انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: کمک برای نصب میزکار(Arch Linux)  (دفعات بازدید: 13422 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ALi.pAkrohk

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1109
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
پاسخ : کمک برای نصب میزکار(Arch Linux)
« پاسخ #15 : 09 اردیبهشت 1396، 04:13 ق‌ظ »
چند سؤال:
- چرا می‌خوای آرچ نصب کنی؟  :)
- آرچ چی داره که اوبونتو نداره؟

اگه می‌خوای یه چیز متنوع امتحان کنی، می‌تونی یه اوبونتوی متفاوت نصب کنی
اگه می‌خوای عمیق گنو رو یاد بگیری، می‌تونی از اوبونتوی مخصوص این کار استفاده کنی
اگه می‌خوای خودت میزکار دلخواهت رو نصب کنی، می‌تونی همون اوبونتوی شماره‌ی ۱ و ۲ استفاده کنی
اگه می‌خوای یه توزیع ساده و سبک داشته باشی، بازم می‌تونی از اوبونتوی شماره‌های قبل استفاده کنی
اگه می‌خوای سیستم عاملت رو خودت کانفیگ کنی، بازم میتونی ...
در کل هرکاری که فکر میکنی می‌خوای انجام بدی رو با اوبونتو می‌تونی انجام بدی. به دو روش:
مقدماتی: http://cdimage.ubuntu.com/netboot/zesty/
پیشرفته: http://ubuntunews.ir/install-ubuntu-1510-with-debootstrap/

ولی ...
اگه می‌خوای Pacman داشته باشی، آرچ نصب کن. تنها تفاوت آرچ با اوبونتو، مدیربسته‌ی پک‌من هست.

و البته یکم ناپایداری بیشتر نسبت به اوبونتو :D
چطور میگی آرچچچ نا پایدارهههه  ???
با بروز رسانیی که من دیدم حتی اگه مشکلی هم پیش بیاد خیلی زود حل خواهد شد
اگه مشکلیم پیش بیارم مثل همون روزایی که تازه لینوکسی شده بودم خواهد بود و امروز تازه آرچی شدم.
درضمن ابونتو کاملا با آرچ متفاوته چون آرج بیشتر به bsd نزدیکه تا به روال عادیه بقیه توزیع ها.
20 =! 20
با هم بیاموزیم به هم نیاموزیم.
پاک روح.(آپاراک).

آفلاین Nelliel

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2151
  • Nelliel Tu Odelschwanck
« پاسخ #16 : 09 اردیبهشت 1396، 07:05 ق‌ظ »
به نام خالق هستی و نیستی
سلام دوستان علی هستم کاربر تازه وارد انجمن.
دوستان من بعد از کنار گذاشته شدن یونیتی در اوبونتو تصمیم گرفتم یه سری هم به توزیع هایی بزنم که تاحالا کمتر روشون مانور دادم تا هم تجربم بیشتر بشه هم بتونم یه چیزی رو یاد بگیرم و شاید با سوال هام یه چیزی هم به دیگران یاد بدم.
خوب تصمیم نصب Arch هستش و مخواستم دوستانی که قبلا درین توزیع تجربه بیشتری کسب کردن به من در نصب بهترین میز کار برای این توزیع کمک کنن.
خودم دوست دارم xfce رو نصب کنم ولی دوستان لطفا بقیه میز کار ها رو هم اگه میشه آموزش بدین و بکیج هاش رو معرفی کنید تا دوستان تازه وارد دیگه هم استفاده کافی رو ببرن.
ممنون از همراهیتون :) ;)

http://bbs.archusers.ir/viewtopic.php?id=17

بخونش!
طرفدار انیمه و مانگا - کاربر آرچ لینوکس

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #17 : 09 اردیبهشت 1396، 02:00 ب‌ظ »
خخخخ دقیقا قصدم یکم دور شدن از محیط اوبونتو هست.
و درضمن من با رفتن به شماره های پایین تر بروز بودن شماره های بالاتر رو از دست میدم دوست من.

