این چیه که میگید. هیچ کس مجبور نیست یعنی چی. چه ربطی داره. ما داریم درباره کسی که تصمیم داره نرم افزارش رو آزاد منتشر کنه حرف میزنیم.
من با توجه به اولین پست این تاپیک جواب دادم. ava نوشته بود مجوز گنو باعث ظلم به برنامه نویس میشه و حق برنامه نویس رو ضایع میکنه و...
صحیح. ولی اینکه علت نمیشه که بگیم کسی مجبور به انجام فلان کار نیست پس کلا قضیه رو تموم کنید. برای درآمد زایی از طریق مجوز گنو باید چیکار کرد که فردا-روزی از کارمون پشیمون نشیم.
ببین علی جان اصلا بحث منحرف شده که به اینجا رسیده. عنوان تاپیک هست:
"به نظر من فلسفه گنو ایراد داره - بر علیه برنامه نویسان هست" منم جواب اونو دادم. البته فکر کنم سوء تفاهم شده و لحن منو جوری خوندی که مثلا گفتم:
"خب استفاده نکن مگه کسی مجبورت کرده"! درحالی که من اصلا این لحن رو نداشته و ندارم.
اما در مورد درآمدزایی:ببینید، باید تعصب رو بذاریم کنار. من فکر میکنم کسی که نرم افزار آزاد مینویسه نباید به فکر درآمد باشه. ببینید هدف اصلی گنو چیه، فکر کنم هدف اصلی تعاون، همکاری و پیشرفت جامعه بوده و در اون سخنی در مورد درآمدزایی زده نشده (اگه شده، بگید).
برای همین اگر کسی به فکر درآدزایی از نرم افزاره نباید بیاد سراغ مجوز آزاد مگر اینکه واقعا طرح و برنامه حساب شدهای برای درآمدزایی داشته باشه. و تا اونجا که به ذهن من میرسه راه چندانی هم برای درآمدزایی نداره و هرچی هم همفکری کنیم و... باز هم فکر نکنم بشه کاری کرد.
و شیوههای کسب درآمد هم که تقریبا معلومه: تبلیغات، پشتیبانی، و...
اگه توسعه دهنده از این شیوهها نمیتونه استفاده کنه یا دوست نداره استفاده کنه نباید بیاد سراغ مجوز آزاد.