انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکل در نصب لینوکس روی لپتاپ  (دفعات بازدید: 14040 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mahdi68

• Full Member
  • *
  • ارسال: 128
مشکل در نصب لینوکس روی لپتاپ
« : 16 اسفند 1389، 05:52 ب‌ظ »
سلام
دوستان من میخوام رو لپتاب HP لینوکس نصب کنم. به صورت پیش فرض 4 تا پارتیشن داره که یکیش ویندوز نصب هست یکی پارتیشنی هست که فایل های ریکاوری توش هست و یک پارتیشن هم نرم افزار های مخصوص HP   و یکی هم فایل سیستم . حالا من میخوام رو قسمت خالی unlocated لینوکس نصب کنم
ولی هنگام نصب فقط پارتیشن ویندوز میاره ! با cd live بالا اومدم و gparted نصب کردم با اون قسمت خالی نشون میده ولی نمیتونم پارتیشن جدید بسازم ! چون پیغام میده نمیشه بیشتر از 4 تا پارتیشن primary باشن !
لطفا راهنماییم کنید چجوری میتونم رو این سیستم لینوکس نصب کنم بدون اینکه در پارتیشن ها تغییراتی بدم (یعنی چیزی پاک نکنم)
متشکرم

آفلاین vahdani_d

• Full Member
  • *
  • ارسال: 153
پاسخ به: مشکل در نصب لینوکس روی لپتاپ
« پاسخ #1 : 16 اسفند 1389، 08:22 ب‌ظ »
سلام دوست من بهتره عجله نکنی اینجام اگه کسی راهنایی کنه زیاد دوا نیست اما به نظر من تو انجمن بگرد و نحوه پارتیشن بندی رو پیدا کن و حداقل ۳ بار یا بیشتر بخونش چون مهمترین بخش همینه بعد از اون دیگه کار تمومه اگه جایی گیر کردی دوباره سوال کن
یادت باشه کوچیکترین اشتباه تو این قسمت یعنی پریدن اطلاعات روی هاردت که فکر نمیکنم راضی باشی این اتفاق بیفته پیروز باشی

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
« پاسخ #2 : 16 اسفند 1389، 08:42 ب‌ظ »
سلام
بله نمیشه بیشتر از ۴ پارتیشن اصلی ساخت. باس یکی از پارتیشن‌های primary رو پاک کنی بعد یک پارتیشن extended درست کنی بعد می‌تونی به هر تعداد که بخوای پارتیشن درست کنی.

آفلاین mahdi68

• Full Member
  • *
« پاسخ #3 : 16 اسفند 1389، 08:54 ب‌ظ »
سلام

من بارها رو سیستم خودم  اوبونتو و دبیان و فدورا و ... نصب کردم یعنی دفعه اولم نیست ولی این اولین بار هست که به همچین مشکلی برخوردم ! من دو تا پارتیشن داشتم که یکی ریکاوری بود . رو ویندوز اونیکی پارتیشن shirink کردم و 300 گیگ فضای unlocated دارم . میخوام تو اون فضا لینوکس نصب کنم . اینم بگم که وقتی تو ویندوز نگاه میکنم هیچ کدوم از پارتیشن ها primary نیستن ! و با رنگ قهوه ای مشخص شدن .  بغیر از پارتیشن ویندوز و ریکاوری دو تا دیگه هست که یکی سیستم که چند مگ هست و دیگری HP tools که این دو تا به صورت مخفی هستن . نمیشه اینارو از حالت primary درآورد ؟(بدون پاک کردن)
ممنونم

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
« پاسخ #4 : 16 اسفند 1389، 09:15 ب‌ظ »
راه ساده‌ و کم ریسکی برای این کار وجود نداره، شاید هم من نمی‌دونم.

