انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: کمی درد و دل  (دفعات بازدید: 6394 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Mostafa Jalilianfar

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1085
پاسخ به: کمی درد و دل
« پاسخ #15 : 28 اسفند 1390، 05:09 ب‌ظ »
این پست از موضوعش فاصله گرفته و به نظر من در راستای موضوع جدید

کاربران عادی سادگی رو می خوان
گنو/لینوکس به هیچ عنوان ساده نیست مگه اینکه تنها کاری که بخوای باهاش انجام بدی روش و خاموش کردن باشه
به نظر من گنو به کاربران حرفه ای مخصوصا برنامه نویس نیاز داره تا کاربران عادی

تنها چیزی که من به عنوان درد دل می خوام بگم اینه که چرا هر کی از یه چیز کوچیک آزرده میشه فورا fork می کنه چه توی توزیع و چه نرم افزار مثالش همین mint چه لزومی داشت توزیع جدید بده cinnoman رو توسعه می دادن و یا لایبر آفیس و اپن آفیس دیگه دلیلی برای ترس از اراکل وجود نداره چرا باید تو آفیس مثل هم داشته باشیم
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 804
  • We are not users we are friends.
« پاسخ #16 : 28 اسفند 1390، 05:36 ب‌ظ »
مثالش همین mint چه لزومی داشت توزیع جدید بده cinnoman رو توسعه می دادن و یا لایبر آفیس و اپن آفیس دیگه دلیلی برای ترس از اراکل وجود نداره چرا باید تو آفیس مثل هم داشته باشیم
+1
سلامتی پنگوئن که یه ذره قد داره، اما بازم لاتی راه میره ....

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #17 : 28 اسفند 1390، 07:29 ب‌ظ »
با نظرت موافقم
درباره مینت نمیدونم ولی خود اسم این سایت هم اوبونتو نام داره.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19718
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #18 : 28 اسفند 1390، 10:37 ب‌ظ »
اتفاقا تکثر قدرت می‌اره. از اون جا که همه‌ی توزیع‌ها دوستان هم هستن، توسعه‌ی سینامون در تیم مینت به اوبونتو هم کمک می‌کنه
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #19 : 29 اسفند 1390، 12:16 ق‌ظ »
در جواب یکی از دوستان
گنو لینوکس زمانی فراگیر میشه که برای همه ساده باشه، نه صرف استفاده برنامه نویسان از لینوکس ، پس چه انتظاری میره که لینوکس در (حامعه خومون رو میگم) توسعه پیدا کنه.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #20 : 29 اسفند 1390، 12:05 ب‌ظ »
اتفاقا تکثر قدرت می‌اره. از اون جا که همه‌ی توزیع‌ها دوستان هم هستن، توسعه‌ی سینامون در تیم مینت به اوبونتو هم کمک می‌کنه

به نظر من این موازی کاری و فقط نیروهای متخصص رو پخش کرده نیروهایی که می تونن روی برنامه های دیگه گنو کار کنن
ما توی گنو هنوز یک دانلود منیجز - مدیا پلیر - مدیا کانورتور و پی دی اف ریدر خیلی خوب نداریم (دستکم در حد همتایان ویندوزیشون)
« آخرین ویرایش: 29 اسفند 1390، 12:07 ب‌ظ توسط MustafaJF »
به دلیل ترک انجمن لطفا با این ایمیل MustafaJF[at]Aol[dot]com تماس برقرار کنید و از پیام خصوصی استفاده نکنید

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
پاسخ به: پاسخ به: کمی درد و دل
« پاسخ #21 : 29 اسفند 1390، 04:48 ب‌ظ »
ما توی گنو هنوز یک دانلود منیجز - مدیا پلیر - مدیا کانورتور و پی دی اف ریدر خیلی خوب نداریم (دستکم در حد همتایان ویندوزیشون)
اتفاقا به نظر من اینها چیزایی هست که ما معادل خوبی برای اونها داریم. Rhythmbox برای پخش موسیقی و VLC برای پخش فیلم. Evince هم به عنوان PDF Reader و برای تبدیل هم که VLC و FFmpeg هست. توی این قسمت کدوم امکانات رو لازم دارید که وجود نداره؟

یک Download Manager هم چیزی نیست که انتظار داشته باشید بقیه روش کار کنند و باید خود ایرانی‌ها یکی بنویسند، چون عموما دیگه افراد با سرعت بالای اینترنت نیازی به Download Manager ندارند.

