انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: پروژه بومی‌سازی سایلب  (دفعات بازدید: 35437 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
پروژه بومی‌سازی سایلب
« : 01 امرداد 1391، 10:03 ق‌ظ »
دوستان عزیز خیلی وقت هست که وب‌گاه کاربران ایرانی سایلب scilab راه‌اندازی شده. برای اطلاع بیشتر می‌تونید که به وب‌گاهشون مراجعه کنید:
www.scilab.ir و یا http://scilab.blog.ir
سایلب یه نرم‌فزار آزاد هست (سازگار با GPL) که هدف اصلی نوشتنش انجام «محاسبات عددی» هست. از طریق مخازن هم می‌تونید که نصب کنید.
sudo apt-get install scilab
« آخرین ویرایش: 28 اردیبهشت 1392، 03:27 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین علیرضا.ج

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 616
  • گاهی سکوت همان دروغ است
دوستان عزیز خیلی وقت هست که وب‌گاه کاربران ایرانی سایلب scilab راه‌اندازی شده. برای اطلاع بیشتر می‌تونید که به وب‌گاهشون مراجعه کنید:
www.scilab.ir

سایلب یه نرم‌فزار آزاد هست (سازگار با GPL) که هدف اصلی نوشتنش انجام «محاسبات عددی» هست. از طریق مخازن هم می‌تونید که نصب کنید.
apt-get install scilab
سلام
ممنون میشم بیشتر توضیح بدین چون دقیق متوجه نشدم چی هست؟

آفلاین Scilab.IR

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 59
  • !Everything is a Matrix
www.scilab.ir

apt-get install scilab
سلام

سلام
اگر نرم‌افزار‌های ریاضی را به دو دسته تقسیم کنیم، دسته اول نرم‌افزار‌های محاسبات عددی بوده که اساس آنها روش‌‌های عددی‌ای است که دانشجویان رشته‌های فنی‌مهندسی با آنها در درس محاسبات عددی آشنا می‌شوند و دسته‌ی دوم نرم‌افزار‌های پردازش نمادین (محاسبات سمبولیک) می‌باشند که بر اساس سیستم جبر کامپیوتری محاسبات را انجام میدهند.

برای دسته‌ی اوّل می توان به نرم‌افزار جامع و قدرتمند اما تجاری متلب MATLAB اشاره‌ کرد. سایلب و گنو‌اُکتاو جایگزین‌های متن‌باز برای متلب محسوب می شوند. بعد از نصب و استفاده از سایلب شاید باور اینکه نرم‌افزاری در این سطح به صورت رایگان عرضه می‌شود برایتان سخت باشد. اما سایلب به دلیل تیم توسعه بزرگ و قدرت‌مند و مهم‌تر از همه حمایت مراکز تحقیقاتی، صنعتی و دانشگاهی دنیا و همچنین خدمات و پشتیبانی‌های بی نظیر(‌به‌صورت آنلاین) هم‌اکنون به عنوان ابزاری قوی برای پیشبرد پروژه‌های علمی و صنعتی در جهان شناخته می‌شود که متاسفانه در کشور ما به دلیل اینکه فرهنگ گنو/لینوکس درست جا نیافتاده تا‌کنون از این مهم بهره‌ای نبرده‌ابم.

در دسته دوم نرم‌افزار‌های تجاری مانند میپل و مثمتیکا قرار دارند که مکسیما به عنوان یک سیستم جبر کامپیوتری آزاد
و متن‌باز شناخته می‌شود.

لازم به ذکر است که سایلب و متلب را نرم‌افزار‌های‌همه منظوره نیز می نامند. شما از سایلب می‌توانید به عنوان یک ابر‌ماشین حساب استفاده کنید. سایلب یه زبان برنامه نویسی سطح بالا نیز هست. باید به گستره کاربرد آن هم اشاره کرد: در مدارس‌، دانشگاه‌ها ،  مورد استفاده برای کاربرد‌های پژوهشی و صنعتی. علاوه بر این‌ها ماژول‌های بسیاری که برای سایلب نوشته شده ، طیف وسیعی از رشته‌ها و تخصص‌ها را پوشش می‌دهد. از جمله مدل‌سازی و شبیه سازی سیستم های دینامیکی، پردازش تصویر، پردازش سیگنال، بهینه سازی سیستم‌ها، تولید واسط گرافیکی کاربر و ده ها ماژول دیگه که هر کدام برای برطرف کردن نیازی در صنعت نوشته شده‌اند.

بنده به عنوان عضو کوچکی از تیم توسعه سایلب خوشحال میشم به سوالات شما در رابطه با سایلب، تعامل سایلب با دیگر نرم‌افزار‌های علمی-‌مهندسی، مشارکت در پروژه سایلب و نیز وب‌سایت فارسی سایلب پاسخ دهم. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در این تاپیک و یا از طریق وب‌سایت فارسی سایلب با بنده در میان بگذارید.

_
« آخرین ویرایش: 13 بهمن 1391، 03:09 ب‌ظ توسط akhorshidi »

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
« آخرین ویرایش: 21 خرداد 1396، 11:07 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین علیرضا.ج

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 616
  • گاهی سکوت همان دروغ است
www.scilab.ir

apt-get install scilab
سلام

سلام
اگر نرم‌افزار‌های ریاضی ویژه آنالیزعددی را به دو دسته تقسیم کنیم، دسته اول نرم‌افزار‌های محاسبات عددی بوده که اساس آنها روش‌‌های عددی‌ای است که دانشجویان رشته‌های فنی‌مهندسی با آنها در درس محاسبات عددی آشنا می‌شوند و دسته‌ی دوم نرم‌افزار‌های پردازش نمادین (محاسبات سمبولیک) می‌باشند که بر اساس سیستم جبر کامپیوتری محاسبات را انجام میدهند.

برای دسته‌ی اوّل می توان به نرم‌افزار جامع و قدرتمند اما تجاری متلب MATLAB اشاره‌ کرد. سایلب و گنو‌اُکتاو جایگزین‌های متن‌باز برای متلب محسوب می شوند. بعد از نصب و استفاده از سایلب شاید باور اینکه نرم‌افزاری در این سطح به صورت رایگان عرضه می‌شود برایتان سخت باشد. اما سایلب به دلیل تیم توسعه بزرگ و قدرت‌مند و مهم‌تر از همه حمایت مراکز تحقیقاتی، صنعتی و دانشگاهی دنیا و همچنین خدمات و پشتیبانی‌های بی نظیر(‌به‌صورت آنلاین) هم‌اکنون به عنوان ابزاری قوی برای پیشبرد پروژه‌های علمی و صنعتی در جهان شناخته می‌شود که متاسفانه در کشور ما به دلیل اینکه فرهنگ گنو/لینوکس درست جا نیافتاده تا‌کنون از این مهم بهره‌ای نبرده‌ابم.

در دسته دوم نرم‌افزار‌های تجاری مانند میپل و مثمتیکا قرار دارند که مکسیما به عنوان یک سیستم جبر کامپیوتری آزاد
و متن‌باز شناخته می‌شود.

لازم به ذکر است که سایلب و متلب را نرم‌افزار‌های‌همه منظوره نیز می نامند. شما از سایلب می‌توانید به عنوان یک ابر‌ماشین حساب استفاده کنید. سایلب یه زبان برنامه نویسی سطح بالا نیز هست. باید به گستره کاربرد آن هم اشاره کرد: در مدارس‌، دانشگاه‌ها ،  مورد استفاده برای کاربرد‌های پژوهشی و صنعتی. علاوه بر این‌ها ماژول‌های بسیاری که برای سایلب نوشته شده ، طیف وسیعی از رشته‌ها و تخصص‌ها را پوشش می‌دهد. از جمله مدل‌سازی و شبیه سازی سیستم های دینامیکی، پردازش تصویر، پردازش سیگنال، بهینه سازی سیستم‌ها، تولید واسط گرافیکی کاربر و ده ها ماژول دیگه که هر کدام برای برطرف کردن نیازی در صنعت نوشته شده‌اند.

بنده به عنوان عضو کوچکی از تیم توسعه سایلب خوشحال میشم به سوالات شما در رابطه با سایلب، تعامل سایلب با دیگر نرم‌افزار‌های علمی-‌مهندسی، مشارکت در پروژه سایلب و نیز وب‌سایت فارسی سایلب پاسخ دهم. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در این تاپیک و یا از طریق وب‌سایت فارسی سایلب با بنده در میان بگذارید.

_
خیلی ممنون چون خیلی جامع توضیح دادی چون اصلا نمیدونستم چیه

آفلاین Scilab.IR

• Jr. Member
  • *
.

بله درسته، برای اینکه دوستان بیشتر با قابلیت‌های سایلب آشنا شوند پیشنهاد می‌کنم موفقیت‌های سایلب در صنعت را در پیوند‌های زیر دنبال کنند:

داستان موفقیت شرکت Astrium (آستریوم، زیر مجموعه شرکت اروپایی دفاع هوایی و فضایی (EADS) می‌باشد.)

و موارد دیگر.

ـ
« آخرین ویرایش: 21 خرداد 1396، 11:07 ب‌ظ توسط سلمان م. »

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
آیا سایلب نسخه ای برای سایر سیستم عامل ها هم داره؟

من به شدت به چنین برنامه ای نیاز دارم ولی خب تیممون از پس خرید MATLAB بر نمیاد :)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین Scilab.IR

• Jr. Member
  • *

من به شدت به چنین برنامه ای نیاز دارم ولی خب تیممون از پس خرید MATLAB بر نمیاد :)
سیستم‌عامل‌ها(پلتفرم‌ها) : Linux, Windows, Mac OS X, BSD

برای دانلود روی پیوند زیر کلیک کنید:
http://www.scilab.org/products/scilab/download

ـ

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!

ـ

ممنونم شدید.

دانلود و نصبش کردم. واقعا عالیه. نسبت به متلب بسیار کار راه انداز تر هست. مهم تر این که حجم کمتری هم داشت و در عرض 15 دقیقه دانلود شد :)
محیطش هم پیچیدگی مطلب رو نداشت :)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
با سلام اگر محاسباتی رو با این انجام بدی، بعد میشه طوری خروجی گرفت که تو برنامه متلب هم باز بشه. 

آفلاین Scilab.IR

• Jr. Member
  • *
با سلام اگر محاسباتی رو با این انجام بدی، بعد میشه طوری خروجی گرفت که تو برنامه متلب هم باز بشه.

یکی از ویژگی‌های خوب سایلب این هست که دستورات آن تقریبا با متلب یکسان می‌باشد به جز چندتا تفاوت (در نویسه‌ها و ثابت‌ها - و برخی توابع كه از حوصله اين بحث خارج است) از جمله:

در سایلب برای اضافه کردن متون توضیحی از دو علامت اسلش(//) استفاده می‌شود، درحالی‌که در متلب از علامت درصد (%) استفاده می‌کنیم.
برای تعریف کلیه ثابت‌های ویژه از جمله عدد پی و رادیکال منفی یک i، در متلب به ترتیب داریم :
i ، pi
در سایلب آنها را به صورت مقابل تعریف می‌کنیم(یک علامت درصد% قبلشان): i ، %pi%
این ثابت‌ها محافظت شده بوده و شما نمی‌توانید مقدار آنها را تغییر دهید. یکی از مزایایی چنین تعریفی آن است که شما می‌توانید از متغیر‌های i ، e ، pi به صورت دلخواه در کد نویسی خود بهره ببرید. برای مثال مقدار pi=-3.14
حال اگر در متلب pi=-3.14 تعریف کنید متلب تا انتهای کدنویسی شما این مقدار جدید را برای عدد پی می‌شناسد.

برای مشاهده‌ی فهرستی از این ثابت‌ها در خطفرمان سایلب تایپ کنید:

در ضمن سایلب ابزاری در درون خود دارد(Applications >> Matlab to Scilab translator) که m-file‌های متلب را به زبان سایلب بر‌می‌گرداند.

برای آنکه معادل‌های متلب در سایلب را ببینید: Matlab-Scilab equivalents

تفاوت دیگر: mtlb_mode

مطالعه بیشتر:
Matlab binary files I/O
Matlab to Scilab Conversion Tips
About M2SCI tools

و چند‌تا فایل آموزشی:
An Introduction to Scilab from a Matlab User’s Point of View
Comparison of SCILAB Syntax and Functions to MATLAB

متلب به عنوان ابزاری ضروری برای رشته‌ی تحصیلی بنده محسوب می‌شود و لازم بود تا برای انجام تکالیف و پروژه‌های دروسی از جمله ارتعاشات، کنترل، انتقال حرارت، کامپوزیت‌ها و ... از متلب بهره ببرم. من در تمامی این دروس در کنار متلب مسایل را با سایلب نیز حل می‌کردم و در واقع تنها کاری که باید میکردم این بود که از کد‌های متلب یک کپی تهیه کنم و با چند تغییر جزیی آنها را در سایلب اجرا کنم.
پشنهاد می‌کنم مقاله‌های بخش مستندات   ویکی فارسی سایلب را دنبال کنید. سعی می‌کنم روند حل مسائلی از رشته‌های مکانیک و برق را در سایلب با شما به اشتراک بگذارم.

--
P.S: http://scilab.blog.ir/page/farsi-tutorials

_
« آخرین ویرایش: 28 اردیبهشت 1392، 07:52 ب‌ظ توسط akhorshidi »

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *

یکی از ویژگی‌های خوب سایلب این هست که دستورات آن تقریبا با متلب یکسان می‌باشد به جز چندتا تفاوت جزیی(بیشتر در نویسه‌ها و ثابت‌ها - توابع سایلب و متلب تفاوت چندانی با هم ندارند، كه از حوصله اين بحث خارج است) از جمله:

در سایلب برای اضافه کردن متون توضیحی از دو علامت اسلش(//) استفاده می‌شود، درحالی‌که در متلب از علامت درصد (%) استفاده می‌کنیم.
برای تعریف کلیه ثابت‌های ویژه از جمله عدد پی، عدد نپر e، رادیکال منفی یک i، در متلب به ترتیب داریم :
i ، e ، pi
در سایلب آنها را به صورت مقابل تعریف می‌کنیم(یک علامت درصد% قبلشان): i ، %e ، %pi%
این ثابت‌ها محافظت شده بوده و شما نمی‌توانید مقدار آنها را تغییر دهید. یکی از مزایایی چنین تعریفی آن است که شما می‌توانید از متغیر‌های i ، e ، pi به صورت دلخواه در کد نویسی خود بهره ببرید. برای مثال مقدار pi=-3.14
حال اگر در متلب pi=-3.14 تعریف کنید متلب تا انتهای کدنویسی شما این مقدار جدید را برای عدد پی می‌شناسد.

در ضمن سایلب ابزاری در درون خود دارد(Applications >> Matlab to Scilab translator) که m-file‌های متلب را به زبان سایلب بر‌می‌گرداند.

مطاله بیشتر:
Matlab binary files I/O
About M2SCI tools

و چند‌تا فایل آموزشی:

متلب به عنوان ابزاری ضروری برای رشته‌ی تحصیلی بنده محسوب می‌شود و لازم بود تا برای انجام تکالیف و پروژه‌های دروسی از جمله ارتعاشات، کنترل، انتقال حرارت، کامپوزیت‌ها و ... از متلب بهره ببرم. من در تمامی این دروس در کنار متلب مسایل را با سایلب نیز حل می‌کردم و در واقع تنها کاری که باید میکردم این بود که از کد‌های متلب یک کپی تهیه کنم و با چند تغییر جزیی آنها را در سایلب اجرا کنم.
پشنهاد می‌کنم مقاله‌های بخش مستندات ویکی فارسی سایلب را دنبال کنید. سعی می‌کنم روند حل مسائلی از رشته‌های مکانیک و برق را در سایلب با شما به اشتراک بگذارم.
خیلی ممنون. معلومه که واقعا به سایلب تسلط دارید.  \\:D/

آفلاین محمدرضا بوذری

• گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 2643
    • فروشگاه اینترنتی شهر کودک
تاپیک چسب‌ناک شد ;)
حلقه ایرانیان اوبونتویی در فیسبوک [facebook.com/ubuntu.ir]

آفلاین Scilab.IR

• Jr. Member
  • *

یکی از ویژگی‌های خوب سایلب این هست که دستورات آن تقریبا با متلب یکسان می‌باشد به جز چندتا تفاوت جزیی(بیشتر در نویسه‌ها و ثابت‌ها - توابع سایلب و متلب تفاوت چندانی با هم ندارند، كه از حوصله اين بحث خارج است) از جمله:

برای تعریف کلیه ثابت‌های ویژه از جمله عدد پی، عدد نپر e، رادیکال منفی یک i، در متلب به ترتیب داریم :
i ، e ، pi
در سایلب آنها را به صورت مقابل تعریف می‌کنیم(یک علامت درصد% قبلشان): i ، %e ، %pi%

مطاله بیشتر:
Matlab binary files I/O
About M2SCI tools

و چند‌تا فایل آموزشی:

پشنهاد می‌کنم مقاله‌های بخش مستندات ویکی فارسی سایلب را دنبال کنید. سعی می‌کنم روند حل مسائلی از رشته‌های مکانیک و برق را در سایلب با شما به اشتراک بگذارم.
خیلی ممنون. معلومه که واقعا به سایلب تسلط دارید.  \\:D/

مرسی آقا سلمان، بنده دوست دارم تا دانسته‌هامو با دیگران به اشتراک بگذارم. و عقیده دارم ایده یا اندیشه‌ای که در ذهن من وجود دارد و مجال شکوفایی نیافته اگر با شما یا دیگری در میان بگذارم اون ایده در ذهن شما حتما شکوفا شده و عملی‌ می‌شود.

آفلاین Scilab.IR

• Jr. Member
  • *

ـ

ممنونم شدید.

دانلود و نصبش کردم. واقعا عالیه. نسبت به متلب بسیار کار راه انداز تر هست. مهم تر این که حجم کمتری هم داشت و در عرض 15 دقیقه دانلود شد :)
محیطش هم پیچیدگی مطلب رو نداشت :)

درسته؛ به نظرم شما نسخه 5.3.3 را نصب کرده باشید. این را بگوییم که نسخه بعدی سایلب (۵٫۴) که بزودی منتشر می‌شود با تغییرات مهم و کارآمدی همراه بوده که شما را بیش‌از‌پیش به استفاده از این نرم‌افزار ترغیب می‌کند. اگر نسخه‌های آزمایشی ورژن جدید را امتحان کرده باشید بر این حرف بنده صحه می‌گذارید که "هم‌اکنون سایلب قابل رقابت با متلب است".