یعنی همه شما دوستان بدون توجه به این مشکل لینوکس ازش استفاده میکنید و لذت می برید؟ یا اینکه چنین مشکلی ندارید ؟ یا تا حالا عمر باتری لپ تاپتونو تو دو سیستم عامل ویندوز 7 و اوبونتو با هم مقایسه نکردین؟
اگه شما هم چنین مشکلی دارین بگین که بدونم حداقل تنها نیستم یا اگرم ندارید بگین من شاید گشتم و تونستم راه حلی واسش پیدا کنم!!
تنها نیستی من اومدم یه نگاه به ویندوزم کردم ببینم چه چیزهایی دارم که داره مصرفمو اینقدره کم می کنه توی ویندوز 6 ساعت توی لینوکس 1.5 ساعت.
اولین چیزی که دیدم این بود: یک درایور واسه سی پی یو که در زمانی که نیاز به سی پی یوی بالا نباشه کلاک هسته ها رو پایین میاره و زمانی هم که لازم باشه اون ها رو زیاد می کنه حتی اور هم می کنه!
خی یه نگاهی انداختم به لینوکس همچین اتفاقی به صورت اتوماتیک نمی افتاد دو تا نرم افزار بود که این کار رو می کردند (فقط کم کردن کلاک نه اور) جوپیتر Jupiter بیشتر از او یکی که اسمش یادم نیست نظرمو جلب کرد.
خب ذخیره انرژی من رسیده بود به 3 ساعت هنوز خیلی بود.
دیدم توی ویندوز باز هم یه درایوره که بین کارت گرافیکهام سویچ می کنه یعنی هر موقع که پردازش زیاد گرافیکی داشته باشیم گرافیک اینتلم رو فعال می کنه و در غیر اینصورت خاموشه اصلا فقط وجود داره خب با کمک bumblebee و bbswitch هم اینکار رو انجام دادم تقریبا حالا دیگه مساوی شدن 5.5 ساعت کار عجیبی هم که کردم استفاده از یه تم تیره و پس زمینه سیاه و تیره که تقریبا الان 6 ساعت برام کار می کنه.
این مشخصات ساعت هایی که عرض کردم خدمتتون دوست عزیز مختصه به اوبونتو 12.04 که هر بار که ورژن جدیدترش اومده بود بهتر شده بود یکی از این دلایل هسته است که هر سری داره بهتر عمل می کنه فدورا و چاکرا هم روی سیستمم دارم ولی زیاد باهاشون کار نمی کنم دقت نکردم وضعیت مصرفم توی اون ها چه جوریه. این اواخر (قبل از انتشار اوبونتو 12.04) هم یه جایی نمی دونم کجا خوندم که اوبونتو 12.04 مشکل مصرف بیش از حد رو تا حدی کاهش داده. خب همه ی اینها دست به دست هم می دن دیگه.
لینوکس رو دوست دارم با همه ی مشکلاتش چون مشکلاتش حداقل اذیتم نمی کنه. مثلا ویروسی نمی شه.
فکر می کنم اگه بتونم کلاک گرافیک رو هم کم کنم باز وضعیت بهتر بشه یا مثلا دو تا از هسته های سی پی یوم هم خاموش بشه چون واقعا اینقدر از سخت افزارم من استفاده نمی کنم.