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #22 : 29 اسفند 1390، 08:53 ب‌ظ »
اتفاقا به نظر من اینها چیزایی هست که ما معادل خوبی برای اونها داریم. Rhythmbox برای پخش موسیقی و VLC برای پخش فیلم. Evince هم به عنوان PDF Reader و برای تبدیل هم که VLC و FFmpeg هست. توی این قسمت کدوم امکانات رو لازم دارید که وجود نداره؟

یک Download Manager هم چیزی نیست که انتظار داشته باشید بقیه روش کار کنند و باید خود ایرانی‌ها یکی بنویسند، چون عموما دیگه افراد با سرعت بالای اینترنت نیازی به Download Manager ندارند.

نرم افزارهای تبدیل مدیا مثل xillisoft رو به هیچ وجه نمی تونی با نرم افزارهای گنو مقایسه کنی
vlc در مقابل pot player و kmplayer بچه بازی بیش نیست از powerDVD و ... نمی خوان حرف بزنم
نرم افزارهایی هم که برای مرور pdf وجود داره با نمونه های ویندوزی acrobat reader و foxit reader نمی شه مقایسه کرد البته نمونه های نرم افزارهای گفته شده برای گنو وجود داره ولی نسخه ما قبل تاریخشون

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #23 : 01 فروردین 1391، 02:22 ق‌ظ »
نرم افزارهای تبدیل مدیا مثل xillisoft رو به هیچ وجه نمی تونی با نرم افزارهای گنو مقایسه کنی
vlc در مقابل pot player و kmplayer بچه بازی بیش نیست از powerDVD و ... نمی خوان حرف بزنم
نرم افزارهایی هم که برای مرور pdf وجود داره با نمونه های ویندوزی acrobat reader و foxit reader نمی شه مقایسه کرد البته نمونه های نرم افزارهای گفته شده برای گنو وجود داره ولی نسخه ما قبل تاریخشون
الان شما فقط اسم یک سری برنامه نام بردید و نگفتید چه امکانی رو لازم دارید که توی اون برنامه نیست، اسم چند تا برنامه رو خودم هم میتونستم جستجو و پیدا کنم. برای مثال توی Evince دقیقا چه چیزی رو لازم دارید که وجود نداره؟

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #24 : 01 فروردین 1391، 10:30 ق‌ظ »
بزار اینجوری بگم که مثلا توی برنامه acrobat reader می تونی توی سندهای pdf یادداشت بزاری نمودار رسم کنی و خیلی کارهای دیگه و وقتی که یک فایل حجیم رو مرور می کنی کارایی بسیار بالایی داره و زمان لود و یا تغییر صفحه جاری به چندین صفحه بعد , صفحه صفید نمی شه و علامت لود نمی یاد تا صفحه مورد نظر لود بشه نمی شه که همه اون چیزهایی رو که می خوام بنویسم بصورت کلی دارم میگم
من با brasero سه تا dvd رایت کردم که ۲ تاش سوخت در حالی که تو چند سال اخیر به یاد ندارم که هیچگاه dvd با نرو سوزونده باشم و الان روی اوبونتو ای که دارم nero lنصب کردم و کارایی بسیار بالای داره

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #25 : 01 فروردین 1391، 01:37 ب‌ظ »
بزار اینجوری بگم که مثلا توی برنامه acrobat reader می تونی توی سندهای pdf یادداشت بزاری نمودار رسم کنی و خیلی کارهای دیگه و وقتی که یک فایل حجیم رو مرور می کنی کارایی بسیار بالایی داره و زمان لود و یا تغییر صفحه جاری به چندین صفحه بعد , صفحه صفید نمی شه و علامت لود نمی یاد تا صفحه مورد نظر لود بشه نمی شه که همه اون چیزهایی رو که می خوام بنویسم بصورت کلی دارم میگم
من با brasero سه تا dvd رایت کردم که ۲ تاش سوخت در حالی که تو چند سال اخیر به یاد ندارم که هیچگاه dvd با نرو سوزونده باشم و الان روی اوبونتو ای که دارم nero lنصب کردم و کارایی بسیار بالای داره
خوب یادداشت گذاشتن یا تغییر دادن کار یک PDF Reader نیست و کار یک PDF Editor هستش. نرم‌افزارهای دیگه‌ای مثل PDFedit برای اینکار هستند. ولی خوب امکان گذاشتن یادداشت ایده خوبی هستش. اگر واقعا یک چنین چیزی رو توی نرم‌افزاری مثل Evince لازم دارید، باید از تیم Evince این رو تقاضا کنید! و درخواست هم باید دقیق بیان بشه، نه اینکه تنها بگید این نرم‌افزار از Acrobat Reader کم داره. وقتی تقاضای این موضوع زیاد باشه، روی اضافه کردن این امکان کار میشه.