محیط اوبونتو؟ محیط اوبونتو چجوریه؟ اگه منظور محیط گرافیکیه، که خب مربوط به میزکاره نه توزیع
اگه منظور محیط متنیه، که همه جا شبیه به همه!
اگه منظورت سیاست توسعه‌شه، که فرقی با آرچ نداره. اگه منظور بروزرسانی بسته‌هاشه، که بازم فرقی با آرچ نداره. شما با اوبونتو یا آرچ سر و کار نداری. شما با "گنو" سر و کار داری که آرچ و اوبونتو صرفاً دو اسم متفاوتن. وگرنه سیستم عامل اسمش "گنو" هست.
بعد هم کسی نگفت شما برو به شماره‌های پایین‌تر! شاید چون اون لینک دوم توش نوشته ubuntu 15.10! اگه مقداری گنو کار کرده باشی، باید متوجه شده باشی که طریقه‌ی نصب دبیان‌بیس، یکیه. چه نسخه‌ی سال ۲۰۰۴ باشه، چه ۲۰۱۷. پس راهنمای نصب اوبونتو ۱۵٫۱۰ پیشرفته، فرقی با نصب اوبونتو ۱۷٫۱۰ (که من الآن دارمش) نداره. حتی فرقی با نصب دبیان ۸ و ... هم نداره.

نقل‌قول
اگه مشکلیم پیش بیارم مثل همون روزایی که تازه لینوکسی شده بودم خواهد بود و امروز تازه آرچی شدم.
درضمن ابونتو کاملا با آرچ متفاوته چون آرج بیشتر به bsd نزدیکه تا به روال عادیه بقیه توزیع ها.
پایداری آرچ از اوبونتو کمتره. اوبونتو به صورت پیشفرض از مخازن دبیان تستینگ استفاده می‌کنه که دبیان تستینگ پایداریش از دبیان استیبل کمتره. اوبونتو پایداریش از دبیان استیبل هم کمتره. آرچ میشه معادل دبیان sid و اوبونتو Devel که پایداری این نسخه ها از اوبونتو (معادل دبیان تستینگ) و دبیان استیبل کمتره.
من حتی با اوبونتو Devel بیشتر از ۷ ماهه که دارم کار میکنم و هیچ ناپایداری ندیدم! ولی پایداریش از اوبونتو استیبل، کمتره! اینو هرکسی که دستِ کم ۱ سال گنو کار کرده باشه، متوجه میشه. آرچ هم معادل اوبونتو Devel هست. پایداریش هم مثل همونه.
آرچ هم اصلا به bsd نزدیک نیست! چون آرچ، گنوئه، نه BSD

واقعا هیچ فرقی بین آرچ و اوبونتو و دبیان نیست! الّا مدیربسته‌ش.
وگرنه شما یه دبیان استاندارد دانلود کن. پیشفرض لایو اجرا میشه و توی شلش شما پارتیشن های مد نظرت رو آماده میکنی و با debootstrap دبیان رو نصب میکنی. بعد هم کانفیگ نتورک و زمان و گراب و ...
آرچ هم که شما دانلود میکنی، لایو اجرا میشه و توی شلش شما پارتیشن هات رو میسازی و ماونت می‌کنی و بعد با pacstrap آرچ رو نصب میکنی و بعد هم کانفیگ شبکه و گراب و زمان و ...
کاملا یکی‌ هستن! فقط اوبونتو و دبیان، برنامه‌هاشون با aptمدیریت میشه. آرچ با pacman. کامپایل برنامه ها توی دبیان و اوبونتو، با dpkg و با فایل آرشیو Deb انجام میشه. کامپایل برنامه ها توی آرچ با فایل آرشیو tar و با همون پک‌من انجام میشه.
اوبونتو برای برنامه های غیررسمی ppa از لانچپد داره و آرچ برای برنامه های غیررسمی aur داره
اوبونتو برای رولینگ ریلیز بودن و لبه‌ی تکنولوژی بودن Devel داره. دبیان هم Sid داره. آرچ هم به صورت پیشفرض مخازنش به همین شکله. همون بسته‌هایی که توی مخازن Sid و Devel هست، توی آرچ هم هست. شما دبیان هم نصب کنی، کانفیگ همه چیز به صورت پیشفرضِ توسعه دهنده‌س. اوبونتویی که من نصب میکنم حتی ping نداره! باید خودت نصب کنی. برای ساسپند کردن باید بسته‌ش رو نصب کنی. بخوای پارتیشن NTFSت رو بخونه باید بسته‌ش رو نصب کنی. کلا هرکار بخوای بکنی باید خودت پیگیر بشی.
(17)[13:57][~]$ cat /var/log/dpkg.log | grep 'install' | grep 2017-04-28  | wc -l
93
یه دیروزی، ۹۳ تا بسته آپدیت شده. هر روز همین جوریه. دیگه چقدر می‌خوای بروز باشی!

