به نظر من تیکه های باینری و غیر آزاد توی کرنل لینوکس چرت تره از همه اینا، پس از نظر شما لینوس توروالدز هم نفهمیده ماجرا چیه!!! همچنین مخازن اوبونتو که درایور ها و نرم افزار های غیر آزاد رو ارائه میده چرت اندر چرت. پس حتی کنونیکال هم نفهمیده ماجرا چیه!!! فقط این وسط ریچارد استالمن فهمیده ماجرا رو که فرمایش هاش همه رو به خنده میندازه...
اون تیکه های باینری و غیرآزاد رو از کرنل بردار. آزادی شما. لینوکس لیبره هم هست میتونی استفاده کنی. بهونه هم نداره
مخازن اوبونتو به صورت پیشفرض غیرآزاد رو توی سورسش گذاشته. درسته. استالمن هم اوبونتو رو گذاشته تو لیست غیرآزاد. ولی وقتی گرفتی کلمه ی multiverse و restricted رو از سورس برداشتی، دیگه توزیعت میشه آزاد. مثل دبیان.
شاید توزیع ۱۰۰ درصد آزاد نداشته باشیم، ولی دیگه اونقدر حالیمونه که یه فتوشاپ، غیرآزاد بودنش بیشتر به چشم میاد تا مخزن multiverse که میشه از سورس برش داشت و تبدیل به مخازن آزاد کرد.
شماها فکر میکنین حالا چون یه برنامه غیرآزاده پس دیگه باید همه چیمون غیرآزاد باشه. اگه یه برنامهمون دزدیه طوری نیست. می تونیم باقی برنامه هامون رو هم بدزدیم. مثل وقتی که می بینیم روی یه ماست ۵۰ تومن میکشیم بگیم خب پس طوری نیست روی روغن هم ۱۰۰ تومن میکشیم. ما که داریم میدزدیم. بیشتر بدزدیم.
اینجور تفکرها توی دنیای نرم افزار آزاد جایی نداره.
اونی که دنبال این تفکره، میگه من باید تلاشمو بکنم که بیشترین چیزهارو به صورت آزاد داشته باشم. حالا اگه یکیشون غیرآزاد بود دیگه چاره ای نیست (نبودن نرم افزار آزاد معادل). نه اینکه چون غیرآزاد زیاده پس ما هم استفاده کنیم. چه اشکالی داره.
در صورتی که اینجوری نیست. هیچ چیز مطلق نیست. نسبیه. بین بد و بدتر باید بد رو انتخاب کرد. بین خوب و خوب تر باید خوب تر رو انتخاب کرد.
من از ۱۰۰ تا برنامه ای که نصب میکنم شاید یکیش غیرآزاد باشه (بخش هایی از کرنل) ولی دلیل نمیشه چون اون بخش ها غیرآزاد هست پس برم unrar غیر آزاد هم نصب کنم. کدک غیرآزاد هم نصب کنم. فتوشاپ غیرآزاد هم نصب کنم و ...
خداوکیلی چند نفرتون گنولینوکس رو به خاطر نرم افزار آزاد انتخاب کردین؟ چند نفرتون بهش پایبندین؟
این بحث ها واسه اینه که اکثرا اومدن روی لینوکس که مشکلات ویندوز رو نداشته باشن. طرف نه امنیت واسش مهمه. نه حریم شخصی. نه آزادی نرم افزار. فقط اومده لینوکس که راحت باشه. با چنین فردی اصلا نمیشه راجع به گنولینوکس حرف زد. چون هیچ وخ دلش نمیخواد گوش بده. نمک خورده و نمکدون شکسته.