انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: توسعه میزکار و کاربرپسند بودن توزیعهای لینوکس چه اهمیتی دارد؟  (دفعات بازدید: 14449 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین sirslacker

• Newbie
  • *
  • ارسال: 13
به نظرم اینجا داره یه مشکل بزرگ پیش میاد! مقصر هم ابونتو هست!
میز کار مثل همه برنامه های دیگه است که یک کاربر برای خودش رو لینوکس نصب میکنه! اینکه حالا یه گروه بیکار پیدا میشه و صبح تا شب میز کار ها رو تصحیح میکنه، واقعیت امر یک اشتباه رفتاری! حداکثر لطف یک  تولید کننده ی توزیع نصب و راه اندازی خیلی پایه ای یکی دوتا میزکار و با کمترین میزان تغییر در جهت نصب اونه. لینوکس میزکار نیست! اگر در خاطرتون باشه زمانی که اسلاکور پشتیبانی از gnome رو کنار گذاشت مشکل همین مسئله بود که یک تیم نیاز بود برای نصب بدون ایراد یک برنامه و این اصلا منطقی نیست.
به اعتقاد من این مسئله توزیع ها نیست و مسئله ی میزکار هاست و اون تولید کننده توزیع که میره و میشینه میزکار رو هی بهتر برای لینوکس اش میکنه داره زیر آبی میره در جهت کاربر جمع کردن. این به لینوکس کمک نمیکنه! ممکنه باعث شکوفایی صنعت بهینه سازی وصله کردن میزکار ها بشه!
من فکر کنم بعد از ابونتو خیلی از هدف گذاری ها یه چهره ظاهری و بدون عمق پیدا کرده. رای ام رو هم به اسلاکور دادم چون پاتریک در این ۱۸ سال به این قاعده همیشه پایبند بوده.
a slacker guy!

آفلاین Tahmooreth

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 366
  • یــاد بـاد
میز کار مثل همه برنامه های دیگه است که یک کاربر برای خودش رو لینوکس نصب میکنه! اینکه حالا یه گروه بیکار پیدا میشه و صبح تا شب میز کار ها رو تصحیح میکنه، واقعیت امر یک اشتباه رفتاری! حداکثر لطف یک  تولید کننده ی توزیع نصب و راه اندازی خیلی پایه ای یکی دوتا میزکار و با کمترین میزان تغییر در جهت نصب اونه. لینوکس میزکار نیست! اگر در خاطرتون باشه زمانی که اسلاکور پشتیبانی از gnome رو کنار گذاشت مشکل همین مسئله بود که یک تیم نیاز بود برای نصب بدون ایراد یک برنامه و این اصلا منطقی نیست.
به اعتقاد من این مسئله توزیع ها نیست و مسئله ی میزکار هاست و اون تولید کننده توزیع که میره و میشینه میزکار رو هی بهتر برای لینوکس اش میکنه داره زیر آبی میره در جهت کاربر جمع کردن. این به لینوکس کمک نمیکنه! ممکنه باعث شکوفایی صنعت بهینه سازی وصله کردن میزکار ها بشه!
من فکر کنم بعد از ابونتو خیلی از هدف گذاری ها یه چهره ظاهری و بدون عمق پیدا کرده. رای ام رو هم به اسلاکور دادم چون پاتریک در این ۱۸ سال به این قاعده همیشه پایبند بوده.

ببخشید دوست عزیز!
منظور شما از یک گروه بیکار که میزکارها رو تصحیح میکنن چه کسایی هستن؟ تیم توسعه کا دی ای و گنوم ؟ یعنی به نظر شما توسعه میزکارها کار اشتباهیه!
کلا من فرمایش شما رو درست متوجه نشدم(به دلیل بی سوادی)

آفلاین sirslacker

• Newbie
  • *

ببخشید دوست عزیز!
منظور شما از یک گروه بیکار که میزکارها رو تصحیح میکنن چه کسایی هستن؟ تیم توسعه کا دی ای و گنوم ؟ یعنی به نظر شما توسعه میزکارها کار اشتباهیه!

