انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: کنوانسیون Berne (معاهده‌ی رعایت کپی‌رایت)  (دفعات بازدید: 15466 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
بحث جالبیه.من به شخصه دوست دارم واسه نرم افزار ازاد هم هزینه کنم،به دو دلیل 1-کد منبع هاش در اختیار همه است و وقتی چشم ها زیاد باشند چاله ها کم عمق ترند.2-باعث گسترش همکاری و احترام مقابل به هم تو جمع کاربران میشه(دیگه هیچ کسی از کار دیگه کپی دزدی و یا کرک نمیکنه)

واسه مورد دوم:جالبه من تو زمانی که ویندوز استفاده می کردم هزینه کردن یه تک هزار تومی واسم برای خرید یه نرم افزار قانونی سنگین تر از گم کردن 1میلیون تومن پول بود.ولی الان تو گنو/لینوکس حاضرم واسه هر برنامه ای که نیاز دارم (البته ازاد) هر چند تومن که خواست خرج کنم.این حس و دارم که پول و از این جیبم در میارم میزارم تو اون یکی جیبم.

انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
نقل‌قول
نرم افزار آزاد (به طور غیرمستقیم) = نرم افزار مجانی (بی برو برگشت)
تنها در نقض حرف شما عرض می‌کنم 8):

نرم افزار آزاد برای ویندوز (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع گرون (بی برو برگشت)
چرا؟ چون باید خدا تومن بدی ویندوز بخری تا از این نرم افزار آزاد استفاده کنی (که توی واین هم اجرا نمیشه)!

نرم افزار آزاد برای مک (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع بسیار بسیار گرون (بی برو برگشت)
چرا؟ چون باید خدا تومن بدی یه دستگاه مک بخری تا از نرم افزار آزاد استفاده کنی!
 ;)

آفلاین vandu

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
واسه مورد دوم:جالبه من تو زمانی که ویندوز استفاده می کردم هزینه کردن یه تک هزار تومی واسم برای خرید یه نرم افزار قانونی سنگین تر از گم کردن 1میلیون تومن پول بود.ولی الان تو گنو/لینوکس حاضرم واسه هر برنامه ای که نیاز دارم (البته ازاد) هر چند تومن که خواست خرج کنم.این حس و دارم که پول و از این جیبم در میارم میزارم تو اون یکی جیبم.
دقیقا. فکر می‌کنم چون اینجا بحث مشارکت اجتماعی مطرحه و البته اطمینان از اینکه نرم‌افزاری که داری استفاده می‌کنی همه تلاشش رو کرده که خوب باشه و اصولا بحث پول رو هم مطرح نکرده...
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
نقل‌قول
شما نرم افزار آزادت را مینویسی و برای فروش میذاری توی یک سایت به نام www.doomhammer65.ir و یک نفر از تو میاد میخره! ایشون میره یک سایت میزنه به اسم www.asdfghjkl.ir و نرم ازار تو رو مجانی میذاره برای دانلود!
نفر سوم فکر میکنی میاد از www.doomhammer65.ir میخره یا از www.asdfghjkl.ir دانلود میکنه؟ (نه موضوع حرف تو و نه من در اینجا پشتیبانی نیست. پس بحثش رو به میون نکشید)
درست میفرمایید بله .
به ویژه اگر اون سایت دانلود میهن دانلود و دانلود ها و اینها باشه مطمئن هستم مردم نمیان از من بخرن .
حتی ممکنه اون میهن دانلود و اینها بیان اون نرم افزار یا  کتاب رو ( که کتاب گنویی میشه کتابی که افزون بر PDF فایل odf یا doc اون هم به مشتری داده بشه ) روی سی دی بزنن و در فروشگاهشون بفروشن . اینجوری که عمرا مردم بیان از من بخرن .
این ها همه به دو چیز بسته است :
1 - فرهنگ مردم
2 - قانون کشور
1  : فرهنگ مردم : مردم باید باور کنن  افزون بر سخت افزار ( کاغذ - پلاستیک - آلومینیوم ... ) باید برای نرم افزار ( کتاب - فیلم - بازی - نرم افزار - آهنگ ) هم پول بدن . ارزش یک نرم افزار به ماده خامش نیست بلکه  به خود اون نرم افزاره .
2 - قانون کشور : باید با کسانی که نرم افزار دزدیده میفروشن ( دزدی از نگر اخلاق عرض میکنم نه از نگر قانونی یا اسلامی که بحثش در تاپیک همسایه  هست ) چه اون نرم افزار ایرانی باشه چه خارجی پادافره و مجازات بشن . نه برای انکه قانون حق‌کپی قانون خوبیه . خیر . برای اینکه هم مردم بفهمن نرم افزار چقدر گرونه . هم برای اینکه بفهمن قانون حق کپی اوشان رو از داشتن چه چیزهایی محروم میکنه . ( بخش دوم رو باید کسانی که گمان میکنند قانون حق‌کپی قانون پول پرستان  و سودجویانه تبلیغ کنن و به گوش مردم برسونن )
============
امروز رو نگاه نکنید که هشتمان گرو نهمان است و  حتی هنوز نیمی از مردم ایران با نیم دیگر برابر نیستند . به آینده نگاه کنید . آینده زان ماست و اندیشه هایی همچو بنده و شما میتواند بر آن فرمان براند نه اندیشه های دزدان و پول پرستان
« آخرین ویرایش: 14 دی 1391، 02:07 ب‌ظ توسط doomhammer65ir »

