بحثم اینجاست که وقتی اوبونتو همه ابزار ها رو داره من مگه دیوونم برم بشینم از اول همه اینا رو نصب کنم
هنوز درک درستی از اوبونتو نداری! اوبونتو یه توزیع با دسکتاپ یونیتی (گنوم) و ... نیست! اوبونتو یه توزیعی هست که همه طوری با همه میزکاری ارائه میشه و تمامی نیاز های یک کاربر معمولی و حرفهای را برطرف میکنه! حالا اینکه هر بچه سالی میرسه میاد آرچ نصب میکنه دلیلش اینه که فکر میکنه خفن میشه و از این حرفا! من خودم چند ساله آرچ دارم, همین انجمن آرچ را هم با بقیه کسایی که قدیم آرچ داشتند راه اندازی کردیم و ۲۰ نفر بیشتر نبودیم و الان شدیم ۲۰۰ نفر, اینجا جای سوال پرسیدن از آرچ نیست چون انجمن اوبونتوعه, جواب هایی هم که میشنوی یا درستند یا به سمت اوبونتو هدایتت میکنن (حق دارن والا, فرقی بین اوبونتو یا آرچ نیست برای کسی که تازه ۲ هفته هست فهمیده به جز ویندوز هم چیزای دیگهای هست برای استفاده پس میگن برو اوبونتو نصب کن)
طرف آرزوش اینه که توی مجامع گنو سلبریتی بشه و فکر میکنه راهش آرچه و اگه نصبش کنه میگن خفنه! من از اوبونتو متنفرم ولی خب حقیقت اینه که فرقی بینشون نیست وقتی بیای با اسکریپت نصب (Debootstrap) نصبش کنی! بین Debootstrap و pacstrap هم فرقی نیست! جفتشون یه توزیع را نصب میکنن! دلیل استفاده نکردن منم از اوبونتو اینه که APt نیاز های منو برطرف نمیکنه و با مخازن آرچ راحت ترم و دوست دارم بدونم چه اتفاقی داره توی سیستمم رخ میده, چون خودم ساختمش پس بهتر میتونم مشکل را حل کنم تا ابونتوی آماده (Debootstrap) که بحثش جداست!
تعداد زیادی آدم میشناسم که خیلی تعصبی بودن روی اوبونتو ولی الان آرچ نصب کردن, چرا؟ دلیلش اینه که همه دارن یه کاری را میکنن ما هم بکنیم!
در کل فقط آرچ اسمش در رفته! هیچ فرقی با اوبونتو یا دبیان نداره
آره فرقی نداره جز چند مورد که بالا گفتم ولی اسمش هم در نرفته که بگن توزیع خوبیه, چون چند نفر آرچ نصب کردن بقیه هم باید نصب کنن وگرنه اوبونتو با دسکتاپ که برای شروع راحت ترم هست, طرف هنوز درک درستی از نصب شدن یه گنو/لینوکس و اینکه سیستم صدا چطوری کار میکنه و جک چیه آلسا چیه و اینکه گرافیک چطوری میاد بالا و کانفیگ محیط اکس نداره قصد داره آرچ نصب کنه! خب چرا؟ زدن یه مشت کد به صورت طوطی وار توی خط فرمان و نصب آرچ سواد کسی را زیاد نمیکنه! یا حتی بلد نیست روی لپتاپش که UEFI هست یه توزیع را با خط فرمان نصب کنه و نمیدونه و نمیتونه سرچ کنه و ویکی بخونه میاد آرچ نصب میکنه!
ولی خب همین که خودتم گفتی دیگه ارچ به خاطر اینکه این چیزارو پیشفرض میده ( در واقع بهتر ئه بگیم نمی ده ) اسمش بد در رفته
خب جنتو هم همین طوره! اوبونتو Debootstap هم همین طوره, چرا آرچ؟ مخالفم با صحبتت مردمی که توی جامعه ما گنو/لینوکس دارن (خیلی هاشون) دلیلشون بقیه هم اینو دارن, مثل سرطان i3 که یه مدت بود (من خودم هم i3 داشتم ولی از خیلی وقت پیش نه به خاطر این سرطانی که راه افتاد همه اومدن i3 و خودم هم خیلی کمک کردم که خیلی ها بیان روی I3 و بعدم رهاش کردم ولی خب من خودم هنوز دارمش I3wm را)
الان سرطان KDE راه افتاده و میگن کی دی ای خیلی خوبه و خوشگله و .... (من طبق پیشنهاد علیرضا که خیلی وقته در ارتباطیم نصبش کردم و خیلی هم باگ داشت, علیرضا هم که میگفت کلا اون مشکلات را نداشته, توی اینترنت هم چیزی پیدا نکردم پس سریع پاکش کردم و برگشتم روی همون i3 خودم و یک میزکار هم کنارش دارم با آرچ که الان ۷ ماهی میشه به هیچیش دست نزدم! به جز چند تا تست روی میزکار ها که خب عادیه برای هر کاربری!)
