*** لطفا قبل از ثبت رای، مطلب رو تا آخر بخونید ***
دوستان من دو سالی میشه که دچار دردسر بزرگی شدم...
شاید احمقانه بهنظر برسه ولی من به زبانهای برنامهسازی عشق میورزم! برنامهنویسی من رو به وجد میاره و هنگام کد زدن خیلی هپیام! (:
بهطور دقیقتر، من به زبانهای PHP, Python, Java علاقهمندم ولی مشکل اینجاس که نمیتونم روی یکی از اینها تمرکز کنم، همزمان با هرسه کار میکنم و این جلوی پیشرفت رو تاحد زیادی میگیره. بهطور مثال مدتی با جاوا کد میزنم که PHP و Python میان تو خوابم که «باز منو کاشتی رفتی؟!
». کمی که با PHP کار میکنم هوای پایتون میزنه به سرم...
تو این دو سال یک ماه جاوا کار کردم، بعد رفتم سراغ PHP، دو ماه بعد پایتون،ماه بعدی دوباره جاوا و این چرخه تا الان ادامه پیدا کرده...
حالا شرایطم رو توضیح میدم:
حیطه فعالیت و ایدهپردازیهای من در درجه اول «وب و اینترنت» (۶۰ درصد)، بعد «موبایل» (۳۰ درصد) و «دسکتاپ و غیره» (۱۰ درصد) هستش.
من با هرسه زبان مذکور تا حدودی کار کردم و باهاشون کاملا آشنا هستم. حالا یک مقایسه میکنم:
PHPاز اونجایی که مهمترین هدف من وب هست، PHP میتونه یک انتخاب خیلی خوب باشه،
چون؛
- مخصوص وب نوشته شده، پس کتابخونهها و فریمورکهای زیادی برای استفادههای مختلف در وب داره
- برای راهاندازی و شروع، کاملا Out of Box هست و نسبت به دو زبان دیگه دردسر کمتری داره
- بهسادهترین وجه ممکن با HTML استفاده میشه
- تقریبا همه شرکتهای هاستینگ از PHP پشتیبانی میکنند
ولی؛
- فقط محدود به وب هست، و قابل استفاده در موبایل و دسکتاپ (phpGTK آشغاله) نیست
- نسبت به جاوا سرعت کمتری داره
- تعاملش با سیستم نسبت به پایتون و جاوا بسیار پایینتره
Javaجاوا قابل استفاده در همه زمینهها (وب، موبایل، دسکتاپ، وسائل امبدد، و...) هست، یک انتخاب عالیه،
چون؛
- دارای منبع واقعا غنی کتابخانهها در زمینههای مختلف
- سرعت و کارایی بالاتری نسبت به PHP و پایتون داره
- محدودیت خاصی نداره، کاملا کراس پلتفرم هست و قابل استفاده در وب، دسکتاپ و موبایل هست
ولی؛
- تسلط بر جاوا تاحدودی سختتر از دو زبان دیگه هست (به دلیل ساختار و گستردگی زبان)
- تهیه هاستینگ جاوا سخت و هزینهبر هست
- نسبت به PHP دردسر بیشتری برای استفاده در وب داره
Pythonهرطور فکر میکنم، میبینم نمیتونم پایتون رو بیخیال بشم،
چون؛
- بی اندازه فانه
- سینتکس ساده و دلچسبی داره
- کتابخونههای کامل در زمینههای مختلف داره
- نسبت به PHP و جاوا، توسعه برنامه با سرعت بیشتری انجام میشه
- قابل استفاده در وب، دسکتاپ و موبایل (هرچند کتابخونههای موبایل خیلی تعریفی نداره)
- امکان تعامل با زبانهای دیگه (مثل C و ++C) رو داره
- همینطوری کلی پایتون رو خیلی دوست دارم!
ولی؛
- نسبت به جاوا سرعت پایینتری داره
- برای استفاده بدون دردسر در وب مجبور به استفاده از فریمورکها (مثل جنگو و فلاسک) هستیم
- هاستینگهای کمی هستن که پایتون رو پشتیبانی کنند
- در برنامهنویسی موبایل، نسبت به جاوا ضعفهای زیادی داره
- استفادهاش با HTML دردسر داره
نکته: مطالب ذکر شده در بالا، براساس دانستههای خودم بوده و ممکن هست برخی از اینها درست نباشه...با توجه به مطالب بالا لطفا (با ذکر دلیل) من رو راهنمایی کنید.
با تشکر