انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکل مصرف انرژی لینوکس  (دفعات بازدید: 5472 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین tHr

• Full Member
  • *
  • ارسال: 142
مشکل مصرف انرژی لینوکس
« : 13 تیر 1391، 09:25 ب‌ظ »
سلام دوستان
من خیلی وقت میشه تو این انجمن پست ندادم چون خیلی وقته از لینوکس به خاطر مشکلی که داره ازش زیاد استفاده نمی کنم با اینکه خیلی دوسش دارم من بالاخره نتونستم راه حل خوبی واسه این مشکل مطرف زیاد باطری لینوکس پیدا کنم! قبلا که اوبونتو ۱۱.۱۰ رو داشتم با وجود بهینه سازیهایی که روش انجام داده بودم و مصرف باطری رو پایین آورده بودم ولی باز به پای مصرف انرژی تو ویندوز نمی رسید حتی تپ فروم انگلیسی آرچ هم تقریبا ۱ یال پیش سوال کردم بهم پاسخ داده بودن که فعلا بهترین سیستم عامل در زمینه مصرف انرژی ویندوز ۷ هست انشاالله در نسخه های بعدی کرنل مشکل مصرف انرژی لینوکس برطرف شده و تو این زمینه به پای ویندوز خواهد رسید من صبر کردم تا نسخه های جدید کرنل که گفته میشد اون مشکلو برطرف کردن اومد کرنل ۳.۳ و اونو هم رو اوبونتو ۱۱.۱۰ ام نصب کردم ولی باز به نتیجه خوبی نرسیدم باز صبر کردم تا اوبونتو ۱۲.۴ بیاد گفتم شاید تو این مشکل برطرف بشه ولی باز همون مشکل پا برجا بود الانم با استفاده از راهنمایی های فروم انگلیسی اوبونتو تونستم هایبرد گرافیک رو فعال کنم ولی باز مصرف انرژی خیلی زیاده کلا دیگه دارم از لینوکس ناامید میشم احساس میکنم همه تعصبایی که نسبت بهش داریم حداقل در زمینه دسکتاپ خیالی بیش نیست میدونم خیلیا دست از تعصب بر نمیدارن ولی باید قبول کنیم که تو این زمینه لینوکس از ویندوز عقب هست! یه امید بهتر شدن لینوکس
لپ تاپ من HP DV6 6080
Linux taher-HP-Pavilion-dv6 3.2.0-26-generic #41-Ubuntu SMP Thu Jun 14 17:49:24 UTC 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

اگه باز راه حلی واسه بهتر شدنش میدونید بگید انجام میدم

آفلاین علی بهجتی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 414
  • عاشق آزادی
    • جابجا آمدید!
پاسخ : مشکل مصرف انرژی لینوکس
« پاسخ #1 : 14 تیر 1391، 12:19 ق‌ظ »
دوگرافیکه هستی که یکی اینتل روی برد و دیگری انویدیا باشد دوست من ؟‌ خروجی رو بده :‌
lspci | grep VGA
امیرالمؤمنین (ع) :‌ زکات علم نشر آن است
چرا علم خود را با نوشتن برنامه‌ای آزاد نشر ندهیم‌؟

آفلاین tHr

• Full Member
  • *
« پاسخ #2 : 14 تیر 1391، 01:36 ق‌ظ »
دوگرافیکه هستی که یکی اینتل روی برد و دیگری انویدیا باشد دوست من ؟‌ خروجی رو بده :‌
lspci | grep VGA
آره دوست خویم دو گرافیکه هست که یکی AMD هست و یکی هم Intel واسه همینم Hybrid Graphics رو فعال کردم که بتونم از هر دوشون استفاده کنم از این لینک هم کمک گرفتم برا اینکار!
http://ubuntuforums.org/showthread.php?s=ed42a2737b29c1d96062957990fb3dcb&t=1930450
الان متاسفانه ویندوز هستم اگه بازم خروجی اون دستور رو خواستی بگو تا بذارم.

