تفاوت وقتیه که کسی به حقوق دیگری تجاوز نکنه. این که من صبح به صبح بیام بزنم در گوش شما و بگم نباید از من نارحت بشی،من فقط با تو متفاوتم، نشانهٔ رذالت من و سادهلوحی کسیه که حرف من رو باور میکنم.
شخص سومی خیالی ، به حقوق دیگران تجاوز میکنه ، ولی شما اینکار و نمیکنی ، تفاوت اینه .
و انسان سالم این تفاوت رو میپذیره که در دنیا این دو نوع آدم در مورد این قضیه وجود دارند ،
دیگری اما یکی از این حالت رو که خودش انتخاب کرده به دیگران تحمیل میکنه ، با زور یا ترس یا مبارزه ، (تغییر قوانین سقط جنین ، پوشش اجباری ، قیمت سوخت ، اعتراضات موافقین و مخالفین مثلا)
در حالی که انسان سالم فقط آگاه میکنه تا دیگران خودشون تصمیم بگیرن که کدوم باشن ،
(البته که این حرف ها منظور به شخص خاصی نداره و کلی هست ، من خودم رو سالم نمیدونم دیگران رو بیمار ، اتفاقا خودم سال ها درگیر این مسئله بودم و تازه دارم آگاه میشم ، پس انتظار میره این حرف ها به توهین یا تجاوز به حقوقی منتهی نشه)
اون کسی که تجاوز میکنه ، طبیعت و جهان و دنیا این امکان رو براش فراهم کردن که میتونه انجام بده ، این خودشه که انتخاب میکنه انجام بده یا نده ، آگاه یا ناآگاه ،
ایدئولوژی وقتی بوجود میاد که شما بری اون کسی که به حقوق دیگران داره تجاوز میکنه رو مجبور کنی به تجاوز نکردن (که این خودش نوعی تجاوزه به حقوق اون شخص) ، اما چون شما این کار رو درست و خوب میدونی برای خودت و اطرافیان ، امربه معروفش میکنی و نهی از منکر! (شما مثاله منظورم کسی هست که میخاد بگه این درسته و همه این و انجام بدید) ، درحالی که ممکنه همون کار برای جامعه دیگه ای مضر باشه ، برای مثال ریگی یک قهرمان بود برای مردم خودش که با کشتار به اصطلاح دشمنان غنیمت برای مردمش بدست میآورد و کاری که میکرد از نظر خودش و اطرافیانش خوب بود و خودش و همه اون آدم های اطرافش خوب میدونستن اون کار رو ، در صورتی که همون شخص برای ما یک تروریست بود که زندگی آدم های معمولی رو تهدید میکرد ، درواقع شما هرگز نمیتونید به جامعه بگید این خوبه که من میگم اینکار و بکن مگه با زور یا ترس ، جامعه خودش باید به درک و آگاهی برسه تا تغیری ایجاد کنه و بهتر بشه ،
ما کشف واکسن فلج اطفال توسط جوناس سالک و ارائه اون به صورت کاملا آزاد و رایگان بدون هیچ ثبت اختراعی رو ، عالی ترین و بهترین حالت میبینیم ، فکر میکنم این درستشه و همه باید همینکار و بکنن ، براش تبلیغ میکنیم و تلاش ، انتظار هم میره که در یه دنیای بی نقض همه کاشفای واکسن همین کار و بکنن ، اما در دنیای واقعی ، همین کورونایی که این چن سال اومد ، اگه انحصار و هدف مالی سیاسی نبود ، فایزر بوجود میومد با اون سرعت ؟ ، یا ما باید صبر میکردیم ببینیم کی یه سالک دیگه پیدا میشه ،
البته که در یه دنیای بی نقص اصلا قرار نیست کورونا به این شکل همه گیر بشه که این مسائل مهم باشن ، ولی ما که در دنیای بی نقص نیستیم ، ما سعی میکنیم به سمتش حرکت کنیم ،
پس با اینکه روش سالک رو درست میدونیم ، ولی برای زنده موندمون از روش فایرز هم استقبال میکنیم ،
انحصار بهاییه که ما در مسیر رسیدن به آزادی میدیم ،
درباره اون قضه هم که گفتید ، اگر شما هروز صبح بخای بزنی توی گوش من ، درست بعد اولین باری که این کار رو کردید من از شما شکایت میکنم و احتمالا میتونم بازداشت و بازخواست و محکومتون کنم ، همچنین تعهدنامه ای برای عدم تکرار اتفاق بگیرم که ارزش حقوقی داشته باشه ، همچنین دیه مالی بگیرم ، و همچنین یه مدتی شما رو در زندان قرار بدم ،
روال درستی که ما انسان ها بهش رسیدیم برای مقابله با این اتفاق اینه ، حالا اینکه در یک جامعه ای به دلایلی این روال نوشته میشه ولی درست اجرا نمیشه همون قضیه هست که گفتم جامعه خودش باید رشد کنه .