به نظر من خیلی خوبه! واقعا این قانون در جامعه لازمه.برای از بین بردن جامعه لازمه
برای از بین بردن جامعه لازمهمگه تمام کشورهای دیگه جامعههاشون از بین رفته؟
این کار باعث میشه ارزش نرمافزارهای آزاد بیشتر درک بشه،درسته ولی با زور. آزادی زورکی به درد که نمیخوره جامعه رو خراب هم میکنه.
مگه تمام کشورهای دیگه جامعههاشون از بین رفته؟این قانون در کشورهای دیگه به پول و قدرت لابیهای تفریحات و سرگرمی تصویب شده برای افزایش سود این لابیها.
درسته ولی با زور. آزادی زورکی به درد که نمیخوره جامعه رو خراب هم میکنه.زوری در کار نیست، کسی مجبور نیست که حتما از نرمافزارهای آزاد استفاده کنه، تنها قسمت مالی این قضیه هست که انگیزه استفاده از نرمافزار آزاد رو بالا میبره.
چی شد؟ چرا اکثر دوستانی که ادعای نرم افزارهای آزاد و استفاده از لینوکسشون میشه ناراحت شدن از این مساله؟ خب شما که یکی از دلایلتون برای رفتن به سمت لینوکس استفاده نکردن از نرم افزارهای غیرآزاد و انحصاری و تجاری و عدم دزدی به قول خودتون بود که باید خوشحال باشین از این مساله...این نشون میده کاربران لینوکس ما صرفا شعارگونه به سمت لینوکس میان و دلیل واقعیشو خودشون هم نمیدونن
چی شد؟ چرا اکثر دوستانی که ادعای نرم افزارهای آزاد و استفاده از لینوکسشون میشه ناراحت شدن از این مساله؟ خب شما که یکی از دلایلتون برای رفتن به سمت لینوکس استفاده نکردن از نرم افزارهای غیرآزاد و انحصاری و تجاری و عدم دزدی به قول خودتون بود که باید خوشحال باشین از این مساله...این نشون میده کاربران لینوکس ما صرفا شعارگونه به سمت لینوکس میان و دلیل واقعیشو خودشون هم نمیدونن
با سلام دوست گرامی
نمی دونم چقدر در مورد کپیرایت اطلاعات دارید فقط میدونم که با تصویب این قانون در ایران اوضاع بدتر میشه ](*,)
تا الان فشاری روی این قضیه نبوده، وقتی فشار اعمال بشه تازه خیلی از دور زدنهای قانون شروع میشه ](*,)
احتمال میدم شما در مورد فلسفه گنو/لینوکس هم اطلاعات زیادی نداشته باشید
فقط میتونم در اینجا حرف دوست گرامیم YPSD (http://forum.ubuntu.ir/index.php?topic=33462.msg231297#msg231297) رو تائید کنم
مردم ما نیز باید سطح درآمدی هم اندازه کشورها توسعهیافته داشته باشند و ارزهای خارجی هم به نرخ جهانیشون عرضه بشخ و نه اینکه یه محصول ۵۰۰ دلاری اینجا ۱۲۰۰۰۰۰ تومان به فروش میرسه.اگر ایران ملزم به رعایت این قانون بشه ، شرکتهایی که ایران رو تحریم نکرده اند میخواهند نمایندگانی در ایران داشته باشند ، و محصولات اینها قطعا متناسب با وضع اقتصادی کشورها خواهد بود و گرنه فروش نخواهند داشت! همین طور که الان قیمت محصولی مثل ویندوز در همه ی کشورها یکسان نیست.
یه مشغله فکری دیگه برای پرت کردن ذهن مردم از موضوعات مهمی مثل گرانی و تورم فزاینده.سلام
من به شدت موافق رعایت کپیرایتم ولی نه در این شرایط. اگر میخوایم کپی رایت رو رعایت کنیم، مردم ما نیز باید سطح درآمدی هم اندازه کشورها توسعهیافته داشته باشند و ارزهای خارجی هم به نرخ جهانیشون عرضه بشخ و نه اینکه یه محصول ۵۰۰ دلاری اینجا ۱۲۰۰۰۰۰ تومان به فروش میرسه.
آگاه باشیم دوستان.
اگر ایران ملزم به رعایت این قانون بشه ، شرکتهایی که ایران رو تحریم نکرده اند میخواهند نمایندگانی در ایران داشته باشند ، و محصولات اینها قطعا متناسب با وضع اقتصادی کشورها خواهد بود و گرنه فروش نخواهند داشت! همین طور که الان قیمت محصولی مثل ویندوز در همه ی کشورها یکسان نیست.چقدر ارزونتر؟ انتظار نداری که مایکروسافت ویندوزش رو ده هزار تومن بفروشه. بعد هم دلیل اینکه کمپانیهایی نظیر گوگل یا مایکروسافت ما رو تحریم کردن رعایت نکردن کپی رایت نیست.
همچین نوشتی مشغله فکری که اینگار الان تو ایران همه اطلاع دارند و روزو شب دارند درباره کپی رایت بحث میکنند.وضع قانون کپی رایت مساله مهمیه و نمیشه یک هفتهای تصویب بشه و توسط دولت به اجرا دربیاد. افراد زیادی هستن که از Piracy نون میخورن، تمام ادارات دولتی ما از ویندوز و نرمافزارهای قفل شکسته استفاده میکنن، کل دانشگاهای ما بر پایه محصولات کپی شده مایکروسافت هست و ...
این فقط یه خبر هستش
آخه یه چیزایی مینویسیا کی تورم و گرانی رو فراموش میکنهمنم دوست دارم با کپی رایت آشنا بشن ولی نه اینجوری. باید فرهنگسازی کرد، باید در مورد حمایت حقوق صاحب اثر صحبت کرد نه اینکه همون اول چیزی رو با زور به اجرا درآورد.
بالاخره که چی ایا مردم نباید یواش یواش با کپی رایت حد اقل اشنا بشند.
سلام
اول باید بنویسم که نه به داره نه به باره
بعدشم کجاش اشکال داره
وقتی این قانون نباشه یک عده شاکی میشوند که چرا قانون کپی رعایت نیست
وقتی هم بنابر مکتوبه ای احتمالا قرار است قانونش اجرایی شود باز یک عده شاکی میشند.
پس باید چه کرد؟
چطور است نصف قانون اجرا بشود تا همه راضی باشند نه؟
لطفا دلایلتان را بیان کنید شاید ما هم متوجه بشویم.
بسم اللّه الرحمان الرحیمدوست عزیز کجای کپیرایت اسلامی است؟ اگر هم رنگ جماعت شدن یعنی اسلامی بودن که واقعا متاسفم.
سلام
به نظر بنده هم کار خوبیه در کشوری که نام اسلامی را دارد درست است که سخت است همه چیز اسلامی شود ولی اگر ذره ای هم حرکتی رخ دهد
جای شکر دارد.
