فقط میدانم کاربران خانگی جزو آنها نیستند!
من توصیه میکنم اگر یه کاربر خانگی هستید که میخواهید سیستم عامل شما به راحتی و بدون درد سر کار کنه و هر وقت دچار اشکال شد بتونید اشکالش رو بدون نیاز به مطالعهی لااقل ۱۵۰۰۰۰ تاپیک در فرومهای مختلف حل کنید، هرگز سراغ هیچ گونه توزیع از لینوکس نروید که دهانتان فلترون میشود. اینجوری:
لینوکسهای موجود تنها برای حرفهایها مناسبه به خدا، من تا حالا ۵ یا ۶ بار لینوکس را نصب کردم تا شاید بهش عادت کنم، اما نشد که نشد. الان هم که اومدم اینجا، لینوکسم در unmount کردن پارتیشنها مشکل پیدا کرده بود.
به عنوان یک کاربر خانگی باید گفت آخه این چه سیستم عاملیه که:
۱− به صورت پیشفرض درایوها را mount (به زبان خودمون آماده برای باز شدن) نکرده و برای این کار یا باید به صورت دستی آنها را مونت کرد یا باید قسمتی از فایلهای تنظیمات لینوکس را به صورت دستی ویرایش کرد (که البته برای این کار لااقل باید چندین و چند تاپیک را در فرومها جستجو کنید و اگر اینترنت نداشته باشد که باید بمیرید!)
۲− همه بدون استثناء در اتصال به وی پی ان مشکل دارند!!!
۳− برای هر کاری باید رمز کاربری را مجددا وارد کنی!!! (مگر اینکه ۱۵۰۰۰۰ تاپیک را جستجو کنی و تنظیمات لینوکس را به صورت متنی عوض کنی)
۴− تقریبا هر کاری که میخوای انجام بدی باید به صورت متنی انجام بدی اصلا وجود رابط گرافیکی از هر نوع در لینوکس، با خود لینوکس یک پارادوکس محسوب است!!!
۵− به صورت پیشفرض حتی ام پی تری (MP3) برایت پخش نمیکند و باید حدود ۵۰ مگابایت پکیج دانلود و نصب کنی تا تازه فقط mp3 پخش کند!!! در ویندوز با ۱۸ مگ دانلود k-lite codec pack تمامی انواع پسوندهای صوتی و تصویری اجرا خواهد شد.
۶− برای نصب یک نرمافزار به بیش از یک پکیج نیاز است که معمولا خیلی از پکیجها در میان چند نرمافزار به صورت مشترک مورد نیاز هستند. ولی در ویندوز و مک شما یک فایل نصب خواهید داشت که به راحتی نرمافزار را برای شما نصب میکند. در لینوکس اگر پکیجها را روی سیدی رایت کنی که بعدا مورد استفاده قرار دهی، با شکست مواجه خواهی شد! زیرا معلوم نیست کدام پکیج را باید اول نصب کنی و کدام را بعدا!!!
۷− رابطهای کاربری اصلا کاربر دوست نیستند (این نظر منه ممکنه شما چیز دیگهای بگی)
۸− تمامی لینوکسکارها آدمهای حرفهای هستند و بلانسبت شما، کمی هم مغرور به حرفهای بودنشان و معمولا برایشان سخت است به کاربرهای خانگی کمک کنند، زیرا حرفهایها فقط بلد هستند که به صورت متنی کارهایشان را پیش ببرند اما خانگیها میخواهند با کلیک مشکلشان حل شود.
۹− شرکتهای بزرگ نرمافزارهای تجاری مثل مایکروسافت، آدوب، کورل و... تقریبا هیچ کدام از نرمافزارهایشان نسخهی لینوکس ندارد و شما باید از نرمافزارهای مشابه استفاده کنید که البته انگشتکوچیکهی نرمافزارهای تجاری هم نمیشوند (بی برو برگرد!)
۱۰- اگرچه متنباز است و رایگان، اما از نظر میزان مصرف اینترنت (برای دانلود نرمافزار و همچنین جستجو در تاپیکهای فرومها برای رفع سادهترین اشکالات) و میزان راه رفتن بر روی اعصاب و میزان برق مصرفی (که باید صرف شود تا کاری را که در ویندوز میتوانی در چند دقیقه انجام دهی در لینوکس باید چند ساعت وقت صرف کنی تا تازه بفهمی آیا برای اون کار نرمافزاری وجود دارد یا نه!) خیلی بیشتر از ویندوز هزینه دارد.
۱۱− نرمافزارها اسمهای عجیب دارند و به نظر من زیبا نیستند!!! (مثلا دو نرمافزار مشابه یکی در ویندوز Photoshop خوانده میشود و دیگری در لینوکس Gimp)
۱۲− توی فرومها هر چیزی بپرسی اینجوری جواب میدهند:
«توی خط فرمان تایپ کن:
apt-get install .....»
----------------------------------------
حالا، به نظر من خیلی از مشکلات بالا به خاطر اینه که اصولا لینوکس از ابتدا حرفهای پرور بوده و کاربران اون بیشتر حرفهایهای برنامهنویسی یا شبکه و... هستند. به همین دلیل حتی نسخههایی که ادعا میکنند دارند به سمت خانگیشدن پیش میرن (مثل همین اوبونتو)، نه توسط کاربران خانگی، بلکه توسط حرفهایها مورد آزمایش قرار میگیرند و معمولا هم حرفهایها خیلی از آن خوششان میآید. خانکیها هم که دوبار امتحان میکنند و آخرش میبینند همون ویندوز یا مک بهتره!
اگر مسئله اینه که ما باید به دنیای متن باز بریم و از محدود بودن و تجاری بودن دست برداریم، به این معنا نیست که حتما باید از لینوکس استفاده کنیم! من خیلی با فلسفهی لینوکس موافقم و خیلی دوست دارم که تمامی نرمافزارها متنباز باشند و حتما رایگان، ولی متنباز بودن و رایگان بودن را نباید با پیچیده بودن و حرفهای بودن خراب کرد.
به نظر من میشه یک سیستم عامل خیلی خوب و عالی بر اساس همین لینوکس طراحی کرد که یه رابط کاربری ساده و زیبا داشته باشه و یه کنترل پنل کامل و خیلی چیزهای دیگه که مورد نیاز کاربرای خانگی هست. نمونهی اون رو در گوشیهای هوشمند میبینیم (همین سیستم عامل اندروید که بر اساس لینوکس هست و خیلی هم خوب جواب داده) چرا چنین سیستم عاملهایی نباید برای دسکتاپ وجود داشته باشد؟
در نهایت به نظر من تا زمانی که لینوکسیها نخواهند فکری برای کاربرپسند شدن این سیستمعامل بکنند، هیچ وقت لینوکس به خانهها نمیرود.