یک موقعی مزیتی که اوبونتو داشت نصب راحتش بود. امروزه این مزیت را خیلی از توزیعها دارند (حتی بهتر. مثلا دبیان خیلی سر راست حق انتخاب دسکتاب را هم به شما میدهد ولی اوبونتو خیر و عوضش یک گنوم دستکاری شده پیش رویتان میگذرد، و به جای آن با استفاده از یک مدل تبلیغاتی چندین توزیع غیر ضروری جلویتان میگذارد: زوبونتو، کوبونتو، لوبونتو. این در حالی است که همه را میشد مثل دبیان در همان اوبونتو ارائه کرد)
در اکثر سایتهای خارجی اولین توزیع پیشنهادی اوبونتو است و اگر درصد گرفت شود به طور غیر منطقی عدد بالایی خواهد داشت، اما چرا؟ دقیقا چه مزیت خاصی دارد؟ اگر همانطور که میگویید تفاوت خاصی بین توزیعها نیست چرا اوبونتو به این شدت پینشهاد میشود؟ به نظرم با هزینههای پشت پرده قصد دارند در توزیعها انحصار به وجود بیاورند و...
رسانه قابلیت این را دارد که انتخاب یک فرد را هدایت کند، در هر زمینهای (انتخابات، مد و...) و در همان حال این حس را به آن فرد بدهد که دارد انتخاب میکند. من اینکه بپرسم چرا از اوبونتو استفاده میکنید دیکتاتوری نیست، دیکتاتوری ایجاد فضای رسانهای است برای سوق دادن عموم به یک توزیع خاص. حالا بماند انحصار در استور مورد استفاده برای اسنپ و سابقهی ننگینش در چپاندن فروشگاه آمازون در حلق کاربر و...
دلایل زیادی برای محبوب بودن اوبونتو هست
۱) جامعه بزرگتر
۲) مستندات بیشتر
۳) پشتیبانی بهتر از سخت افزار
۴) همکاری با نهادهای بزرگ
۵) مخازن غنیتر
اینکه مثلاً اوبونتو به صورت WSL توی ویندوز استفاده میشه یا اگر مایکروسافت و گوگل و ... در توسعه لینوکس و توزیعها نقش دارن این اصلاً چیز بدی نیست. ببین منم ۱۲ سال پیش میگفتم آزادی نرم افزار و فلان و بیسار و... این حرفا رو بنداز دور. اینا برات نون و آب نمیشه. امضای منو بخون که ببینی بعد از سالها کار با لینوکس به چه نتیجهای رسیدم!
این تهاجم علیه اسنپ و سیستمدی و ... بیشتر یه جوگیری بچهگانهس تا یه نظر تخصصی و فنی!
خیلی از توسعه دهندهها دارن میرن سمت انواع Appimageها، سمت اسنپ، داکر و ... که کارشون رو توی این دنیای از هم گسیخته لینوکس راحتتر کنن. نخوان یه برنامه رو با صد تا توزیع مختلف پکیج کنن و خودشون رو گرفتار کنن! (شما خودت سعی کن یه بار برنامههاتو برای چند توزیع پکیج کنی ببینم آخرش چی میگی
)
چیزی که باعث پیشرفت میشه از نظر شماها ضعفه؟
لوبونتو و کوبونتو و ... توسط تیمهای دیگری پشتیبانی میشن و قرار نیست اوبونتو اونارو کنار هم بذاره و توی یه دیس یا سینی تحویل کاربر بده. اینجوری حجم رو پایین میاره و عوضش میتونه پکیجهایی که با همه سختافزارها کار کنه رو داخل ایزو قرار میده. الان خوبه دبیان نصب کنی بعد سه روز دنبال درایور باشی برای سختافزارهات؟ در صورتی که اوبونتو همه رو یکجا میذاره راحت و آسوده! باز اینجا مسئله آزادی نرم افزار میاد وسط که موضع من مشخصه! اینکه یه توزیع میاد اسنپ میاره، سیستمدی استفاده میکنه، مخزن غیرآزاد رو پیشفرض فعال میذاره اینا هیچکدوم ضعف نیستن. شما اگه با فکر اینکه توزیعت آزاده و شب سرتو راحت میذاری روی بالشت به من مربوط نیست. من از هر ابزاری برای تأمین نیازهام استفاده میکنم. آزاد باشه غیرآزاد باشه از اسنپ باشه از فلتهاب باشه از سایت خود سازنده باشه اصلاً ویندوز باشه و ... چرا باید خودمو محدود کنم؟
شما دلت نمیخواد اوبونتو استفاده کنی مختاری. کسی که مجبورت نکرده.
بقیه هم استفاده میکنن چون مختارن. برای اونایی که ازش استفاده میکنن یه کم عقل متصور باش لااقل
مشکلش چیه دقیقاً؟
اجبار به اسنپ باعث شده دو تا از طعم های اوبونتو که فلسفشون سبکی هست(لوبونتو و زوبونتو) نابود بشن و رسما دیگه در راستای فلسفهی ایجادشون حرکت نمیکنن.
همون فیلسوفها هم چندسالی یک بار تغییر موضع میدن، دیگه ۴تا توزیع که این حرفارو نداره
شما یه بار از اسنپ استفاده کن شاید خوشت اومد اصلاً