پست طولانی بود ؛ ولی خط به خطش معنی داشت و منظق پشتش بود. آفرین به این سلیقه پست دادن
من اولش با یه جمله ساده شروع میکنم و شاید پستم از پست شما هم طولانی تر بشه!
خیلی راحت بگم ؛ مشکل ما اینه که همیشه میخوایم خودمون یکه تاز باشیم ؛ مثلا الان همه کاربران دوست دارند توزیع بزنند و پرورشش بدن (و این حق ماست که بتونیم چیزی که میخوایم رو بسازیم ؛ بگیم ؛ بنویسیم؛ بخونیم و ... ). اما وقتی یکی این کار رو میکنه ؛ ممکنه قلبا همه طرفدارش باشند و یواشکی برن دانلود و حتی استفاده کنند ؛ اما باز بر علیهش حرف میزنند.
اول داستان ترکیه ؛ توی ترکیه هم ویندوز خیلی همه گیر شده بود و ظاهرا مایکروسافت پشتیبانی خوبی اونجا نداشت. دولت ترکیه به کمک برنامه نویسان توزیعی به اسم Pardus رو ساختند (الانم فکر کنم ۵-۶ تا توزیع توسط مردم ترکیه بر مبنای پاردوس ساخته شده). این پاردوس اولش جنتوی خالص بود! یعنی جنتویی که برای یک ترک آماده شده بود. اما چه شد؟ حالا شده برای خودش یک توزیع independent و برای خودش غولیه. مردم محور هم هست و حتی یکی از توزیعاتی بود که پشتیبانی خوبی از زبان فارسی داشت (البته بخاطر KDE . ).
اما توی ایران ؛ همه ما میخوایم خوب بودن رو مخفی کنیم. یکی که میخواد «راحتی در عین آزادی» رو به ارمغان بیاره ؛ فقط سرکوب میشه. جالبه که بعضی ها همون پست یا حرف سرکوبیشون رو هم از همون توزیعی که دارند سرکوبش میکنند ارسال کردند. بگذریم.
خیلی های دیگه خوب هستند ؛ و خوبیشون هم نشون میدن. اما ظاهرا تمایلی به کمک ندارند (یا تخصصش رو ندارند).
یه عده هم همه میشناسیم. «ترول» تشریف دارند و با ربط و بی ربط حرفهای چرت میزنند و کاملا هدفمند میرسن به یه بی نظمی.
حرف من ؛ اینه که پاردوس ( و یا مشابه های دیگش مثل Deepin)؛ هیچ کدوم توی کشور خودشون اول نبودند. آخر هم نخواهند بود. ولی حمایت شدند. اینطور نبوده که «جامعه اون رو بپسنده» بلکه «جامعه اون رو مطابق میل و پسند خودش اوپتیمایز میکنه» . در نهایت هم به سبب متن باز و آزاد بودن این محصولات ؛ این امر اونقدر سریع تر پیشرفت میکنه که نگو (مثلا یک سر به سایت opensource.apple.com بزنید ؛ خواهید دید که اپل از شما پولی برای ارائه محصول اوپن سورس دریافت نمیکنه).
من حرف آخرم رو میخواستم اول بزنم ؛ ولی همینجا میگم :
بجای سرکوب هم ؛ پشت همدیگه باشیم.
حالا یک سری صحبت ها هست که بعدا میگم