آفلاین samn

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
نقل‌قول
شما نرم افزار آزادت را مینویسی و برای فروش میذاری توی یک سایت به نام www.doomhammer65.ir و یک نفر از تو میاد میخره! ایشون میره یک سایت میزنه به اسم www.asdfghjkl.ir و نرم ازار تو رو مجانی میذاره برای دانلود!
نفر سوم فکر میکنی میاد از www.doomhammer65.ir میخره یا از www.asdfghjkl.ir دانلود میکنه؟ (نه موضوع حرف تو و نه من در اینجا پشتیبانی نیست. پس بحثش رو به میون نکشید)
درست میفرمایید بله .
به ویژه اگر اون سایت دانلود میهن دانلود و دانلود ها و اینها باشه مطمئن هستم مردم نمیان از من بخرن .
منظورم رو خوب نگفتم! منظور این بود که شخص دوم قانونا (GPL) و اخلاقا (اصول نرم افزار آزاد) حق داره که بره سایت بزنه و نرم افزار آزاد پولی شما رو بذاره برای دانلود و بقیه طبق فرهنگ نرم افزار آزاد مختارند که به شما پول بدن و نرم افزارتون رو بخرند و یا برند از جای دیگه رایگان دانلود کنند و اگر رایگان دانلود کنند هیچ کار بدی نکردند که خیلی هم کار خوبی کردند (4 شرط نرم افزار آزاد).
برای همینه که اکثر نرم افزارهای آزادی رایگانند. چون برنامه نویس میدونه که پولی کردن خود نرم افزار باعث خنده است.

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
عزیزم الآن برات یه مثال نقض می‌زنم.
یه آقایی هست به اسم Emil Uzelac ایشون یه تم رایگان و آزاد برای وردپرس نوشتن، که تا الآن بیشترین میزان دانلود، مال این تم بوده (البته بعد از دو تا تم رسمی وردپرس). اینم آدرسش: http://wordpress.org/extend/themes/responsive

خوب حالا ایشون امده یه تم دیگه زده به اسم Canonical Child theme و اون رو با اینکه تحت GPL منتشر کرده، ۲۴٫۹۵ دلار میفروشه. اینم لینکش: http://themeid.com/canonical-child-theme

من هرچی گشتم این تم رو روی اینترنت پیدا نکردم. و یه نکته‌ای هم که مهم هست اینه که این أقا الآن دارای اعتبار بسیار زیادی تو جامعه‌ی وردپرس هست و کی می‌تونه نقش اعتبار رو توی بیزنس کم بدونه؟ این آقا الآن از طریق وب‌گاهش می‌یاد پول می‌گیره و برای هر مشتری که بخواد تم طراحی می‌کنه.

