من با نسخه دوم فتوشاپ کار کردن باهاشو یاد گرفتم و به هر جهت نه بطور حرفه ائی ولی به اندازه رفع نیاز یه طراح وب باهاش کار کردم. یه نسخه CS2 هم خریدم که البت دیگه آپگردش نکردم ( نه بخاطر فلسفه گنو ، می بردمش این ور و اونور از ترس اینکه تو فرودگاه یقمو نگیرن! این برنامه آنلاینه بعدا اومد )
خیلی از دوستانی هم که اینجا هستن تجربیات مشابه اینو دارن و احتمالا خیلی از سطح عمومی جامعه بالاتر. بی اغراق شکی توی اینکه فتوشاپ ابزار جامعیه نیست ولی مسئله سر اینه که گیمپ تا نود و نه درصد کارائی فتوشاپ رو داره: افزونه های فتوشاپ بهش می خوره و با اضافه کردن افزونه ها تقزیبا هیچ کاری که توی ایران ( این مسئله مهمه ! )بابتش پول بدن و بشه با فتوشاپ انجام داد نیست که نشه با گیمپ انجام داد.
همون خلاقیته که شما فرمودید رو اگر کمی مصرف کنیم ، با این هم بتوان آن کرد که با آن بشود!
ریچارد دوست داشتنی اولا تا کسی صد در صد هر دو نرم افزار رو بلد نباشه (حداقل از لحاظ آکادمیک و نه قدرت خلاقیت) نمیتونه همچین صحبتی کنه، من تقریبا میتونم این ادعا رو در مورد فتوشاپ بکنم و بنا به مشاهدات و تجربیاتم و البته منطق و عقل ناقصم واقعا بعید میدونم گیمپ نصف قدرت فتوشاپ رو هم داشته باشه. مگر اینکه شما دارید از یک منبع معتبر این حرفو میزنید که خوشحال میشم عنوان کنید تا من هم بخونم و از توانایی های گیمپ آگاه شم.
نکته بعدی اینکه من چندین گیگ پلاگین، فیلتر، اکشن، براش و کلی دیگه اضافات برای فتوشاپ دارم که خیلیاشم 64 بیتی شدن، واقعا تصور اینکه چه کارهایی میشه با همچین منبع عظیمی از قدرت کرد توی ذهن نمیگنجه! حالا شما میفرماید تمام این افزونه ها توی گیمپ هم قابل استفادست؟!! اگر اینطوره که من واقعا از دنیا عقبم
. ممکنه توضیح بدین چطوری همچین چیزی ممکنه؟ من الان مخم هنگ کرده که میگین فیلترای فتوشاپ توی گیمپ هم قابل استفاده هستن!
البته یه موضوع خیلی مهم دیگه هم هست و اون اینکه فتوشاپ رو میتونی مثلا با ایلاستریتور (Illustrator) به صورت همزمان استفاده کنی و قدرت هر دو رو یه جا با هم داشته باشی (میتونید ویدئوهای اموزشی رو که در اونا این دو نرم افزار با هم مورد استفاده قرار میگیرن ببینید و لذت ببرید!).
من برای شما کار میارم که نمیتونید تصورشو هم بکنید با نرم افزار دو بعدی ای مثل فتوشاپ انجام شده. اگر سایتی از نمونه کارهای خوف گیمپ دارین ممنون میشم بهم معرفی کنید تا ببینم. البته خودم همین الان میرم تو کار سرچ تا ببینم دنیا دست کیه!
دوستم نداشتم این بحثو توی این تاپیک ادامه بدم اما اگه جواب این پستمو بگیرم ارزششو داره
بازم ببخشید، این اخرین پستم راجع به این موضوع توی این تاپیک خواهد بود.
___________________________________________________________________________________________________________
آپدیت:
من همین الان رفتم توی مینت و GIMP رو اجرا کردم، تک تک منوها رو با دقت چک کردم، باید اعتراف کنم از اون چیزی که فک میکردم خیلی بالاتره (البته کلا تقلیدی از فتوشاپ هست این نرم افزار)، ولی اینو با اطمینان بهتون میگم (دیگه اونقدری تجربه کار با نرم افزارای ادیت عکس داشتم که حتی از روی منوهاشون بتونم در موردشون نظر بدم) GIMP در حده نسخه های اولیه فتوشاپ هست، شاید تا فتوشاپ 4 یا 5 هم بتونه خودش رو برسونه! ولی نسبت به غولی مثل CS5 چیزی برای گفتن نداره. قبول دارم؛ GIMP از سر هر چی کاربر گنو/لینوکسه زیاد هم هست، کاری نیست که اونا بخوان انجام بدن و GIMP براشون نکنه ولی این دلیل نمیشه بگیم در یک حدن. یکی از اولین تفاوت هایی که توی نگاه اول واضحه، امکانات بسیار بالاتر و قوی تر فتوشاپ توی سلکشن و جدا سازی تصاویر از بک گراوندشونه، همینطور امکانات دستکاری رنگ عکس ها توی فتوشاپ قابل مقایسه با GIMP نیست. برنامه کار کردن با فرمت RAW مربوط به دوربین های دیجیتال حرفه ای، اسمارت آبجکتز، adjustment layers، ساپورت 3D و نرم افزار واسطه ی محشری مثل bridge هم که بماند. تمام اینا را من با یه نگاه سطحی متوجه شدم و توی کاربردهای معمولی مطرح هستن وگرنه توی کارای پیچیده که خیلی فاکتورهای دیگه هم اهمیت پیدا میکنن.
