قانون کپیرایت یه بحثه و نحوهی اجرا کردن این قانون یه بحث دیگه
عرض کردم قوانین اسلامی نه چیزی که داره عملا اجرا میشه
چرا همیشه عادت داریم فکر کنیم یه تفکر خودش به شخصه بهترین چیزه و اگه در عمل با مشکل مواجه شد اشکال از کسانیه که بهش عمل میکنن؟ این من رو یاد کمونیستها میاندازه که میگفتن خود کمونیسم عالیه و اگه در همهجای دنیا کشورهای کمونیستی در حال فروپاشی هستن به خاطر بد عمل کردن به اونه. مگه هر ایدئولوژیای رو نباید در عمل سنجید؟
من گفتم بین کپیرایت و انحصارطلبی تفاوت میبینم و بر اساس اون تعریفی که از کپی رایت ارائه کردم، گفتم که به نظرم ذاتش مشکلی نداره
همین نکته بس که GPL رو هم جزوی از کپیرایت به حساب آوردم و گفتم که یعنی رعایت خواست مولف در سرنوشت محصولش.
اگه هیچ قانون مالکیتی نباشه GPL چطور میخواد بیاد ادعا کنه محصول من نباید به صورت انحصاری در بیاد؟!
اون وقت همینی میشه که توی ایران باید بدوی تا ثابت کنی آقا Free به معنی رایگان نبوده و شخصی که نرمافزار آزاد من رو به صورت انحصاری درآورده، مجوز من رو زیر پا گذاشته
البته مسلمه که کپیرایت به شکل کنونی اشکال داره و گرنه به این وسعت نمیتونستن ازش استفادهی انحصار طلبانه بکنن
احتمالا باید با نگرش جدیدتری به قانون حقوق مولف نگاه بشه و از حرکتهایی مثل کمیسیون ضد انحصار اتحادیهی اروپا حمایت بشه
هیچ بقالی نمیاد بگه ماست من ترشه، کمونیستها هم از این قضیه مستثنی نبودن
اگر من معتقدم حکومت دینی سرانجام خوبی نداره، این به خاطر بدی دین نبوده، بلکه به خاطر رفتارهای نابجایی بوده که به اسم دین صورت میگرفته
این مثال میشه عکس مثال شما
آرمانشهری که کمونیستها به دنبالش بودن چون میخواست به زور سطح رفاه برابری در جامعه ایجاد کنه، تلاش رو از جامعه گرفت و به شکست رسید
رعایت نکردن حق دیگران در تصمیمگیری برای سرنوشت ساختههای خودشون، یعنی اعمال زور برای گسترش آزادی علم، شاید سرنوشتی بهتر از کمونیسم نداشته باشه