سلام. بعد از سالها یک تاپیک جدید اینجا از من میبینید!
همیشه برام سؤال بود که وقتی یک سری سرویسها میانگین سرعت اینترنت ایران رو اندازه گیری میکنند، عدد واقعاً پایینیه! مثلاً ۱۲ مگابیت یا ۲۰ مگابیت.
میدونم که توی همه مناطق ایران کیفیت و پوشش اینترنت به یک اندازه نیست و این یک معضل جدی هست و باید کیفیت اینترنت رو در همه شهرهای ایران بالا ببرند ولی میخواستم بدونم کاربرهای اینجا توی هر شهری که هستن، سرعت اینترنتشون روی سرویسهایی که دارن به چه صورت هست.
من تصاویر مربوط به اینترنتهای خودم رو میذارم و نکتههاشو هم مینویسم:
۱) برای تست سرعت روی حالت استفاده از Virtual Private Network اگر اشتراک دارید و سرعت شما روی اون سرویس محدود نیست، میتونید سرعت در اون حالت رو هم بذارید در غیر این صورت اختیاری هست (چون که نمیشه با سرویسهای رایگان یا Limited درست اندازه گیری کرد)
۲) در این تصاویر سرعت اینترنت در حالت عادی، سمت چپ هست و در حالت استفاده از سرویس شبکه خصوصی مجازی سمت راست هست که من در همه حالات از سرور لندن استفاده کردم (روی میکروتیک)
۳) تستها در شهر کرمان هست ولی همه تستها در یک نقطه انجام نشدند. ADSL که به دلیل ثابت بودن خط، هیچی. اینترنتهای 4G همگی با سیم کارت شاتل و در یک نقطه یکسان و اینترنت ثابت TD-LTE ایرانسل در نقطهای دیگر گرفته شده.
۴) این تاپیک رو گذاشتم چون اخیراً رایتل مثل اینکه میانگین سرعتش از همه بهتر شده در صورتی که توی تستهای من افتضاح بود! که نشون میده توی هر منطقه پوشش متفاوت و سرعت هم بستگی به شرایط زیادی داره. تازه این تستها رو امشب که اوضاع اینترنت اصلاً نرمال نیست گرفتم.
۵) برای اسکرین شات حتماً آیپی یا اطلاعاتی که از نظرتون شخصی هست رو پاک کنید تا یه وقت سواستفادهای از اسکرین شات و اطلاعات شما صورت نگیره.
بقیه دوستان هم تست های خودشون رو بذارند تا ببینیم واقعیت آمار سرعت و پهنای باند به چه شکل است:
تست سرعت ADSL از شرکت دیدهباننت واقع در کرمان (که ترافیک تقریباً نامحدود ارائه میکنه. ۱۰۲۴ گیگ ترافیک بین الملل به صورت ماهیانه با سرعت ۸مگابیت بر ثانیه و ۲۰۴۸ گیگ ترافیک بین الملل برای سرعت ۱۶ مگابیت بر ثانیه:
تست سرعت سیم کارت شاتل موبایل وقتی روی حالت همراه اول، ایرانسل و رایتل هست که این رو میشه دستی انتخاب کرد. وقتایی که میرم معادن مختلف و هر جایی یه سرویس دهنده آنتن نمیده خیالم راحته که سوییچ میکنه روی سرویس دهنده بعدی و بدون آنتن نمیمونم!
تست سرعت اینترنت ثابت TD-LTE ایرانسل که توی منطقه ما به شدت اوضاعش داغونه و من فقط تونستم یک نقطه خاص از خونه رو برای راه اندازی مودمش پیدا کنم که هرکی ببینه خندهش میگیره
ولی کار راه اندازه با ۴ خط آنتن کامل و سرعت حداکثر ۸۰ مگابیت در این منطقه (اگر نزدیک BTS باشی تا ۱۱۰ مگابیت هم قبلاً تست گرفتم از همین مودم):
به دلیل استفاده موقتی از پروتکل SSTP سرعت در همه حالات خیلی با سرعت عادی تفاوت داره که طبیعی هست. با استفاده از پروتکلهای پرسرعتتر، تقریباً سرعت در همه حالات مثل سرعت اینترنت عادی هست. حتی گاهی بیشتر!