نمونه کارهایی که با گیمپ انجام دادن رو هم رفتم دیدم، اگه همش مثل اینایی که من دیدم باشه واقعا بی انصافیه بگیم در حده فتوشاپ یا حتی نزدیک به اونه. در کل به نظر من گیمپ در همون حده براورده کردن نیازهای یک کاربر گنو/لینوکس در مورد ادیت عکسه (بسته به کاربر ممکنه خیلی بالاتر از نیازهای اون هم باشه) وگرنه در حد یا قوی تر از فتوشاپ بودن!!!!!!...
_______________________________________________________________________________________________________________
چون گفتم اخرین پستم تو این تاپیکه پس همین جا جواب پست های بعدی دوستان رو میدم!
دوم همر گل من هیچ پولی بابت نسخه CS5 فتوشاپ ندادم و از روی نت دانلودش کردم (با کرک البته!)، ولی بدون اغراق میگم؛ چون تو ایرانیم این کار رو کردم. ببینید برنامه هایی مثل فتوشاپ برای سرگرمی نیستن و کسانی بابتش اون همه پول میدن که چند تا چند ده برابرشو باهاش در میارن. بخواین حساب کنید که توی این 10 سال چن تا کار من (یا داداشم) با فتوشاپ انجام دادیم و چه در امدی از اون برامون حاصل شده دیگه اصلا قیمت فتوشاپ چیزی به حساب نمیاد. مثل هر شغلی که ابزار خودشو داره، یکی از ابزارهای مهم شغل داداش من هم فتوشاپه و داره از مهارت بازاریابی و کار با فتوشاپ درامد حاصل میکنه. البته من خودم همین تابستون درسم تموم شد (کارشناسی برق مخابرات) و فقط به داداشم تو این زمینه کمک میکنم، وگرنه هدف من جداست. همین مسئله باعث میشه فتوشاپ کارهای حرفه ای هیچ وقت حتی به فکر امتحان نرم افزاری مثل GIMP هم نیفتن، چون فتوشاپ منبع درامدشونه و قیمت اون براشون مهم نیست تقریبا. قیمت زمانی مهم میشه که طرف بخواد برای سرگرمی با فتوشاپ کار کنه (که اون موقع هم حتما یه بابای پولدار داره!) یا نیازهای سطحیشو براورده کنه که اون وقت نرم افزار بسیار خوب (و البته سطح بالایی) مثل گیمپ حاضر و امادست تا یه حال اساسی بهش بده!
اکسپرس عزیز صحبت قشنگی کردن که من یادم رفت بگم، و اون بحث کاربر پسندی و راحتی کار با فتوشاپه که نسخه به نسخه به صورت تساعدی بالا میره و واقعا معتادت میکنه! یادمه CS3 که اومده بود یه سری فیچر(feature)های جدید و فوق العاده داشت که من بعد از عادت کردن بهشون دیگه نمیتونستم با CS2 کار کنم و همینطور CS2 نسبت به CS. انقلاب فتوشاپ از نسخه CS2 شروع شد که نسبت به نسخه های قبلی یه نرم افزار دیگه بود (از بس امکانات بهش اضافه شده بود). هر نسخه جدید فتوشاپ که میاد شما میتونید دی وی دی اموزشی امکانات جدیدش که خودش چند ساعت اموزش هست رو ببینید تا بهشون مسلط بشید و لذت ببرید. من الان یه فیلتر DeNoise دارم برای PSCS5 که به خوبی 1 ساعت کار هدفمند، تمیز و بی عیب و نقص رو خلاصه کرده توی چند تا کشو و یک ok (تازه اگه فرض کنیم همچون کاری ممکن باشه). حاضرم قسم بخورم باورتون نمیشه چطور نویز عکسا رو کامل از بین میبره، انگار که اصلا از اول وجود نداشتن (چون خودم هم اولش باورم نمیشد). اون وقت همچین ابزار به قول انگلیسیا life saverی توی گیمپ کجا بوده. البته فیلتری که میگم هم رایگان نیست ولی واقعا خارق العادست، باید ببینید فقط. این تنها یکی از صدها (و بلکه هزاران؛ اگه بخوایم چیزایی مثل براش و اکشن و ... هم جزوشون حساب کنیم) ابزار اضافی موجود برای فتوشاپه.
یکی دیگه از نقطه قوت های فتوشاپ معادن عظیم و بی نهایت آموزشی (کتاب، ویدئو، وبلاگ، E-learning)، توتوریال ها، انواع افزونه ها و نمونه کارهای بی شمارش هست که حتی اگر کسی خلاقیتی هم از خودش نداشته باشه (یا حالا حوصلش نشه!) باز میتونه مثل یه نقاش که نقاشیش خوبه ولی باید از روی چیزی که میبینه نقاشی کنه از توی نمونه کارها یکی رو انتخاب و مشغول به کار بشه. به همین سادگی.
هادی جان ممنون بابت صحبت های خوبت.
بابت پر حرفیم معذرت میخوام...