آفلاین tHr

• Full Member
  • *
« پاسخ #3 : 15 تیر 1391، 03:40 ق‌ظ »
یعنی همه شما دوستان بدون توجه به این مشکل لینوکس ازش استفاده میکنید و لذت می برید؟ یا اینکه چنین مشکلی ندارید ؟ یا تا حالا عمر باتری لپ تاپتونو تو دو سیستم عامل ویندوز 7 و اوبونتو با هم مقایسه نکردین؟
اگه شما هم چنین مشکلی دارین بگین که بدونم حداقل تنها نیستم یا اگرم ندارید بگین من شاید گشتم و تونستم راه حلی واسش پیدا کنم!!

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #4 : 15 تیر 1391، 11:32 ق‌ظ »
نه داداش این مشکل واسه همه نیست. من خودم n5110 دارم و با اوبونتو و فدورا همین مشکلو داشتم. اما الان با چاکرا مشکلم کامل که حل شده هیچ از ویندوز هم بسیار خنک‌تر داره کار می‌کنه. اکثر اوقات دور فن روی حداقله. دما هم پنجاه و دو سه درجه.اتفاقا این آپدیت ماژور آخر که 4 روز پیش اومد خودش دو سه درجه پایین آورده دما رو.
البته باید بگم که برای متعادل نمودن مصرف پردازنده ابزاری به نام powernowd به صورت پیشفرض داخل چاکرا موجوده. همچنین bumblebee رو هم نصب کردم که مسلما بی تاثیر نیست.
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1620
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #5 : 15 تیر 1391، 02:40 ب‌ظ »
یعنی همه شما دوستان بدون توجه به این مشکل لینوکس ازش استفاده میکنید و لذت می برید؟ یا اینکه چنین مشکلی ندارید ؟ یا تا حالا عمر باتری لپ تاپتونو تو دو سیستم عامل ویندوز 7 و اوبونتو با هم مقایسه نکردین؟
اگه شما هم چنین مشکلی دارین بگین که بدونم حداقل تنها نیستم یا اگرم ندارید بگین من شاید گشتم و تونستم راه حلی واسش پیدا کنم!!

خب این مشکل رو خیلی ملایمتر داشتم توی کرنل های قدیمیتر (قبل از ۳.۴) و هنوز هم مصرف باتری ویندوز بهتر از لینوکس است ولی با این وجود غیرممکنه بتونم حتی تصور کنم از ویندوز به عنوان سیستم عامل اصلی استفاده کنم. چند ده مورد دیگه هست که بسیار مهمتر از مصرف باتری است برای من. بحث تعصب هم که کلا بی ربطه. به هر دلیل به هر چیزی تعصب داشته باشی بده. تعصب خوب و بد نداریم. خب لینوکس یک جاهای بهتره یک جاهایی بدتر. هر کس خودشه که بر اساس نیازهاش انتخاب می کنه.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین MADMAN

