انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: توزیع مناسب سیستم قدیمی  (دفعات بازدید: 1075 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
پاسخ : توزیع مناسب سیستم قدیمی
« پاسخ #15 : 08 خرداد 1401، 08:53 ب‌ظ »
مهرداد تو این خندت یه درد بی پولی عمیقی  نهفته بود😂😂

آفلاین جعفر فرقانلوژ

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 5100
  • اممم . اره دیگه! mehr32
« پاسخ #16 : 08 خرداد 1401، 09:13 ب‌ظ »
هییی علی چی بگم ؟ سر درد گرفتم  ](*,)
دیگر به انجمن باز نخواهم گشت شاید جایی با این نام پیدام کنید اگه کاری با من دارید : qxc9966@protonmail.com

آفلاین hartin

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1586
« پاسخ #17 : 08 خرداد 1401، 10:03 ب‌ظ »
سلام به همه
من دنبال یک توزیع مناسب میگردم و توزیع های لوبونتو و زوبونتو رو هم نصب کردم اما مشکلی که در این توزیع ها وجود داره اینکه درسته که دسکتاپ برای سیستم های قدیمی هست اما نرم افزار ها مثلا فایرفاکس آخرین نسخه هستن و خب این خوب نیست چون خیلی سنگین اجرا میشه.
میخواستم بدونم توزیعی وجود داره که مخازن اون، فقط نرم افزار های قدیمی داشته باشه مثلا من با apt که نصب کنم اون نسخه قدیمی نرم افزار نصب بشه؟
یا راهکاری وجود داره که با همین توزیع ها بشه قدیمی نصب کرد؟ لطفا نگید نصب با شماره نسخه نرم افزار چون من نمی دونم کدوم نسخه مناسبه.
ممنون

http://tinycorelinux.net
:My Instagram
_.hartin._

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
« پاسخ #18 : 09 خرداد 1401، 04:07 ق‌ظ »
نقل‌قول
هییی علی چی بگم ؟ سر درد گرفتم  ](*,)
  شرمنده سید  :P
---------------

منم فکر میکنم اگه سیستم خیلی خیلی قدیمی ندارید مثلا رم ۲۵۶ یا کمتر، از دبیان و xfce4 استفاده کنید که خیلی خوب هست، ولی اگه از دبیان سبک تر میخواهید، void linux یا ارچ شاید مناسب باشه البته void بیشتر پیشنهاد میکنم(systemd نداره و سریع هست، مثل دبیان نرم افزار آزاد و غیر آزاد جدا میکنه)

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #19 : 11 خرداد 1401، 04:00 ب‌ظ »
سلام به همه
من دنبال یک توزیع مناسب میگردم و توزیع های لوبونتو و زوبونتو رو هم نصب کردم اما مشکلی که در این توزیع ها وجود داره اینکه درسته که دسکتاپ برای سیستم های قدیمی هست اما نرم افزار ها مثلا فایرفاکس آخرین نسخه هستن و خب این خوب نیست چون خیلی سنگین اجرا میشه.
میخواستم بدونم توزیعی وجود داره که مخازن اون، فقط نرم افزار های قدیمی داشته باشه مثلا من با apt که نصب کنم اون نسخه قدیمی نرم افزار نصب بشه؟
یا راهکاری وجود داره که با همین توزیع ها بشه قدیمی نصب کرد؟ لطفا نگید نصب با شماره نسخه نرم افزار چون من نمی دونم کدوم نسخه مناسبه.
ممنون
سلام
می‌تونید از نسخه قدیمی‌تر توزیع‌ها استفاده کنید که نسخه قدیمی برنامه‌ها رو دارند. ولی همونجور که بقیه گفتند، اونها دیگه پشتیبانی نمیشن و اگه آسیب‌پذیری امنیتی هم توی اونها پیدا بشه، حل نمیشه.
اینکه روی نسخه جدید توزیع‌ها، نسخه قدیمی برنامه‌ها رو اجرا کنید، به همین راحتی نیست. ممکنه کتابخانه‌های مورد نیاز اون برنامه‌ها دیگه توی مخازن توزیع‌ها نباشه یا اینکه نسخه مورد نیاز اونها با نسخه فعلی سازگار نباشه و درست کار نکنند.
حتی با این فرض که هیچ مشکلی در مورد کتابخانه‌ها وجود نداره ، باز هم نمی‌تونید اینکار رو به راحتی انجام بدید
 نسخه قدیمی برنامه‌ها توی مخازن توزیع‌ها موجود نیست. دوتا راه حل دارید:
۱- مخازن قدیمی رو به نسخه جدید توزیع اضافه کنید که می‌تونه مشکل پیش بیاره چون ممکنه یه سری وابستگی‌ها عوض شده باشند یا اینکه یه سری بسته‌ها کلا حذف شده باشند یا اینکه بین نسخه جدید برنامه‌ها و نسخه قدیمی اونها تداخل پیش بیاد یا خیلی حالت‌های دیگه. 

