-manager هم نصب نمیشه.

حتی با نصب gnome-core، باز هم gnome-contacts نصب میشه. اگه می‌خواهید این نصب نشه، باید جدا gnome-session و gnome-shell به همراه gdm3 و چیز‌ها دیگه رو نصب کنید تا به چیزی که می‌خواهید برسید.

فکر می‌کنم gnome-core مناسب‌ترین انتخاب برای شما باشه چون بسته‌های لازم همراهش نصب میشن، چیز اضافه خاصی هم نداره. فایرفاکس رو هم نصب می‌کنه. می‌تونید کرومیوم یا epiphany رو نصب و فایرفاکس رو حذف کنید و مشکلی هم پیش نمیاد. هر کدوم باشه، کافیه.

این مخزن دبیان آزمایشی هست.
deb https://deb.debian.org/debian testing main contrib non-free
به جای testing می‌تونید bookworm هم بنویسید. تا زمانی که دبیان ۱۲ وارد حالت پایدار نشده، bookworm آزمایشی هست.

برای دبیان ناپایدار، می‌تونید از اسم sid هم استفاده کنید. مشکلی نداره.

بعد از نصب لازمه تنظیمات شبکه رو یکمی تغییر داد.

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #26 : 06 فروردین 1401، 06:45 ب‌ظ »
نقل‌قول
اگه با دبیان پایدار شروع می‌کنید، اول برید روی شاخه آزمایشی و بعد روی ناپایدار. اگه از آزمایشی شروع می‌کنید، مستقیم برید روی ناپایدار.
اگه مستقیم از پایدار برید روی ناپایدار، ممکنه بعضی چیز‌ها درست انجام نشن.
دبیان ناپایدار بروز ترینه دیگه ، درسته ؟
خب این خودش iso نداره ؟ یعنی ایزوی دبیان ناپایدار !
نقل‌قول
حتی می‌تونید بسته gnome-core رو نصب کنید تا چیز‌های کمتری نصب بشن. اگه این بسته رو نصب می‌کنید، آپشن --no-install-recommends رو ندید چون اینجوری، network-manager هم نصب نمیشه.
اینجوری بگم که فقط خود گنوم با کنترل سنتر و ناتیلوس و ترمینال و واجب ترین چیزاش که من اطلاع ندارم کدومان !
اگه اپشن --no-install-recommends رو بدم برای gnome-core دیگه چ چیزایی نصب نمیشن ؟
چون میشه network-manager رو میشه جدا نصب کرد دیگه ، نمیشه ؟
نقل‌قول
حتی با نصب gnome-core، باز هم gnome-contacts نصب میشه. اگه می‌خواهید این نصب نشه، باید جدا gnome-session و gnome-shell به همراه gdm3 و چیز‌ها دیگه رو نصب کنید تا به چیزی که می‌خواهید برسید.
اگه با اپشن --no-install-recommends بزنم gnome-core رو نصب کنم بازم گنوم کانتکتز نصب میشه ؟ اگه نصب میشه که لطف کنید اون چند تا چیز دیگه ای که میگین باید جدا جدا نصب ش رو نام ببرید تا همونا رو نصب کنم !
چجوریه که توی اوبونتو میشه نصب نشه اما دبیان نمیشه !
زوره مگه ؟ چه اجباریه که گنوم کانتکتز نصب شه ؟
نقل‌قول
فکر می‌کنم gnome-core مناسب‌ترین انتخاب برای شما باشه چون بسته‌های لازم همراهش نصب میشن، چیز اضافه خاصی هم نداره. فایرفاکس رو هم نصب می‌کنه. می‌تونید کرومیوم یا epiphany رو نصب و فایرفاکس رو حذف کنید و مشکلی هم پیش نمیاد. هر کدوم باشه، کافیه.
اخ آره ، چرا توی دبیان میخواستم فایرفاکس رو حذف کنم خودش بجاش نسخه esr رو نصب میکرد ؟ باز اونو حذف میکردم فایرفاکس نصب میشد ! اوبونتو بدون مرورگر میشد باشی اما دبیان نمیتونه انگار !!
نقل‌قول
این مخزن دبیان آزمایشی هست.
تشکر ، پس یعنی اول نصب دبیان پایدار ، بعد تغییر مخزن به این آزمایشی ، آپدیت ، بعد تغییر ب دبیان ناپایدار و آپدیت ، بعد نصب gnome-core
احساس میکنم نت زیادی میخوره ، باید با بسته شبانه برم سراغش ! بعد از این مراحل هر مشکلی بخورم حلش میکنم ب کمک شما !!! قبلا اگه خیلی اذیت میشدم فرار میکردم ب اوبونتو ، ولی این قرار نیست نت کمی بخوره ، گرون تموم میشه !
نقل‌قول
بعد از نصب لازمه تنظیمات شبکه رو یکمی تغییر داد
چشم ، فک کنم قراره باز یکم اذیتتون کنم ، راستش برای دبیان دیبوت استرپ فک کنم جوگیر شده بودم ، ولی در عوض خیلی چیز ازتون یاد گرفتم ، یعنی هر لحظه از هر واژه ارسال هاتون چیز یاد گرفتم و میگیرم ، خیلی ممنون 🌹🙏
آرچ و گنوم!