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 804
  • We are not users we are friends.
« پاسخ #6 : 15 تیر 1391، 04:50 ب‌ظ »
تنها نیستی من اومدم یه نگاه به ویندوزم کردم ببینم چه چیزهایی دارم که داره مصرفمو اینقدره کم می کنه توی ویندوز 6 ساعت توی لینوکس 1.5 ساعت.
اولین چیزی که دیدم این بود: یک درایور واسه سی پی یو که در زمانی که نیاز به سی پی یوی بالا نباشه کلاک هسته ها رو پایین میاره و زمانی هم که لازم باشه اون ها رو زیاد می کنه حتی اور هم می کنه!
خی یه نگاهی انداختم به لینوکس همچین اتفاقی به صورت اتوماتیک نمی افتاد دو تا نرم افزار بود که این کار رو می کردند (فقط کم کردن کلاک نه اور) جوپیتر Jupiter بیشتر از او یکی که اسمش یادم نیست نظرمو جلب کرد.
خب ذخیره انرژی من رسیده بود به 3 ساعت هنوز خیلی بود.
دیدم توی ویندوز باز هم یه درایوره که بین کارت گرافیکهام سویچ می کنه یعنی هر موقع که پردازش زیاد گرافیکی داشته باشیم گرافیک اینتلم رو فعال می کنه و در غیر اینصورت خاموشه اصلا فقط وجود داره خب با کمک bumblebee و bbswitch هم اینکار رو انجام دادم تقریبا حالا دیگه مساوی شدن 5.5 ساعت کار عجیبی هم که کردم استفاده از یه تم تیره و پس زمینه سیاه و تیره که تقریبا الان 6 ساعت برام کار می کنه.
این مشخصات ساعت هایی که عرض کردم خدمتتون دوست عزیز مختصه به اوبونتو 12.04 که هر بار که ورژن جدیدترش اومده بود بهتر شده بود یکی از این دلایل هسته است که هر سری داره بهتر عمل می کنه فدورا و چاکرا هم روی سیستمم دارم ولی زیاد باهاشون کار نمی کنم دقت نکردم وضعیت مصرفم توی اون ها چه جوریه. این اواخر (قبل از انتشار اوبونتو 12.04) هم یه جایی نمی دونم کجا خوندم که اوبونتو 12.04 مشکل مصرف بیش از حد رو تا حدی کاهش داده. خب همه ی اینها دست به دست هم می دن دیگه.
لینوکس رو دوست دارم با همه ی مشکلاتش چون مشکلاتش حداقل اذیتم نمی کنه. مثلا ویروسی نمی شه.
فکر می کنم اگه بتونم کلاک گرافیک رو هم کم کنم باز وضعیت بهتر بشه یا مثلا دو تا از هسته های سی پی یوم هم خاموش بشه چون واقعا اینقدر از سخت افزارم من استفاده نمی کنم.
سلامتی پنگوئن که یه ذره قد داره، اما بازم لاتی راه میره ....

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
« پاسخ #7 : 15 تیر 1391، 05:13 ب‌ظ »
من هم مشکل مصرف انرژی توی لینوکس رو داشتم. ولی کرنل رو آپدیت کردم کمی رفع شد.
از محیط سبک تری مثل xfce هم استفاده میکنم و باز هم Power Management بهتری دارم.
همینطور سعی میکنم از درایورهای غیرآزاد nvidia استفاده نکنم (خیلی افتضاح هستن!) و درایورهایی که تو خود کرنل وجود دارند رو استفاده میکنم.
بعدش هم به عنوان سیستم عامل دوم از ویندوز استفاده نمیکنم :) بیشتر مک رو استفاده میکنم چون امنیت و زیبایی داره  ;D
سیستم عامل اصلی هم عموما Linux یا BSD استفاده میکنم ;)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین jaeh

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 64
« پاسخ #8 : 15 تیر 1391، 05:30 ب‌ظ »
یه طوری میگی مک انگار لینوکس امنیت نداره
من گرافیک محیط اوبنتو 12.04 و همچنین کلا  KDE 4 که الان روی چاکرا دارمش رو با هیچی عوض نمی کنم
بحث تعصب هم نیست چون اصلا تعصبی نیستم, منطقی ام
در کل من از زندان بدم میاد و دوست دارم بدونم کی داره چیکار می کنه هنگام ارتباط با من ;)

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
« پاسخ #9 : 15 تیر 1391، 05:35 ب‌ظ »
یه طوری میگی مک انگار لینوکس امنیت نداره
من گرافیک محیط اوبنتو 12.04 و همچنین کلا  KDE 4 که الان روی چاکرا دارمش رو با هیچی عوض نمی کنم
بحث تعصب هم نیست چون اصلا تعصبی نیستم, منطقی ام
در کل من از زندان بدم میاد و دوست دارم بدونم کی داره چیکار می کنه هنگام ارتباط با من ;)

دوست عزیزم من در مقایسه با ویندوز گفتم ;)

من کلا مک رو بخاطر آیتونز و x-codeش میخوام. وگرنه برای هر نرم افزار و عملی که توی مک انجام میشه توی لینوکس و BSD نمونه های بهتری هم هست ;)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین jaeh

