به لطف استیم امروز بازی های ویندوزی میتونن با پردازش بهتری از خود ویندوز روی گنو/لینوکس اجرا بشن ، اتفاقی که سالها پیش برای گیمرها از جمله خودم آرزو بود :
بنچمارک بازی GTA IV روی ویندوز ۱۱ :
بنچمارک همون بازی با همون سختافزار و تنظیمات روی گنو/لینوکس (با استیم پروتون) :
با اینکه مصرف سیپیو بیشتر شده ولی چیزی که در اجرای بازی مهم هست در نهایت فریم ریت هستش که در گنو/لینوکس بیشتر شده ،
این یعنی در بازیهایی که به کل پردازش سیستم شما نیاز دارن ممکنه برعکس باشه و فریمریت کمتری از ویندوز بگیرید ،
در این تست بازی GTA IV نیازی که کل توان پردازشی سیستم من نداره پس مقداری ازش رو برای بازی و مقداری هم برای استیمپروتون میگیره و درنهایت فریمریت بیشتری رو میده ، ولی اگر مثلا Call Of Duty Warzone رو تست میکردم که سیستم من برای اجرای اون ضعیف هست نتیجه طور دیگه ای میشد ،
پس میشه گفت گنو/لینوکس بازیهای ویندوز رو بهتر از خود ویندوز میتونه اجرا کنه به شرط داشتن سختافزار مناسب .
استفادش هم خیلی ساده هست ، بعد از نصب استیم و ورود به اکانت ابتدا گزینه سازگاری رو توی تنظیمات استیم به شکل زیر فعال کنید :
بعد از بخش بازیها بازیهاتون رو به صورت غیر استیم وارد کنید :
یبار روی هر بازی راست کلیک کلید و در تنظیماتش گزینه زیر رو فعال کنید :
تمام ، کافیه بازی رو از استیم اجرا کنید ، همه پیشنیازها رو هم خودش نصب میکنه ، دسته . کنترلر هم اگه داشته باشید خودش شناسایی میکنه و به بازی متصل میکنه ،
همچنین برای بازیهایی که اورجینال از استیم میخرید هیچ تنظیماتی لازم نیست و فقط کافیه دانلود و اجرا کنید ،
به غیراز اون میتونید شورتکاتهایی برای بازیهایی که با شبیهسازها اجرا میشن هم درست کنید و بهش اضافه کنید :
اگر هم دوست داشتید همه بازیهاتون عکس و کاور و آیکن داشته باشن میتونید از سایتهایی که این تصاویر رو به رایگان برای استیم ارائه میدن استفاده کنید :
https://www.steamgriddb.com/استیم حالت داشبورد (Big Picture Mode) هم داره که میتونید ازش به شکل کنسول داشبورد دار و فقط با کنترلر استفاده کنید.