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1609
  • Windows 7 - Windows xp - Windows 11
« پاسخ #27 : 06 فروردین 1401، 10:50 ب‌ظ »
حالا شد ، جناب دراگون ، خیلی تشکر ، امشب دوباره میشینم برای نصبش ! اصلا سرعت شگفت انگیزش نمیزاره روی اوبونتو بمونم ! البته عجیب بود برام که اوبونتو ۴.۲ گیگ فضا میگیرفت و ۴۵۰ مگ رم مشغول بود و دبیان ۳.۸ گیگ فضا و ۷۵۰ مگ رم مشغول ، ولی دبیان سریع تر بود برام !
البته اوبونتو برای من خیلی سریع تر بوده نمی دونم چرا با این که اسنپ هم داشتم.
کلا روی دبیان یک سری مشکلات هست که به راحتی حل نمیشه، من بعد چند مدت اینارو فهمیدم.
یکیش مثلاً نصب تور بود که هر کار کردم فعال نشد ولی توی اوبونتو شد.
لوگوموشن بوت توی دبیان فعال نمی‌شد ولی توی اوبونتو شد.
و مشکلات دیگه ...
خداحافظ لینوکس!

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #28 : 06 فروردین 1401، 11:15 ب‌ظ »
دبیان ناپایدار بروز ترینه دیگه ، درسته ؟
خب این خودش iso نداره ؟ یعنی ایزوی دبیان ناپایدار !
یه مخزن experimental هست ولی کامل نیست. چیز‌های جدید مستقیم وارد اونجا میشن و بعد مدت خیلی کوتاهی وارد مخزن ناپایدار میشن.

نسخه ناپایدار یه iso کوچک هم داره. سخت میشه پیداش کرد. اگه لینکش رو پیدا کردم، قرار میدم. نصب از طریق اون iso به صورت netinstall هست
نقل‌قول
اگه با اپشن --no-install-recommends بزنم gnome-core رو نصب کنم بازم گنوم کانتکتز نصب میشه ؟
بله باز هم نصب میشه. فقط دوتا بسته network-manager-gnome و libproxy1-plugin-networkmanager به عنوان وابستگی پیشنهاد شده برای بسته gnome-core هستند. پس با دادن اون آپشن، باز هم gnome-contacts نصب میشه. gnome-contacts جز وابستگی‌های اصلی gnome-core هست.

نقل‌قول

اگه نصب میشه که لطف کنید اون چند تا چیز دیگه ای که میگین باید جدا جدا نصب ش رو نام ببرید تا همونا رو نصب کنم !
لیستش یکم طولانیه. هر چی رو بدونم، آروم آروم می‌گم.
gnome-session قسمت زیادی از چیز‌های مورد نیاز رو نصب می‌کنه ولی چندین چیز دیگه هم باقی می‌مونه.

نقل‌قول
چجوریه که توی اوبونتو میشه نصب نشه اما دبیان نمیشه !
زوره مگه ؟ چه اجباریه که گنوم کانتکتز نصب شه ؟
می‌تونید توی دبیان فقط چیز‌های مورد نیاز رو نصب کنید.

نقل‌قول
اخ آره ، چرا توی دبیان میخواستم فایرفاکس رو حذف کنم خودش بجاش نسخه esr رو نصب میکرد ؟ باز اونو حذف میکردم فایرفاکس نصب میشد ! اوبونتو بدون مرورگر میشد باشی اما دبیان نمیتونه انگار !!
چرا توی دبیان هم میشه.

نقل‌قول
تشکر ، پس یعنی اول نصب دبیان پایدار ، بعد تغییر مخزن به این آزمایشی ، آپدیت ، بعد تغییر ب دبیان ناپایدار و آپدیت ، بعد نصب gnome-core
اگه دبیان آزمایشی رو نصب کنید، فقط یه بار لازمه به ناپایدار ارتقا بدید.
اگه از اون iso کوچک استفاده کنید، فقط نصب چیز‌های مورد نیاز، اینترنت لازم داره.

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #29 : 06 فروردین 1401، 11:32 ب‌ظ »
نقل‌قول
لیستش یکم طولانیه. هر چی رو بدونم، آروم آروم می‌گم.
نمیخوام اذیتتون کنم ، ولی بجز gnome-contacts دیگه چه چیزایی با نصب gnome-core نصب میشن ؟ مثلا gnome-calculator و baobab ( فک کنم اسم بسته برنامه disk usage analyzer این بود ! ) و gnome-font-viewer و امثالهم هم نصب میشن ؟
نقل‌قول
چرا توی دبیان هم میشه.
چند بار اینو حذف کردم اون یکی رو بزور نصب کرد ، اونو حذف کردم اینو نصب کرد ! اونو هولد کردم نزاشت اینو حذف کنم و …
تا بالاخره وقتی epiphany رو نصب کردم اونارو پاک کرد !

،

ممنون میشم اون ایزوی کوچک رو برام بفرستین سر فرصت ، سایت دبیان خیلی گیج کنندس ! همینجوریش کلی گشتم تا دبیان نت اینستال پایداری که firmware های انحصاری رو داشته باشه رو پیدا کنم !
آرچ و گنوم!