Arash جان من فکر میکنم تو تاپیک های منو با سرعت نور میخونی و جواب میدی شایدم اشکال از من باشه که نمیتونم تو انجمن به اندازه یه کتاب بنوسیم و همه چیز و روشن کنم.
من فکر میکنم جنبش گنو چندان ارتباطی به مذهب نداره... آدمی مثل بیلگیتس یک فرد مومن و بسیار با خدا هست ولی شخصی مثل آقای ترووالز کاملا بی دین و منکر وجود خدا و قطعا مثالهایی از نوع متفاوتش هم هست. این یک بحث اخلاقی هست که به مذهب و دین افراد ربطی نداره.
مذهب یعنی رونده یعنی راهی که تو پیش می گیری و درش حرکت میکنی و هر گونه رفتاری که عقیده توست و بهش عمل میکنی,یهودیت-مسیحیت-اسلام-شرک-سکولاریسم-مارکسیسم-پوچ گرایی-کمونیسم-صهیونیسم...
اینها همه راه ها و روش هایی که یه عده درش حرکت میکنن وبهش عمل میکنن واما دین یعنی برنامه و گاهی برنامه ای که خداوند در اختیار تو میذاره و اگه سعی کنی بهش عمل کنی آدم دینداری هستی و الا مردم آمریکا جورج بوش رو هم آدم دینداری میدونن.
یادت باشه بی دینی هم واسه خودش دینیه و در طول تاریخ آدم بی دین وجود نداشته.
هیچ جای اسلام توصیه نشده شما اگه زحمتی میکشین و یک چیزی (الگوریتم/نرم افزار) تولید میکنین اونو رایگان/آزاد در دسترس دیگران قرار بدین... اسلام سرمایه داری و فروش کالا و خدمات رو آزاد میدونه (هر چند توی جنبش گنو شما میتونین درآمد داشته باشین اما مخفی نگه داشتن کدها و استفاده انحصاری از اونا توی این جنبش وجود نداره اما در اسلام این کار ایرادی هم نداره)
دقیقا در این مورد حق با توئه اما من هیچ جای نوشته هام نخواستم حتی به قول ابراهیم جان ایده نرم افزار آزاد رو زیر سئوال ببرم چون این روشی برای حفظ حقوق منطقی نویسنده,بحث من درباره ی تفکر انحصار طلبی که تنها میشه تو این روش بکار بردش تفکری که خدمت درست به بشریت رو نادیده می گیره تفکری که بجای کشف نیازهای حقیقی انسانی از جمله کاهش منابع کاربردی و کاهش هزینه های مصرفی,خودشو سرگرم برطرف کردن نیازهای امروزه بشر کرده البته این در غرب کاملا پذیرفته است, تفکر اسلامی میگه هر جا کاخی هست پشتش حقی از مظلومی ضایع شده,این تفکر(مشرکانه) سعی داره اول علمو در انحصار خودش بگیره و بعد به هر کسی هم که خواست صادقانه به بشر خدمت کنه نذاره فعالیت خودشو کنه حالا با روش هایی که بلده تا به این وسیله خودش نیازهای تو رو تعیین کنه و بعد محصولشو به تو تحمیل کنه و قدرت انتقادو از تو بگیره مثلا وقتی تکنولوزی یا ایده ای جدید مطرح بشه اونه که باید تایید کنه و در واقع حق بتو داره اون حتی شرکت های سخت افزاری رو هم مجبور به تبعیت از خودش میکنه اما تفکر بشر دوستانه میگه اگه حکومتی هست باید در دست کسی باشه که حقه و خدمتگذار بشریت که این با نوشتن نرم افزار آزاد منافاتی نداره اگر هم میبینید که امروزه نرم افزارهای متن باز رواج یافته قسمت عمدش بخاطر اینه که تنها راهی که میشه حکومت مطلقه ی قدرتی رو پایین کشید بیدار کردن مردم و مشارکت دادن اونها در این قیام و کمک گرفتن از اونهاست.
و اگه بخواین دنبال این دید باشین که استفاده از یک نرم افزار پولی و گرفتن حکم حرام بودن استفاده از اون بدون پرداخت وجهش باعث میشه مردم به لینوکس رو بیارن اشتباه میکنین... اگر چه که این کار خیلی مفید میتونه باشه اما چندان تفاوتی ایجاد نمیکنه...
من کی گفتم می خوام حکم حرام برای نرم افزارهای پولی یا آزاد بگیرم,من گفتم میخوام برای نرم افزارهای آزادی که به طور غیر مجاز(بدون حق استفاده از ناشر) استفاده میشه فتوا بگیرم که اگه یکم فکر میکردی می فهمیدی این تو یه کشوری که حکومت روی سر انگشت روحانی هاش میچرخه چقدر با ارزشه و کارامد.
ضمنا من نگفتم خب امروز تاپیک میذارم و فردا فتوا مگیرم و پس فردا هم مردم به متن باز روی میارند بلکه گفتم اینم یکی از کارهای مؤثریه که دوست دارم انجام بدم و خواهم داد و گفتم که این تنها یکی از جنبه های قابل پرداختنه و موارد بسیاری دراین زمینه وجود داره.
برای مهاجرت کامل شرکتهای دولتی هم از ویندوز به لینوکس باید تمام نیازهای اون شرکت توی لینوکس مهیا بشه و این کار مستلزم یک تلاش از نوع دیگهای هست... من خیلی از شرکتهای دولتی رو میشناسم که برای کار خاص برنامهی خاص اونو سفارش دادن و براشون نوشتن... حالا باید یک بار دیگه با صرف مبلغ بسیار زیاد اون نرم افزار رو سفارش ساخت بدن و بعدش باز هم هزینه کنن تا پرسنلشون آموزش این نرم افزار و لینوکس رو ببینن که حتی ممکنه این هزینه براشون بیشتر از خرید یک ویندوز اصل تموم بشه و قطعا در ابتدای کار باگها و مشکلات زیادی براشون پیش میاد که این هم باعث میشه این کار با مشکل بیشتری مواجه بشه
هدف ما در ابتدا مردمی که از محصولات غیر مجاز استفاده مکنن نه شرکت هایی که دارن بصورت قانونی فعالیت میکنن و ضمنا اگر شرکتی هم استفاده ی از محصولات متن باز براش مقرون بصرفه نیست باید بره پول بده و حق استفاده از محصولات مایکروسافت رو بخره.
در هر صورت این امر احتیاج به بستر سازی عظیم و صرف مبلغ زیادی برای دولت داره که آگاهی به اینکه «این هزینه در دراز مدت هم به نفع صنعت نرم افزار در ایران میتونه بشه و هم از تولید هزینههای بسیار بیشتری میتونه جلوگیری بکنه» میتونه یک انگیزه و دلیل بسیار مهم برای رسیدن به این هدف باشه
نمیدونم چرا همش باید منتظر باشیم دولت همه کارها رو بتنهایی بکنه ما میتونیم لااقل در اطلاع رسانی و ایجاد بستر فکری متن باز در جامعه موثر باشیم و حتی تا مرز نصب نرم افزارهای متن باز به روی سیستم های عامه مردم پیش بریم حتی بدون صرف هزینه های هنگفت اگه واقعا بخوایم البته طرح هایی دارم که دارم فعلا روش کار میکنم.