در جواب آقای shervinkh
قربان من که بیادبی نکردم؛ چرا جملات انگلیسی نادرست مینویسی؟ بله هیچ کسی مجبور نیست ولی چه ربطی به نظری که دادم داره؟ هر کسی میتونه نظرش رو بگه.
در جواب به آقای
دانیال بهزادی که فرمودند:
۱. من نمیدونم شما با کدوم توزیع کار کردین ولی اوبونتو این کار رو به صورت اتوماتیک انجام میده، آریوس هم علاوه بر انجام اتوماتیک این کار یه ابزار گرافیکی برای تنظیمات بیشتر داره.
۲. تکنولوژی شبکه، علمیه که ابتدا از گنو/لینوکس شروع میشه و بعد از چندین سال به پلتفرمهای دیگه هم سرایت میکنه. چهطور ممکنه یه توزیع گنو/لینوکس در اتصال به ویپیان مشکل داشته باشه؟ شخصا هیچ موردی رو ندیدم که درست کار نکنه.
۳. این نقطهی قوت گنو/لینوکس محسوب میشه، نه مشکل. اگه امنیت خیلی ناراحتتون میکنه میتونین به سادگی پسوردتون رو بردارین.
۴. این هم به توزیعی که استفاده کردین برمی گرده. من به صورت کتبی به شما اطمینان میدم که در توزیعهایی مثل اوبونتو یا آریوس شما هیچوقت نیاز به محیط متنی پیدا نمیکنین.
۵. در اینجا دو نکته رو باید در نظر داشت: نخست این که کدکهای صوتی و تصویری به علت انحصای بودن در برخی مناطق نمیتونن درون توزیعها قرار داشته باشن و جرم محسوب می شه. ویندوز هم که یکسری از اونها رو در خودش داره به این علته که چندتا از این فرمتها (مثل wma و wmv) در انحصار خودشه و بقیه رو هم با پولی که از شمای خریدار میگیره، خریداری کرده. ولی با این حال تقریبا همهی توزیعها این کدکها رو برای کسانی که در منطقهی اونها این کدکها حفاظت نشدهاند توی مخازنشون دارن که با این کار بقیهی افراد هم میتونن اون رو بدون مشکل بگیرن. یعنی در حقیقت قانون رو برای راحتی شما دور زده. اونوقت شما به جای تشکر میآی بهش گیر هم میدی! از همهی اینها گذشته توزیعهایی مثل آریوس که از لطاظ جغرافیایی قابل پیگیری نیستن، این کدکها رو به صورت پیشقرض توی توزیعشون قرار دادن و شما نیاز به نصب هیچچیز اضافهای ندارین. نکتهی دوم هم در مورد k-lite هست که باید بدونین این برنامه هدیه ی دنیای نرمافزارهای ازاد به همنوعان در بندشون توی ویندوزه و علت کمتر بودن حجمش نسبت به کدکهای گنو/لینوکس یکی بودن چندتا کدک پیشفرض در ویندوز و از اون مهمتر نداشتن فلش و جاوا در خودشه، در حالی که شما با نصب کدکهای گنو/لینوکس همزمان فلش و جاوا رو هم نصب میکنین
۶. نه. این موردی که شما گفتی کاملا غلطه و در حقیق یکی از مزایای گنو/لینوکس همین سیستم مدیریت پکیجهاشه که با یه کلیک همهچیز رو خودش نصب میکنه. در حالی که خیلی از اینها رو شما در ویندوز و امثالهم باید در چندتا بسته ی مختلف پیدا و نصب کنی. مثلا همونطور که در بالا اشاره کردم شما با یه کلیک روی ubuntu-restricted-extras، همزمان همهی کدکها رو به اضافهی فلش و جاوا نصب میکنین. در مورد ریختن برنامهها روی سی دی هم اگه پکیجها رو در شاخهی مناسب (مثلا کش اپت روی توزیعهای دبین محور) روی سیستم جدید کپی کنین یا از برنامههایی مثل aptoncd استفاده کنین، میتونین به همون راحتی یک کلیک هرکدوم که خواستین رو نصب کنین
۷. همونطور که گفتین این نظر شماست. نظر من رو هم در این مورد میتونین از دوستانم بپرسین، چون اگه این جا بنویسم ممکنه بلاک بشم
۸. من خودم رو یه گنو/لینوکسکار میدونم (البته شاید نظر شما چیز دیگه ای باشه :دی) و نهتنها ادعایی دارم، که خودم رو یه تازهکار میدونم که حالاحالاها باید یاد بگیره. از هیچ کمکی هم تا به حال دریغ نکردم. هیچی هم از محیط متنی سرم نمیشه و چندین ساله که همهی کارهام رو تو اوبونتو با محیط گرافیکی و کلیک! حل کردم.
۹. چرا، خیلیهاشون نسخههای گنو/لینوکس دارن که شما نمیدونید مثل همون کورل دراو که مثال زدید. علت اقبال کمتر کاربرها به اونها هم آزاد نبودن برنامههاشونه، چون کاربرای گنو/لینوکس عمدتا حاضر هستن یه مقدار سختی رو برای رسیدن به یه جامعهی آرمانی تحمل کنن، بنابراین نه از این برنامهها استفاده میکنن و نه اونها رو تبلیغ میکنن. با اینحال شرکتهای بزرگی که بدون گنو/لینوکس نمیتونن کار کنن (مثل کمپانیهای نیولاین سینما، دریمورکس انیمیشن و خیلیهای دیگه) از اون نسخههای تجاری برای کارهاشون به نحو احسن استفاده میکنن.