حالا بفرض من و اون قرار هست که تو بازار رقابت کنیم :)
من میام می‌گم آره من خدای php و وردپرس و خلاقیت هستم. اون می‌یاد میگه که تم‌ی که من ساختم بیشترین دانلود رو توی وب‌گاه وردپرس داشته. خب معلومه اون بازار رو به دست می‌گیره و نه من.

ولی بازم به این نکته می‌رسیم که business model نرم‌افزارهای آزاد با غیرآزاد فرق می‌کنه. تو نرم‌افزار غیرآزاد، اعتبار رو بیشتر نرم‌افزار بدست می‌یاره (چون هیچ جا اسم نویسنده‌ها رو کسی نمی‌بینه) ولی تو تو دنیای آزاد، اعتبار رو علاوه بر نرم‌افزار، نویسنده‌هاش هم بدست می‌یارن. (چون اسمشون هم الزاما باید آورده بشه)

مثلا این‌ها نویسنده‌های ترمینال گنوم هست:

* بهداد اسفهبد
* ....

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1319
عزیزم الآن برات یه مثال نقض می‌زنم.
یه آقایی هست به اسم Emil Uzelac ایشون یه تم رایگان و آزاد برای وردپرس نوشتن، که تا الآن بیشترین میزان دانلود، مال این تم بوده (البته بعد از دو تا تم رسمی وردپرس). اینم آدرسش: http://wordpress.org/extend/themes/responsive

خوب حالا ایشون امده یه تم دیگه زده به اسم Canonical Child theme و اون رو با اینکه تحت GPL منتشر کرده، ۲۴٫۹۵ دلار میفروشه. اینم لینکش: http://themeid.com/canonical-child-theme

من هرچی گشتم این تم رو روی اینترنت پیدا نکردم. و یه نکته‌ای هم که مهم هست اینه که این أقا الآن دارای اعتبار بسیار زیادی تو جامعه‌ی وردپرس هست و کی می‌تونه نقش اعتبار رو توی بیزنس کم بدونه؟ این آقا الآن از طریق وب‌گاهش می‌یاد پول می‌گیره و برای هر مشتری که بخواد تم طراحی می‌کنه.

حالا بفرض من و اون قرار هست که تو بازار رقابت کنیم :)
من میام می‌گم آره من خدای php و وردپرس و خلاقیت هستم. اون می‌یاد میگه که تم‌ی که من ساختم بیشترین دانلود رو توی وب‌گاه وردپرس داشته. خب معلومه اون بازار رو به دست می‌گیره و نه من.

ولی بازم به این نکته می‌رسیم که business model نرم‌افزارهای آزاد با غیرآزاد فرق می‌کنه. تو نرم‌افزار غیرآزاد، اعتبار رو بیشتر نرم‌افزار بدست می‌یاره (چون هیچ جا اسم نویسنده‌ها رو کسی نمی‌بینه) ولی تو تو دنیای آزاد، اعتبار رو علاوه بر نرم‌افزار، نویسنده‌هاش هم بدست می‌یارن. (چون اسمشون هم الزاما باید آورده بشه)

مثلا این‌ها نویسنده‌های ترمینال گنوم هست:

* بهداد اسفهبد
* ....

نمی شدد  برای عکس یک سایت یگه رو انتخاب کنید (اگر اینترنت بدون فیلتر  باشد خیلی تبلیغات ... داره!)

آفلاین samn

• Full Member
  • *

من هرچی گشتم این تم رو روی اینترنت پیدا نکردم.
این مثال نقض نیست.
وقتی نتونستی روی اینترنت از جای دیگه مفتی پیداش کنی یعنی تا حالا اصلا فروش نرفته! اگر فروخته شده خریدارها از اینکه میتونن قانونا مجانی منتشرش کنند بی اطلاعند و یا هنوز زوده (یک ماه نیست که تم منتشر شده)!
اگر شما خریدی بده به من همه نت رو از لینک دانلود این تم پر میکنم. کارم قانونیه.