اگر زور نیست پس وضع قانون برای چی؟ وقتی میگن فلان چیز قانونه یعنی باید اجراش کنی. این زور نیست؟ قانون خوب داریم و قانون بد، کپیرایت یک قانون به نفع کلاهبرداران است که خیلی خیلی مخرب است.درسته ولی با زور. آزادی زورکی به درد که نمیخوره جامعه رو خراب هم میکنه.زوری در کار نیست، کسی مجبور نیست که حتما از نرمافزارهای آزاد استفاده کنه، تنها قسمت مالی این قضیه هست که انگیزه استفاده از نرمافزار آزاد رو بالا میبره.
شما گفتید آزادی زورکی! اینکه این قانون تصویب بشه که از این به بعد کسی حق نداره نرمافزار انحصاری استفاده کنه یعنی آزادی زورکی، ولی الان حرف روی کپیرایت هست، که البته مثلا با چیزی مثل Software Patentها نباید اشتباه بشه.اگر زور نیست پس وضع قانون برای چی؟ وقتی میگن فلان چیز قانونه یعنی باید اجراش کنی. این زور نیست؟ قانون خوب داریم و قانون بد، کپیرایت یک قانون به نفع کلاهبرداران است که خیلی خیلی مخرب است.درسته ولی با زور. آزادی زورکی به درد که نمیخوره جامعه رو خراب هم میکنه.زوری در کار نیست، کسی مجبور نیست که حتما از نرمافزارهای آزاد استفاده کنه، تنها قسمت مالی این قضیه هست که انگیزه استفاده از نرمافزار آزاد رو بالا میبره.
پ.ن: البته کپیرایت در معنایی که همه ازش میشناسن موضوع صحبت است، نه حق مولف که در هیچ کجای دنیا رعایت نمیشود.
به نظر بنده هم کار خوبیه در کشوری که نام اسلامی را دارد درست است که سخت است همه چیز اسلامی شود ولی اگر ذره ای هم حرکتی رخ دهد جای شکر دارد.
شما گفتید آزادی زورکی! اینکه این قانون تصویب بشه که از این به بعد کسی حق نداره نرمافزار انحصاری استفاده کنه یعنی آزادی زورکی، ولی الان حرف روی کپیرایت هست، که البته مثلا با چیزی مثل Software Patentها نباید اشتباه بشه.احتمالا شما از شیوهی اجرای کپیرایت در جاهای دیگه خبر ندارین. در چیزی که به اسم کپی رایت مرسومه برخلاف صحبتی که فرمودید صاحب اثر هیچ اختیاری روی اثرش نداره، شرکتهای بزرگ نشر هستن که امتیاز آثار رو به قیمت پفک میخرن و بعد از تمام شیوههای ممکنی که بتونن از اون اثر برای افزایش ثروت و فدرت خودشون استفاده میکنن. به تدریج وضعیتی پیش میآد که در بهترین حالتش هنرمند بدون حمایت مالی ناشر قادر به انجام هیچ کاری نیست و وابسته به ناشر میشه و حتا در بسیاری از موارد بدون اجازهی ناشر حق انجام کاری رو هم نداره و در اصل این ناشره که تصمیم میگیره چه موقع باید چه چیزی ارائه بشه، نه هنرمند
نمیدونم چرا فکر میکنید حق مولف هیچ جای دنیا رعایت نمیشه! توی اکثر کشورها هم رعایت میشه، هم از اون پشتیبانی میکنند! کپیرایت قانونی هست که اختیار روی چیزی که تولید کردید به شما میده. اینکه من نرمافزارم رو بخوام بفروشم و شما اون رو بدون اجازه من بگیرید و استفاده کنید میشه کلاهبرداری! البته کپیرایت فقط شامل نرمافزار نمیشه. به عنوان مثال من یک عکس میگیرم و اون رو میذارم توی سایتم. حالا این که من خودم بتونم تصمیم بگیرم اون عکس کجا استفاده بشه کلاهبرداریه یا اینکه شما عکس من رو بدون اجازه من بردارید و مثلا توی یک مجله از اون استفاده کنید؟
احتمالا شما از شیوهی اجرای کپیرایت در جاهای دیگه خبر ندارین. در چیزی که به اسم کپی رایت مرسومه برخلاف صحبتی که فرمودید صاحب اثر هیچ اختیاری روی اثرش نداره، شرکتهای بزرگ نشر هستن که امتیاز آثار رو به قیمت پفک میخرن و بعد از تمام شیوههای ممکنی که بتونن از اون اثر برای افزایش ثروت و فدرت خودشون استفاده میکنن. به تدریج وضعیتی پیش میآد که در بهترین حالتش هنرمند بدون حمایت مالی ناشر قادر به انجام هیچ کاری نیست و وابسته به ناشر میشه و حتا در بسیاری از موارد بدون اجازهی ناشر حق انجام کاری رو هم نداره و در اصل این ناشره که تصمیم میگیره چه موقع باید چه چیزی ارائه بشه، نه هنرمندچرا اتفاقا، ولی به نظر میاد شما قانون کپیرایت رو با مشکلاتی که توی یک جامعه کپیتالیستی هست یکی میکنید.
Wikipedia: Copyright is a legal concept, enacted by most governments, giving the creator of an original work exclusive rights to it, usually for a limited time.
به نظر بنده هم کار خوبیه در کشوری که نام اسلامی را دارد درست است که سخت است همه چیز اسلامی شود ولی اگر ذره ای هم حرکتی رخ دهد
جای شکر دارد.
خدا یا هر اتفاقی که صلاح است بر کاغذ سرنوشتمان بنویس که صلاح تو بهترین اتفاق است.خدا چیکار داره
در این صورت حتی مجوزی مثل GPL هم خودش یک نوع کپیرایت هست، یعنی شرایطی که تولید کننده برای استفاده از محصولش وضع کرده
در این صورت حتی مجوزی مثل GPL هم خودش یک نوع کپیرایت هست، یعنی شرایطی که تولید کننده برای استفاده از محصولش وضع کرده
بله. GPL یه لایسنس کپیرایت هست. ولی طراحی شده برای این که کپیرایت رو از بین ببره و وقتی که کپی رایت از بین رفت خودش هم ازبین میره.
