سلام ٬ به انجمن خوش اومدید .
۱ - wubi یکجورایی ubuntu رو روی ویندوز نصب میکنه و مشکلات خاص خودش رو داره ٬ درنتیجه من پیشنهاد نمیدم اینکار رو انجام بدید . خیلی راحت و آسوده کنار ویندوز ubuntu رو نصب کنید و ازش لذت ببرید .
۲ - تو این ورژن ۲ تا رابط کاربری جدید برای Gnome تهیه شده یکی uniti و دیگری gnome shell که تا حدی ظاهر رو متفاوت و جذاب تر کردن ! به نظر من بله ... برای مثال من خودم تا حدی به Gnome Shell اعتیاد پیدا کردم

۳ - در لینوکس در واقع فرمت خاصی نداریم و از محتوای فایل ها تصمیم گرفته میشه ! یعنی میتونه هر فرمتی داشته باشه ! اما اون برنامه ای که شما میخواید نصب کنید برا ویندوز هست و تو لینوکس نصب نمیشه ٬ برا نصب برنامه های ویندوز باید از برنامه wine استفاده کنید . ولی تا وقتی برنامه های مشابه و قدرتمندی وجود داره نیازی به اینکار نیست تو لینوکس یک برنامه software center داریم که میتونی بری توش رو از دسته بندی ها برنامه مورد نظرت رو پیدا کنی و با یک کلیک نصبشون کنی البته به یاد داشته باش که باید به اینترنت متصل باشی .
۴ - بله ٬ یک برنامه داریم به اسم update manger که از ابتدا روی ubuntu نصب هست و اگر آپدتی بیاد بهت خبر میده و میتونی با یک کلیک سیستم رو آپدیت کنی . البته من خودم ترجیه میدم همیشه از رو cd آپدیت کنم .
۵ - بستگی به خودت داره مثلا من از گنوم شل خوشم اومده میتونی تو بگردی ببینی برات کدوم بهتره ولی برای افرادی که از ویندوز میخوان بیان سمت لینوکس kde رو پیشنهاد میدن که میشه توزیع kubuntu و
۶ - اکثر نسخه های لینوکس به صورت live قابل استفاده هستند همین ubuntu هم این امکان رو داره .