نقل‌قول
و یه نکته‌ای هم که مهم هست اینه که این أقا الآن دارای اعتبار بسیار زیادی تو جامعه‌ی وردپرس هست و کی می‌تونه نقش اعتبار رو توی بیزنس کم بدونه؟ این آقا الآن از طریق وب‌گاهش می‌یاد پول می‌گیره و برای هر مشتری که بخواد تم طراحی می‌کنه.
لطفا پستهای زیر رو بخون. چندبار هم بخون. سردرد شدم بس که شما به حاشیه جاده میزنید.
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,52697.msg417782.html#msg417782
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,46167.msg414852.html#msg414852

نقل‌قول
یعنی نویسنده های فوتوشاپ مشخص نیست که چه کسانی هستند؟ و نمیشه برای نوشتن برنامه دنبالشون رفت؟  ](*,)
ولی نویسنده های گیمپ مشخص هستند و اعتبار گرفتند میشه بهشون نرم افزارمون رو سفارش بدیم.
 >:(  >:(  >:(

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • Ma3x
    • Ma3x
نقل‌قول
این مثال نقض نیست.
نقل‌قول
نرم افزار آزاد برای ویندوز (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع گرون (بی برو برگشت)
چرا؟ چون باید خدا تومن بدی ویندوز بخری تا از این نرم افزار آزاد استفاده کنی (که توی واین هم اجرا نمیشه)!

نرم افزار آزاد برای مک (به طور غیر مستقیم) نرم افزار پولی اونم از نوع بسیار بسیار گرون (بی برو برگشت)

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
یک مثال نقض برای حرف سلمان العلما :

۱- در ویندوز:

فتوشاپ رو اجرا کنید، در مرحله ای که نرم افزار داره بارگذاری میشه، اسم تمام نویسنده هاش هست! همه اونها هم اعتبار دارند !

۲- در مک :

در مرورگر سافاری، آیتونز و حتی رو جعبه آیپاد اسم طراحانش هست! اسم برنامه نویس هاش رو هم در بخشی به اسم Legal آورده ! (البته فقط دو پاراگراف در مورد تفاوت iOS و IOS توضیح داده تا ملت بیغ بفهمن!  ](*,)).
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین samn

• Full Member
  • *
نقل‌قول

;)
ما در مورد خو خود خود خود خود خود خود خود خود خود نرم افزار آزاد بحث میکنیم. چه ربطی داره کجا اجرا میشه  ](*,)
به حاشیه جاده زدن یعنی همین پست! ویندوز و مک موضوع بحثمونه که شما مثالش رو میزنی؟  >:( شما جمله زیر رو کامل کن:
نرم افزار آزاد برای گنو/لینوکس (؟؟؟) نرم افزار ؟؟؟ اونم از نوع ؟؟؟ (بی برو برگشت)

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • Ma3x
    • Ma3x
نقل‌قول

;)
ما در مورد خو خود خود خود خود خود خود خود خود خود نرم افزار آزاد بحث میکنیم. چه ربطی داره کجا اجرا میشه  ](*,)
به حاشیه جاده زدن یعنی همین پست! ویندوز و مک موضوع بحثمونه که شما مثالش رو میزنی؟  >:( شما جمله زیر رو کامل کن:
نرم افزار آزاد برای گنو/لینوکس (؟؟؟) نرم افزار ؟؟؟ اونم از نوع ؟؟؟ (بی برو برگشت)
خب اینم خود نرم افزار آزاده دیگه! کلیت حرف شما با مثالی که بنده زدم نقض می‌شه!
شما خودت تو خط سوم، حرف خط اولت رو داری نقض می‌کنی!
نرم افزار آزاد بی برو برگشت رایگان نیست، مثل اون مثال که بنده زدم!

