تو دلفین یه f4 میزنی ترمینال باز میشه. در ناتیلوس باید یا اسکریپت نصب بشه که بعد از کلیک راست کردن و رفتن به بخش اسکریپتها تازه یه یه پنجره جدید باز میکنه. و یا پچ روش نصب کنیم تا مثل دلفین بشه که خیلی ناهماهنگه با ناتیلوس.
سرویسهای دلفین خیلی متنوع و راحت هستند. مثلا من یه سرویس نصب کردهام که امکانات زیادی رو از طریق کاربر ریشه در اختیار میذاره.
خوب اینها چیزهایی هستند که یک کاربر عادی نیازی نداره و نباید داشته باشه (نه باز کردن ترمینال، نه عملیات روی فایلها با کاربر ریشه) و اگر لازم داشته باشه با یک اسکریپت میتونه اضافه کنه. من به شخصه دوست ندارم مکانهایی که برای کاربران عادی چنین چیزهایی رو نصب میکنم، گزینههای اضافه وجود داشته باشه که باعث گیج کردن کاربرها بشه، بخصوص وقتی کاربرها اصلا سررشتهای از کامپیوتر ندارند و علاقهای هم به یادگیری ندارند.
این ایده گنوم هستش که گزینههای اضافی رو تا ممکنه حذف کنه و قدیم بعضی از این موارد موجود بود که حذف شد، مثلا قدیم توی گنوم شما روی صفحه که راست-کلیک میکردید، Open Terminal هم بود، ولی حذف شد. اگر هم الان یک وصله برای اضافه کردن این موارد به Nautilus بفرستید، مورد قبول نمیگیره (و به نظر من هم منطقی هست).
اما همون طور که گفتید این تنظیمات رو پیشفرض داره ولی در KMPlayer اگه زیرنویس همنام نباشه باز هم خونده میشه و جالبتر اینکه انکدینگش هم خودکار شناسایی میشه و نیازی نیست که دستی تغییرش بدیم.
خوب اگر زیرنویس همنام نباشه، باید خودتون انتخابش کنید (قرار نیست که حدس بزنه کدوم فایل میتونه زیرنویس باشه!) و برای مدیریت بهتر فایلها، زیرنویس باید همنام فایلتون باشه.
از لحاظ کدبندی هم وقتی utf-8 وجود داره، دیگه نیازی به استفاده از کدبندیهای دیگه نیست. اگر کسی هم هنوز استفاده میکنه، کار اشتباهی میکنه و این پیشفرضها حداقل میتونه باعث بشه این افراد برای سازگاری با اکثریت برنامهها از utf-8 استفاده کنند. احتمالا بعد از چندین سال کلا پشتیبانی از کدبندیهای دیگه از برنامهها حذف بشه.
اینها مواردی هست که حتی اگر برای اونها وصله بنویسید، عموما مورد قبول توسعهدهندگان اصلی نمیگیره.
مثلا نوار تغییر سایزش گوشه پایین سمت راست. و یا سویچ کردن بین حالت Preview و معمولیش و باحالتر از همه اینکه سایز عکس ها رو خیلی بهتر میتونی بزرگ کنی . منظورم اینه که وقتی با دلفین میری توی یه پوشه از سیستمت که توش فقط عکس داری میتونی سایز فایل ها رو توی حالت پریویو با نوار اندازه بزرگ کنی و دیگه حتی نیازی نیست که عکسهات رو باز کنی. به نظر من این حالت دلفین حتی از اکسپلورر ویندوز هم بهتره.
خوب این میتونه ایده خوبی باشه. اگر دوست دارید چنین چیزی رو در Nautilus ببینید، باید این موضوع رو با جزئیات، با این فرض که خواننده حتی نمیدونه Dolphin چیه، در Bugzilla در سایت GNOME به عنوان Wish اضافه کنید و اگر از اون استقبال بشه، یکی اون رو توسعه میده و در Nautilus اضافه میشه.