فلارگت یه نرم افزار غیرآزاده. به لینوکسیا ربطش نده خواهشا
فلارگت واسه ویندوزه که یه نسخه ی لینوکسی هم واسش دادن. پس کلا طرزفکر توسعهدهندهش زمین تا آسمون فرق داره با طرزفکر توسعهدهندههای ما.
uget هم فقط یه پوستهس. که واسه آریا یا باقی دانلودمنیجرهای متنی استفادهش میکنن. یا مثل پرسپولیس.
خب چیزی که مشخصه، اینه که حرفای من راجع به تازه واردا و تازه کارا نیست. واسه کساییه که توی لینوکس بلدن گلیم خودشون رو از آب بکشن بیرون.
توسعه دهندهها اومدن یه uget درست کردن (که خیلی هم سادهس) که کاربر تازه وارد نترسه از آریا۲
بعد ک راه افتاد uget رو ول میکنه میره همون آریا۲ استفاده میکنه. اونم اگه استفادهش زیاد باشه و نیاز باشه که واسش اسکریپت بنویسه و کلی کامند باهاش ترکیب کنه و از این جور کارا که لینوکسیا انجام میدن. مسلما من خودمم وقتی لینوکسی شدم xdm داشتم. ولی اون واسه موقعی بود که بلد نبودم آریا کار کنم. بعد که یاد گرفتم، دیگه xdm استفاده نکردم چون نیاز نبود. حرف اینه که کاربرا باید لینوکس رو یاد بگیرن. تمام این کارای توسعهدهندههای گرافیکی واسه اینه که کاربرا رو بیارن سمت لینوکس. وقتی آوردن، دیگه وظیفهشون تموم شده و باید کاری کنن که کاربر لینوکس رو یاد بگیره. ولی مشکل اینجاس که خیلیا اومدن توی پلتفرم لینوکس بدون اینکه بخوان یادش بگیرن. از ۱۰۰ نفر، ۹۹ نفر دنبال ویندوز میگردن توی لینوکس. اینو توی این ۳ سال به چشم خودم دیدم.
ما نداریم کسی رو که لینوکس بلد باشه و ترمینال بلد نباشه.
یا کسی که ترمینال بلد باشه و لینوکس بلد نباشه.
اگه میخوای لینوکس یاد بگیری، باید ابزارهای ترمینال رو بشناسی. بدون یادگیری ابزارهای لینوکسی، لینوکس کار نمیشین. فقط Guiکار میشین
ترمینال جوریه که به کاربر در اول کار چیزی نمی تونه یاد بده (مگر اینکه اون فرد از قبل آمادگی ذهنی داشته باشه) واسه همین محیط گرافیکیهای شیک و پیک درست کردن که تازه کار فرار نکنه. ولی باید محیط یادگیری لینوکس براش فراهم بشه. که باز نیاز به آمادگی اون فرد داره. یکی ممکنه لینوکس داشته باشه ولی اصلا علاقهای به یادگیری لینوکس نداشته باشه. یه اوبونتو نصب کرده که خیالش بابت ویروسها راحت باشه و برنامههای مفتی و رایگان نصب کنه و آهنگ گوش بده و دانلود کنه و ول بچرخه توی نت و ...
به این نمیگن لینوکس کار.
تا اینجا اون فرد داره با محیط گرافیکی یه میزکار مثل KDE زندگی میکنه. اون KDE کاره. زمانی بهش میشه گفت لینوکس کار، که اون KDE رو ازش بگیرن و باز بتونه کاراش رو انجام بده. درسای LPI رو نگاه کن. ببین چندتا فصل از تمام فصول این دوره، گرافیکیه
برای یادگیری لینوکس باید ابزارهای متنی رو یاد گرفت. چون بیشترین استفاده از لینوکس توی سروراس. کسی که لینوکس بلده یعنی مدیرسیستم و مدیرسروری هست. حالا از مبتدی تا حرفهای. خیلی واضحه. لینوکس و گنو رو از KDE و گنوم و یونیتی بگیرین ببینم سیستمتون کار میکنه اصلا یا نه. ولی KDE و گنوم و یونیتی رو از سیستمتون بگیرین ببینم میخواد چه اتفاقی بیفته
اینه طرزفکر توسعهدهندهها. قبول ندارین؟ اشکالی نداره. چند وقت دیگه همین جا توی همین تاپیک نظرتون رو اعلام کنین. بعد از اینکه سعی کردین تا عمق سیستم عاملتون پیش برین واسه یادگیری
من نمیگم که آخر لینوکسم و همه چی سرم میشه و ... نه من ۳ ساله در حال یادگیری هستم و روز به روز دارم چیزای بیشتر و بیشتری یاد میگیرم از لینوکس و درکش برام راحت تر میشه. ولی جالبه بدونین تنها چیزی که مانع یادگیری من میشد، GUI بود. از زمانی که شروع به یادگیری LPIC کردم، ابزارهام یکی یکی دارن متنی میشن. چون به قدرت اون ابزارها پی بردم. مسلما هرکسی پی نبره، توی جبههی مقابله. کاملا طبیعیه. مثل کسی که تا حالا ویندوز داشته و بهش بگی لینوکس همچینه همچونه، مقاوت کنه. اینم به همون صورت. تا خودتون کاراتون رو توی ترمینال انجام ندین و اونو با همون ابزارهای گرافیکیش مقایسه نکنین، من هرچی بگم، انگار واسه خودم گفتم فقط.
شما سیستمت رو متنی بیار بالا. متنی بیار پایین. متنی باهاش کار کن. متنی مشکلاتش رو حل کن. متنی باهش هاردت رو مدیریت کن، متنی باهاش فیلم و اهنگ نگاه کن. متنی باهاش وبگردی کن. متنی باهاش چت کن. متنی باهاش دستورات ترکیبی برای سریع تر شدن کارات طراحی کنی و ... بعد مقایسه کن با همهی اون کارهایی که قبلا توی GUI انجامشون میدادی و ... بعد اونوخ میشه نتیجه گیری کرد