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
نمیدونم من کودنم یا این جستار کمی گنگ و نامفهمومه

آفلاین samn

• Full Member
  • *
خب اینم خود نرم افزار آزاده دیگه! کلیت حرف شما با مثالی که بنده زدم نقض می‌شه!
خود گویی و خود خندی که عجب مرد هنرمندی!
حرفی که شما میزنی بیربط ترین حرفیه که تو این تاپیک تا حالا زده شده  >:( >:( چه ربطی داره کجا نرم افزار رو نصب میکنیم به اینکه آیا نرم افزار آزاد رایگانه یا نیست؟

نقل‌قول
شما خودت تو خط سوم، حرف خط اولت رو داری نقض می‌کنی!
خط سوم رو گذاشتم که شما تکمیلش کنی و لطفا از زیرش در نرو. تکمیلش کن.

نقل‌قول
نرم افزار آزاد بی برو برگشت رایگان نیست، مثل اون مثال که بنده زدم!
نرم افزار آزاد غیر مستقیم بی برو برگشت رایگانه
بخون: http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,46167.0.html
بحث رایگان رو تو تاپیکی که لینک کردم ادامه بدید و این تاپیک رو برای موضوع رعایت کپی‌رایت باقی بذارید.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
شاید شما جایی بزرگ شدید که چند هزار تومان از پول دیگران براتون مثل اب خوردن باشه،فک مکنم همه این نظر رو نداشته باشن.
بحث اصلاً اینه که به هیچ‌وجه نمی‌شه این احتمال رو داد که کسی که نرم‌افزاری رو کرک شده استفاده می‌کنه، اگر امکان استفاده از نسخه‌ی کرک شده رو نداشت، اصلاً از اون نرم‌افزار استفاده می‌کرد. اتّفاقاً من به شدّت معتقدم و واقعیت هم همینه که هر بار کرک شدن نرم‌افزار، خیلی بیش‌تر از هربار فروخته شدن اون نرم‌افزار به شرکت تولید کننده سود می‌رسونه. و این چیزیه که نظام سرمایه‌داری داره نهایت تلاشش رو می‌کنه که مردم متوجّهش نشن و با توجّه به نظرات شما و دوستان گویا متأسّفانه موفّق هم بوده. برای نمونه به کشور آلمان و روسیه نگاه کنید که قوانینی سفت و سخت در این زمینه دارند و کرک نرم‌افزار در اون‌ها بسیار کم اتّفاق می‌افته. اتّفاقاً این دو کشور مقام‌های نخست و دوم رو هم در زمینه‌ی استفاده از نرم‌افزارهای ازاد دارن و بزرگ‌ترین جامعه‌های نرم‌افزار آزادی در اون‌ها قرار دارن.
اگه در ایران مردم مجبور بشن در صورت استفاده از فوتوشاپ، بهای اون رو تمام و کمال بپردازند، فکر می‌کنی هنوز هم هر کسی که ویندوز داره، یه فوتوشاپ هم جهت خالی نبودن عریضه نصب کنه کنار سیستمش؟ مطمئناً جوابت به این پرسش «خیر» است. این عمل باعث می‌شه درصد نفوذ این نرم‌افزار در جامعه پایین بیاد. خیلی‌ها هم که نیاز به چنین برنامه‌ای دارن، به فکر استفاده از جایگزین‌های آزاد یا ارزون‌تر می‌افتن و بخشی از بازار رو برنامه‌ای دیگه به دستش می‌گیره. طبیعیه که با بیش‌تر شدن اتقاده از برنامه‌ی دیگه‌ای، مخصوصاً اگه رایگان هم باشه رفته رفته عموم مردم که تا حالا چنین برنامه‌ای روی رایانه‌شون نداشتن، رو به استفاده از اون می‌آرن و به تدریج شما در بازار، اینترنت، کلاس‌های آموزشی و… شاهد آموزش‌های مربوط به اون برنامه به جای فوتوشاپ خواهید بود. حالا به نظر شما شرکت ادوبی از این سناریو راضی خواهد بود؟ این که چند نفر محدود بیان و برای استفاده از اون نرم‌افزار پول بدن، ولی نرم‌افزار دیگه‌ای در بین عموم مردم به عنوان یک نرم‌افزار استاندارد برای ویرایش تصاویر محبوب شده باشه؟
همون‌طور که دیدید. اتّفاقاً نبود کپی‌رایت در ایران یکی از دلایلیه که نرم‌افزارهای آزاد خیلی خوب رشد نمی‌کنن، ولی ما باز هم با پیوستن ایران به معاهده‌ی برن مخالفیم، نه به خاطر این که به نفع ما نیست (چون دیدیم که هست)، بلکه به این خاطر که دوست نداریم اجباری بر کاربران باشه و دوست داریم اون‌ها خودشون راه خودشون رو پیدا کنن، هرچند که راهشون اشتباه باشه و در این مورد ما فقط تذکّر می‌دیم و روشنگری می‌کنیم که راه درست اینه.