من خیلی DVD و CD رایت نمیکنم، ولی تا الان نشده که سی‌دی بسوزه و در نتیجه انتظار دارم برای همه کار بکنه و توسعه دهندگان این نرم‌افزارها هم همین انتظار رو دارند. وقتی که این قضیه زیاد پیش میاد، باید گزارش بشه تا مشکلش حل بشه و نمیشه انتظار داشت بدون همکاری ما و خود به خود این مشکل‌ها حل بشه.

من یکی از امکاناتی که لازم دارم توی VLC موجود نیست که توی این تعطیلات میشینم و این امکان رو اضافه میکنم و این رو به صورت Patch برای تیم توسعه میفرستم که ببینم اون رو قبول میکنند یا نه. من چنین کاری رو از همه کاربران ندارم، ولی حالا شما که از کمبود بعضی امکانات ناراضی هستید، تا الان از کدوم گروه‌ها درخواست اضافه کردن یک امکان خاص رو کردید، یا اگر شخص دیگه‌ای این درخواست رو کرده، زیر اون نظر بذارید که شما هم این رو لازم دارید؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19718
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #26 : 01 فروردین 1391، 02:08 ب‌ظ »
نوشتن برنامه‌ای که کارهای زیادی انجام بده با فلسفه‌ی یونیکس در تضاده. این فلسفه می‌گه هر نرم‌افزار باید فقط یه کار انجام بده،‌ ولی به بهترین نحو ممکن. برای مثال من خودم ترجیح می‌دم به جای استفاده از برنامه‌ای مثل brasero یا K3B برای رایت فایل‌ها روی سی‌دی، اول با genisoimage یه فایل iso درست کنم و بعد اون رو با wodim روی سی‌دی رایت کنم.

بعد دقیقا کدوم کار رو خواستی در زمینه‌ی تبدیل مدیا انجام بدین که FFmpeg نمی‌تونست؟ اون kmplayer هم که مثال زدی فقط یه رابط گرافیکی برای mplayer گنو هست
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #27 : 01 فروردین 1391، 02:40 ب‌ظ »

خوب یادداشت گذاشتن یا تغییر دادن کار یک PDF Reader نیست و کار یک PDF Editor هستش. نرم‌افزارهای دیگه‌ای مثل PDFedit برای اینکار هستند. ولی خوب امکان گذاشتن یادداشت ایده خوبی هستش. اگر واقعا یک چنین چیزی رو توی نرم‌افزاری مثل Evince لازم دارید، باید از تیم Evince این رو تقاضا کنید! و درخواست هم باید دقیق بیان بشه، نه اینکه تنها بگید این نرم‌افزار از Acrobat Reader کم داره. وقتی تقاضای این موضوع زیاد باشه، روی اضافه کردن این امکان کار میشه.

من خیلی DVD و CD رایت نمیکنم، ولی تا الان نشده که سی‌دی بسوزه و در نتیجه انتظار دارم برای همه کار بکنه و توسعه دهندگان این نرم‌افزارها هم همین انتظار رو دارند. وقتی که این قضیه زیاد پیش میاد، باید گزارش بشه تا مشکلش حل بشه و نمیشه انتظار داشت بدون همکاری ما و خود به خود این مشکل‌ها حل بشه.

من یکی از امکاناتی که لازم دارم توی VLC موجود نیست که توی این تعطیلات میشینم و این امکان رو اضافه میکنم و این رو به صورت Patch برای تیم توسعه میفرستم که ببینم اون رو قبول میکنند یا نه. من چنین کاری رو از همه کاربران ندارم، ولی حالا شما که از کمبود بعضی امکانات ناراضی هستید، تا الان از کدوم گروه‌ها درخواست اضافه کردن یک امکان خاص رو کردید، یا اگر شخص دیگه‌ای این درخواست رو کرده، زیر اون نظر بذارید که شما هم این رو لازم دارید؟