۲- اینکه برنامه‌ها رو از خارج از مخازن نصب کنید که باز هم می‌تونه مشکل بوجود بیاره. چیز‌هایی که توی مخازن یه توزیع قرار دارند کمی تغییر کردند تا با اون توزیع سازگار باشند. اینکه همینجوری یه سری چیز رو از خارج مخازن نصب کنید می‌تونه در طولانی مدت مشکل ایجاد کنه.

هرچند فکر نکنم نصب نسخه قدیمی‌تر برنامه‌ها خیلی توی عملکرد تاثیر بذاره، مگه اینکه نسخه‌های خیلی قدیمی رو نصب کنید.

اگه یه سری اطلاعات در مورد سخت‌افزارتون بدید، شاید بشه بهتر راهنمایی کرد.

http://tinycorelinux.net
استفاده روزانه از این توزیع خیلی راحت نیست. تقریبا باید یه گیک باشید که بتونید روزانه به راحتی از این استفاده کنید و نصب و بروزرسانی‌ها رو هم انجام بدید.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین mativiters

• Newbie
  • *
  • ارسال: 5
« پاسخ #20 : 20 خرداد 1401، 11:48 ب‌ظ »
اگر تواناییش رو دارید آرچ رو نصب کنید با یک window manager بسیار سبک مانند openbox که نصب بسیار مینیمالی محسوب خواهد شد
اگر هم نه توزیعی مثل antix مناسبه
در سبکی مرورگر هم هر چه سبک تر باشه مرورگر (یا قدیمی تر) بخش بزرگی از عملکرد وبسایت ها رو از دست میدید. غیر از اینکه برخی مرورگر ها مثل epiphany مصرف بسیار بالایی از منابع دارند، حتی با وجود اجرای نامناسب وبسایت‌ها (به نسبت فایرفاکس)
بهتون همین نصب حداقلی به همراه فایرفاکس رو پیشنهاد میکنم
نسخه قدیمی هم اگر خواستید احتمالا بتونید یک appimage بسیار قدیمی رو اجرا کنید (مثلا از گیت‌هاب)
https://github.com/srevinsaju/Firefox-Appimage/releases
« آخرین ویرایش: 20 خرداد 1401، 11:49 ب‌ظ توسط mativiters »

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
« پاسخ #21 : 20 خرداد 1401، 11:58 ب‌ظ »
اتفاقا اپیفانی مصرف کمتری داره از فایرفاکس و واقعا برای منی که سیستم شدیدا ضعیفی دارم ، سریع و سبکه : )
آرچ و گنوم!

آفلاین mativiters

• Newbie
  • *
  • ارسال: 5
« پاسخ #22 : 21 خرداد 1401، 12:20 ق‌ظ »
اتفاقا اپیفانی مصرف کمتری داره از فایرفاکس و واقعا برای منی که سیستم شدیدا ضعیفی دارم ، سریع و سبکه : )

معمولا مرورگرهای مبتنی بر webkit سنگین تر هستند حتی مرورگر های به اصطلاح minimal مبتنی بر وبکیت
اپیفانی معمولا برای من صد تا دویست مگابایت مصرف رمش بیشتره. با وجود اینکه افزونه های زیادی هم روی فایرفاکس دارم توی htop مصرف منابعش کمتره.
من هم البته سیستمم ضعیفه لپ تاپ ۱۵ سال پیش  :(

آفلاین esmaeelE

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1269
« پاسخ #23 : 21 خرداد 1401، 12:59 ق‌ظ »
پیش از راه‌حل‌های مبتنی بر مدیر پنجره که عموما کار را پیچیده می‌کند توزیع پاپی را هم امتحان کنید.

ابزار surf در مخازن دبیان را بررسی کنید.
sudo apt install surf

اگر مرورگرهای گرافیکی همچنان کند بودند می‌توانید از مرورگرهای متنی استفاده کنید.
این مورد با توجه به پشتیبانی شبیه‌ساز پایانه از فارسی ساده‌تر هم شده است.

« آخرین ویرایش: 21 خرداد 1401، 01:44 ق‌ظ توسط esmaeelE »

آفلاین سودو.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3095
  • :(){ :|:& };:
« پاسخ #24 : 21 خرداد 1401، 09:01 ق‌ظ »
معمولا مرورگرهای مبتنی بر webkit سنگین تر هستند حتی مرورگر های به اصطلاح minimal مبتنی بر وبکیت
اپیفانی معمولا برای من صد تا دویست مگابایت مصرف رمش بیشتره. با وجود اینکه افزونه های زیادی هم روی فایرفاکس دارم توی htop مصرف منابعش کمتره.
من هم البته سیستمم ضعیفه لپ تاپ ۱۵ سال پیش  :(
ولی برای من اینطور نیست ! دقیقا عکس ..
آرچ و گنوم!