انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نظرسنجی

زبان پیشنهادی شما چیست؟

PHP
12 (48%)
Java
2 (8%)
Python
11 (44%)

مجموع آرای اعضا: 25

نویسنده موضوع: سردرگمی در انتخاب زبان اصلی :(  (دفعات بازدید: 5774 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Ma3X

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 877
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
سردرگمی در انتخاب زبان اصلی :(
« : 10 بهمن 1392، 03:11 ب‌ظ »
*** لطفا قبل از ثبت رای، مطلب رو تا آخر بخونید ***

دوستان من دو سالی میشه که دچار دردسر بزرگی شدم...
شاید احمقانه به‌نظر برسه ولی من به زبان‌های برنامه‌سازی عشق می‌ورزم! برنامه‌نویسی من رو به وجد میاره و هنگام کد زدن خیلی هپی‌ام! (:
به‌طور دقیق‌تر، من به زبان‌های PHP, Python, Java علاقه‌مندم ولی مشکل این‌جاس که نمی‌تونم روی یکی از این‌ها تمرکز کنم، هم‌زمان با هرسه کار می‌کنم و این جلوی پیشرفت رو تاحد زیادی می‌گیره. به‌طور مثال مدتی با جاوا کد می‌زنم که PHP و Python میان تو خوابم که «باز منو کاشتی رفتی؟! :(». کمی که با PHP کار می‌کنم هوای پایتون می‌زنه به سرم...
تو این دو سال یک ماه جاوا کار کردم، بعد رفتم سراغ PHP، دو ماه بعد پایتون،ماه بعدی دوباره جاوا و این چرخه تا الان ادامه پیدا کرده...

حالا شرایطم رو توضیح می‌دم:
حیطه فعالیت و ایده‌پردازی‌های من در درجه اول «وب و اینترنت» (۶۰ درصد)، بعد «موبایل» (۳۰ درصد) و «دسکتاپ و غیره» (۱۰ درصد) هستش.
من با هرسه زبان مذکور تا حدودی کار کردم و باهاشون کاملا آشنا هستم. حالا یک مقایسه می‌کنم:

PHP
از اون‌جایی که مهم‌ترین هدف من وب هست، PHP می‌تونه یک انتخاب خیلی خوب باشه،
چون؛
- مخصوص وب نوشته شده، پس کتاب‌خونه‌ها و فریم‌ورک‌های زیادی برای استفاده‌های مختلف در وب داره
- برای راه‌اندازی و شروع، کاملا Out of Box هست و نسبت به دو زبان دیگه دردسر کمتری داره
- به‌ساده‌ترین وجه ممکن با HTML استفاده می‌شه
- تقریبا همه شرکت‌های هاستینگ از PHP پشتیبانی می‌کنند
ولی؛
- فقط محدود به وب هست، و قابل استفاده در موبایل و دسکتاپ (phpGTK آشغاله) نیست
- نسبت به جاوا سرعت کمتری داره
- تعاملش با سیستم نسبت به پایتون و جاوا بسیار پایین‌تره

Java
جاوا قابل استفاده در همه زمینه‌ها (وب، موبایل، دسکتاپ، وسائل امبدد، و...) هست، یک انتخاب عالیه،
چون؛
- دارای منبع واقعا غنی کتاب‌خانه‌ها در زمینه‌های مختلف
- سرعت و کارایی بالاتری نسبت به PHP و پایتون داره
- محدودیت خاصی نداره، کاملا کراس پلتفرم هست و قابل استفاده در وب، دسکتاپ و موبایل هست
ولی؛
- تسلط بر جاوا تاحدودی سخت‌تر از دو زبان دیگه هست (به دلیل ساختار و گستردگی زبان)
- تهیه هاستینگ جاوا سخت و هزینه‌بر هست
- نسبت به PHP دردسر بیشتری برای استفاده در وب داره

Python
هرطور فکر می‌کنم، می‌بینم نمی‌تونم پایتون رو بیخیال بشم،
چون؛
- بی اندازه فانه
- سینتکس ساده و دلچسبی داره
- کتابخونه‌های کامل در زمینه‌های مختلف داره
- نسبت به PHP و جاوا، توسعه برنامه با سرعت بیشتری انجام میشه
- قابل استفاده در وب، دسکتاپ و موبایل (هرچند کتاب‌خونه‌های موبایل خیلی تعریفی نداره)
- امکان تعامل با زبان‌های دیگه (مثل C و ++C) رو داره
- همین‌طوری کلی پایتون رو خیلی دوست دارم!
ولی؛
- نسبت به جاوا سرعت پایین‌تری داره
- برای استفاده بدون دردسر در وب مجبور به استفاده از فریمورک‌ها (مثل جنگو و فلاسک) هستیم
- هاستینگ‌های کمی هستن که پایتون رو پشتیبانی کنند
- در برنامه‌نویسی موبایل، نسبت به جاوا ضعف‌های زیادی داره
- استفاده‌اش با HTML دردسر داره