(18)[13:57][~]$ cat /var/log/dpkg.log | grep 'install' | grep 2017-04-27  | wc -l
196
پریروز ۱۹۶ تا بسته!
(19)[13:58][~]$ cat /var/log/dpkg.log | grep 'install' | grep 2017-04-26  | wc -l
55
سه روز پیش ۵۵ تا بسته
تازه من اصلا میزکار ندارم! بدون میزکار اینقدر آپدیت دارم در طول روز.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین geeksesi | javad

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 685
  • GeekSesi.xyz
    • محمد جواد قاسمی
« پاسخ #18 : 09 اردیبهشت 1396، 04:43 ب‌ظ »
چند سؤال:
- چرا می‌خوای آرچ نصب کنی؟  :)
- آرچ چی داره که اوبونتو نداره؟

اگه می‌خوای یه چیز متنوع امتحان کنی، می‌تونی یه اوبونتوی متفاوت نصب کنی
اگه می‌خوای عمیق گنو رو یاد بگیری، می‌تونی از اوبونتوی مخصوص این کار استفاده کنی
اگه می‌خوای خودت میزکار دلخواهت رو نصب کنی، می‌تونی همون اوبونتوی شماره‌ی ۱ و ۲ استفاده کنی
اگه می‌خوای یه توزیع ساده و سبک داشته باشی، بازم می‌تونی از اوبونتوی شماره‌های قبل استفاده کنی
اگه می‌خوای سیستم عاملت رو خودت کانفیگ کنی، بازم میتونی ...
در کل هرکاری که فکر میکنی می‌خوای انجام بدی رو با اوبونتو می‌تونی انجام بدی. به دو روش:
مقدماتی: http://cdimage.ubuntu.com/netboot/zesty/
پیشرفته: http://ubuntunews.ir/install-ubuntu-1510-with-debootstrap/

ولی ...
اگه می‌خوای Pacman داشته باشی، آرچ نصب کن. تنها تفاوت آرچ با اوبونتو، مدیربسته‌ی پک‌من هست.

و البته یکم ناپایداری بیشتر نسبت به اوبونتو :D

داداش اگه یه هفته پیش این سوال رو از من می پرسیدی می گفتم بهت : نخردیم نون گندم بدیدیم دست مردم :D
ولی الان که نون گندم هم خوردیم دست مردمم زیاد دیدیم  و البته قبلا هم مانجارو رو زیاد تست کردم نسبت به اوبونتو و زوبونتو مقدار مصرف رم | سیپیو | مدل کانفیگ های صدا |اینترنت و... شون رو مقایسه کردم واقعا می تونم بگم شما به هیچ وجه پایداری اوبونتو رو توی سیستم دسکتاپ توی هیچ توزیعی از جمله خود ارچ و نوه نتیجه هاش  پیدا نمی کنی :D

@رسول

ولی رسول یه چیزی که بین اوبونتو و ارچ هست اینه که شما توی ارچ مجبوری همه چیز رو خودت کانفیگ کنی :D
و به خاطر همین اجبار قطعا یه سری پیرهنایی رو زودتر از کسی که دبیان داره پاره می کنی :D
من تا قبل از نصب ارچ نمی دونستم ابزار nmcli | nmtui یه نوع ابزار برای Networkmanager ان خخخ و برام هم مهم نبود ولی با نصب ارچ فهمیدم اوووف چقدر ابزار های دیگه ای هم داره این netwokmanager مون :D که خیلی به درد می خورن :D

و خیلی چیز هایی دیگه که ابزار های معادلشون رو همیشه استفاده می کردم ولی با ورود به ارچ و دیدن اون اجباره دیدم ئه چقدر ابزار های راحت تری برای انجام این کار هست :D

که خب البته بازم به قول شما دبیان روهم میشه از بیس کانفیگ کرد :D

@ali.pakrohk

شما ارچ رو کنار اوبونتو ( یا هر سیستم عامل ) دیگه ای که داری نصب کن تست کن مثل من نشوو که زدم هم مانجارو و هم زوبونتو رو پروندم به خاطر یه مشکلی که توی جفتشون با i3 داشتم و دیدم توی ارچ هم باز همین مشکل رو دارم خخخخ

و توی پروسه نصب ارچ وقتی به مشکلی بر می خوردم مجبور بودم که ادامه بدم چون دستم به هیچ جایی بند نبود حتی فلش بوت لایو ئه اوبونتو هم نداشتم که اگه پشیمون شدم ( که وسط کار زیاد شدم ) برگردم به اغوش اوبونتو :D

کلا  بروو سراغش تجربه کن خودت ببین یکم لمس کن و کار کن :)

موفق باشی 
اگر اشتباه کردم راهنمایی کنید تا تکرار نکنم.