خواهشم میکنم دوست عزیز، قطعا این حق برای شما محفوظ که متوجه یک نظر نشید و این دلیل بر بی سوادی نیست. شاید بنده از انشای عجیبی استفاده کردم تا فارسی فارسی حرف بزنم.
ایراد بنده اصلا به تیم توسعه ی میزکار ها نیست! قطعا ایراد من و کسانی که مثل من فکر میکنند به گروه های توسعه دهنده های توزیع هاست! توزیع هایی که توسعه دهنده هاشون در هر پکیج که اماده میکنند دست میبرند و حتی دست بردن در میزکار رو یک بخشی از بهینه سازی توزیع اشون میدونند. این مسئله تا اینجا پیش میره که من لینک این بحث رو در تویتر می بینم و بعد فکر میکنم، میزان همراهی و تطابق میزکار با توزیع چرا اینقدر مهمه؟!
میز کار هم یک برنامه است مثل همه برنامه های دیگه! تنظیم بودن اون نقطه قوت توزیع نیست، اگه چیزی درست نیست این وظیفه من به عنوان کاربر که اون رو حل کنم! البته قطعا بعد از چند دقیقه فکر کردن و مطالعه کردن پست ها می بینم که متاسفانه این روزها این طور داره جا میافته که که لینوکس میزکارست و لینوکس خوب اون لینوکسی که میز کار رو سریعتر و بهتر راه بیاندازه! در حقیقت مرکز ثقل از لینوکس داره به میزکار منتقل میشه. کاربر چون از کی دی ای استفاده می خواهد بکنه، چاکرا رو انتخاب میکنه!‌ یا اگه از گنوم بخواهد استفاده کنه، فلان لینوکس رو!
چرا به این کار میگم زیر آبی رفتن گروه توسعه دهنده توزیع؟! خیلی واضح چون هدف گذاری در لینوکس از زمانی که مفهوم توزیع بوجود اومد، یعنی زمانی که اسلاکور و دبیان به فاصله دو ماه پا به عرصه وجود گذاشتن و با وجود تمام صحبت های اولیه تصمیم گرفتن موازی حرکت کنن تا ترکیب بشند،‌ یک هدف مهم بود، اونهم توسعه لینوکس! وقتی یک گروه میاد و تمام وزن کار رو به تنظیم میزکار منتقل میکنه، قاعده ی بقا این فشار رو بر توسعه دهندگان و هدفگذاران بقیه توزیع ها میاره که برای بقای توزیع اشون، اونها هم به این امر رو بیارن! این کار در درجه اول تفاوت در لینوکس و فرصت خلاقیت رو کم میکنه و در قدم بعدی اولین عامل محرک در ترغیب کاربر به آشنا شدن با توزیع مورد استفاده اش رو از بین میبره.
این کار در فضای لینوکس یکبار رخ داده و اون زمانی بود که مسئله package manager ها و dependencies بوجود اومد و دبیان با اماده کردن پکیج هاش و به عهده گرفتن همه چیز، ذیل قاعده بقا همه رو مجبور به رو اوردن به این بازی کرد. در امتداد اون فرصت آشنایی با برنامه ها مورد نیاز و توسعه ی اونها بوسیله هر کاربر لینوکس رو به حداقل رسوند. این امر حالا جزوی از انتظارات حداقلی کاربر ها از لنیوکس شده! چندتا کاربر لینوکس میشناسید که از اسکریپت شخصی خودشون برای تولید پکیج یک برنامه استفاده کنند؟ چه مقدار از کاربر های این پکیچ منجر ها یک GPG signatures در عمرشون چک کردن؟ اصلا میدونند چیه؟ واقعا این اتفاق اقناده مخالف اندیشه امنیت در لینوکس نیست؟ با این روش چطور به پکیج ها اعتماد میشه؟ آیا به اندازه ۵ نفر میشناسید که وقتی یک اپدیت رو نصب میکنند بدونند چرا نیاز بوده؟ فکر میکنی وقتی ابونتو اینجوری خودش رو اپدیت میکنه، آیا ۱۰۰ نفر میفهمند یک کرنلی هم هست که فلان مشکل رو داشته یا به فلان دلیل دیگه اپدیت داره میشه؟ 
من این روند جدید رو  هم یکی دیگه از بزرگترین میخ های خودخواهانه بعضی از توزیع ها به تابوت ارزشهای لینوکس میدونم. این روند بوی ویندوز شدن میده تا لینوکس بودن، ویندوز حتما صدای دیلینگ اش نیست وقتی بالا میاد، این بی اطلاعی و بی مسئولیتی کاربر نسبت به اتفاقات درون سیستم!
امیدوارم قابل فهم بوده باشم. 
a slacker guy!

آفلاین Aref

• Full Member
  • *
  • ارسال: 116
  • شهید پرفسور مجید شهریاری

ببخشید دوست عزیز!

خواهشم میکنم دوست عزیز، قطعا این حق برای شما محفوظ که متوجه یک نظر نشید و این دلیل بر بی سوادی نیست. شاید بنده از انشای عجیبی استفاده کردم تا فارسی فارسی حرف بزنم.
ایراد بنده اصلا به تیم توسعه ی میزکار ها نیست! قطعا ایراد من و کسانی که مثل من فکر میکنند به گروه های توسعه دهنده های توزیع هاست! توزیع هایی که توسعه دهنده هاشون در هر پکیج که اماده میکنند دست میبرند و حتی دست بردن در میزکار رو یک بخشی از بهینه سازی توزیع اشون میدونند. این مسئله تا اینجا پیش میره که من لینک این بحث رو در تویتر می بینم و بعد فکر میکنم، میزان همراهی و تطابق میزکار با توزیع چرا اینقدر مهمه؟!
میز کار هم یک برنامه است مثل همه برنامه های دیگه! تنظیم بودن اون نقطه قوت توزیع نیست، اگه چیزی درست نیست این وظیفه من به عنوان کاربر که اون رو حل کنم! البته قطعا بعد از چند دقیقه فکر کردن و مطالعه کردن پست ها می بینم که متاسفانه این روزها این طور داره جا میافته که که لینوکس میزکارست و لینوکس خوب اون لینوکسی که میز کار رو سریعتر و بهتر راه بیاندازه! در حقیقت مرکز ثقل از لینوکس داره به میزکار منتقل میشه. کاربر چون از کی دی ای استفاده می خواهد بکنه، چاکرا رو انتخاب میکنه!‌ یا اگه از گنوم بخواهد استفاده کنه، فلان لینوکس رو!
چرا به این کار میگم زیر آبی رفتن گروه توسعه دهنده توزیع؟! خیلی واضح چون هدف گذاری در لینوکس از زمانی که مفهوم توزیع بوجود اومد، یعنی زمانی که اسلاکور و دبیان به فاصله دو ماه پا به عرصه وجود گذاشتن و با وجود تمام صحبت های اولیه تصمیم گرفتن موازی حرکت کنن تا ترکیب بشند،‌ یک هدف مهم بود، اونهم توسعه لینوکس! وقتی یک گروه میاد و تمام وزن کار رو به تنظیم میزکار منتقل میکنه، قاعده ی بقا این فشار رو بر توسعه دهندگان و هدفگذاران بقیه توزیع ها میاره که برای بقای توزیع اشون، اونها هم به این امر رو بیارن! این کار در درجه اول تفاوت در لینوکس و فرصت خلاقیت رو کم میکنه و در قدم بعدی اولین عامل محرک در ترغیب کاربر به آشنا شدن با توزیع مورد استفاده اش رو از بین میبره.
این کار در فضای لینوکس یکبار رخ داده و اون زمانی بود که مسئله package manager ها و dependencies بوجود اومد و دبیان با اماده کردن پکیج هاش و به عهده گرفتن همه چیز، ذیل قاعده بقا همه رو مجبور به رو اوردن به این بازی کرد. در امتداد اون فرصت آشنایی با برنامه ها مورد نیاز و توسعه ی اونها بوسیله هر کاربر لینوکس رو به حداقل رسوند. این امر حالا جزوی از انتظارات حداقلی کاربر ها از لنیوکس شده! چندتا کاربر لینوکس میشناسید که از اسکریپت شخصی خودشون برای تولید پکیج یک برنامه استفاده کنند؟ چه مقدار از کاربر های این پکیچ منجر ها یک GPG signatures در عمرشون چک کردن؟ اصلا میدونند چیه؟ واقعا این اتفاق اقناده مخالف اندیشه امنیت در لینوکس نیست؟ با این روش چطور به پکیج ها اعتماد میشه؟ آیا به اندازه ۵ نفر میشناسید که وقتی یک اپدیت رو نصب میکنند بدونند چرا نیاز بوده؟ فکر میکنی وقتی ابونتو اینجوری خودش رو اپدیت میکنه، آیا ۱۰۰ نفر میفهمند یک کرنلی هم هست که فلان مشکل رو داشته یا به فلان دلیل دیگه اپدیت داره میشه؟
من این روند جدید رو  هم یکی دیگه از بزرگترین میخ های خودخواهانه بعضی از توزیع ها به تابوت ارزشهای لینوکس میدونم. این روند بوی ویندوز شدن میده تا لینوکس بودن، ویندوز حتما صدای دیلینگ اش نیست وقتی بالا میاد، این بی اطلاعی و بی مسئولیتی کاربر نسبت به اتفاقات درون سیستم!
امیدوارم قابل فهم بوده باشم.
من هم متن اولتون رو خوب متوجه نشدم. ولی این یکی بسیار تامل برانگیز بود.
ممنونم باید فکر کنم.

آفلاین Moshtaghi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 123
    • وبلاگ شخصی مهدی مشتاقی
جناب sirslacker عزیز، اینجوری که مشخصه اطلاعات زیادی در این زمینه دارید! لطف می‌کنید یک تاپیک جدا باز کنید و این بحث رو با یک مقدمه خوب شروع کنید. البته من تا حدودی با شما مخالفم. اصلی‌ترین دلیلشم اینه که یک کاربر مبتدی هستم و خوب بدیهیه که با زندگی در شرایط سخت جور در نمیام!

از مدیران محترم هم می‌خوام در صورت امکان موضوع رو تقسیم کنند، که حرفای تکراری ۲بار زده نشه!
قالب ویژه ی چاکرا شامل KDEmod (دسکتاپ ، لوگین و ...) ، نصاب چاکرا با نام Tribe (و احتمالا در آینده بوت گرافیکی و گراب ۲ ) توسط روزبه شفیعی در حال طراحی هست که به مرور در نسخه های آینده ی این توزیع تکمیل خواهد شد. بهتون قول میدم حداکثر تا یک سال دیگه (همزمان با انتشار نسخه نهایی چاکرا) ، زیباترین سیستم عامل دنیا را خواهید دید  ;D
اینم که شدیداً موافقم، کاری که روزبه توش دست ببره، هر چی نشه، خوشکل می‌شه! ;D

آفلاین sirslacker

• Newbie
  • *
جناب sirslacker عزیز، اینجوری که مشخصه اطلاعات زیادی در این زمینه دارید! لطف می‌کنید یک تاپیک جدا باز کنید و این بحث رو با یک مقدمه خوب شروع کنید. البته من تا حدودی با شما مخالفم. اصلی‌ترین دلیلشم اینه که یک کاربر مبتدی هستم و خوب بدیهیه که با زندگی در شرایط سخت جور در نمیام!

از مدیران محترم هم می‌خوام در صورت امکان موضوع رو تقسیم کنند، که حرفای تکراری ۲بار زده نشه!

واقعیت اش این هست که من هنوز روند تقسیم بندی این فاروم رو درک نکردم، چون حقیقتا در همین حد که عضو شم و این مسئله رو در قبال این موضوع بیان کنم فکر کردم. اگر مدیران تقسیم کنند، من هم در خدمت خواهم بود. در عین حال مسئله کاربر مبتدی ایراد روتین و همیشگی به مسئله لینوکس بوده، که فکر کنم در صورت ادامه میشه در اون مورد استدلال های واقع گرایانه تری رو مطرح کرد.
a slacker guy!

آفلاین Roozbeh Shafiee

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 1260
  • Be Free
    • Roozbeh Shafiee Personal Home Page
من احساس می کنم جناب SirSlacker بیشتر روی فلسفه لینوکس تاکید دارن تا کاربر پسند بودن اون ! از نظر من اگر می خوایم سهم بازار گنو/لینوکس رو از ۱ درصد بکشونیم بالاتر و کاربرهای بیشتری رو به سمت و سوی گنو/لینوکس و نرم افزارهای آزاد و اوپن سورس ترغیب کنیم باید بعضی از اصول رو زیر پا گذاشت . همچنین ایرادی هم که به دبیان گرفتید احساس می کنم در زمان خودش کار به جا و درستی بوده هرچند باعث شده بعضی از اصول زیر پا گذاشته بشه ولی با همین کار دبیان خدمت بزرگی در سهم بازار سیستم عامل ها در بخش دسکتاپ کرده (چه توسط خود دبیان و چه توسط فرزندانش مثل همین اوبونتو)

بعضی وقتها آدم باید گرایشات اصلاح طلبانه داشته باشه ...  ;D
Cloud Infrastructure and Virtualization Architect

Roozbeh Shafiee Home Page : http://RoozbehShafiee.Com

آفلاین sirslacker

• Newbie
  • *
من احساس می کنم جناب SirSlacker بیشتر روی فلسفه لینوکس تاکید دارن تا کاربر پسند بودن اون ! از نظر من اگر می خوایم سهم بازار گنو/لینوکس رو از ۱ درصد بکشونیم بالاتر و کاربرهای بیشتری رو به سمت و سوی گنو/لینوکس و نرم افزارهای آزاد و اوپن سورس ترغیب کنیم باید بعضی از اصول رو زیر پا گذاشت . همچنین ایرادی هم که به دبیان گرفتید احساس می کنم در زمان خودش کار به جا و درستی بوده هرچند باعث شده بعضی از اصول زیر پا گذاشته بشه ولی با همین کار دبیان خدمت بزرگی در سهم بازار سیستم عامل ها در بخش دسکتاپ کرده (چه توسط خود دبیان و چه توسط فرزندانش مثل همین اوبونتو)

بعضی وقتها آدم باید گرایشات اصلاح طلبانه داشته باشه ...  ;D

قبل از اینکه جواب بدم، فقط تاکید کنم من نمیخواهم دعوای لینوکسی کنم، کدوم بهتر کدوم بدتر! مدت ها پیش تو کامنت های همین جادی عزیز که اینجا هم چند خط بالاتر نظر دادند، در این زمینه که تفاوت لینوکس ها نقطه قوت اونهاست نظر دادم و معتقد به تکفر برای هر سلیقه یک توزیع بودم. ) البته الان ممکن گفته شه، مگه میشه؟ تجربه میگه چرا که نه، کافی من خودم سعی کنم با تغییر لینوکسم پیش برم. باور کنید بعد از مدتی اینقدر اطلاعات از لاگ آپدیت، وب سایت ها، کامنت ها، کانال های IRC و توضیحات درون فایل ها پیدا میکنید، که راحت می تونید حدس بزنید چه چیز برای شما مشکل ایجاد کرده. باور کنید خیلی از توزیع ها با یه رفع ایراد شروع شده اند. (

به نظرم لغت فلسفه، همچین لغت ترسناکی برای این حرف بخصوص.
من سوال میکنم، هدف و تفاوت چیه؟ فایده نرم افزار کدباز چیه؟ چه فرقی بین تفکر مایکروسافت و امثال ما وجود داره؟ آیا ما فقط داریم میمیریم بدونیم مایکروسافت تو کد هاش چی نوشته؟ آیا فقط مشکل ما عدم یونیکس بودن کار مایکروسافت؟ مشکل امنیت مایکروسافت؟ آیا اینطور نبود که می میخواستیم کلید ماشین رو دست کاربر بدیم و بگیم تو رانندگی کن؟‌ بگیم ما حداقل ها رو اماده میکنیم و تو استفاده کن؟ راه انداختن یک اتوبوس و سوار کردن این همه آدم شاید امن باشه، اما ایا همه رو به مقصد نهایی اشون میرسونه؟
دبیان سهم بسزایی در گسترده کردن جامعه کاربران لینوکس داشت، در عین حال توزیعات از دبیان نشات گرفته هم به همین میزان موفق در جذب کاربر بودند. اما سوال اینکه کمیت خوب بود، کیفیت جی؟ در ذیل کیفیت جذب کاربر برای لینوکس دو نکته خیلی مهم به نظر میاد:

- لینوکسی شدن کاربر.
آیا توزیع توانسته انگیزه های اصلی کدباز رو که استفاده از این فرصت و رشد سیستم بوده در کاربر متبلور کنه؟ آیا کاربر حداقل این احساس رو داشته که اینجا می تونه خودش تغییرات اش رو اعمال کنه، حتی اگه از دانش اون برخوردار نیست؟ آیا توانسته مسئله امنیت رو برای کاربر روشن کنه؟ یا کاربر هنوز هم پکیج ها رو رگباری دانلود و نصب میکنه. ببینید دامنه ی سوتفاهم فهم لینوکس برای کاربر ابونتو به کجا رسیده که من امروز در همین فاروم میخوندم که بهترین راه نصب یک برنامه، از سورس! یعنی بدون ساختن پکیچ از سورس، اون رو مستقیما  نصب میکنیم؟ البته میدونم قیافه ترمینال در اون لحظات برای کاربر ویندوز خیلی هیجان انگیز میشه اما انصافا عمر میانگین این سیستم ها چقدر که کاربر همه چیز رو به برنامه می سپاره؟ آیا این عدم آشنایی با لینوکس نیست که باعث میشه نتونیم یک اسکریپت ساخت پکیج رو اماده کنیم؟ - این یکی از تاثیرات تغییر مرکز ثقل به میزکار -

- پایبندی کاربر جدید.
 چقدر طول میکشه که کاربر نیاز به ویندوز پیدا کنه؟ آیا کاربر سعی میکنه دست بکار برای حل یک کمبود بشه و یا سیستم رو به یه دوال بوت تبدیل میکنه؟ آیا تنها برای استفاده از اون برنامه خاص به ویندوز پناه میبره، یا در محیط ویندوز کارهای روزانه اش رو هم دوباره انجام میده؟ من متاسفانه باید بگم بزودی کاربر لینوکس رو یادش میره و بعد از یک مدتی کمبود جا برای اهنگها پارتیشن ابونتو رو فرمت میکنه. فقط نگاه کنید که چقدر این سوال پرسیده شده که بعد از فرمت کردن پارتیشن لینوکس به مشکل بوت برخوردم، راه حل چیه؟!

واقعیت امر این هست که همه به رفورم اعتقاد دارند، اما رفورم باید چهارچوبه ی اهداف بیرون نزنه! در اسلاکور هم برای مثال پکیج منیجر وجود داره، اما به کدام شیوه؟ این قطعا شما هستید که تصمیم نهایی رو به نصب می گیرید، اما این شما هستیدکه تا جای ممکن به مطالعه در مورد اونچه که با سیستم اتون میکنید فراخوانده میشید.

به نظر من وقتی بعضی کارهای دو پهلو با نگاه به ویندوز بررسی بشند اونوقت ضربه های محکمی به لینوکس میخوره، همین کار صورت گرفته در دبیان، وقتی با اولین نقد ها مواجه شده، جواب صادقانه ای جز از جذب کاربر از طرف تیم توسعه پیدا کرد، اونها تاکید داشتند که در وهله ی اول دنبال اماده کردن فضا برای دسترسی به همه پکیج ها برای برنامه نویس ها هستند و در کنار این به دنبال پایدار سازی هستند! البته می بینیم که نگاه به ویندوز کاربران، این هدف گذاری دبیان رو این روزها به چه فاجعه ای در ابونتو تبدیل کرده! متاسفم برای توصیفی که در ادامه میاد، ولی نیاز اوبونتو به کاربر به این حد رسیده که به کاربرش میگه تو فقط بگو چی میخواهی و از جات تکون نخور، من بدون نیاز به اینکه تو حتی فکر کنی، همه کار ها رو برات میکنم. ابونتو برای جذب کاربر ویندوز انهم برای یک مدت زمان کوتاه، هر روز لینوکس و هدف هاش رو ارزون تر میفروشه. من نمی تونم به این بگم اصلاحات در لینوکس، اما بی بند و باری فکر کنم مفهموم متناسب تری باشه.

به نظرم این بی انصافی که گفته بشه امثال من که این روز ها هر ثانیه دچار یک شک میشند به مدد این موج جدید، محافظه کار هستیم و به نظرم خیلی بی انصافی بود. بخصوص که احتمالا با این اوصاف ما میشم یکی مثل » ولی قبیح «یا اعضای » موتلفه مالی « و خوب هدف من که شاید یک تلکنگر به فراموش کردن لینوکس توسط کاربران ابونتو به خصوص در ایران بود، ضایع میشه.

از مدون نبودن متن عذر میخواهم، در محل کار در چندین قسمت نوشته شده.
a slacker guy!

آفلاین Mehdi

• ناظر ویژه انجمن
  • *
  • ارسال: 3284
    • هزاردستان
اوبونتو اولین توزیعی نیست که سعی کرده میزکار لینوکس رو کاربرپسند کنه! ردهت، سوزه، X، Y و... خیلی زودتر از اوبونتو این کار رو میکردن!

من یه مهندسم، کلی پول سخت‌افزار دادم که کارهای کامپیوتریم رو انجام بدم... دوست دارم سیستمم امن باشه، پایدار باشه، سریع باشه، زیبا باشه، بدون مشکل کار کنه، همه چیز سرجای خودش باشه، برنامه‌ها راحت نصب بشن، بروزآوریش راحت باشه، با زبان مادری من مشکلی نداشته باشه و... ضمنا برای من اصلا مهم نیست اون پشت چی میگذره! من یه خوره کامپیوتر یا *گیک* یا *هکر* نیستم، برای من اصلا مهم نیست کرنل چیکار داره میکنه یا کامپایل کردن یعنی چی! فقط کلی کار دارم و میخوام راحت و بی دردسر از کامپیوترم استفاده کنم... من از ویندوز خوشم نمیاد چون خیلی ویژگیهایی که من دنبالش هستم رو نداره!

به جای من یه مهندسم بگذارید: پزشکم، معمارم، معلمم، استادم، خلبانم، تاجرم، محصلم، ورزشکارم، راننده‌ام، خانه‌دارم، باغبانم و ۱۰۰۱ فرد دیگه و بعد باز نیازهای من رو بررسی کنید.

همیشه اندیشه‌های رادیکال هستن و البته نظر هر کسی محترمه و برای هرکسی هم توزیع لینوکسی که به دردش بخوره وجود داره :)
Of one Essence is the human race,
Thusly has Creation put the Base;
One Limb impacted is sufficient,
For all Others to feel the Mace.
~Saadi (persian poet) -1258
Hezardastan | Free As in Freedom

آفلاین Aref

• Full Member
  • *
پاسخ به: توسعه میزکار و کاربرپسند بودن توزی&
« پاسخ #9 : 25 آذر 1388، 05:18 ب‌ظ »
با سلام
نقل‌قول
آیا اینطور نبود که می میخواستیم کلید ماشین رو دست کاربر بدیم و بگیم تو رانندگی کن؟‌ بگیم ما حداقل ها رو اماده میکنیم و تو استفاده کن؟ راه انداختن یک اتوبوس و سوار کردن این همه آدم شاید امن باشه، اما ایا همه رو به مقصد نهایی اشون میرسونه؟

مثال خیلی جالبی زدید. ::) خوب من با اجازه مثال شما رو قرض می‌گیرم تا یک چیزی بگم: \\:D/

شما هر توزیع گنو/لینوکس رو به یک ماشین تشبیه کردید که قاعدتا هسته لینوکس باید قسمت اصلی موتور باشه.
ابزارهای گنو باید تمامی تجهیزات داخل محفظه کاپوت و جعبه دنده‌ها و پدال و فرمان و ... باشند
و با این تشبیه میزکار گرافیکی باید اتاق، رنگ متالیک بدنه، رینگ و لاستیک و کلا تمامی امکانات رفاهی داخل کابین (صندلی و داشبورد و شیشه برقی و ...) باشه. خوب!!! :D
توزیعهای مختلف گنو/لینوکس ماشین‌هایی با موتور و تجهیزات یکسان اما با تنظیم موتورهای مختلف و رنگ و تجهیزات داخلی متفاوت هستند. 8)

من این ماشین دارم و باید امکان این رو داشته باشم که در کاپوتشو باز کنم و ببینم که مثلا دلکو چطوری کار میکنه!  ???
و اگه مکانیک باشم اشکالش رو رفع کنم. (آزادی نرم‌افزار) نه مثل ویندوز که اصلا در کاپوتش رو نمیشه باز کرد. ](*,) خوب!!

به نظر حقیر همینکه امکان باز کردن و دستکاری موتور (البته در صورت مکانیک بودن) برای من وجود داره کافیه تا آزادی من تامین بشه و من به مسافرت با ماشینم فکر کنم!! ;)
دیگه نباید دایم مجبور باشم که موتور ماشین رو پیاده کنم!! ](*,)

اگه من خوره ماشینم، از اونها که تو گاراژ خونه‌اشون یک ماشین رو از صفر سوار می‌کنن و  هزار جور کارایی بهش می‌بخشن باز امکانش برای من وجود داره ماشین خودم رو مثل عروس درست کنم.

اگر هم یک خانم دکتری هستم  :D که فقط می‌خواد باهاش بره مطب و برگرده باز امکانش باید وجود داشته باشه. :D

اگر هم از اونهایی هستم که می‌خوام ظاهر ماشینم تو چشم همه باشه و در عین قدرت موتور ظاهراش هم عالی باشه باز هم ممکنه. 8)

خوب چه اشکالی داره که من یک ماشینی داشته باشم که هم موتوراش خوب باشه (نه عالی) و هم ظاهراش زیبا باشه (نه جلف) و من به اینکه الان  دلکو تو موتور داره چه میکنه فکر نکنم و حواسم به جاده باشه و از مسافرت لذت ببرم. ::)

ببخشین که اینجا رو با فروم‌های اتومکانیک اشتباه گرفتم! :-X :oops:
فکر کنم منظورام رو رسوندم
امیدوارم که دلخور نشوید. ولی در کل این موضوعات اهیمت زیادی دارن و باید عمیق بهشون فکر کرد.
« آخرین ویرایش: 25 آذر 1388، 05:25 ب‌ظ توسط Aref »

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1123
    • پلت ولگ
نظر من هم همینه... برای همه مهم نیست که اون داخل چی می گذره... برای من سیستم عامل یه ابزاره... نه یه هدف... من نمی خوام همیشه درگیر سیستمم و سردرآوردن از کارش باشم... میخوام ازش استفاده کنم... در عین حال از ویندوز خوشم نمیاد و از آزادی و انعطاف پذیری لینوکس لذت می برم... به نظر من خوبی لینوکس اینه که هم برای کسی که میخواد فقط از سیستمش استفاده کنه توزیع ساده داره و هم برای کسی که میخواد از همه چی توی سیستمش سر در بیاره توزیع پیچیده و حرفه ای... در ضمن نمی تونیم این رو انکار کنیم که همه چیز در جهان داره به سمت سادگی و زیبایی میره و این بهترین اتفاق ممکنه... لینوکس باید بتونه تو سادگی و زیبایی با ویندوز و مکینتاش رقابت کنه و این کار رو داره به بهترین شکل ممکن میکنه
http://www.palatvalg.com اینم وبلاگ جدید منه...

آفلاین Aref

• Full Member
  • *
« پاسخ #11 : 25 آذر 1388، 11:23 ب‌ظ »
با سلام
نظر من هم همینه... برای همه مهم نیست که اون داخل چی می گذره... برای من سیستم عامل یه ابزاره... نه یه هدف... من نمی خوام همیشه درگیر سیستمم و سردرآوردن از کارش باشم... میخوام ازش استفاده کنم... در عین حال از ویندوز خوشم نمیاد و از آزادی و انعطاف پذیری لینوکس لذت می برم... به نظر من خوبی لینوکس اینه که هم برای کسی که میخواد فقط از سیستمش استفاده کنه توزیع ساده داره و هم برای کسی که میخواد از همه چی توی سیستمش سر در بیاره توزیع پیچیده و حرفه ای... در ضمن نمی تونیم این رو انکار کنیم که همه چیز در جهان داره به سمت سادگی و زیبایی میره و این بهترین اتفاق ممکنه... لینوکس باید بتونه تو سادگی و زیبایی با ویندوز و مکینتاش رقابت کنه و این کار رو داره به بهترین شکل ممکن میکنه
با نظر شما موافقم
اما باید نگرانی بحق sirslacker و بسیاری از دوستان دیگه رو هم کاملا در نظر گرفت. نگرانی اینکه تمام توجه و توان تولید کننده و کاربران حرفه‌ای و تازه‌کار به رنگ، تودوزی، شیشه برقی و بدنه این ماشین زیبا معطوف بشه و از موتور، جعبه دنده، کیسه هوا و ... غافل بشن (که به نظر می‌رسه اندکی شدن!!)

توجه داشته باشید که یک ماشین می‌تونه تودوزی و رینگ اسپورت و شیشه برقی نداشته باشه و بخوبی کار کنه!
ولی بدون موتور خوب و لوازم مورد نیاز اون اصلا راه نخواهد رفت.!

« آخرین ویرایش: 25 آذر 1388، 11:38 ب‌ظ توسط Aref »

آفلاین sirslacker

• Newbie
  • *
من جواب سه دوست عزیز رو در یک پاسخ میدهم.
ابتدا به ساکن امیدوارم برخلاف انچه که می بینم این سو تفاهم پیش نیاد که من میخواهم ابونتو رو منکوب کنم. ابونتو یک توزیع قوی نیست، اما در عین حال یک توزیع لینوکس، هرچند حتی بگم خارج از هدفگذاری باشه. من امیدوارم دوستان رو ناراحت نکرده باشم.
اما یکبار دیگه به گفته های این عزیزان نگاه کنیم. همه به دنبال زیبایی بودند. من برای این امر احترام قائلم اما فکر کنم ما داریم یک اشتباه بزرگ مرتکب میشیم، لینوکس هدفگذاری زیبا بودن اصلا نداشته و نداره. اینکه کی دی ای به عنوان یک برنامه زیباست، ابتدا به ساکن مسئله کی دی ای و در قدم بعد یک فرصت برای بکارگیری بیشتر امکانات سخت افزاری، گسترده و قوی کردن شیوه های نرم افزاری بوده.
یکبار دیگه به اشتراک گرفته شده توسط دوستان نگاه کنیم، مجانی بودن، ازادی و انعطاف پذیری، پایداری، امنیت و زیبایی، اما در عین حال دوستان متوفقند اصلا نمی خواهند وارد مسائل درونی لینوکس بشوند.
من در اینجا یک تناقض و سوتفهام اشکار می بینیم!‌ آژادی و کدباز بودن لینوکس برای این امر است که شما وارد مسائل درونی لینوکس بشوید و مجانی بودن اکثر لینوکس ها نه برای این است که شما مجانی از انها استفاده کنید، این یک سو استفاده است. شما به عنوان کاربر یک سیستم کدباز از لحاظ اخلاقی موظف به یاری در تعالی و رشد آن  می باشید! این امر میتواند کمک به کدینگ، منتقل کردن باگ ها با توضیحات کافی، حتی نوشتن داکومنتری ها، تبلیغ برای گسترش استفاده و تولید علم و .... باشد. تنها عنصر در این دو اصل ازادی و عدم هزینه در اکثر لینوکس ها در جهت ورود کاربر به صحنه است.
حال یکبار دیگر دلایل باقی مانده را کنار هم بگذاریم. انعطاف پذیری، پایداری، امنیت و زیبایی! اینجا ما در برابر یک گرینه قرار میگیریم. محصول مایکروسافت که از لحاظ امنیتی همیشه با چالش های اساسی روبروست و در نهایت محصول اپل که از امنیت سیستم های یونیکس برخوردار است و یکی از پایدار ترین سیستم های برپایه یونیکس است. من فکر کنم یک تفکر ازاد و خارج از سوتفاهم بعد از مطرح کردن این مجموعه انتظارات دوستان قطعا به عنوان اولین گزینه به عزیزان یک سیستم مک را پیشنهاد خواهد کرد، که زیبا، امن، انعطاف پذیر، به غایت پایدار، حتی این روز ها در صورت تمایل قابل توسعه و این روزها بی نهایت با قیمیتهای متناسب است. هیچ مخالفتی هم با اندیشه لینوکس ندارد، از قدیم الایام بین کاربران لینوکس داشتن یک دستگاه مک و پایدار برای اهل منزل رسم بوده است.
به قول دوست همکارم عزیزان » یک خیابان زود پیچیده اند «. این مجموعه خواسته ها مطابق لینوکس نیست! این مجموعه دقیقا مطابق مک است. من برای اطمینان خاطر دوستان عرض میکنم، اکثر برنامه های لینوکس برای مک موجود است، اکثر این برنامه در صورت عدم وجود با کمی دانش قابل اماده سازی است.
در لینوکس هدف میزکار نبوده و نیست، و لینوکس دوستان خلعی به نام زیبایی ویندوز یا مک را حس نمیکنند! شاید برای انکه جریان تکفر لینوکس انقدر جدی و قوی و با اهداف مشخص است که فرصت زیادی برای این امر ندارد.
لینوکس این روزها تا تلفن امده است، یک دستگاه اندروید قطعا به زیبایی یک دستگاه ایفون نیست، اما هدف و قابلیت به مراتب فراتر است، از زیبایی! یا این منطق وقت صرف زیبایی و پایدار سازی زیبایی کردن خرید دستگاه اندروید یک اشتباه اساسی است، چرا که قطعا چندین و چند بار با این صحنه مواجه خواهید شد که سیستم شما به دلیل عدم پایداری قفل میکند.

دو نکته می ماند! یکی اینکه ابونتو اولین توززیعی نیست که میزکار رو کاربند پسند کرده! ... ) زوزه: یک s در آلمانی همیشه ز خوانده میشود، هرجای کلمه باشد ( زیبایی میزکار مسئله تیم توسعه میزکار است، نه تیم توسعه توزیع، تنظیم میزکار با توزیع مسئله تیم توزیع است، اما توسعه و به قولی ‍ژیگول کردن میزکار و دست بردن ها باور نکردنی در میزکار متاسفانه باید بگویم برعکس بوسیله ی ابونتو وارد فضای لینوکس شد. اصولا قدیم تر ها وقتی ابونتو نبود، شاید زمانی که خیلی از دوستان یادشان نباشد رسم بر این بود که یک والپیپر عوض میشد. البته این در حالی بود که خیلی از توزیع ها مانند همین اسلاکور از همان موقع بر این مسند نشسته بودند که همین والپیپر هم زیادی است. بماند که این روزها کل x را بر میدارند و عوض میکنند تا فقط یک برنامه به اسم میزکار درست کار کند!!!
نکته دوم، مسئله رقابت با مک! اصولا رقابتی حاکم نیست! بین دو سیستم بر پایه یونیکس رقابت برسر چه است؟ بر سر مجانی کردن مک؟ اصلا این امر امکان ندارد! بنده به عنوان یک کاربر بیش از یک دهه ی لینوکس اسلاکور و  قبلتر هم زوزه، همیشه از یک دستگاه مک استفاده کرده ام، ولی تا به حال از این رقابت نشنیده بودم.
بگذارید واقع گرا باشیم، لینوکس یعنی شما موظفید و مسئولیت دارید و باید دست به کار شوید! باید بدانید سیستم شما چه میکند، در غیر اینصورت دیر یا زود باید فرمت کنید و فرمت کردن از راه حال های معروف کاربران حرفه ای مایکروسافت است. اگر به این نکته برسید مانند خیلی ها این روزها تعجب خواهید کرد که بعضی از توزیع ها چگونه با عهده گرفتن همه چیز کاربران را مانند مایکروسافت به قیمت داشتن کاربر بیشتر خنگ میخواهند. این توهین به کاربر است نه راحت کردن کار او!‌
a slacker guy!

آفلاین parsibox

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 777
  • آچار فرانسه
    • سایت شخصی محسن داوری
خوب حالا شما منظورت چی هست؟
یعنی کلا دیگه میزکار ها را توسعه ندهند؟
یعنی لینوکس شما خیلی ناپایدار هست؟من به تجربه ی شخصیم میتونم بگم برای سیستم من ( دل اینسپایرون  ۶۴۰۰ ) بهترین سیستم عامل اوبونتو هست!
خیلی جاهای دیگه مثلا دانشگاه ها همیشه حرف از ویروس هست و همیشه کامپیوتر هاشون خراب هست.
ولی واقعا شما در لینوکس از این مشکلات دارید؟
حالا اینکه مک خوب هست که همه میدونند ولی دلیل این میشه که اوبونتو کلا کنار بکشه؟
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,12830.0.html
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,12928.new.htm
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,12151.0.html
توجه : کلیه ی کاربران لینوکس در اصفهان که متقاضی شارژ یا راه اندازی ADSL پیشگامان یا صبانت هستند میتوانند از طریق ما 5% تخفیف بگیرند

آفلاین Aref

• Full Member
  • *
« پاسخ #14 : 26 آذر 1388، 08:16 ب‌ظ »
با سلام
خوب حالا شما منظورت چی هست؟
یعنی کلا دیگه میزکار ها را توسعه ندهند؟
یعنی لینوکس شما خیلی ناپایدار هست؟من به تجربه ی شخصیم میتونم بگم برای سیستم من ( دل اینسپایرون  ۶۴۰۰ ) بهترین سیستم عامل اوبونتو هست!
خیلی جاهای دیگه مثلا دانشگاه ها همیشه حرف از ویروس هست و همیشه کامپیوتر هاشون خراب هست.
ولی واقعا شما در لینوکس از این مشکلات دارید؟
حالا اینکه مک خوب هست که همه میدونند ولی دلیل این میشه که اوبونتو کلا کنار بکشه؟

البته بهتره خود sirslacker عزیز پاسخ بدهند ولی به نظرام شما کامل منظور دوستمون رو متوجه نشدید. ::)
ایشون نگران توجه بیش از حد تیم توسعه‌دهنده توزیع‌هایی مثل اوبونتو، به میزکاری و ایجاد تغیرات اساسی (و بعضا غیر ضروری) در آنها (که البته در واقع وظیفه توسعه‌دهنده‌های میزکاری است) و غافل شدن آنها و به تبع اونها کاربرها از موارد اساسی‌تر هستند.

حداقل قسمتی از صحبت ایشون رو من اینجوری برداشت کردم.!! و تا حدودی با آن موافق هستم.

با احترام به فرمایش دوستمون جناب sirslacker عزیز.
 این موضوع جای تامل دارد، باید عرض کنم که:

فکر نمی‌کنید که داشتن سیستمی پایدار و انعطاف‌پذیر و ایمن و البته آزاد هیچ منافاتی با زیبایی و کابرپسندی داشته باشد.
حتی توجه و تغییر در میزکاری توسط توسعه‌دهنده‌های توزیع هم به‌خودی‌خود چیز بدی نیست. اما اگر قسمت خیلی بزرگی از وقت، توان و تلاش تیم توسعه رو بخودش مشغول کنه و در نهایت هم تنها تغیرات قابل توجه نسخه جدید باشه، قابل قبول نیست. و جلوی خلاقیت‌های اساسی رو می‌گیره!

فکر می‌کنم این نگرانی شما که کاربران بعد از مدتی انگیزه‌ی بررسی عملکرد سیستم و به قول شما دست‌بکار شدن (که بحق شاید یکی از هدف‌های نرم‌افزار آزاد است) را از دست می‌دهند تا حدودی زیادی درست باشه، ولی باید راه حل اساسی و  بهتری رو برای این مشکل پیدا کرد.
حتما توجه دارید که کاربران جدید همگی (جز عده بسیار کمی) دچار بیماری تفکر ویندوزی هستند پس نمی‌توان در برخورد اول از آنها انتظار بیشتری داشت. شاید سیاست‌گذاری اوبونتو هم برای جذب بیشتر این کاربران بوده باشد. (دقیقا نمی‌دونم)
باید توجه داشت که ارضای درخواست‌های کاربران تازه‌کاری که با تفکر ویندوزی پا به گنو/لینوکس می‌گذارند نباید باعث بشه که توسعه‌دهنده‌ها دست از ارزش‌های گنو/لینوکسی بردارند.
باید سعی کنیم تفکر کاربرها رو اصلاح کنیم.!!با آموزش اسلوب، روش و تفکر گنو/لینوکس.
با آموزش و تشویق اونها به دست‌بکار شدن و دادن ابزار مناسب اینکار به اونها!!
با ایجاد انگیزه و هم‌افزایی بین توزیع‌های مختلف گنو/لینوکس!!

ببخشید بیشتر از کوپنم حرف زدم. :oops: :D

« آخرین ویرایش: 26 آذر 1388، 08:20 ب‌ظ توسط Aref »