یادداشت گذاشتن کار pdf editor نیست نمیشه که هر بار که به صفحه خاصی می رسی و یا کتابی رو می خونی برای گذاشتن یادداشت و یا reminder اون رو ادیت کنی مخصوصا اگر پروتکت شده باشه
در کل حق با شماست من تا حالا مشارکتی در زمینه بهبود گنو نداشتم و این به خاطر تازه کار بودن منه
ولی بحث ما بر سر «چرایی» نیست بر سر اینه که الان کمبودها و سختی هایی برای کار با گنو وجود داره که کاربرای کمی رو به خودش جذب می کنه معمولا کسایی که عاشق فلسفه اون هستن
« آخرین ویرایش: 01 فروردین 1391، 02:44 ب‌ظ توسط MustafaJF »

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #28 : 01 فروردین 1391، 02:52 ب‌ظ »
نوشتن برنامه‌ای که کارهای زیادی انجام بده با فلسفه‌ی یونیکس در تضاده. این فلسفه می‌گه هر نرم‌افزار باید فقط یه کار انجام بده،‌ ولی به بهترین نحو ممکن. برای مثال من خودم ترجیح می‌دم به جای استفاده از برنامه‌ای مثل brasero یا K3B برای رایت فایل‌ها روی سی‌دی، اول با genisoimage یه فایل iso درست کنم و بعد اون رو با wodim روی سی‌دی رایت کنم.

اگه بخوای کاربرای تازه وارد رو در نظر بگیری نباید برای انجام کوچکترین کاری به اونها یک برنامه رو پیشنهاد کنی و به نظر من یک برنامه مدیریت دیسک باید بتونه بیشتر کارهایی که برنامه ای مثل nero رو انجام بده

بعد دقیقا کدوم کار رو خواستی در زمینه‌ی تبدیل مدیا انجام بدین که FFmpeg نمی‌تونست؟ اون kmplayer هم که مثال زدی فقط یه رابط گرافیکی برای mplayer گنو هست
منظورم تبدیل و ریپ کردن با کیفیت خوب و همچنین ایجاد دی وی دی که هنوز در این زمینه هنوز برنامه ای مناسب توی گنو/لینوکس پیدا نکردم
این kmplayer او kmplayer‌  که یک پوسته برای mplayer نیست فکر کنم خیلی وقته که از ویندوز استفاده نمی کنی (قابل تحسینه)
kmplayer یک برنامه بی نظیر و اپن سورس از کشور کره جنوبی که pot player رو هم از روی اون نوشتن و تا زمانی که امتحانش نکنی متوجه منظورم نمی شی که این برنامه چقدر قدرتمنده و به چه اندازه پایدار و کم باگ (البته بیشتر منظورم pot player )
« آخرین ویرایش: 01 فروردین 1391، 02:58 ب‌ظ توسط MustafaJF »

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
« پاسخ #29 : 01 فروردین 1391، 09:19 ب‌ظ »
نقل‌قول
تنها چیزی که من به عنوان درد دل می خوام بگم اینه که چرا هر کی از یه چیز کوچیک آزرده میشه فورا fork می کنه چه توی توزیع و چه نرم افزار مثالش همین mint چه لزومی داشت توزیع جدید بده cinnoman رو توسعه می دادن و یا لایبر آفیس و اپن آفیس دیگه دلیلی برای ترس از اراکل وجود نداره چرا باید تو آفیس مثل هم داشته باشیم
البته این فورک‌ها همیشه بابت «چیزهای کوچک» نیست. مثلا برنامه‌نویس‌های Gnome Shell میزکاری با رویکردی جدید می‌خواستن ولی برنامه‌نویس‌ها لینوکس مینت گنومی جدید ولی با متافور قدیمی گنوم ۲. این دو مورد تفاوت‌های بنیادی با هم دارند و نمیشد تحت یه نام گسترش داده بشن.
فورک لیبره‌افیس هم بابت محدودیت‌های توسعه‌ای که بود اوراکل گذاشته بود. ترسی این وسط وجود نداشت.
البته این فورک‌ها در بسیاری موارد از مفیده، مثلا لیبره‌افیس که در چند ماه اول به اندازه ۱۰ سال اوپن‌آفیس توسعه دهنده جذب کرد یا همین Cinnamon که تا این‌جا تونسته دل افراد ناراضی از گنوم شل رو به دست بیاره.
باعث جدایی هم نمیشه؛ خیلی از پیشرفت‌ها دو فورک می‌تونه روی اون یکی merge بشه.
« آخرین ویرایش: 01 فروردین 1391، 09:48 ب‌ظ توسط ساسان »
برای تماس با من: hello [at] sasan.me