نکته: مطالب ذکر شده در بالا، براساس دانسته‌های خودم بوده و ممکن هست برخی از این‌ها درست نباشه...
با توجه به مطالب بالا لطفا (با ذکر دلیل) من رو راهنمایی کنید.
با تشکر
« آخرین ویرایش: 10 بهمن 1392، 05:07 ب‌ظ توسط Ma3x »

آفلاین Ma3X

• *
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
پاسخ : سردرگمی در انتخاب زبان اصلی :(
« پاسخ #1 : 10 بهمن 1392، 04:25 ب‌ظ »
دوستان لطف کنن اگر ممکنه، علاوه بر این‌که رای می‌دن، دلیل‌شون رو هم بیان کنند.
با تشکر

آفلاین مجتبی باغبان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 780
« پاسخ #2 : 10 بهمن 1392، 07:26 ب‌ظ »
اگه کار اصلیتون وب هست. php رو به عنوان زبان اصلی انتخاب کنید و c++ با فریمورک Qt به عنوان دسکتاپ و موبایل در نظر بگیرین.

آفلاین سالار مقدم

• *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
« پاسخ #3 : 10 بهمن 1392، 08:09 ب‌ظ »
اگه کار اصلیتون وب هست. php رو به عنوان زبان اصلی انتخاب کنید و c++ با فریمورک Qt به عنوان دسکتاپ و موبایل در نظر بگیرین.
با اینکه پایتون کارم، تایید میشه.

آفلاین xubuntu4iran

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 748
« پاسخ #4 : 10 بهمن 1392، 08:16 ب‌ظ »
نگفتی واسه کدوم نوع موبایل می‌خوای برنامه بنویسی اگه آندرویده جاوا، پاسخ به این سؤال خیلی سخته، ولی تو این سه تا جاوا زبان با کلاس تریه! پایتون هم زبان اسکریپتیه ولی مشکلش اینه خیلی کنده!رابط استاندارد جاوا و پایتون برای دسکتاپ افتضاحه!C/GTK و بخصوص c++/qT برای دسکتاپ مناسب ترن! من جاوا رو انتخاب کردم!

آفلاین Ma3X

• *
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
« پاسخ #5 : 10 بهمن 1392، 08:38 ب‌ظ »
نگفتی واسه کدوم نوع موبایل می‌خوای برنامه بنویسی اگه آندرویده جاوا، پاسخ به این سؤال خیلی سخته، ولی تو این سه تا جاوا زبان با کلاس تریه! پایتون هم زبان اسکریپتیه ولی مشکلش اینه خیلی کنده!رابط استاندارد جاوا و پایتون برای دسکتاپ افتضاحه!C/GTK و بخصوص c++/qT برای دسکتاپ مناسب ترن! من جاوا رو انتخاب کردم!
بله در زمینه موبایل، هدف اصلی اندروید هستش.
«باکلاس بودن» دلیل مناسبی برای انتخاب یک زبان نمی‌تونه باشه! :|
در مورد اینترقیس هم برای پایتون رابط‌های pyQt و pyGTK هستش.

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #6 : 10 بهمن 1392، 10:01 ب‌ظ »
خب این‌جا بیش‌تر بحث پلتفرمه تا زبان.

----------------------
یک ایده‌ توی ذهنمه :
یک پلتفرم بازی (مثل keyja و steam ) که به وسیله‌ی پایتون + کیوی ساخته بشه. توی اندروید ، iOS ، گنو/لینوکس ، ویندوز و مک قابل استفاده است. مهم‌ترین چیز توی این پلتفرم بازی چندنفره از طریق شبکه است. یکی از دلایل استفاده از کیوی اینه که مثلا چیزی که در اندروید می‌بینید ، دقیقا توی مک هم همون‌جوریه.
---------------------

تا حالا به HTML5 فکر کردی؟

آفلاین Ma3X

• *
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
« پاسخ #7 : 10 بهمن 1392، 10:39 ب‌ظ »
نقل‌قول
خب این‌جا بیش‌تر بحث پلتفرمه تا زبان.
اتفاقا برعکس! همه این زبان‌ها کراس‌پلتفرم هستن. این‌جا بحث خود زبان برنامه‌سازی مطرح هست.