الانم که همه ریختن روی آرچ چون همه دارن میرن روی آرچ, آرچ به کاربر نیاز نداره, آرچ به چند نفر نیاز داره که ویکیش را به فارسی ترجمه کنن:
http://wiki.archusers.ir/index.php/%D8%B5%D9%81%D8%AD%D9%87%D9%94_%D8%A7%D8%B5%D9%84%DB%8Cخیلی ها اومدن روی آرچ بدون اینکه بدونن آرچ بیش از یک ساله انجمن داره و دوستان شبانه روز دارن براش تلاش میکنن و گسترشش میدن و واقعا هم سواد علمی اون تعداد کمی که عضو داره (حدودا ۲۰۰ نفر) توشه بالاست و وقتی پستی میزنی ۹۹ درصد مواقع مشکلت حل میشه!
پایداری آرچ از اوبونتو کمتره.
قاعدتا باید باشه چون رولینگه ولی برای من که نبوده, حتی آرچ پایدار تر هم برام بوده از هر توزیع دیگهای.
داداش عزیزم چرا اینقدر تدافعی عمل می کنی گله من یکم آروم باش عزیزم
خودش را که به اون در نزده که! میدونه داره چی میگه و درست هم میگه! داره میگه فرقی بین اوبونتو و دبیان و آرچ نیست وقتی هدفت مشخص و منطقی نباشه که داره درست میگه!
این آدرس ایمیل های توسعه دهندگان آرچ هست. آقایون مطلع بهشون پیغام بدید که debian sid و ubuntu devel هست و دیگه آرچ رو توسعه ندند . به هرحال دارند زمان زیادی روی توسعه آرچ میگذارند و احتمالا از وجود اون دوتا بی اطلاع هستند . افراد زیادی هم کاربر آرچ هستند و از وجود ubuntu devel و debian sid بی اطلاع هستند . به هر حال اگر آرچ تعطیل بشه سراغ اون دو میرند . خدا خیرتون بده ، ایمیل بزنید و از اشتباه چند ساله نجاتشون بدید.
انشاالله خدا توفیقتون بده
https://www.archlinux.org/people/developers/
توسعش میدن چون یه سری ها دلیل درست دارن برای آرچ و زامبی آرچی نیستند!! یه سری مرده متحرک که بقیه هر طرف رفتن ما هم بریم! توهین نباشه ولی از نظر من زامبی ان!
نه کلا نخوندی من چی نوشتم!
یعنی چی خودمون رو محدود نکنیم؟ ما یه سیستم عامل داریم اسمش گنو هست. که یه تیم اومده به اسم آرچ توزیعش کرده. یکی به اسم اوبونتو توزیعش کرده و ... یعنی چی خودمون رو محدود نکنیم؟ مگه این توزیع ها اصلا با هم فرقی دارن؟ بحث اینه اینا هیچ فرقی با هم ندارن فقط یکی از اسم و لوگوی آرچ خوشش اومده رفته نصب کرده. یکی هم لوگوی نارنجی اوبونتو رو دوست داشته یا با اسم ubuntu حال کرده رفته نصب کرده و یکی هم از اون لوگوی کهکشانی دبیان خوشش اومده یا از اینکه شمارشش براساس کاراکترهای انیمیشن Toys هست رفته دبیان نصب کرده! (حالا نهایتا یکی به خاطر امنیت و پایداری خیلی زیاد رفته دبیان نصب کرده. نوش جونش) غیر از اینا و اینکه یکیش پکمن داره یکیش اپت داره، هیچ فرقی ندارن!
شما روی گنو یه مدیربسته مثل پکمن نصب کنی، میشه آرچ و اگه روی گنو یه مدیربسته مثل اپت نصب کنی میشه دبیان! همین.
اگه شما انسانی و فکر میکنی ساخته شدی که به دنبال فهمیدن جهان اطرافت باشی، همین اوبونتویی که شبیه به آرچ عمل میکنه رو نصب کن و شروع کن به فهمیدن جهان اطرافت!
همون طور که قبلا هم گفتم، شما با آرچ و اوبونتو و دبیان سر و کار نداری! شما با "گنو" سر و کار داری.
همین طوره! عملا فرقی نیست به جز این که من دوست دارم پکمن داشتم باشم یکی دوست نداره با یک میلیون سوییچ گیج شه میره اوبونتو, من دلم میخواد AUR داشته باشم یکی دوست داره PPA بزنه! که اینا هم شخصیان!
روی کل صحبتام با شخص خاصی نبود, رسول هم داره درست میگه! دلیلی برای نصب آرچ نداری خب نصبش نکن! این را هم در حالتی میگم که چندین ساله آرچ دارم و قبلش هم اوبونتو داشتم و هر دو را تست کردم! اگه اوبنتو دسکتاپ ها برات مشکل ایجاد میکنن برو روی اوبونتو Debootstrap! چرا آرچ؟