شما نیاز دارید مطالب مربوط به کپی رایت-کپی لفت-نرم افزار آزاد رو یک بار دیگه با دقت مطالعه کنید.
خیر، تصوّر نمی‌کنم نیازی باشه. من نمی‌دونم شما چند ساله با نرم‌افزارهای آزاد آشنا شدید، ولی من حدّاقل ۸ ساله که دارم در این زمینه خیلی دقیق مطالعه می‌کنم و در این مدّت هر حرفی در این زمینه زده شده رو به دقّت مورد مطالعه و بررسی قرار دارم. با یک‌سری از اون‌ها موافق و با یک‌سری مخالفم بودم و برای این موافقت و مخافتم هم دلیل منطقی دارم. متون بسیاری رو در این زمینه سال‌ها ترجمه و در دانشگاه‌های مختلف تدریس کردم و از هر لحاظ به این موضوع احاطه‌ی کامل دارم و می‌تونم حرف درست رو از حرفی که از بچّگی تو گوش شما خوندن تا تبدیل به باورتون بشه، در حالی که هیچ منظقی پشتش نیست تشخیص بدم.
توصیه‌ی من به شما اینه که پیش از این که هر حرفی رو به زبون بیارید در موردش خوب فکر کنید و ببینید که این حرف واقعاُ حرف شماست و شما به منشأ اون فکر کردید و به این نتیجه رسیدید یا این که حرفیه که به ذهن شما خورانده شده و خودتون نقشی در ایجادش نداشتید

هر کسی برای خودش نظری داره و قابل احترامه.حالا بیل گیتس باشه یا لینوس توروالد.
خیر نظر هرکسی قابل احترام نیست. فقط نظری قابل احترامه که درست و انسانی باشه. شما که معتقید نظر هرکسی قابل احترامه، پس لابد خودتون به نظرات گروه‌ طالبان، القاعده، ناپلئون، هیلتر و… هم احترام می‌گذارید دیگه؟

یکی از همین اعضای گروه راهبران سایت که در برنامه نویسی جاوا شرکت تجاری دارن و فعالیت میکنن چرا نرم افزار هاشون رو بصورت هم آزاد و هم رایگان توی فروم به ما نمیدن و منتشر نمیکنن؟(فک کنم برنامه نویسی جاوا انجام میدن)
خوب به این دلیل میگم که ایشون (عضو گروه رهبران) مگر با فلسفه و دیدگاه نرم افزار آزاد نفس نمکشن و زندگی نمیکنن؟!
نمی‌دونم. حتا نمی‌دونم در مورد چه کسی صحبت می‌کنید. می‌تونید از خودشون بپرسید. من قطعاً دربرابر اعمال خودم مسئولم، ولی اعمال دیگران به من ربطی نداره. در ضمن شما که گفتید معتقید نظر هرکسی قابل احترامه، فرض کنید نظر ایشون اینه که این‌گونه عمل کنه. متأسّفانه اعتفادات شما (که محصول تفکّر خودتون هم نیست) به طرز عجیبی تابع سیاست یک بام و دو هواست.