آفلاین Nelliel

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #19 : 09 اردیبهشت 1396، 10:08 ب‌ظ »
نه عزیزم, توی اوبونتو و دبیان هم میشه همه چیز را خودت کانفیگ کنی!

آفلاین geeksesi | javad

• High Sr. Member
  • *
  • GeekSesi.xyz
    • محمد جواد قاسمی
« پاسخ #20 : 09 اردیبهشت 1396، 10:42 ب‌ظ »
نه عزیزم, توی اوبونتو و دبیان هم میشه همه چیز را خودت کانفیگ کنی!

خب من نگفتم که نمی شه !
بحثم اینجاست که وقتی اوبونتو همه ابزار ها رو داره من مگه دیوونم برم بشینم از اول همه اینا رو نصب کنم :D
ولی ارچ رو می خوای نصب کنی بایدیه این کانفیگ  کردنه دستی :D

حالا واردمباحث حاشیه نریم :D
فکر کنم تاپیک دیگه زیادی به حاشیه رفته ایشون دستور نصب میزکار ها رو می خواستن که فکر کنم بهش  رسیدن !

پ.ن اگه نرسیدی به این که چجوری میزکار نصب کنی ! توی ویکی ارچ دقیق و با جزئیات همهی میزکار هارو نحوه نصب و کانفیگشونو توضیع داده !

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #21 : 09 اردیبهشت 1396، 10:50 ب‌ظ »
@javadkhof
نه اگه اوبونتو رو با Debootstrap نصب کنی یا حتی اوبونتو مینی نصب کنی، دقیقا مثل آرچه. باید برای هرچیزی خودت بری بگردی راه‌حل رو پیدا کنی. کلا Debootstrap برای دبیان‌بیس‌هاس و Pacstrap برای آرچ. در هر دو حالت شما جمعا ۱۰۰ بسته داری! که میشن بیس سیستم عامل گنو! که اگه این ۱۰۰ بسته کم بشن، سیستم عامل ناقصه و اجرا نمیشه. اگه توی آرچ برای نت‌ورک منیجر متنی (nmcli) باید کلی ویکی بخونی تا کانفیگ کنی و ... برای اوبونتو و دبیان در حالت Debootstrap یا مینی هم به همین شکله. باید خودت دست به کار بشی. حتی بعد از نصب اوبونتو و دبیان به صورت debootstrap شما نمی‌تونی به اینترنت متصل بشی! باید interfaces رو کانفیگ کنی. اون آموزشی که توی اوبونتونیوز نوشتم رو بخون. (همون لینک پیشرفته که بالاتر گذاشتم).
 :)
در کل فقط آرچ اسمش در رفته! هیچ فرقی با اوبونتو یا دبیان نداره. تنها دلیلی که باعث شده ملت برن روی آرچ اینه که این فیچرهارو به صورت پیشفرض ارائه میده. مثلا پیشفرضِ اوبونتو همون اوبونتودسکتاپ یونیتی هست که توی سایتش پیشنهاد میده و همه نصب میکنن. در صورتی که خیلیا خبر ندارن که اوبونتو مینی، اوبونتو debootstrap، اوبونتو Core و ... هم موجوده.
یا همه برای دانلود دبیان، بیشتر سراغ اون ۸ DVD و نسخه‌ی هیبریدی (نصاب/Live) با میزکار گنوم و ... میرن. دیگه خیلیا خبر ندارن که دبیان نسخه‌های مینی، Debootstrap، استاندارد و ... داره.
آرچ میشه معادل Debian Sid و Ubuntu Devel
ایزوی آرچ میشه معادل Debian Standard. اوبونتو چنین نسخه‌ای نداره. که به صورت Live بیاد بالا و متنی باشه. اوبونتو نسخه‌ی کاملاً متنیش (اوبونتو مینی) فقط نصاب داره. چون کلا ۵۰ مگ بیشتر حجم نداره! در صورتی که آرچ ۶۰۰ مگه (به دلیل جاسازی کردن هر دو معماری i386 و amd64) و دبیان استاندارد هم ۵۰۰ مگه که کار همون آرچ رو میکنه. اوبونتو چنین نسخه‌ای نداره ولی.
همون‌طور هم که گفتم، Pacstrap هم توی دبیان بیس‌ها به Debootstrap مشهوره.
هر سه توزیع هم با این روش بعد از نصب، حول و حوش ۱۰۰ بسته دارن که برای تبدلیلش به یه توزیع قابل استفاده طبق نیازِ کاربر، باید ابزارهای مورد نیاز نصب بشن. هیچی پیشفرض نصب نیست. تا حتی pacstrap پیشنهاد میده دستِ کم نانو یا vim نصب کنی، ولی با Debootstrap حتی اینا هم نصب نمیشن!
اوبونتو Core که دیگه از همه‌شون عمیق تره! اوبونتو کور، همون طور که از اسمش پیداس، هسته‌ی تمام خانواده‌ی اوبونتو هست. چه اوبونتوفون، چه دسکتاپ و چه سرور. حتی برای اینترنت اشیا و کلاود هم باز همین اوبونتو core هست که دست Debootstrap هم از پشت بسته. چندسال پیش من خودم رو کشتم، آخرش نتونستم راش بندازم.  :D
البته الآن دیگه دانشش رو پیدا کردم. می‌تونم نصبش کنم. (مشکل از کانفیگ fstab و گراب بود که باید تماما دستی کانفیگ میشد!)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #22 : 09 اردیبهشت 1396، 10:58 ب‌ظ »
والا ما تو دبیان، اوبونتو نصب می کنیم. تو اوبونتو، دبیان نصب می‌کنیم.
حتی توی آرچ هم دبیان نصب می کنیم.
اینا همه‌شون گنولینوکس هستن. اصلشون یکیه. فقط اسم یکیشون آرچه، اسم یکیشون اوبونتوئه. اسم یکیشون دبیانه و ...
و از اونجایی که این انجمن مربوط به کاربران و جامعه‌ی ایرانی اوبونتو هست، منطقاً پیشنهاد من همون اوبونتو هست، چون درک کاملی از این موضوع دارم که اینا همه‌شون یکی‌ هستن.