ولی راهی برای تبدیل پارتیشن تیبل قدیمی به نوعی جدیدتر هست که محدودیت پارتیشن اصلی رو به این شکل نداره
اطلاعات بیشتر
و باز هم اطلاعات بیشتر
تا اونجا که بدونم این پارتیشن تیبل جدید با همه سیستم‌ها سازگار نیست. قبل از استفاده در موردش بیشتر اطلاعات جمع کن
« آخرین ویرایش: 16 اسفند 1389، 09:17 ب‌ظ توسط heresh »

آفلاین سروش

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 44
« پاسخ #5 : 19 اسفند 1389، 08:26 ب‌ظ »
راهی برای تبدیل نوع پارتیشن بدون بک‌آپ‌گیری وجود نداره. اصول پارتیشن‌بندی اینه که یک پارتیشن primary داشته باشی، بقیهٔ فضا رو به یک extended بدی و داخل اون extended هر تعداد دوست داشتی logical بزنی. بیشتر از یک پارتیشن primary داشتن امنیت کمی داره.

لزومی نداره پارتیشن primary برای اوبونتو داشته باشی. از روی سی‌دی لایو Gparted رو اجرا کن و تو فضایی که برات مونده یه extended بزن. بعد توش logical از نوع ext4 بزن و سیستم رو روش نصب کن.

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
« پاسخ #6 : 01 فروردین 1390، 01:52 ب‌ظ »
سلام

من خودم hp 2170  دارم .روش 2 ابونتو  و 2 تا سون نصب کردم.

باید توجه کنید که :

1- در درایو c  پوشه ای به اسم swsetup  قرار داره که شامل نرم افزار های اولیه نصب شده به همراه درایور های لپ تاب است.پس لطفا ازش پشتیبان بگیرید.رایت  روی دی وی دی.

2- حتما باید کل هارد رو فرمت کنید (البته از اطلاعات اش اصلیتون بک آپ بگیری)

3-دلیل فرمت کل هارد به این خاطره شما قادر نیستید با پارتیشن بندی اولیه کارخانه سازنده لینوکس نصب کنید.به این دلیل که اگه نرم افزار paragon رو نصب کنید کل هارد رو یک درایو میشناسه.(در ضمن نرم افزار partition magic قابل نصب رو سون نیست)

4-پس مجبورید بخاطر لینوکس از خیر سون اورجینالتون بگذرید...با عرض پوزش

5-شروع به نصب و پارتیشن بندی مجدد می کنید.

موفق باشید.
و ما میطوانیم

آفلاین mahdi68

• Full Member
  • *
« پاسخ #7 : 01 فروردین 1390، 02:16 ب‌ظ »
نقل‌قول
3-دلیل فرمت کل هارد به این خاطره شما قادر نیستید با پارتیشن بندی اولیه کارخانه سازنده لینوکس نصب کنید.به این دلیل که اگه نرم افزار paragon رو نصب کنید کل هارد رو یک درایو میشناسه.(در ضمن نرم افزار partition magic قابل نصب رو سون نیست)

4-پس مجبورید بخاطر لینوکس از خیر سون اورجینالتون بگذرید...با عرض پوزش

یعنی منظور شما این هست که اگه کل هارد فرمت کنم دیگه نمیتونم ویندوز اوریجینال نصب کنم ؟

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
« پاسخ #8 : 01 فروردین 1390، 02:31 ب‌ظ »
با دیسک زنده بیا بالا و یه عکس با جی پارتد بگیر و بذار تا بگم چطوری پارتیشن بندی کنی تا ویندوزت اوریجینال دست نخورده بمونه

البته هیرش عزیز توضیح داده که بر طبق توضیحش به راحتی میتونی هر کاری خواستی بکنی
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 01 فروردین 1390، 05:48 ب‌ظ »
سلام

نه ببینید:

بحث جالبی شروع کردید که ریشه در مبحث پر سرو صدایی به اسم copyright داره.

ویندوز اورجینال ویندوزیه که شما به ازای پرداخت پول در ازای لایسنس دریافت می کنید که بطور حتم هزینه سون اورجینال میکروسافت بیشتر از 100 دلار (البته حداقل رو میگم و دقیقن نمی دونم)

و با این سی دی هایی که شما در بازار می خرید و احساس می کنید اورجینال هستند فرق داره.سی دی هایی که در بازاره ایران وجود داره سیستم احراز هویت میکروسافت رو دور میزنه و خودش رو بروزرسانی میکنه.

منطور من از ویندوز اورجینال ویندوز اورجینالیه که شما پول ان رو به هنگام خرید لپ تاب پرداخت کردید و با ویندوز سون 2500 تومانی در بازار ما فرق داره.پس شما می تونید ویندوز 2500 نصب کنید که قابلیت بروزرسانی داره و با اورجینال فرق داره.   ;)

شما قادر به نصب هر سیستم عاملی روی لپ تاب مبارکتون هستید چه اورجینال میکروسافت (اگه پولشو بدین) و چه از این 2500 تومنی ها  :'(

منظور من از اورجینال اون سون اصلی و اولی است که روز اول رو سیستمتون نصب بود.

من الان 5 سیستم عامل رو لپ تابم دارم . 2 تا ابونتو -2 تا سون از این 2500 که اپدیت هم میشن-با یک backtrack 

اگه نرم افزار پارگون رو نصب کنید و یک پارتیشن غیر ضروری رو برای فرمت تست کنید متوجه منظورم خواهید شد که چرا کل هارد یک پارتیشنه.

موفق باشید
با تشکر- 

و ما میطوانیم

آفلاین Sun-PDA

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 841
« پاسخ #10 : 01 فروردین 1390، 10:08 ب‌ظ »
سلام
دوستان من میخوام رو لپتاب HP لینوکس نصب کنم. به صورت پیش فرض 4 تا پارتیشن داره که یکیش ویندوز نصب هست یکی پارتیشنی هست که فایل های ریکاوری توش هست و یک پارتیشن هم نرم افزار های مخصوص HP   و یکی هم فایل سیستم . حالا من میخوام رو قسمت خالی unlocated لینوکس نصب کنم
ولی هنگام نصب فقط پارتیشن ویندوز میاره ! با cd live بالا اومدم و gparted نصب کردم با اون قسمت خالی نشون میده ولی نمیتونم پارتیشن جدید بسازم ! چون پیغام میده نمیشه بیشتر از 4 تا پارتیشن primary باشن !

خوب در هیچ هاردی نمی‌شه بیشتر از ۴ پارتیشن پریمری ساخت ، اگر تعداد پارتیشن بیشتری می‌خواهی باید پکی از پارتیشن های پریمری رو پاک کنید و جاش یک پارتیشن extended بسازید و داخل اون هرچقدر خواستید پارتیشن لوجیکال بسازید

البته معمولا لبتاپ های اچ‌پی برنامه ای دارند که توسط اون می‌شه یک بار برای همیشه دی‌وی‌دی بک‌آپ بسازید که کار همون پارتیشن بک آپ رو انجام می‌ده در صورتی که اون رو بسازید دیگه نیازی به پارتیشن بک‌آپ ندارید و میتونید اون رو پاک کنید (سعی کنید دی‌وی‌دی بک آپ رو همون اول قبل از نصب هیچ برنامه‌ای بسازید )

اگه نرم افزار پارگون رو نصب کنید و یک پارتیشن غیر ضروری رو برای فرمت تست کنید متوجه منظورم خواهید شد که چرا کل هارد یک پارتیشنه.

من با لب‌تاپ های زیادی از جمله اچ‌پی کار کردم و اونهارو پارتیشن بندی کردم و سیستم عامل‌های مختلف رو با حفظ ویندوز اورجینالشون نصب کردم و این مشکل رو با هیچ کدومشون نداشتم معمولا هم از پاراگون برا پارتیشن بندی استفاده می‌کنم

سلام

من بارها رو سیستم خودم  اوبونتو و دبیان و فدورا و ... نصب کردم یعنی دفعه اولم نیست ولی این اولین بار هست که به همچین مشکلی برخوردم ! من دو تا پارتیشن داشتم که یکی ریکاوری بود . رو ویندوز اونیکی پارتیشن shirink کردم و 300 گیگ فضای unlocated دارم . میخوام تو اون فضا لینوکس نصب کنم . اینم بگم که وقتی تو ویندوز نگاه میکنم هیچ کدوم از پارتیشن ها primary نیستن ! و با رنگ قهوه ای مشخص شدن .  بغیر از پارتیشن ویندوز و ریکاوری دو تا دیگه هست که یکی سیستم که چند مگ هست و دیگری HP tools که این دو تا به صورت مخفی هستن . نمیشه اینارو از حالت primary درآورد ؟(بدون پاک کردن)
ممنونم

شما یک اسکرین شات از برنامه gparted یا پاراگون بذار تا ببینم وضعیت پارتیشن‌هات چطوره؟
.
(در ضمن نرم افزار partition magic قابل نصب رو سون نیست)
.

partition magic رو که اصلا نباید استفاده کرد حتی اگر نصب بشه، چون مدت ها هست که پروژش متوقف شده و هار‌های جدید رو نمیشناسه ،در صورت استفاده از اون روی هارد‌های جدید ممکنه کل هاردتون بره رو هوا

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 01 فروردین 1390، 10:57 ب‌ظ »
نقل‌قول
من با لب‌تاپ های زیادی از جمله اچ‌پی کار کردم و اونهارو پارتیشن بندی کردم و سیستم عامل‌های مختلف رو با حفظ ویندوز اورجینالشون نصب کردم و این مشکل رو با هیچ کدومشون نداشتم معمولا هم از پاراگون برا پارتیشن بندی استفاده می‌کنم

والا تا اون جایی که یادمه ما هم بار اولمون نیست ویندوز می خوایم نصب کنیم سوراخی تو سون نیست که توش دست نکرده باشیم .

بسته به اینکه کانفیگ اولیه لپ تاب شما به چه صورته ممکنه امکان نصب سیستم عامل جدید نباشه.مثلا تو وایو-سونی  دوست من یه سون دیگه هم در کنار سون اصلی نصب کرده! ولی رو hp خودم تا اون جایی که من تو سایتهای مختلف خارجی (با سواد کم زبان خارجی) جستجو کردیم امکان نصب سیستم جدید نبود.مشکل primary بودنه هارده که باید از دستش خلاص بشید.

ممکنه تو یه لپ تاب هم primary و هم extended باشه  \\:D/  که چه بهتر می تونید لینوکس نصب کنید .اما از نباشه باید یه فکری بکنید.طبق جستجو هایی که من انجام دادم توی سایتهای زبان اصلی به این نتیجه رسیدم باید هاردم برا لینوکس فرمت کنم.

نقل‌قول
partition magic رو که اصلا نباید استفاده کرد حتی اگر نصب بشه، چون مدت ها هست که پروژش متوقف شده و هار‌های جدید رو نمیشناسه ،در صورت استفاده از اون روی هارد‌های جدید ممکنه کل هاردتون بره رو هوا

ما هم نگفتیم نصبش کنید.گفتیم قابل نصب نیست.

خوشحال میشیم از تجربیات دوستان استفاده کنیم.

با تشکر

و ما میطوانیم

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 01 فروردین 1390، 11:44 ب‌ظ »
  دوستان خواهشن توجه کنید

نوشته ی sunpda

نقل‌قول

البته معمولا لبتاپ های اچ‌پی برنامه ای دارند که توسط اون می‌شه یک بار برای همیشه دی‌وی‌دی بک‌آپ بسازید که کار همون پارتیشن بک آپ رو انجام می‌ده در صورتی که اون رو بسازید دیگه نیازی به پارتیشن بک‌آپ ندارید و میتونید اون رو پاک کنید (سعی کنید دی‌وی‌دی بک آپ رو همون اول قبل از نصب هیچ برنامه‌ای بسازید )

ببینید دوست من :

برندهای تولید کننده لپ تاب تصمیم گرفتن به جای دادن سی یا دی وی دی حاوی درایور به خریدار سیستم ریکاور ی رو  تعبیه کنند تا خود خریدار اقدام به تهیه پشیبان از سیستم عامل بکنه:(سیستم ریکاوری  توی مدل های اچ پی و سونی بطور حتم وجود دارن .دیدم )