نقل‌قول
تا حالا به HTML5 فکر کردی؟
این چه ربطی به موضوع داره؟!
در هر صورت از هرکدوم از این سه زبان استفاده کنم، توی وب با HTML5 و CSS3 استفاده می‌شه.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
« پاسخ #8 : 10 بهمن 1392، 11:41 ب‌ظ »
خوب زبان‌های مختلف برای کارهای مختلف ایجاد شدند. اگر می‌خواید از تعداد کمتری زبان استفاده کنید و در اون زبان حرفه‌ای‌تر بشید، باید وسعت کارهاتون رو کمتر کنید و در یک حوزه خاص حرفه‌ای‌تر کار کنید.

ولی اگر قرار باشه در سه زمینه مختلف مثل توسعه وب‌سایت، توسعه نرم‌افزار موبایل و توسعه نرم‌افزار دسکتاپ فعالیت کنید، برای کاری با کیفیت نیاز به سه زبان مختلف خواهید داشت.

آفلاین amin-asa

• Full Member
  • *
  • ارسال: 161
« پاسخ #9 : 10 بهمن 1392، 11:53 ب‌ظ »
خوب زبان‌های مختلف برای کارهای مختلف ایجاد شدند. اگر می‌خواید از تعداد کمتری زبان استفاده کنید و در اون زبان حرفه‌ای‌تر بشید، باید وسعت کارهاتون رو کمتر کنید و در یک حوزه خاص حرفه‌ای‌تر کار کنید.

ولی اگر قرار باشه در سه زمینه مختلف مثل توسعه وب‌سایت، توسعه نرم‌افزار موبایل و توسعه نرم‌افزار دسکتاپ فعالیت کنید، برای کاری با کیفیت نیاز به سه زبان مختلف خواهید داشت.

به به چه نظر خوبیه  ;)
* زندگی خالی نیست *
* مهربانی هست، سیب هست، ایمان هست *
* آری تا شقایق هست، زندگی باید کرد *

آفلاین Ma3X

• *
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
« پاسخ #10 : 11 بهمن 1392، 12:35 ق‌ظ »

من این پست رو چند بار خوندم. خیلی شفاف و روون توضیح دادین و تقریبا قانع شدم بالاخره روی یکی (به احتمال قوی PHP) تمرکز کنم. متشکرم.

فقط یک چیزی ذهنم رو مشغول کرده:
من حدود سه ساله که عضو این انجمن هستم، توی این سه سال بارها دیدم که شما تقریبا برای هر موضوعی، یک پاسخ حرفه‌ای و کامل دارید.
از برنامه‌سازی با C و ++C و پایتون و PHP و... گرفته، تا شبکه تا امنیت تا لینوکس، فلسفه نرم‌افزار آزاد و خیلی مباحث دیگه...
واقعا خوشحالم که وجود شما رو درک کردم و از طرف جامعه پارسی زبان نرم افزار آزاد متشکرم که دانسته‌هاتون رو بدون چشم‌داشت در اختیار دیگران قرار می‌دین. حقیقتا افرادی مثل شما خیلی خیلی کم پیدا می‌شن...
سوال من ممکنه شخصی باشه و تمایل به پاسخ دادن نداشته باشید ولی اینه که:
شما چطور در این زمینه‌ها مهارت کسب کردین؟ چند سال طول کشیده تا به این‌جا رسیدین؟ و این‌که روش و برنامه کاری شما چطور بوده؟
شما خودتون سعی کردین در یک زمینه خاص حرفه‌ای باشید یا در زمینه‌های مختلف فعالیت کنید؟

با تشکر

آفلاین جادی

• *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #11 : 11 بهمن 1392، 12:20 ب‌ظ »
به نظرم سوال انحرافی است‌ (: سوال به شکل خلاصه اینه که «من سه تا کار مختلف می خوام بکنم که سه تا زبون مختلف لازم داره، حالا کدوم زبان واحد می تونه این سه تا زبون رو پوشش بده؟» یا چنین چیزی (: برای وب معمول و مرسوم باید PHP کار کنی، برای دسکتاپ معمول و مرسوم احتمالا سی پلاس پلاس یا اگر روی پی سی هستی چیزهای اونجا رو و برای برنامه نویسی موبایل بنا به اندروید یا ای او اس، جاوا یا آبجکتیو سی.