چرا همچین شخص مدیر سایت(و ایضا شما که از سوادتون اطلاعی ندارم ->بهزادی ) نرم افزار ها تون (البته اگه شما تا حالا نوشته باشید) رو منتشر نمی کنید به اسم نرم افزار آزاد، حداقل کاربران فروم ابونتوی ایران ازش استفاده ببرن.چرا؟  ???
توصیه می‌کنم از دایره‌ی انصاف خارج نشید. این‌جانب (که اصلاً بی‌سواد هم هستم) تا به حال هیچ‌کاری رو انجام ندادم که مجوّزش غیر از GPLv3 یا CC-3 باشه و همه رو هم با تأکید بر ازاد بودن اون روی اینترنت قرار دادم. از متون وبلاگ شخصی تا نرم‌افزارهایی که نوشتم و اکثراً هم از سایت لانچ‌پد قابل دریافت هستن. حتا متن پایان‌نامه‌ام و سورس اون رو هم که هنوز به دانشگاه تحویل ندادم و منتشر شدن اون در حال حاضر ممکنه برام دردسر ایجاد کنه رو هم برای دسترسی ازاد دوستان در همین انجمن قرار دادم. قبل از تهمت زدن به دیگران از روی عصبانیت ناشی از دریافت این نکته که عقایدتون اشتباه هست، حدّاقل کمی در مورد حرف خودتون تحقیق کنید.

چرااون آقایی که شما به اسم "دزدی علم از نوع بشر" ازش اسم میبرید رو برای سایر افراد ازش اسم نمیبرد.؟
من متوجّه منظورتون نشدم، چون جمله‌ی شما از نظر نگارشی مشکل داره، ولی اگه منظورتون اینه که چرا اسم کسی که علم رو می‌دزده نمی‌برم، دلیلش اینه که یک نفر نیست. هرکسی که دست‌آورد هر علمی (از حمله نرم‌افزار) رو به صورت انحصاری برای خودش بدونه یک دزده و عملش با هیچ تبصره‌ی اخلاقی‌ای قابل توجیه نیست.

مگه شما افرادی مثل (بیل گیتس-استیو جابز و ...) رو محکومش نمی کنید که نرم افزار انحصاری دارن و دزد علمی میدونید و خودتون رو طلایه دار راه  لینوس توروالد میدونید.؟خوب بسم الله.
خیر. من خودم رو طلایه‌دار لینوس توروالدز نمی‌دونم. من خودم رو کوچک‌ترین شاگرد استالمن می‌دونم که چشمش رو برای دیدن حقیقت باز کرده. البته این قسمت که امثال گیتس و جابز رو دزد می‌دون درسته که در بالا هم دلیلش رو ذکر کردم.

حرف من واضح و روشنه و احساس نمیکنم جاییش مبهم باشه.
واضح، روشن، ولی نادرست…

اگه قرار جایی این اتفاق بیفته چرا ما از خودمون شروع نمیکنیم.؟چسپیدیم به دم یکی دیگه.
خیلی وقته که این اتّفاق شروع شده و متأسّفانه شما در خواب به سر می‌برید. امیدوارم قبل از این که این سیل شما رو با خودش ببره از خواب بیدار شید.

حالا هر دلیلی که برای دوستتون و حمایت از اون توی ذهن زیباتون شکل گرفته برای امثال کفار حربی هم به کار بگیرید.
کدوم دوستم؟ من از کار درت حمایت می‌کنم حتا اگه دشمنم انجام داده باشه و کار نادرست رو محکوم می‌کنم حتا اگه پدرم انجام داده باشه. در ضمن به‌کار بردن واژه‌هایی نظیر کفار حربی و… رو هم برای افراد عادی، هرچند که کارشون اشتبه باشه درست نمی‌دونم.