به 2 دلیل سیستم ریکاوری به درد نمی خوره و جالب نیست و بیشتر به پستهای من نزدیکتره:

1- سیستم ریکاوری برای افرادیه که فقط همین سیستم عامل اورجینال اولیه با نرم افزارهای اولیه رو لازم دارن یعنی کشور هایی که مبحث copyright  رو رعایت ممکنن.تا کاربران یکبار اقدام به تهیه پشیبان از سیستم عامل  اورجینال کنن و در صورت خرابی پولشون هدر نره. گرفتین مطلبو (برای من و شما که با 2500 تومان سون می خریم این موضوع قابل لمس نیست ولی برای اون اروپایی که مجبوره هر بار پول سون اروجینال بده سیستم ریکاوری مسله حیاتی محسوب میشه. ) .  ;)

2- بعد از هر بار ریکاوری تمام پارتیشن های ساخته شده حذف خواهد شد پس به این معنی که تمام اطلاعات شما به همراه سیستم عامل هاتون حذف خواهد شد. پس سیستم ریکاوری برای کسی که می خواد لینوکس نصب کنه به درد بخور نیست.تمام اطلاعات ار بین میره و سیستم دقیقا به همون حالت اولیه بر می گرده.یعنی روز از نو روزی از نو.

توصیه نهایی من به mahdi68 همین پشیبان گیری از اطلاعات روی دی وی دیه (از پر کردن هاردتون از اطلاعات فعلا جلو گیری کنید) و فرمت کامل هارد و یک پارتیشن بندیه جانانس.

با تشکر

« آخرین ویرایش: 02 فروردین 1390، 10:39 ق‌ظ توسط aliboy »
و ما میطوانیم

آفلاین Sun-PDA

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 841
« پاسخ #13 : 02 فروردین 1390، 12:33 ب‌ظ »
یک نکته مهم : اینجا انجمن اوبونتو هست و کسی استفاده از نرم افزارها یا سیستم عامل‌های قفل شکسته رو تبلیغ نمیکنه ، خلاف مقررات هست

البته ممکنه من هم گاهی اوقات از نرم افزار‌های قفل شکسته استفاده کنم چون امکان خریدش رو در ایران ندارم اما فقط در صورت ضرورت، تبلغ هم نمی‌کنم ، در مورد ویندوز اورجینال که قضیه فرق می‌کنه ، چون پولش هراه لپ‌تاپ پرداخت شده ، وقتی میشه براحتی ویندوز اورجینال رو حفظ کرد چه اصراری بر استفاده از ویندوز قفل شکسته هست؟
2- بعد از هر بار ریکاوری تمام پارتیشن های ساخته شده حذف خواهد شد پس به این معنی که تمام اطلاعات شما به همراه سیستم عامل هاتون حذف خواهد شد. پس سیستم ریکاوری برای کسی که می خواد لینوکس نصب کنه به درد بخور نیست.تمام اطلاعات ار بین میره و سیستم دقیقا به همون حالت اولیه بر می گرده.یعنی روز از نو روزی از نو.

ریکاوری لپ‌تاپ‌های hp دو گزینه داره یکیش همون کاری که شما گفتید می‌کنه یعنی پارتیشن بندی رو هم به حالت اولیه بر میگردونه ، دومیش هم اینکه فقط درایو c رو فرمت میکنه

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #14 : 02 فروردین 1390، 03:14 ب‌ظ »
نقل‌قول
ریکاوری لپ‌تاپ‌های hp دو گزینه داره یکیش همون کاری که شما گفتید می‌کنه یعنی پارتیشن بندی رو هم به حالت اولیه بر میگردونه ، دومیش هم اینکه فقط درایو c رو فرمت میکنه

ببین تا وقتیه که شما پارتیشن های اولیه رو دارید یعنی لینوکس نصب نکردید حرف شما درسته.ولی این دوست ما می خواد لینوکس نصب کنه در کنار ویندوز اون هم رو کانفیگ اولیه سیستم.!

ما باید راهی برای مشکل این آقا پیشنهاد کنیم .حالا چه 2 گزینه چه 10 گزینه.
و ما میطوانیم