اگر عاشق برنامه نویسی هستی پیشنهادم اینه که یکی دو زبون اصلی داشته باشی و همیشه زبون های جانبی رو هم تست کنی. من نظراتم رو به شکل بسیار مشروح در مورد اینکه کدوم زبون برنامه نویسی رو باید انتخاب کنیم، اینجا نوشته ام: http://jadi.net/2013/12/kodoom-zaboone-barname-nevisi-behtare/
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین QSBuntu

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 613
« پاسخ #12 : 11 بهمن 1392، 12:34 ب‌ظ »

Java

- سرعت و کارایی بالاتری نسبت به PHP و پایتون داره

- محدودیت خاصی نداره، کاملا کراس پلتفرم هست و قابل استفاده در وب، دسکتاپ و موبایل هست

بنظر من اسم کراس پلتفرم روی جاوا گذاشتن اشتباس.. باهاس بش گف "خوداجرا"،"اون پلتفرم"، "اسپشال پلتفرم" و... (هرچی میخوای بساز ... ولی بش کراس نگو)
علتشم همین موضوعه ک چاوا برای خودش موتور اجرایی روی سیستم نصب میکنه و روی اون اجرا میشه ... موتورش رو برای پلتفرم های مختلف ساختند اون وقت ب برنامه ای که با جاوا ساخته شه کراس پلتفرم میگن!!

در مورد کارایی و سرعت جاوا نسبت به پی اچ پی هم نظرم مخالفه..

(دوستان اشتباهاتم رو متذکر بشند خوشحال میشم)

خودت باید ببینی میخوای رو چی کار کنی... بنظر من تو ایران تازه داره اینترنت دنبال جای خودش میگرده(هنوز جاشو هم ندیده چه برسه جاشو پیدا کنه و جا باز کنه :)  )....

پس بنظرم دنبال وب برو و پی اچ پی روو خوب یاد بگیر... پی اچ پی لازمه ولی کافی نیس..
بعدش برو سراغ "دروپال "و "مای اسکیو ال".. دروپال یه سی ام اس ه اُپن سورسه که برپایه پی اچ پی کار میکنه
( اگه تحقیق کنی دیگه بیخیال همه ی سی ام اس های دیگه میشی..)

اگر هم دنبال دسکتاب و موبایل می خوای بری برو سراغ کیوت... که کراس پلتفرمه و با یک بار نوشتن میتونی برای موارد مختلف خروجی بگیری..

زندگی خواهم کرد... خواهم زیست ... و میجنگم حتی اگر........................

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #13 : 11 بهمن 1392، 02:08 ب‌ظ »
همه چیز با پایتون !
Django + Kivy
جنگو برای وب ، کیوی هم برای دسکتاپ و موبایل
البته تفاوت‌ها مشکل به‌نظر می‌رسند(شاید هم باشند!)...
حتی با چارچوب تخیلی PyHuman میشه بشر (آدمیزاد) رو برنامه‌نویسی کرد!!!!!
« آخرین ویرایش: 11 بهمن 1392، 02:18 ب‌ظ توسط HSN6 »

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 937
  • !no power geek
« پاسخ #14 : 11 بهمن 1392، 02:14 ب‌ظ »
همه چیز با پایتون !
Django + Kivy
جنگو برای وب ، کیوی هم برای دسکتاپ و موبایل
حتی با چارچوب تخیلی PyHuman میشه بشر (آدمیزاد) رو برنامه‌نویسی کرد!!!!!
اگه تفننی بخوای کد بزنی،آره همه چی با پایتون!ولی تو بازار کار،یعنی یکی که بخوادبه صورت حرفه ای کار کنه همه چی فرق داره.هاستینگ که پایتون رو هم ساپورت کنه به سختی پیدامیشه.یعنی کسی که بخواد وب کار کنه با پایتون باید سرور(vpsو..)بگیره که اونم باز برای مشتری سخت میشه چون باید یه پولی هم بابت کانفیگ و ساپورت و ... بده.
لان بازار دست php و asp هستش.و فکر نکنم به این آسونی ها پایتون جاش رو باز کنه.
« آخرین ویرایش: 13 بهمن 1392، 10:00 ق‌ظ توسط احسان☺ »