متاسفانه همیشه افراط و تفریط در هر جایی وجود داره . حتی در آزادی ! بحث هایی شبیه این هم هیچ گاه به پایان نمی رسه . چون میدونم بحث به پایان نمی رسه دوست دارم به جای جبهه گرفتن فقط دو مورد رو یاد آوری کنم .
1- نرم افزار و سخت افزار ، صرفا ابزار ه ! و من ترجیخ میدم که از ابزاری استفاده کنم که ساده تر باشه در دسترس تر باشه هزینه اش معقول باشه و کارمو انجام بده ! الباقی مسائل برای من حاشیه است !
شاید برای تفریح یه نفر بشینه Paint رو با اسمبلی بنویسه ! یا یه سیستم عامل رو با اسمبلی از پایه بنویسه و .. .(هر دوی اینها موجوده ! یه جستجو بفرمایید ) اما وقتی بحث یه کار حرفه ای پیش می آد بسته به پلت فرم سعی میشه بهترین ابزار انتخاب و استفاده بشه . مثلا برای نوشتن لینوکس از اسمبلی ، سی و پایتون و پرل و ... استفاده شده !
2- دوم بحث شیرین آزادی ! دوست عزیز کاربر آزاده از هر چیزی که دوست داره استفاده کنه . قرار نیست آزادی اجباری باشه ! قرار نیست کسی رو به زور خوشبخت کرد !!! کسی که اصرار داره به روشی ، بهتره به کارش ادامه بده ! همونطور که شما رو به زور نیاوردن سمت برنامه های آزاد الباقی هم مختارن ! شما مسئول رستگاری انسانها نیستی !