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 64
« پاسخ #10 : 17 تیر 1391، 10:02 ب‌ظ »
مسلما همینطوره
من منظورو بد گرفتم
در مقایسه با ویندوز هر چیزی بهتره از اونه :D

آفلاین hyper

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 31
« پاسخ #11 : 18 تیر 1391، 03:40 ب‌ظ »
لپ تاپ من جدید نیست ولی همون موقع که گرفتم مصرف باتری توی لینوکس بهتر از ویندوز بود. همچنین دمای سی پی یو هم پایین تر از ویندوز بود.
این مشکل فکر می کنم بیشتر به سخت افزارهای جدید مربوط میشه که معمولا با آپدیت کرنل حل میشه.
همیشه به دوستانی که میخان لپ تاپ بخرن میگم لپ تاپ خیلی خیلی جدید برای لینوکس نخرید. معمولا لینوکس به سخت افزار خیلی خیلی خفن هم نیاز نداره.

آفلاین مهدی جعفری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 286
  • آزادی حق ماست!
« پاسخ #12 : 18 تیر 1391، 04:28 ب‌ظ »
معماری سی پی یو هم خیلی تاثیر داره !مثلا سی پی یو های سری جدی intel sandy bridge کاملا با اوبونتو نا سازگاره!

نقل‌قول
مشخصات و مزايا
اين پردازنده‌هاي جديد از نظر نوع معماري، سوكت و چيپ‌ستي كه آنها را مورد پشتيباني قرار مي‌دهد، چنان دستخوش تغييرات جدي و گسترده‌اي شده‌اند كه نسبت به مدل‌هاي قديمي‌تر سري Core با بهبودي عظيم مواجه شده‌اند. چرخه توليد اين پردازنده‌ها نيز بر پايه روش توليد تراشه‌هاي 32 نانومتري نهالم (Nehalem) استوار است، اما در مورد معماري آنها بازنگري و تجديد نظرهايي صورت گرفته است. مشهودترين خاصيت اين طراحي جديد، اين است كه اين نسل از پردازنده‌هاي Core، از وجود تراشه‌هاي گرافيكي درون‌ساخت در ساختار خود بهره مي‌برند. برخلاف ساختمان پردازنده‌هاي نسل پيشين، اين تراشه‌هاي گرافيكي به جاي اين‌كه در قالب يك بسته‌بندي به صورت يك بخش مستقل سيليكوني، پهلو به پهلوي پردازنده قرار داشته باشند، درست در درون و بر روي قطعه كوچك سيليكوني تشكيل‌دهنده پردازنده (die) تعبيه شده‌اند. اين ساختار نكات و رموز فني پيچيده‌اي را در بر دارد، اما به زبان ساده مي‌توان گفت كه به عنوان بهترين مزيت، امكان به اشتراك گذاشتن حافظه نهان سطح 3 (
L3 cache) را براي هر دو بخش پردازشي و گرافيكي فراهم كرده و بين نيازهاي قدرت (مصرف انرژي) و خروجي گرماي آنها به عنوان سيستمي واحد توازن برقرار مي‌سازد. در نتيجه هر دو بخش واحدهاي پردازنده و پردازشگر گرافيكي، قادرند تا به صورتي پويا براساس نيازها سرعت سيكل ساعت خود را بالا ببرند.

سخت‌افزار گرافيكي آنها نيز به نوبه خود از جهاتي ديگر توسعه و بهبود يافته و با اضافه شدن قابليت‌هايي گوناگون، از جمله
HDMI 1.4a توانايي پخش بلو ري با برجسته‌بيني 3‌بعدي «stereoscopic 3D Blu-ray»‌ در حالت فول اچ‌دي (1080P) و خروجي (استريم) صداي اچ‌دي مانند Dolby TrueHD را كسب كرده است. كارايي آنها در اجراي بازي‌هاي رايانه‌اي نيز بهبود يافته است. اما هنوز هيچ جاي نگراني براي به خطر افتادن بازار توليدكنندگان كارت‌هاي گرافيكي مستقل نيست.

معايب
از همه تعريف و توصيف‌ها و مزاياي گوناگون آنها كه بگذريم، بايد خبر بدي را نيز در مورد آنها اعلام كنيم. يك نوع سوكت جديد ديگر نيز به گروه سوكت‌هاي مادربوردهاي پشتيباني‌كننده پردازنده‌هاي Core و از جمله اين پردازنده‌هاي جديد Core سندي بريج اضافه شده است. پيشتر ما 2 نوع سوكت به نام‌هاي
LGA 1366 و LGA 1156، براي مدل‌هاي گوناگون پردازنده‌هاي Core بيشتر نداشتيم. به اين علت كه سري جديد پردازنده‌هاي Core سندي‌بريج، نيازمند نوع جديد و خاصي از سوكت و چيپ‌ست هستند. مادربوردهاي سوكت LGA 1155، جهت پشتيباني از آنها طراحي و به بازار عرضه شده‌اند. پس بنابراين ما هم‌اكنون 3 نوع سوكت مادربورد براي پردازنده‌هاي Core داريم. نكته منفي اين امر در اين است كه باعث مي‌شود كه ما نتوانيم رايانه‌هاي PC نسل پيشين خود را براحتي و بدون تعويض مادربورد، با نسل جديد پردازنده‌هاي جديد سري Core (سندي‌بريج) ارتقا دهيم. اين سوكت‌هاي جديد LGA 1155 بر روي مادربوردهايي با چيپ‌ست‌هاي جديد P67 و H67 استقرار يافته‌اند. البته پيش از اين برخي شركت‌هاي توليدكننده مادربورد، ادعا كرده بودند كه برخي مدل‌هاي موجود مادربوردهاي مخصوص نسل اول پردازنده‌هاي Core i7‌/‌i5‌/‌i3 آنها از ارتقاء با پردازنده‌هاي جديد سندي‌بريج پشتيباني به عمل مي‌آورند، حال با در دسترس قرار گرفتن اين نسل جديد از پردازنده‌ها بايد در عمل تجربه كرد و ديد كه ادعاي آنها تا چه حد صحت دارد.

جمع‌بندي
اين پردازنده‌ها از خصوصيات برجسته‌اي برخوردار بوده و سرعتي بي‌سابقه و قدرت پردازشي فوق‌العاده‌اي را با قيمتي‌ ارزان در اختيار شما مي‌گذارند و نياز دسكتاپ مركز رسانه (media center) به كارت‌هاي گرافيكي سطح پايين جهت پاسخگويي به نيازهاي خروجي صوتي و تصويري‌شان را كاملا مرتفع مي‌سازند. البته اين تراشه‌ها و چيپ‌ست‌هاي مادربوردهاي مربوط به آنها از قابليت‌ها و كارايي‌هاي بسيار ديگري نيز برخوردار بوده و محدوديت‌هايي نيز دارند كه با استفاده عمومي كاربران از آنها بتدريج براي همه مشخص خواهد شد. البته ما نيز سعي خواهيم كرد تا به مرور هر چه بيشتر شما را با اين جزئيات آشنا كنيم.
منتظران مهـــــــــــدی بهـــــوش باشند که حســــــین را مُنتَظِرانَش کُشتند

آفلاین fery

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 66
« پاسخ #13 : 03 آذر 1391، 12:14 ق‌ظ »
تاپیک قدیمی می یبارم بالا چون نخواستم تاپیک تکراری بزنم.
مشکل مصرف برق تو اوبونتو 12.04 لپ تاپ من را بیچاره کرده. پست های بالا هم راه حلی نبود. راهی براش هست؟
dell 1510 intel
vga: nvidia
خدایا، این دنیا را بیهوده نیافریدی.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19754
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #14 : 03 آذر 1391، 01:02 ق‌ظ »
بله. اوبونتو ۱۲.۱۰ :D
و خب اگه گرافیکت اپتیموسه، باید بامبل‌بی رو هم بریزی
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن