۱-کسی شما رو مجبور می کنه راهنمایی های نرم افزار غیر آزاد کمک کنید؟
خیر. اگه چنین اجباری بود هرگز اینجا فعّالیتی نمیکردم
۲-کسی شما رو مجبور کرده تایپک هایی با چنین محتوایی رو قفل کنید ؟
بله، قوانین انجمن
۳-اگر نرم افزارهای آزاد کامل هستن اگر بقیه بگن ناقص هستن چیزی از نرم افزار آزاد کم می شه که ترویجش ممنوع باشه ؟
خیر. چیزی از نرمافزار آزاد کم نمیشه. مثل معروف گربهسیاه و بارون و…
اگر کسی بگه ۲+۲ می شه ۵ دلیلی وجود داره شما جلوی حرفش رو بگیری ؟
بله. اگه کسی جلوی بچّهی کوچیک من که تاره داره ریاضی یاد میگیره بگه ۲+۲=۵ شدیداً باهاش برخورد میکنم
مگه با این حرف ۲+۲ تبدیل به ۵ می شه؟
نه، ولی اطَلاعات غلطی داده میشه که ممکنه یک فرد جدید و غیرمسلّط به موضوع رو گمراه کنه
۴-کاربرها برای نصب برنامه هاشون توی اوبونتو (چه آزاد چه غیر آزاد ) باید از کجا راهنمایی بگیرن؟
برای نصب نرمافزارهای آزاد از همینجا.
برای نصب نرمافزارهای غیر آزاد از سامانهی پشتیبانی همون نرمافزار.
چرا شما مانع می شی فارسی زبان هایی که تجربه دارن به بقیه کمک کنن ؟
من مانع نمیشم، میتونن کمک کنن. ولی مطمئناً جاش اینجا نیست. میتونین یه فروم بزنین به اسم نرمافزارهای غیرآزاد اوبونتو و اونجا مشکل هرکسی که خواستین رو حل کنین، ولی اینجا قوانین خودش رو داره.
۵-وقتی که می خواستید این قانون رو بگذارید چند در صد کاربرها می دونستن که شما قصدتون از این قانون بستن تایپک ها به این شکل بوده؟
از اونجا که این قانون از روز نخست احداث انجمن با یک نفر عضو داخل شرایط و ضوابط بوده باید بگم صددرصدشون
به نظرتون اگر می دونستن قضیه به اینجا ختم می شه آیا قبول می کردن ؟
مهم نیست قبول میکردن یا نه. مهم اینه که یه سری چیزهایی بر یه سری چیزهای دیگه ارجحیت داره. الآن که میدونن میتونن در تصمیم خودشون تجدید نظر کنن و کسی جلوشون رو نمیگیره
۶-شرکت کونیکال تمایل داره کاربرهاش زیاد شن و برای اینکه کاربرهاش زیاد شن باید نرم افزارهایی که نیاز دارن (چه آزاد و چه غیر آزاد) روی اوبونتو اجرا بشن، اصلا روش کونیکال مثل روش شما نیست و من می تونم بگم بسیاری از موارد خود این شرکت ترویج می ده این نرم افزارهای غیر آزاد رو نمونه اش برنامه WPS ! سوال من اینه دلیل اینکه شما کاسه داغ از آش هستید چیه ؟
اطّلاعات شما از کنونیکال بسیار ناقصه. اوبونتو هیچگاه نرمافزار غیرآزادی رو ترویج نداده، همهی برنامههایی که نوشته پروانهی GPLv3 داشتن و محض نمونهای که اوردی باید بگم WPS هیچوقت در مخازن اوبونتو هم قرار نگرفته، از کجا آوردی که داره ترویجش میده؟
در ضمن حتا اگه خق با تو هم بود لزومی نداره اینجا مطابق با هرچیزی که کنونیکال گفته پیش بره. کنونیکال یک شرکت تجاری و در کنار جامعهی کاربری، یکی از بزرگترین حامیان اوبونتو هست، ولی اینجا فروم کنونیکال نیست، فروم «اوبونتو»ئه و اوبونتو به اعضای جامعهی محلّی این اجازه رو داده که فرومشون رو طبق قوانین خودشون پیش ببرن. با این حال قوانین این انجمن قبل از اعلام عمومی به تأیید شورای جوامع کاربری اوبونتو رسیده و اون زمان هیچ مشکلی باهاش نداشتن، چند روز پیش هم به خاطر همین جریاناتی که راه افتاده دوباره ازشون سوال شد و قوانین رو تأیید کردند. با وجود تأییدهای مکرّر این شورا، به نظر میرسه شمایی که کاسهی داغتر از آش شدی و داری با این حرفها فرافکنی میکنی.
پ.ن : بنده التزام دارم به قوانین انجمن ولی لزوما همه رو قبول ندارم ، این یعنی از سر اجبار برای اینکه مطالبم قفل نشه حاضرم قوانین رو رعایت کنم ولی به هیچ وجه قبولشون ندارم.
من هم شاید با خیلی از قوانین مشکل داشته باشم، ولی دلیل نمیشه اونها رو زیر پا بذارم، باید سعی کنم راهحل بهتری براش پیدا کنم. همونطور که ریچارد استالمن هم با قانون کپیرایت مشکل داشت، ولی بهجای این که سی دی ویندوز کپی کنه سر چهارراه مجّانی توزیع کنه، رفت قوانین GPL رو بر اساس خود کپیرایت نوشت تا اثرش رو خنثا کنه
پس نمیتونید حتی یک دلیل منطقی هم ارائه کنید.
تک تک، دوتا دوتا، سه تا دوتا، دوتا سه تا، همه با هم، هرجور دیگه که ممکنه،این دلایل(اگه بشه اسمش رو دلیل گذاشت) غیر قابل قبول و غیر منطقی هستن.و شما خودتون هم اگه تفکر منطقی آموخته باشید(!) و تعصب رو کنار بذارید، این رو میدونید.
من آنچه شرط بلاغ است با تو میگویم، تو هواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. متأسّفانه تفکّر منطقی چیزی نیست که من بتونم به شما یاد بدم. این وظیفه رو در درجهی نخست خانوادهو بعد محیط آموزشی دارن که به انسان منطقی آموختن رو یاد بدن. اگه با کنار هم گذاشتن اون پنج جمله نميتونی نتیجه ی خاصی بگیری از من کاری ساخته نیست جز تأسّف خوردن
رفتارهای کودکانه، حتی در مورد بعضی نرم افزارهای آزاد هم هست، نمونش یک تاپیک بزنید در بخش «برنامه سازی» و در مورد «مونو» که آزاده و نمونه آزاد و لینوکسی دات نت هست سوال بپرسید، ببینید چگونه جواب خواهید گرفت! چرا؟ چون یک نمونه مایکروسافتی هست و این اصلا خوب نیست که چون فلان چیز رو مایکروسافت، اپل، اوراکل و ... ساخته محکوم کنیم و بگیم «بده».
بله، اطلاق برچسبهای غیرواقعب به هردلیلی از جمله ساختهی اپل یا مایکر.سافت بودن کار جالبی نیست، ولی خب اگه چیزی واقعاً خوب نیست هم باید گفته بشه دیگه…
در مورد نرم افزارهای غیر آزاد هم، نگاهی بندازید به فرومهایی مثل Ubuntu Forums یا Linux Questions . در این فرومها به کرات در مورد این نرم افزار ها سوال پرسیده میشه و عده زیادی هم پاسخ میدن.
بله، هرجایی میتونه قوانین خودش رو داشته باشه
نرم افزارهای غیرآزاد زیادی هستن که فروشی نیستند و توسط «شخص» توسعه داده شدند و نه «شرکت» و حتی اون «شخص» هم گفته که اگر سوال یا مشکلی دارید، از سایر کاربران نرم افزارم بپرسید، یا اگر خودم در دسترس بودم، ازم بپرسید.
خب پس باید همینکاری که صلحبش گفته رو انجام داد دیگه. مطمئناُ صاحبش نگفته برید توی انجمنهای فارسی اوبونتو بپرسید!
مورد بعدی که میخوام در موردش صحبت کنم، همه میدونن که اوبونتو یک «سیستم عامل» هست، و سیستم عامل یعنی چی؟ یعنی بستری که ما روش کار میکنیم. من به شخصه ترجیح میدم با Sublime Text Editor کار کنم تا nano یا gedit، و فرض کنید موقع راه اندازیش مشکلی برام پیش بیاد، و بعد از جست و جو چیزی دستگیرم نشه و بیام اینجا سوال بپرسم، آیا واقعا درسته که تاپیک من قفل بشه؟
این انجمن در وهلهی نخست مربوط به مشکلاتیه که به خود اوبونتو مربوط می شن. از اونجا که اوبونتو سابلایم رو در مخازنش نداره، پرسش در مورد این نرمافزار در اینجا خارج از بحثه. اگه قرار بود اوبونتو از سابلایم پشتیبانی کنه، قبل از هرچیز اون رو به مخازنش اضافه میکرد.
همه دوستانی که تلفن من رو دارند میدونن که بنده معتاد () وایبر و ... هستم، و فرض کنید من نتونم وایبر رو راه بندازم، و یا مشکلی دارم که فقط روی «لینوکس» پیش اومده (مثل نویز صدایی که یکی از دوستان در موردش پست دادن)، آیا حق منه که تاپیکم قفل بشه؟
ما تضمینی نداریم که همهی مشکلات افرادی که با اوبونتو کار میکنن رو حل کنیم. هدف ما حل مشکلاتیه که افراد با اوبونتو دارن و خب وایبر جزئی از اوبونتو نیست. همونطور که غیرمنظقیه از اعضای انجمن انتظار بره مشق من رو که وقت نوشتن رو ندارم بنویسن، چون من با اوبونتو کار میکنم، غیر منطقیه که انتظار بره مشکل تو که با اوبونتو کار ميکنی رو در کار کردن با وایبر حل کنن.
یکم باید روی این قانون کار بشه، مثلا قرار دادن بسته آندرویدی روی «مایکت» رو طوری محکوم کردند که انگار شخص قتل نفس کرده بود! در حالی که خیلی از آزاد کارها روی «اپ استور» برنامه دادن!!!
هرکس آزاده برنامهاش رو هرجایی که خواست بذاره و اتّفاقاً انتخابهای بیشتر همیشه بهتره، ولی باید این حق رو هم به همه داد که بتونن بدون نصب نرمافزار انحصاری کارشون رو انجام بدن. در اون مورد خاص حتا اگه از آزاد نبودن خود بستهی اندرویدی صرف نظر کنیم، این که برای نصبش حتماً باید یک نرمافزار انحصاری دیگه رو نصب کرد نه تنها خوشایند نیست، بلکه مستقیماً تبلیغ نرمافزار انحصاری هست و فکر میکنم همه توافق دارن که جاش توی این انجمن نیست.
دوستان این لیست برخی از تاپیک های مربوط به نرم افزارهای انحصاری که در انجمن اصلی ubuntu هست! هیچ کدوم قفل نشدن :
…
والا اصلا من چیزی به اسم قفل نرم افزارهای غیرآزاد ندیدم
اولّاً این که ubuntuforums انجمن اصلی ubuntu نیست، یک انجمن مستقله که یکی از بزرگترین اجتماعات کاربران اوبونتو در جهان رو تشکیل میده و رمز موفّقیتش هم نخستین بودنه. در ضمن من نفهمیدم قوانین اونجا دقیقاً چه ربطی به اینجا داره؟