از اون خبر هایی هست که برای افرادی مثل من خیلی خوشحال کننده هستش ! اما در عیم حال میدونیم این کار در این کشور عملی نیست !
مشکل فقط این نیست که بیان روی سیستم ها سیستم عامل لینوکس نصب کنند و یک کلاس آموزشی بگذارند تا افراد بتونند باهاش کار کنند. اون کسی که gui کار کرده فوق ۱ ماهه میتونه با linux gui حالا فرضا میزکار های نزدیک به ویندوز و حتی Unity کار کنه.
مشکل اینه که نرم افزار های این ادارات یا کرکی هستند یا در انحصار مایکروسافت و نرم افزار های مشابه حتی برای کاربران حرفه ای هم راضی کننده نیستند ! چه برسه به کاربرانی که حتی حاضر نیستند برای رفع مشکلشون یک جستجوی کوچیک توی وب انجام بدهند ! اینها چطور می خوان Libreoffice را جایگزین ms office کنند ؟ یا حالا برنامه های دیگه را ؟
اصلا بی خیال اینها ، نرم افزار هایی که برای این سازمان ها نوشته شده یا با visual basic بوده یا دلفی و سال های اخیر هم بیشتر روی c# .net بوده ! اینها را چطور میخوان حتی توی ۵ سال منتقل کنند ؟ به قول دوستمون برنامه ای را که ۳ سال زور زدن با چهار تا مجری و همکار بد قول با قیمت های نجومی ! حالا باید تحت لینوکس نوشته بشه ؟
من نمیدونم زنجان چطور بوده و چی کار کردند دقیقا اما در مقیاس کوچیک همه چیز امکان پذیره ! شما فکر میکنین قرارداد رسمی را میشه به این راحتی اخراج کرد ؟ یا به بهانه تغییر سیستم عامل اخراج کرد ؟
اینها خواب و خیال هستند و یک چیزهایی مثل نظم نوین جهانی و هاله نور و از این حرفا البته توی IT ! واقعیت تلخه ولی همینه.
دقیقا من تو این دو روز داشتم به این قضیه فکر می کردم
که به نکات جالب پی بردم و شما تو حرفاتون هم بود
مشکلات :
1. تیم آی تی باید آموزش های بیشتر ببینند
2. تیم آی تی سازمانها و شرکت ها باید چند برابر بشه
3. مگه چقدر لینوکس کار داریم که بیاد حالا به افراد سازمانها درس بده
4. زنجان نمونه ی آزمایشی بود (به قول پدرم سال 84 هم قرار بود بیاند لینوکس)
5. لینوکس نیاز به اینترنت برای حل مشکل داره . که تو سازمانها معمولا اینترنت در شبکه به هر آی پی محدود کردند (مثلا 2 ساعت) / پس تیم آی تی سازمانها پوستشون هر روز کنده میشه
6. تو خونه من برای یکی از فامیلام که ادعای کامپیوتر میکنه نصب کردم تو اون روز 10000 بار از من سوال پرسید آخرش سیستمو پارتیشن بندی و بعد 7
7. لینوکس ناپایدارتر از 7 هست . زود ارور میده . و کارکنان از این قضیه رنج خواهند برد
8. بروز رسانی ها معمولا کانفیگ دقیق نداره و می تونه هر لحظه مثلا با آپ دیت کرنل یک مشکل روی کل شبکه بوجود بیاد در حالی که شبکه برای امنیت نیاز به بروز رسانی داره
9. لینوکس بخاطر توزیع های فراوان - جامعه کمی به هر توزیع برای ویرایل و رفع اشکال وجود دارد در حالی که روی ویندوز یک گروه با حمایت مالی کار میکنند - و روی کارشون (حمایت مالی) دقیق - حساس هستند ...
10. قول برنامه نویسان جهان رو خریدند و برای ماکروسافت و اپل وانحصاری کار میکنند ...
11. نرم افزارهای سازمانها برای تبدیل خیلی زمان میبرد تا درست کانفیگ با لینوکس شوند
اصلاح حرف دوستان برای تغییر قالب برنامه نویسی :
اون که شما می گویید کپی پیست نیست
از اول برنامه نوشتنههه - با ارورهای جدید و ریز کاری های جدید که همون ارورها مدت زمان برنامه نویسی برای سازمان رو 5 سال کرده
و البته نبود بعضی آیتم ها و کمبود کنترول کامل روی سیستم که این زمان و زیاد کم و نمی کنه فوقش 5 میشه 3 سال
12. در نهایت لینوکس هم بسیار نا امن میشود :
دلیل اول : همه سازمانها از یک یا دو توزیع برای کار خود استفاده میکنند
دلیل دوم : افراد خرابکاری هایی در سیستم به خاطر عدم آگاهی از اون سیستم روی امنیت اجام خواهند داد
13. کم برنامه نویسی هست که بتونه برای لینوکس برنامه نویسی کنه و همه این همه سال روی ویندوز برنامه نویسی می کردند
14. جامعه جوان و پیر آی تی باز دچار دگرگونی اطلاعاتی می شوند و باید دوباره چیزی جدید را به شکل حرفه ای یاد بگیرند که این یعنی حذف این افراد از کار -و بی کار کردن بسیاری از این افراد
15. مگه چند نفر تو ایران لینوکس کارند که بیاند برای اموزش کل سازمان ها وقت بالا اختصاص بدهند ...
16. مردم ایران زبان انگلیسی خوبی ندارند ...
این نکته را بگم که برای سازمانها نیازی نیست افراد با لینوکس کار کنند - اونها نیاز دارند با برنامه ی سازمانی خودشون کار کنند
اما در این زمان به چیزهایی بر می خورند که نیاز به جستجو تو فروم های انگلیسی زبان هست
به نظر من کسی که دکترا هم داشته باشه (اما زبان بلد نباشه) جلوی یک کودک 14 ساله اما مسلط به زبان انگلیسی بی سواد میدونم ...
یعنی اگه شرکتی داشته باشم شرط دوم بعد از مدرک رو زبان میدونم
با توجه به این نکته بسیار از افراد تو جامعه به زبان مسلط نیستند (من که برنامه نویسم زبان بلد نیستم پس بیسوادم چون نمی تونم پیشرفت کنم مگر با مدت زمان بیش از 20 برابر فردی که زبان انگلیسی بلده)
همه ی مشکلات این قضیه با زبان انگلیسی به کل رفعهه
من باز میگم
انگلیسی اجباریه (کاش از اول زندگی با توجه به استعمار قدرت مند انگلیس ) ایران زبان انگلیسی رو مثل سربازی اجباری میکرد
فکر کنم الان برای من دیرتر شده
باید زود تر به فکر بودم ...
شما هم اگر نمی دونید به فکر باشید
وگرنه بی سوادید حتی اگه دکترای هسته ای داشته باشید
همه منابع قدرت مند تو جهان به زبان انگلیسی نوشته شده نه فارسی
این استعمار نیست - این یک دید آینده بین انگلیس بود که توانست یک زبان - اونم زبان خودشو بین المللی کنه
پس این کار دولت بدون تسلط مردم به زبان و عدم فیلترینگ شدید روی شبکه به پیروزی خواهد رسید
خیلی ساده تر ازیارانه ها :دی