۱۰. گنو/لینوکس متنباز نیست و لزوما رایگان هم نیست. گنو/لینوکس یک مجموعهی نرمافزار آزاده که هیچ تضمینی در مورد هزینهای که شما مصرف میکنی نمیده. این اشتباه بزرگیه که من دیدم خیلیها هم بهش دامن میزنن. تنها تضمینی که گنو به شما میده اینه که آزادیهای فردی شما در اثر استفاده از نرمافزارهاش از بین نره و تا به حال هم جانانه بر سر این تضمینش بوده
۱۱. اسم غیر عجیب از نظر شما یعنی اینترنت اکسپلورر برای مرورگر اینترنت یا مدیا پلیر برای پخشکنندهی چندرسانهای؟ لابد یه کارخونهی یخچال سازی هم اگه بخواد اسم زیبا و غیر عجیب برای یخچالهاش بذاره باید اسم برندش رو بذاره «چیزسردنگهدار»؟
۱۲. کسی که اینطوزی جواب میده خودش با این روش راحتتره و فکر میکنه شما هم مثل خودشی، توی سوالهاتون بخواین که روش گرافیکی رو بهتون بگن تا ببینید که هر کاری رو (که انجامش به فکر شما برسه!) می شه بدون خط فرمان انجام داد
1- والا به خدا مال ما که آخرین نسخهاش رو هم داریم، تا خودمون تنظیمش نکردیم این کار را نکرد. شاید هم سیستمم مشکل داره نمیدونم!
2- من به سایتهایی سر میزنم که نیاز به همون چیز پی ان را داره ولی فقط یکی از چیز پی انهای من در لینوکس موفق به اتصال شد.
3- نقطهی قوت هست اما گاهی برای خانگیها خیلی آزاردهنده است ولی ما که نتونستیم در تنظیمات چیزی به اسم Remove Password پیدا کنیم. فقط Change Password داشت. شاید بلد نیستم.
4- والا من نتونستم بدون فرمان sudo به بعضی از امکانات دسترسی داشته باشم، حتی با وجود اینکه در قسمت تنظیمات کاربری Administrator هستم. چجوری باید برای همیشه این مشکل را حل کنم؟ یعنی همیشه سوپر یوزر باشم؟
5- خب دلایل شما در نوع خودش درسته ولی برای یک کاربری خانگی واقعاً سخت نیست بخواد این کدکها رو دانلود کنه؟ البته میدونم که در کل ایرادی وارد نیست ولی قضیه خیلی هم خوشآیند نیست.
6- خب من اینها رو نمیدونستم! ولی نمیدونم چرا با نصب نرمافزار در لینوکس حال نمیکنم زیاد! مثلا همین چند روز پیش رفتم از سایت اپرا (Opera) پکیج مخصوص اوبونتو را دانلود کردم ولی هنگام نصب گفت که چند تا پکیج دیگه باید دانلود شه. این یکم اذیت کننده است. شاید هم فقط من اینطور فکر میکنم.
7- ای بابا؛ خیلی میخواستم نظر شما رو هم بدونم. البته ظاهراً گنوم داره یه کارهای خوبی میکنه توی نسخهی جدیدش، البته نمیدونم چرا کارهای خوب را کمکم میکنند و یکدفعه هرچی فکر دارن نمیریزن روی هم که یه چیز درست حسابی از آب در بیاد!!!
8- البته گفتم بلا نسبت شما!!! منظورم از لینوکسکارها از اون لینوکسکارها بود که اصلاً تا حالا با رابط گرافیکیشان کار نکردهاند./ یه نکته که همینجا به ذهنم میرسه، همین بیش از حد بزرگ بودن لینوکسه. اینقدر چیز برای یاد گرفتن هست که یه کاربر خانگی میترسه باهاش کار کنه. البته من خودم را خانگی نمیدونم، یه چیزی بین خانگی و حرفهای!!!
9- من با این جامعهی آرمانی کاملاً موافقم. نمیدونستم کورل دراو نسخهی لینوکس هم داره. ولی گیمپ واقعاً به پای فتوشاپ نمیرسهها! همین رابط گرافیکیاش کفر آدم رو در میاره. جدی میگم. من با رابط فتوشاپ مشکل دارم چه برسه به گیمپ (Gimp) (درست تلفظ کردم؟)
10- حالا که من رایگان دریافتش کردم؛ بالأخره در کل ارزونه!
11- اینکه سلیقهایه
12- خب تا حالا امتحان نکردم.
ولی پس چرا تا حالا هنوز این سیستم عامل طرفدارهاش توی دنیا کمتر از نرمافزارهای غیر متن باز هست؟ من بعید میدونم کسی دوست نداشته باشه از نرمافزارهای تقریباً رایگان استفاده کنه. من فکر میکنم هنوز هم برای کاربرپسندتر شدن لینوکس باید کارهایی انجام داد.
من واقعاً متعصبانه به این قضیه نگاه نمیکنم؛ فکر میکنم لینوکس حقیقتاً سیستم عامل بسیار عالیای هست، فقط باید برای کار کردن سادهتر بشه، پشتیبانهاش بیشتر بشن، حتی اگر یه کم غیر رایگان بشه (البته فقط یه خورده). مثلاً به نظر من لینوکس باید دو تا توزیع اصلی داشته باشه، یکی خیلی حرفهای و یکی خانگی و متوسط (مثلاً میگمها). من اگه میتونستم با لینوکس برم فیسبوک خیلی از مشکلاتم حل میشد! (چون ویپیان وصل نمیشه نمیتونم برم)