پیادهسازی دموکراسی به صورت درست فوقالعاده سخت هستش و در تمامی جوامع جواب نمیده. پیادهسازی اون توی محیط مجازی بدلیل ناشناس بودن افراد این کار رو سختتر میکنه. اینجا ما شرایطی رو داریم که جمعیت تاثیرگذار در این جامعه فوقالعاده کم هستند و اون افراد هم زمان بسیار محدودی دارند. من شک دارم که اینجا با توجه به شرایطی که داریم، بتونیم چنین کاری رو انجام بدیم و نتیجه اون هم از هم پاشیدهشدن انجمن در زمان کوتاهی هستش. در حقیقت به جای رسیدن به دموکراسی، به رفیقبازی میرسیم.
در ضمن، عوض کردن کل سیستم به صورت یکشبه در هر جایی عموما نتیجهای منفی و هزینه زیادی داره. اینکه یکدفعه کل سیستم مدیریت و روش انتخاب اونها رو تغییر بدیم، انتظار نابجایی هست و اگر چنین کاری انجام بشه، من به پایدار و پایا بودن این انجمن شک میکنم و مستقیما روی فعالیت من توی این انجمن تاثیر میذاره.
همچنین باید توجه بکنید که گروه کاربران اوبونتو تنها یک انجمن نداره، بلکه کارهای دیگهای از جمله برگذاری جشنها رو هم انجام میده، سعی میکنه کلاسهای مختلف برگذار کنه یا از شرکتهای مختلف امکانات مختلفی مثل تخفیف برای گواهینامههای تخصصی رو بگیره و اینجا جاهایی هست که ارتباط افرادی که در راس گروه قرار دارند، کارها رو پیش میبره. شاید هیچ فعالیتی از یک کاربر خاص به عنوان ناظر یا مدیر نبینید، ولی مستقیما به این معنی نیست که اونها فعالیتی ندارند.
حرف کلی من اینه که نمیشه پلهها رو ۱۰تا ۱۰تا پرید (در همه زمینهها) و به دموکراسی رسید، پس باید پلهپله پیش رفت. توی چنین موضوعی، پله اول چی میتونه باشه؟
اگر انتصابیبودن این سیستم مخالفی، یعنی به نظرت یک انتصاب نامناسب انجام گرفته. خوب تنها برای اون انتصاب نامناسب، باید یک پست بدی، دلایل کافی و متقاعد کنندهای بیاری که بتونی گروه مدیریت رو راضی کنی که این کار اشتباه بوده. اگر قدرت چنین کاری رو نداشته باشیم، توی دموکراسی در ابعاد بزرگتر هم شکست میخوریم و مدیریتها دست یک گروه خاص میفته که دوست و رفیق همدیگه هستند