میدونی چرا GPL به وجود اومد؟ چون مردم به خاطر وجود کپیرایت این آزادی رو نداشتن که از کدهای امثال مایکروسافت و اپل استفاده کنن، ولی مایکروسافت و اپل میتونستن از کدهای مردم استفاده کنن. برای همین ریچارد استالمن، این نابغهی بزرگ اومد و یه تریکی به عاملان کپیرایت زد که اون سرش ناپیدا. گفت این کدی که ما مینویسیم آزاده و همه میتونن ازش استفاده کنن، ولی همونطور که ما نمیتونیم از کد شما استفاده کنیم، شما هم نمیتونین از کد ما استفاده کنین. حالا اگه کپی رایت از بین بره، دیگه نیازی به GPL وجود نداره. چرا باید کد رو محدود کرد وقتی خودمون هم در استفاده از کد محدودیت نداشته باشم؟
سلام به نظرم بحث خوبیه تا قبل این پست فکر می کردم رعایت بشه بهتره ولی الان یه کم گیج شدم ! از یه طرف خب اگه رعایت بشه حداقل برای نرم افزارای ایرانی فکر کنم خیلی به توسعشون کمک کنه . از طرف دیگه همون بحثای همیشگی آرادی نرم افزار و اینا پیش میاد .دوست عزیز من فقط جواب شما رو چون دوستون دارم میدم.
در مورد بحث اسلامیشم فکر کنم اینکه وقتی صاحب یه چیزی اونو محصور می کنه ( به هر دلیلی ) بالاخره صاحبشه درسته که نامردیه ولی اون حقشه و شکستن قانونش تجاوز به حق اونه .همونطور که قبلا گفتم اثبات اسلامی بودن یا نبودن کپیرایت لازمه. فقط همینقدر بگم که از نظر اسلام(تاکید میکنم از نظر اسلام چون برای کسان دیگری که اسلام را قبول ندارند دلایل دیگری وجود دارد) شما در مورد آنچه مالکش هستید حق دارید ولی کپیرایت حقی فراتر از آنچه شما مالکش هستید به شما میدهد. بحث بر سر همین نکته است که قانون کپیرایت از بین برندهی حقوقی است که در رسانهها ی جمعی و اجتماع به آنها توجه نمیشود.
نمیشه همه رو که مجبور به استفاده از مجوز آزاد کرد !!دقیقا. نمیشه افراد مجبور به استفاده از مجوزهای آزاد کرد اما میتوان تابوی درستی مجوزهای انحصاری و کپیرایت را شکست، نمیشود؟ ما میخواهیم آنچه در مورد کپیرایت به جامعه گفته شده است را تغییر دهیم و واقعیت آن را نشان دهیم.
قانون کپیرایت یه بحثه و نحوهی اجرا کردن این قانون یه بحث دیگه
عرض کردم قوانین اسلامی نه چیزی که داره عملا اجرا میشهچرا همیشه عادت داریم فکر کنیم یه تفکر خودش به شخصه بهترین چیزه و اگه در عمل با مشکل مواجه شد اشکال از کسانیه که بهش عمل میکنن؟ این من رو یاد کمونیستها میاندازه که میگفتن خود کمونیسم عالیه و اگه در همهجای دنیا کشورهای کمونیستی در حال فروپاشی هستن به خاطر بد عمل کردن به اونه. مگه هر ایدئولوژیای رو نباید در عمل سنجید؟
قانون کپیرایت یه بحثه و نحوهی اجرا کردن این قانون یه بحث دیگهعرض کردم قوانین اسلامی نه چیزی که داره عملا اجرا میشهچرا همیشه عادت داریم فکر کنیم یه تفکر خودش به شخصه بهترین چیزه و اگه در عمل با مشکل مواجه شد اشکال از کسانیه که بهش عمل میکنن؟ این من رو یاد کمونیستها میاندازه که میگفتن خود کمونیسم عالیه و اگه در همهجای دنیا کشورهای کمونیستی در حال فروپاشی هستن به خاطر بد عمل کردن به اونه. مگه هر ایدئولوژیای رو نباید در عمل سنجید؟
۱- اسلام خودش کارشناس و فقیه داره و اون ها هستند که باید حکم اسلام رو در مورد یه چیزی تشخیص بدن. پس اینکه اسلام حکم جهاد یا کشتن یه کسی رو صادر کنه وظیفه فقهاست و بهتره ما تو مسائلی که بهش وارد نیستیم دخالت نکنیم.۱- موافقم، ولی اونها هم تو مسائلی که بهش وارد نیستند دخالت نکنند ;)
۲- یکی از ویژگی های خوبی که من در دوستان دنیای نرم افزار آزاد می بینم روحیه ضد استکباری اون هاست علیه مایکروسافت و سایر کمپانی های انحصارطلب که به نظرم خیلی خوبه ولی ای کاش یه کم از این روحیه رو خرج مصادیق دیگر استکبار هم می کردند. شاید هم می کنند. نمی دونم. ;)
حالا اگه کپی رایت از بین بره، دیگه نیازی به GPL وجود نداره. چرا باید کد رو محدود کرد وقتی خودمون هم در استفاده از کد محدودیت نداشته باشم؟قضیه اینه شرکتهایی مثل اپل و مایکروسافت رد هر صورت کدهاشون رو منتشر نمیکنند، در نتیجه اگر کپیرایت و حقوق حمایت از پدیدآورنده وجود نداشته باشه، تمام شرکتها میتونن از کدهایی که سورسشون موجوده بدون هیچ محدودیتی استفاده کنند و دوباره اون شرکتها از این طریق سود زیادی میبرند، همواره هم مثل شرکتهای ایرانی راههایی برای جلوگیری از کپی پیدا میکنند، مثل قفلهای سختافزاری و غیره. تنها سودش اینه که شما میتونید نرمافزارها رو رایگان داشته باشید. مگه الان که ایران کپیرایت نیست شما میتونید از کد برنامههای مایکروسافت و اپل استفاده کنید؟! کلا فلسفه نرمافزار آزاد با کپیرایت شدنی شده، وگرنه هرکسی میتونست از کدها استفاده کنه و کد تغییر داده شده رو دیگه انتشار نده.
البته نمیتونم نظر بدم که نتیجهی اجرای این قانون در داخل ایران چی بشه و آيا در کشورهای دیگه نتیجهی مطلوبی داشته یا نه!در کشورهای دیگه هم به این شکل نیست که کپیرایت ۱۰۰درصد رعایت بشه. به نظر من باید نرمافزارهای تجاری و آزاد باید در کنار هم وجود داشته باشه و این رقابت باعث رشد بیشتر توی زمینه نرمافزار میشه. به نظر شخصی من نبود کپیرایت رشد نرمافزاری رو فوقالعاده پایین میاره و اجازه سواستفاده رو به شرکتهای بزرگتر هم میده.
البته مسلمه که کپیرایت به شکل کنونیش اشکال داره و گرنه به این وسعت نمیتونستن ازش استفادهی انحصار طلبانه بکننخوب یک قسمت این قانون کلی و جهانی هست که توی کنوانسیونهای بوئنوس آیرس و برن هستند و یک قسمت میشه تبصرههایی که توی کشورهای مختلف برای این قانون وجود داره و توی هر کشور متفاوته و خوب توی اروپا به عنوان مثال ساختار بهتری داره. هر قانونی میتونه طبق تبصرههاش جای سواستفاده داشته باشه، ولی به این معنا نیست که چون میشه سواستفاده کرد کلا قانونش نباشه بهتره.
احتمالا باید با نگرش جدیدتری به قانون حقوق مولف نگاه بشه و از حرکتهایی مثل کمیسیون ضد انحصار اتحادیهی اروپا حمایت بشه
به نظر بنده هم کار خوبیه در کشوری که نام اسلامی را دارد درست است که سخت است همه چیز اسلامی شود ولی اگر ذره ای هم حرکتی رخ دهد
جای شکر دارد.
اسلام کپی رایت ؟؟!!!!؟؟!!!!!؟!!!!؟؟؟؟!!!!!!؟؟!!!!؟؟ اینها چه ربطی به هم دارن
نمی گم که اسلام موافقه یا مخالف چون نه می دونم و نه می خوام بدونم و نه واقعا مهمه (ببخشید اینجوری میگم امیدوارم کسی ناراحت نشه)
همین رو کم داریم که اسلام (هر چیزی که ربطی به نرم افزار و دنیای کامپیوتر نداره) وارد دنیای کامپیوتر بشه مخصوصا دنیای آزاد
احتمالا بر علیه یونیتی حکم جهاد صادر بشه و ریچارد استالمن ملهد و محکوم به مرگخدا یا هر اتفاقی که صلاح است بر کاغذ سرنوشتمان بنویس که صلاح تو بهترین اتفاق است.خدا چیکار داره
چرا اینقدر از خدا و اسلام و مسلمین و ... استفاده ابزاری می کنید
سلام
ببخشید باید توضیح بیشتر میدادم
متاسفانه شاید خیلی از ما خیلی از دستورات اسلام را در افکارمان اختصاص میدهم به یک سری امور معمولی زندگی . به نظر بنده اسلام در همه ی کارها میتواند مورد استفاده قرار گیرد اسلام در کارهای مختلف از مسواک زدن و پاکیزه بودن تا مسائل مختلف اجتماعی رهنمودهای خوب وزیبایی دارد.
ولی کدام یک از ما به این رهنمودها جامه عمل پوشاندیم؟
منضور بنده حق ناس بود. پایمال نشدن حق دیگران. که در اسلام زیاد سفارش شده .
بنده به شخصه خواصی اشاره ندارم ولی خیلی ها از جمله خوده بنده متاسفانه تحقیقاتمان دربارهی اسلام زیاد نیست.
ببخشید بنده چه استفاده ی ابزاری کردم؟
آیا در کتاب جمله ی خدایا آن ده که آن به را نخواندید.
آیا نوشته ی بنده چیزی خلاف این بود.
آیا دعا کردن و در خواست خیر در کارها اشکالی دارد؟
بازم پوزش میطلبم اگر چیزی نوشتم که باعث ناراحتی کسی شد.
سلامسلام
ببخشید باید توضیح بیشتر میدادم
متاسفانه شاید خیلی از ما خیلی از دستورات اسلام را در افکارمان اختصاص میدهم به یک سری امور معمولی زندگی . به نظر بنده اسلام در همه ی کارها میتواند مورد استفاده قرار گیرد اسلام در کارهای مختلف از مسواک زدن و پاکیزه بودن تا مسائل مختلف اجتماعی رهنمودهای خوب وزیبایی دارد.
ولی کدام یک از ما به این رهنمودها جامه عمل پوشاندیم؟
منضور بنده حق ناس بود. پایمال نشدن حق دیگران. که در اسلام زیاد سفارش شده .
بنده به شخصه خواصی اشاره ندارم ولی خیلی ها از جمله خوده بنده متاسفانه تحقیقاتمان دربارهی اسلام زیاد نیست.
ببخشید بنده چه استفاده ی ابزاری کردم؟
آیا در کتاب جمله ی خدایا آن ده که آن به را نخواندید.
آیا نوشته ی بنده چیزی خلاف این بود.
آیا دعا کردن و در خواست خیر در کارها اشکالی دارد؟
بازم پوزش میطلبم اگر چیزی نوشتم که باعث ناراحتی کسی شد.
با سلام دوست گرامی
فکر نمیکنم اسلام موافق انحصار طلبی باشه! ???
همچنین کی گفته حق کسی هست که دانش رو به انحصار خودش در بیاره که از واژه حق الناس استفاده میکنید ! :o
دین اسلام موافق و ترویج کننده دانش آزاد هستش! همین قرآن و احادیث ائمه شیعه دلیلی بر این مدعاست!
لطفا دوستانی که مخالف اسلام هستن با رعایت قوانین پاسخ بدن.نه این تاپیک جای این موضوع هست و نه این انجمن
نقلقوللطفا دوستانی که مخالف اسلام هستن با رعایت قوانین پاسخ بدن.نه این تاپیک جای این موضوع هست و نه این انجمن
ازتون خواهش کردم که بحث های نامرتبط و حساسیت برانگیز رو در تاپیکی که نه جاش هست و نه دلیل داره ادامه ندید
پست ها ویرایش میشه و در صورت تکرار تاپیک قفل خواهد شد.
از عدم توجه شما بسیار ممنونم!!!
امیدوارم برای خودتون و دیگر دوستان بیشتر ارزش قائل بشید
سوالات دیگر در مورد اینکه کپی رایت از نظر اسلام و .... رو در یک به صورت خصوصی دنبال کنید چون حداقل توی این تاپیک جاش نیستدلیلی نمیبینم تا بخاطر تعصب بیجای شما حرفم رو نزنم. شما هم میتونی پاکش کنی [-X
لازم به ذکر هست که ما هنوز عضو WTO نشدیم که رفقا گفتن زمان خاتمی شدیم...اولین شرط برای پذیرفتن ایران در WTO تصویب و اجرای قانون کپی رایت هست که مطمئن باشین ایران این قانون رو اجرا میکنه...
یه مورد دیگه هم اینکه ما توی گنو/لینوکس یاد گرفتیم هرچیزی رو که یاد میگیریم یا بلدیم به اوناییکه بلد نیستن یاد بدیم و همینکه توی این فروم ها فعالیت میکنیم نشون دهنده ی این مساله است...چیزی که اسلام 1400سال پیش بهش اشاره کرده که زکات علم نشر دادن اونه...چیزی که در واقع توی فلسفه ی گنو و آزادی نرم افزاری داریم بهش اشاره میکنیم...
مورد بعدی اینکه دوستانی که به هر دلیلی با قوانین اسلامی مشکل دارن-عرض کردم قوانین اسلامی نه چیزی که داره عملا اجرا میشه- بهتره این بحث ها رو اینجا مطرح نکنن...پیشنهاد میکنم سوادشون رو ببرن بالا تا مجبور نشن از سر عصبانیت حرفهای خنده دار بزنن
در این که این تاپیک خبری است شاید بتونید مطالب مورد بحث رو پاک کنید ولی فکر نمیکنم بتونید مطالب مربوط به کپیرایت و اسلام و ایران رو پاک کنید. چون به شما ارتباطی نداره [-X
کپیرایت مسئلهایه که کاملا به این انجمن مربوط میشه و درست یا نادرست بودنش هم مسئلهایه که کاربران میتونن در موردش صحبت کنن البته با حفظ خطهای قرمز. حالا اینکه شما دوست ندارید در مورد اسلام و نرمافزار آزاد چیزی بشنوید نظر شخصیتونه و به ما ربطی نداره.
شما بهتره بجای ویرایش کردن پست بگی که کدوم قانون زیر پا گذاشته شده وگرنه قانون اینجا رو تبدیل به قانون جنگل کردی .
به شما اخطار میدم مواظب رفتارتون در این انجمن باشید . ناظرید که ناظرید حق اعمال سلیقه ندارید
یا علی
بعضی دوستان واقعا حرفایی میزنند .
من نمیدونم چرا این دوستان ( همون بعضیا ) فکر میکنند دلیل استفاده همه از گنو/لینوکس مثل خودشون رایگان و ( ... ) بودن محصوله .
اگر کمی دقت کنید میبینید ما شیفته آزادی هستیم ، متوجه میشید اجرای کپی رایت باعث میشه افرادی با همون سطح فکر بالا به سمت نرم افزار آزاد بیان و همین باعث میشه ما با مسئله اینطور برخورد کنیم .
چرا همیشه عادت داریم فکر کنیم یه تفکر خودش به شخصه بهترین چیزه و اگه در عمل با مشکل مواجه شد اشکال از کسانیه که بهش عمل میکنن؟ این من رو یاد کمونیستها میاندازه که میگفتن خود کمونیسم عالیه و اگه در همهجای دنیا کشورهای کمونیستی در حال فروپاشی هستن به خاطر بد عمل کردن به اونه. مگه هر ایدئولوژیای رو نباید در عمل سنجید؟
رفراندومربط که داره ولی خوب اگر میخوایند تمومش کنید.
به نظر من تمومش کنیم چون ربطی به فاروم نداره
سلام
ممنون
ولی آیا از نظر شما حقوق انسانها نیازی به محافظت ندارد.
مکتوبه ی قدیم شما هم دقیقا یادم نمی آید ولی فکر کنم در باره ی آموزش و يادگیری علم بود
که بنده هم قبول دارم که علم نباد انحصاری باشد ولی چه ربطی دارد
آیا علم ساخت چیزی با محصولی که از علم به وجود می آید یکی میباشد؟
آیا اگر شما ملیاردها تومان برای ساخت چیزی خرج کنید آیا اشکالی ندارد کسی با ۱۰۰ تومان بول , ;به شما ضرر وارد کند؟
آیا به نظر شما کارگردانان از فردا رایگان فیلم بسازند و بدهند اختیار مردم؟
آهنگسازان بدون هیچ چشمداشتی به پول مردم آهنگی را بشازند؟
آینده این آهنگسازان و کارگردانان چه میشود؟
لطفا تمومش کنید
بسم اللّه الرحمان الرحیم
سلام
به نظر بنده هم کار خوبیه در کشوری که نام اسلامی را دارد درست است که سخت است همه چیز اسلامی شود ولی اگر ذره ای هم حرکتی رخ دهد
جای شکر دارد.
به نظر من حق کسی نباید از بین بره. میدونید چقدر به خاطر عدم رعایت کپی رایت از نوشتن برنامه منصرف شدن یا چقدر افرارد هزینه کردند و موفقیت زیادی پیدا نکردند.
از طرفی اینگنه دیگر اگر کسی بخواهد میتواند یک برنامه را بخرد و هی دنبال رمز دزدی نباشد.
از طرف دیگر هم ممکن است بتواند فرصت خوبی برای معرفی و جذب مردم به نرم افزارهای آزاد باشد.
خدا یا هر اتفاقی که صلاح است بر کاغذ سرنوشتمان بنویس که صلاح تو بهترین اتفاق است.
یه مشغله فکری دیگه برای پرت کردن ذهن مردم از موضوعات مهمی مثل گرانی و تورم فزاینده.این که اصلا خلاف قوانین نیست؟
من به شدت موافق رعایت کپیرایتم ولی نه در این شرایط. اگر میخوایم کپی رایت رو رعایت کنیم، مردم ما نیز باید سطح درآمدی هم اندازه کشورها توسعهیافته داشته باشند و ارزهای خارجی هم به نرخ جهانیشون عرضه بشخ و نه اینکه یه محصول ۵۰۰ دلاری اینجا ۱۲۰۰۰۰۰ تومان به فروش میرسه.
آگاه باشیم دوستان.
آقای ناظر همهی این نوشتهها درسته؟ باز هم میگم که شما چون پاسخ من به نوشتههای بالا به نفع اسلام بود پاکش کردید. من و شما امروز توی این انجمن به هم نرسیدیم که هم رو نشناسیمنقلقولولی من از سادگی بعضی از هموطنانم تعجب میکنم. شما فکر میکنی حکومتی که یک شبه در اون سه هزار میلیارد تومان اختلاس میشه، با وضع قانون کپی رایت به دنبال اعتلای صنعت نرمافزار و گسترش فرهنگ نرمافزارهای آزاده؟
این پست هم کپیرایت رو اسلامی میدونه:در مورد بحث اسلامیشم فکر کنم اینکه وقتی صاحب یه چیزی اونو محصور می کنه ( به هر دلیلی ) بالاخره صاحبشه درسته که نامردیه ولی اون حقشه و شکستن قانونش تجاوز به حق اونه .
البته اینا نظر منه و مطمئنا قطعی نیست . خوشحال میشم نظر بقیه دوستان رو بدونم .
این که دیگه آخر رعایت قوانین انجمنه:به نظر بنده هم کار خوبیه در کشوری که نام اسلامی را دارد درست است که سخت است همه چیز اسلامی شود ولی اگر ذره ای هم حرکتی رخ دهد
جای شکر دارد.
اسلام کپی رایت ؟؟!!!!؟؟!!!!!؟!!!!؟؟؟؟!!!!!!؟؟!!!!؟؟ اینها چه ربطی به هم دارن
نمی گم که اسلام موافقه یا مخالف چون نه می دونم و نه می خوام بدونم و نه واقعا مهمه (ببخشید اینجوری میگم امیدوارم کسی ناراحت نشه)
همین رو کم داریم که اسلام (هر چیزی که ربطی به نرم افزار و دنیای کامپیوتر نداره) وارد دنیای کامپیوتر بشه مخصوصا دنیای آزاد
احتمالا بر علیه یونیتی حکم جهاد صادر بشه و ریچارد استالمن ملهد و محکوم به مرگخدا یا هر اتفاقی که صلاح است بر کاغذ سرنوشتمان بنویس که صلاح تو بهترین اتفاق است.خدا چیکار داره
چرا اینقدر از خدا و اسلام و مسلمین و ... استفاده ابزاری می کنید
این هم ضد اسلامه:به نظرم این قانون به خودی خود خوبه چون باعث رعایت حق دیگران میشه
کسی کار میکنه و از درآمدش بخشی رو به دیگران میبخشه و یا در کارهایی سرمایهگذاری میکنه که منفعتی جمعی داره
نمیتونیم به این دلیل که کمک کردن به دیگران کار پسندیدهایه، به زور از دیگران پول بگیریم و به نیازمند کمک کنیم، صد البته که قانونی وضع میکنیم تا هرکس مالک و اختیار دار اموال خودش باشه و استفاده از اموال دیگران بدون اجازهی اونها رو محکوم میکنیم و اسم دزدی رو بر اون میگذاریم
آزادی علم یک فلسفهی وجودی هست که هرکس باید به صورت شخصی اون رو درک و برای گسترشش در جامعه فعالیت کنه
البته در جامعهی ایران فعلا وضعیتی هست که نیاز به سالها کار و تلاش در زمینههای مختلف وجود داره تا بشه همچین قانونی رو به اجرا گذاشت
این که دوستان پای دین و سیاست رو پیش کشیدن
دین مجموعه توصیههایی برای کلیات زندگیه
دین میگه به اموال دیگران تجاوز نکنید، ولی نمیاد تک تک همسایهها رو نام ببره و بگه به اموال این فرد هم نباید تجاوز بکنید
پس این که دین در مورد کپی رایت چی میگه، دین در این مورد اصلا حرفی نمیزنه! طبق حکم دین، دیگران اختیار دار اموالشون هستن و ما حق تجاوز به اون رو نداریم.
این هم هست:چرا همیشه عادت داریم فکر کنیم یه تفکر خودش به شخصه بهترین چیزه و اگه در عمل با مشکل مواجه شد اشکال از کسانیه که بهش عمل میکنن؟ این من رو یاد کمونیستها میاندازه که میگفتن خود کمونیسم عالیه و اگه در همهجای دنیا کشورهای کمونیستی در حال فروپاشی هستن به خاطر بد عمل کردن به اونه. مگه هر ایدئولوژیای رو نباید در عمل سنجید؟
این یکی که اصلا خلاف قوانین نیست:
هیچ بقالی نمیاد بگه ماست من ترشه، کمونیستها هم از این قضیه مستثنی نبودن
اگر من معتقدم حکومت دینی سرانجام خوبی نداره، این به خاطر بدی دین نبوده، بلکه به خاطر رفتارهای نابجایی بوده که به اسم دین صورت میگرفته
این مثال میشه عکس مثال شما
این هم باز فکر میکنه کپیرایت اسلامیه و حقالناس:
سلام
ببخشید باید توضیح بیشتر میدادم
متاسفانه شاید خیلی از ما خیلی از دستورات اسلام را در افکارمان اختصاص میدهم به یک سری امور معمولی زندگی . به نظر بنده اسلام در همه ی کارها میتواند مورد استفاده قرار گیرد اسلام در کارهای مختلف از مسواک زدن و پاکیزه بودن تا مسائل مختلف اجتماعی رهنمودهای خوب وزیبایی دارد.
ولی کدام یک از ما به این رهنمودها جامه عمل پوشاندیم؟
منضور بنده حق ناس بود. پایمال نشدن حق دیگران. که در اسلام زیاد سفارش شده .
بنده به شخصه خواصی اشاره ندارم ولی خیلی ها از جمله خوده بنده متاسفانه تحقیقاتمان دربارهی اسلام زیاد نیست.
ببخشید بنده چه استفاده ی ابزاری کردم؟
آیا در کتاب جمله ی خدایا آن ده که آن به را نخواندید.
آیا نوشته ی بنده چیزی خلاف این بود.
آیا دعا کردن و در خواست خیر در کارها اشکالی دارد؟
بازم پوزش میطلبم اگر چیزی نوشتم که باعث ناراحتی کسی شد.
بنده فکر میکنم سر یه موضوعی اختلاف دارید که دقیقا خودتان هم نیمدانید چیست! یکی از اسلام حرف زد یکی گفت چه ربطی داره؟ و الی آخر...
نظر بنده این هست که شماها سر حق مالکیت و سر زحمت اختلاف دارید و خیلی جاها این دو تا رو به اشتباه میگیرید ، علم متعلق به هیچ عکسی نیست و در اسلام هم داریم که زکات علم نشر اون علم هست اما ممکن است کسی بابت یه کاری که زحمت میکشد دستمزد بگیرد این چه اشکالی دارد؟
فرض بگیریم روش تولید یک محصول که از زمین کشت میشود یه جور علم محسوب شود خب در اینجا اشکالی نیست اگر کسی خواست این علم رو یاد بگیره کافیست چند وقتی پیش کشاورز باشد تا علم مربوط به این کار را یاد بگیرد ، ولی اگر کشاورز خواست از این علم استفاده کند و یک محصول تولید کند و کسب درآمد کند اشکالی دارد؟ یعنی میگوئید محصول زمین اش هم مفت است و باید بین مردم تقسیم شود؟ اگر جواب بله هست که اشتباه فکر میکنید و اگر خیر هست که دیگر بحثی باقی نمی ماند.
«محصول بر دو قسم است:
۱.محسوس (tangible)
۲. نامحسوس(intangible)
باید بین این دونوع محصول تفاوت قائل شد»
تا حالا دیدی کسی سیبزمینی رو کپیرایت کنه؟ چرا؟ چون اگه من یه سیبزمینی تولید کنم و شما اون رو بخوری، دیگه من سیبزمینی ندارم.فکر میکنم دلیل اینکه چرا کپی رایت نمیشه این نیست ، دلیل اش این هست که همه میدانند چطوری تولید میشه و بذر آن را در اختیار دارند برای همین هم کسی نمیتونه به دیگری فشار بیاره ، چقدر مضحک خواهد بود که کسی بخواهد سیب زمینی رو به نام خودش بزنه! اما همین سیب زمینی رو اگر کسی تونست کاری بکنه که خیلی متفاوت بشه ، مثلا سیب زمینی ای باشه که هم خواص سیب زمینی داشته باشه و هم دارای انوع ویتامین ها در میوه های دیگه (مثال فضایی! :) ) حالا فکر میکنید این رو چه کار میکنند؟ خیلی راحت تکنیک اش رو به بقیه بازگو میکنند تا همه استفاده کنند؟ دراینجا یه کپی رایت هم میزنند که ما این کار رو کردیم و کسی حق تولید همچین کاری بدون اجازه ما ندارد! (این خصاصت محرمانه نگه داشتن علم های جدید در کشورهای دیگه به وضوح دیده میشه) پس کپی رایت برای کارهای مثلا بکر هست نه عادی شده.
با سلامانقلابی عزیز شاید باورت نشه ولی فکر کنم برام جا افتاد و اونم این جمله شما بودنقلقولسلام به نظرم بحث خوبیه تا قبل این پست فکر می کردم رعایت بشه بهتره ولی الان یه کم گیج شدم ! از یه طرف خب اگه رعایت بشه حداقل برای نرم افزارای ایرانی فکر کنم خیلی به توسعشون کمک کنه . از طرف دیگه همون بحثای همیشگی آرادی نرم افزار و اینا پیش میاد .دوست عزیز من فقط جواب شما رو چون دوستون دارم میدم.
دقیقا ما هم به پیشرفت جامعه فکر میکنیم. برای همین هست که اینقدر با کپیرایت مخالفیم. جامعه در صورت وجود کپیرایت به شدت ضربه میخوره. دلیلش رو هم شاید همونطور که گفتم در طولانی مدت نوشتم چون واقعا زمانبره و حتی ممکنه بحثهای طولانی بین کاربران ایجاد کنه.نقلقولدر مورد بحث اسلامیشم فکر کنم اینکه وقتی صاحب یه چیزی اونو محصور می کنه ( به هر دلیلی ) بالاخره صاحبشه درسته که نامردیه ولی اون حقشه و شکستن قانونش تجاوز به حق اونه .همونطور که قبلا گفتم اثبات اسلامی بودن یا نبودن کپیرایت لازمه. فقط همینقدر بگم که از نظر اسلام(تاکید میکنم از نظر اسلام چون برای کسان دیگری که اسلام را قبول ندارند دلایل دیگری وجود دارد) شما در مورد آنچه مالکش هستید حق دارید ولی کپیرایت حقی فراتر از آنچه شما مالکش هستید به شما میدهد. بحث بر سر همین نکته است که قانون کپیرایت از بین برندهی حقوقی است که در رسانهها ی جمعی و اجتماع به آنها توجه نمیشود.نقلقولنمیشه همه رو که مجبور به استفاده از مجوز آزاد کرد !!دقیقا. نمیشه افراد مجبور به استفاده از مجوزهای آزاد کرد اما میتوان تابوی درستی مجوزهای انحصاری و کپیرایت را شکست، نمیشود؟ ما میخواهیم آنچه در مورد کپیرایت به جامعه گفته شده است را تغییر دهیم و واقعیت آن را نشان دهیم.
یا علی
چه اشکالی داره کارگردانان از فردا رایگان فیلم بسازند و بدهند اختیار مردم؟ مگه استیون کینگ و دهها نویسندهی دیگه کتاب ننوشتن و به رایگان در اختیار مردم نذاشتن؟ مگه ریدیوهد و صدها گروه موسیقی دیگه آهنگ نساختن و به رایگان در اختیار مردم نذاشتن؟ هر از گاه به «پایرتبی» سر میزنی؟ این هنرمندان معتقدند که نفس اثر هنری متعلق به مردمه و هنرمند بدون مردمش هیچ نیست. اونها فهمیدن که در نهایت این مردم هستن که باید از اثر هنری حمایت کنن، نه کمپانیهای بزرگ که از دسترنج دیگران ثروتاندوزی میکنن. مشکل شما اینه که دونیت کردن رو به عنوان اصلیترین روش درآمد در دنیای ازاد خیلی دست کم میگیری.من با تمام این حرفها موافق هستم، ولی به عنوان شخصی که در خارج از ایران و جایی که قوانین کپیرایت کاملا اعمال میشه یک شرکت دارم و کپیرایت رو در زندگی روزانهام تجربه میکنم، می خوام ببینم شما با چنین مشکلاتی بدون کپیرایت چطور برخورد میکنید.
پاسخ سوال اول شما در خود جامعهی نرمافزار آزاد وجود داره. شما اگر برنامهای رو آزاد منتشر کنید حتی خیلی کوچک، اگر در توزیعهای بزرگ هم استفاده بشه باز هم شما مالک آن هستید و هیچکسی حق شما رو پایمال نمیکنه.چه اشکالی داره کارگردانان از فردا رایگان فیلم بسازند و بدهند اختیار مردم؟ مگه استیون کینگ و دهها نویسندهی دیگه کتاب ننوشتن و به رایگان در اختیار مردم نذاشتن؟ مگه ریدیوهد و صدها گروه موسیقی دیگه آهنگ نساختن و به رایگان در اختیار مردم نذاشتن؟ هر از گاه به «پایرتبی» سر میزنی؟ این هنرمندان معتقدند که نفس اثر هنری متعلق به مردمه و هنرمند بدون مردمش هیچ نیست. اونها فهمیدن که در نهایت این مردم هستن که باید از اثر هنری حمایت کنن، نه کمپانیهای بزرگ که از دسترنج دیگران ثروتاندوزی میکنن. مشکل شما اینه که دونیت کردن رو به عنوان اصلیترین روش درآمد در دنیای ازاد خیلی دست کم میگیری.من با تمام این حرفها موافق هستم، ولی به عنوان شخصی که در خارج از ایران و جایی که قوانین کپیرایت کاملا اعمال میشه یک شرکت دارم و کپیرایت رو در زندگی روزانهام تجربه میکنم، می خوام ببینم شما با چنین مشکلاتی بدون کپیرایت چطور برخورد میکنید.
۱) من یک کتاب به صورت آزاد مینویسم و در سایتم قسمتی برای Donate میذارم. حالا یک شرکت معروف و بزرگ دیگه کتاب منو بر میداره و انتشار میده و میفروشه و سود خیلی زیادی هم به دست میاره. از طرف دیگه، چون شرکت بزرگی هست، بقیه فکر میکنند که من اون کتاب رو کپی کردم. الان با توجه به وجود قانون کپیرایت من میتونم از این شرکت شکایت کنم و دولت هم از من حمایت میکنه. اگر کپیرایت نباشه، با توجه به وکیلهای قدرتمندی که یک شرکت بزرگ خواهد داشت، من بازنده هستم. الان کپیرایت به من کمک میکنه یا اون شرکت؟ و اینکه بدون کپیرایت شما چیکار میکنید؟
۲) من یک عکس میگیرم و در سایتم میذارم، بعد این عکس بدون اجازه من توسط گروههای مخالف فکری من استفاده میشه (مثلا برای ترویج ازدواج با دختران زیر ۱۸ سال که در تعدادی از کشورها ممنوع نیست). از اونجایی که این سایت در اون کشور خاص ممنوع نیست، نمیشه سایت رو پایین آورد، ولی با توجه به قانون جهانی کپیرایت، من میتونم اعلام Copyright Infringement بکنم و عکس من باید از اون سایت حذف بشه. خوب اگر کپیرایت وجود نداشت، با توجه به اینکه اینکار در کشور توسعهدهنده سایت کاملا مجازه، شما چیکار میکردید؟
۳) شرکت مایکروسافت رتبه ۱۷ رو در توسعه کرنل لینوکس داره (لینک (http://www.geekwire.com/2012/surprise-microsoft-list-top-linux-kernel-contributors/)). اگر کپیرایت وجود نداشت، مایکروسافت نیازی هم نداشت که کدی برای لینوکس بفرسته! فکر میکنید اگر کپیرایت نبود، باز هم مایکروسافت اینکار رو میکرد؟
پاسخ سوال اول شما در خود جامعهی نرمافزار آزاد وجود داره. شما اگر برنامهای رو آزاد منتشر کنید حتی خیلی کوچک، اگر در توزیعهای بزرگ هم استفاده بشه باز هم شما مالک آن هستید و هیچکسی حق شما رو پایمال نمیکنه.
اینکه در جامعهی فعلی این اتفاق که شما میگید میافته دقیقا بر میگرده به مشکلی که کپیرایت ایجاد کرده و اون دور شدن هر چه بیشتر تولیدکننده و جامعه از یکدیگره. جامعه براش مهم نیست که چه کسی تولیدکننده است و فقط هرکی که محصولی رو میفروشه، تولیدکننده فرض میکنه.
اما در جامعهی نرمافزار آزاد، جامعه به دنبال تولیدکنندهی اصلی میگرده و هرچقدر که محصول براش مفید بود و در توانش بود به تولیدکننده کمک میکنه.
مثلا شما که شرکت داری و از یک محصول درآمد کسب میکنی یه مقدار به تولیدکننده کمک میکنی و من هم که کاربری شخصی از یک محصول دارم و به اندازهی شما درآمد ندارم از اون محصول یک مقدار.
حالا کدام سیستم از نظر شما کاراتر هست؟ حرف شما درسته ولی شرایط فعلی رو کپیرایت و شرکتهای سودجوی انحصاری بوجود آوردن.
اگر کپیرایت نکتهی درستی داشته باشه فقط و فقط حفظ نام تولیدکنندهی اصلی محصول است اما دلیلی نداره تا تمام حقوق تولید رو انحصارا به تولیدکننده بده.
در مورد سوال دوم شما هم هر محصولی که الان تولید میشه توسط افراد زیادی استفاده میشه و نمیشه مشخص کرد که فقط افرادی از اون استفاده کنن که من دوست دارم.
سوال سوم شما چند بخش دارهک
۱- مایکروسافت به خاطر کپیرایت کرنل رو توسعه نمی ده بلکه به خاطر اجبار در سازگاری با سرورها و شبکههای گنویی که ویندوز باید باهاشون تعامل داشته باشه این کار رو انجام می ده. در مورد متنباز بودنش هم باید دقت کنی که اگر غیر از این باشه جامعه نرمافزار آزاد چجوری میتونه اون رو توسعه بده و مثلا باگهاش رو رفع کنه؟
۲- اگر کپیرایت نبود مایکروسافت از تمام کدهای آزاد در سیستمعاملش استفاده میکرد. شما باید مدتها تبلیغات به نفع کپیرایت و تاثیرش روی مردم رو در نظر بگیری.
همین الان جامعهی نرمافزار آزاد چقدر با افرادی که بیرون این سیستم هستند تفاوت داره؟ ما وقتی مجبور نیستیم هم به تولیدکنندگان کمک میکنیم اما جامعهی بیرون از نرمافزار آزاد وقتی محصولی رو بتونه بدون پرداخت هزینه استفاده کنه اصلا به تولیدکنندهش فکر هم نمیکنه.
مشکلات فکری که کپیرایت در جامعه ایجاد کرده به حدی عمیق هست که به این راحتی نمیشه درستش کرد اما بحث بر سر اینه که دیگه خرابترش نباید کرد.
امیدوارم تونسته باشم کمکت کنم
یا علی
پاسخ سوال اول شما در خود جامعهی نرمافزار آزاد وجود داره. شما اگر برنامهای رو آزاد منتشر کنید حتی خیلی کوچک، اگر در توزیعهای بزرگ هم استفاده بشه باز هم شما مالک آن هستید و هیچکسی حق شما رو پایمال نمیکنه.نه دوست من، در صورت عدم وجود کپیرایت، شما هیچ حقی روی اون کد ندارید. این پایه دروسی مثل حقوق یا حقوق کامپیوتر هست. برای همینه توی تمام پروژههای آزاد کلمه Copyright رو میبینید. حتی توی اولین خط مجوز GPL و غیره.
اینکه در جامعهی فعلی این اتفاق که شما میگید میافته دقیقا بر میگرده به مشکلی که کپیرایت ایجاد کرده و اون دور شدن هر چه بیشتر تولیدکننده و جامعه از یکدیگره.اتفاقا برعکسه! بیشترین توسعه نرمافزارهای آزاد توی کشورهایی هست که کپیرایت کاملا رعایت میشه، چون نویسنده برنامه آزاد میدونه که طبق کپیرایت حقوقش محفوظه. مگه توی ایران کپیرایت نیست جامعه آزاد ایجاد شده؟ این باعث شده که توی ایران خیلی راحت نتونید برنامهآزاد بنویسید چون به راحتی از اون سواستفاده میشه و قانونی مثل کپیرایت هم نیست که از نویسنده حمایت کنه.
۱- مایکروسافت به خاطر کپیرایت کرنل رو توسعه نمی دهدرسته، ولی بخاطر کپیرایت مجبوره که سورس تغییراتی که انجام داده رو منتشر کنه. در غیر اینصورت تنها کرنل کامپایل شده رو ارائه میداد و اون رو پشتیبانی میکرد.
Proprietary software developers use copyright to take away the users' freedom; we use copyright to guarantee their freedom. That's why we reverse the name, changing “copyright” into “copyleft.”
Copyleft is a way of using of the copyright on the program. It doesn't mean abandoning the copyright; in fact, doing so would make copyleft impossible. The “left” in “copyleft” is not a reference to the verb “to leave”—only to the direction which is the inverse of “right”.
توسعهدهندگان نرمافزارهای انحصاری از کپیرایت استفاده میکنند که آزادی کاربران را سلب کنند؛ ما از کپیرایت استفاده میکنیم تا آزادی آنان را تضمین کنیم. به همین دلیل است که نام آن را برعکس کردهایم، از “کپیرایت” به “کپیلفت”.
کپیلفت روشی است که ما از کپیرایت برای برنامههای خود استفاده میکنیم. این امر به معنی عدم استفاده از کپیرایت نیست؛ بلکه استفاده از آن کپیلفت را ممکن کرده است. کلمه “left” در عبارت “کپیلفت” به هیچ وجه معنای “ترک گفتن” نمیدهد — تنها اشاره به جهت معکوسِ “right” دارد.