خب بذار ببینم، چرا یه نفر باید چنین کاری رو بکنه:
۱. شرکت سازنده به اون شخص پشتیبانی نمی‌ده (به علّت تحریم یا…): خب این که خیلی خوبه. چیزی از شرکت سازنده کم نشده، اون فرد هم پشتیبانی‌اش رو گرفته.
۲. شرکت سازنده به خوبی شرکت دوم پشتیبانی نمی‌ده: این هم خیلی خوبه. مدل نرم‌افزار آزاد یه مدل داروینیه. توی اون همیشه بهترین‌ها باقی می‌مونن و کسی که خوب کار نکنه حذف می‌شه. این عمل به تحکیم و تقویت جامعه‌ی نرم‌افزار آزاد منجر می‌شه.
۳. شرکت دوم کرم داره و می‌خواد برای خنده شرکت سازنده رو زمین بزنه: این سناریو دیگه خیلی علمی-تخیّلیه، پس جوابش هم البته با درصد کم‌تری همین‌طور :D این‌جا بحث اخلاق مطرح می‌شه. شرکت سازنده می‌تونه از مردم خواهش کنه که از پشتیبانی خودش استفاده کنن. اگه مردم از شرکت سازنده و نرم‌افزارش راضی باشن، مطمئناً به توصیه‌ی اون عمل می‌کنن. اگه راضی نباشن هم که خب حق شرکت سازنده اینه که از بین بره.

باید دید چرا اینطوریه؟ رایگان منتشر کردن کار خوبیه؟ اخلاقیه؟‌ثواب داره؟
علت اینه که معتقدین به نرم افزار آزاد خودشون میدونند که پولی کردن نرم افزارشون خنده داره! پس وقتی به فلسفه نرم افزار آزاد معتقد باشی مجبوری برای این اعتقاد از درامد مستقیم روی خود نرم افزارت صرف نظر کنی چون کسب درامد از خود نرم افزار نشدنیه.
خب مسلّماً کار خوبی که هست و اگه کسی اعتقاد داشته باشه، ثواب هم داره. در ضمن چندان خنده‌دار هم نیست. همین الآن ردهت، زوزه و خیلی از شرکت‌های دیگه‌ی حتا ایرانی دارن محصولات ازاد خودشون رو مستقیماً به فروش می رسونن و در عمل می‌بینم که نشدنی نیست. گرچه این روش چندان جالب نیست و روش اصلی کسب درآمد نرم‌افزار آزاد (اعانه) ظاهر قشنگ‌تر و دربسیاری از موارد درآمد بیش‌تری داره

دزدی بده. حالا از هر نوعیش که باشه. از هر کی که باشه. هر چقدر که باشه.
بله موافقم. ولی بین بد و بدترترترتر انتخاب من بده، گرچه خودم اون بد رو هم انجام نمی‌دم و خوب رو انتخاب می‌کنم که همون استفاده از نرم‌افزار آزاده، ولی بین کسی که کار بد می‌کنه و اونی که کار بدترترترتر رو انتخاب می‌کنه، از شخص نخست حمایت می‌کنم

رابین هود مال تو قصه‌هاس. وقتی قانونی اینچنینی تصویب و بدبختانه پذیرفته شده پس همه ملزم به رعایتشن. به نظرم بهترین راه همنیه که ستالمن انجام می‌ده.
چرا؟ قانون‌های انسانی برای شکسته شدنه. حتا قوانین الهی رو هم در نهایت باید شکست. پیشنهاد می‌کنم به داستان موسا و خضر مراجعه کنی که ببینی خدا چه‌طور موسا رو برای این که قوانین الهی رو نشکسته تنبیه می‌کنه.
اتّفاقاُ استالمن هم داره همین کار رو انجام می‌ده، منتها چون خیلی از من باهوش‌تره این کار رو از درون و به زیبایی تمام انجام می‌ده. به این صورت که یه افزونه‌ای بر کپی‌رایت نوشته (GPL) که نه‌تنها خود به خود کپی‌رایت رو بی‌اثر می‌کنه، بلکه مثل ویروس خودش رو گسترش می‌ده و به تدریج کپی‌رایت رو از بین می‌بره. اصلاً برای همین استالمن و ژولیان آسانز جزو چهار هکر واقعی جهان در طول تاریخ دسته‌بندی شدن که قوانین دنیای واقعی رو هک کردن و براش ویروس نوشتن

در پایان از دوستان به خاطر طولانی شدن این پست عذرخواهی می‌کنم
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن