همه به این سیستم عامل میگن لینوکس نه گنو / لینوکس. به قول معروف Just deal with it
منظورم از همه، همهی اونهایی بود که اصلاً ميگن گنو/لینوکس، نه کلّ آدمها
گفتم اونها همهشون میگن گنو/لینوکس، نه «گنو لینوکس»
به نظر من گفتن لینوکس به سیستم عاملی مثل فدورا صدرصد درست نیست ولی گفتن گنو / لینوکس اصلا درستترش نمیکنه. GNU بخش خیلی کوچکی از userspace توزیعی مثل فدورا هست (از Libreoffice کوچکتر) چطور گذاشتن اسمش کنار لینوکس (که اسمی شناخته شدهتر از اوبونتو، فدورا و بقیه هست) معنی میده؟ استالمن گنو / لینوکس رو تبلیغ میکنه چون میخواد سهمی از معروفیت و موفقیت لینوکس داشته باشه.
آخه بحث اصلاً سر این نیست که کی حجمش بیشتره! قرار نیست درصد بگیریم، هرکی حجمش بیشتر بود اسمش اول بیاد که! مسأله اینه که لیبرهآفیس یه نرمافزاره که روی سیستم عامل گنو اجرا میشه. به همینصورت لینوکس هم خودش یه نرمافزار سیستمیه که روی سیستمعامل گنو اجرا میشه. این درخواست که بگین گنو/لینوکس به این دلیل نیست که به گنو ارزش داده بشه، بلکه به این دو دلیله:
۱. مشخّص بشه سیستمعامل گنویی که در حال اجرا هست با کدوم هسته داره اجرا میشه که این کار موقع رفع اشکال خیلی کمک زیادی میکنه
۲. به لینوکس و نقش بزرگی که داره ارزش داده بشه و اسمش در کنار سیستمعاملی که داره روش اجرا میشه بیاد.
استالمن به هیچ عنوان مخالف لینوکس نیست. حتا خودش هم از لینوکس-لیبره استفاده میکنه، لینوکس رو قبول داره و این رو بارها هم اعلام کرده. اما از اون طرف میبینیم افرادی هستند مثل ریموند و… که با بردن سرشون زیر برف، اصل خودشون رو فراموش کردن و گرچه از نظر تکنیکی میدونن که به هیچ عنوان نمیشه روی لینوکس اسم سیستمعامل گذاشت، باز هم به فعّالیتهاشون ادامه میدن. حتا اخیراً دیده شده که تو کتابهاشون تعریف سیستمعامل رو به میل خودشون عوض کردن و جوری نوشتن که ازش برداشت بشه سیستمعامل، فقط کرنله!
اگر توروالدز این کار رو میکرد لینوکس هرگز به جایی که الان داشت نمیرسید و همه به احتمال زیاد داشتیم با ویندوز (چند برابر بدتر از چیزی که امروز هست) کار میکردیم!
خیلی دوست دارم استدلال پشت این نظرت رو بدونم!