آفلاین geeksesi | javad

• High Sr. Member
  • *
  • GeekSesi.xyz
    • محمد جواد قاسمی
« پاسخ #23 : 09 اردیبهشت 1396، 11:24 ب‌ظ »
@javadkhof
نه اگه اوبونتو رو با Debootstrap نصب کنی یا حتی اوبونتو مینی نصب کنی، دقیقا مثل آرچه. باید برای هرچیزی خودت بری بگردی راه‌حل رو پیدا کنی. کلا Debootstrap برای دبیان‌بیس‌هاس و Pacstrap برای آرچ. در هر دو حالت شما جمعا ۱۰۰ بسته داری! که میشن بیس سیستم عامل گنو! که اگه این ۱۰۰ بسته کم بشن، سیستم عامل ناقصه و اجرا نمیشه. اگه توی آرچ برای نت‌ورک منیجر متنی (nmcli) باید کلی ویکی بخونی تا کانفیگ کنی و ... برای اوبونتو و دبیان در حالت Debootstrap یا مینی هم به همین شکله. باید خودت دست به کار بشی. حتی بعد از نصب اوبونتو و دبیان به صورت debootstrap شما نمی‌تونی به اینترنت متصل بشی! باید interfaces رو کانفیگ کنی. اون آموزشی که توی اوبونتونیوز نوشتم رو بخون. (همون لینک پیشرفته که بالاتر گذاشتم).
 :)
در کل فقط آرچ اسمش در رفته! هیچ فرقی با اوبونتو یا دبیان نداره. تنها دلیلی که باعث شده ملت برن روی آرچ اینه که این فیچرهارو به صورت پیشفرض ارائه میده. مثلا پیشفرضِ اوبونتو همون اوبونتودسکتاپ یونیتی هست که توی سایتش پیشنهاد میده و همه نصب میکنن. در صورتی که خیلیا خبر ندارن که اوبونتو مینی، اوبونتو debootstrap، اوبونتو Core و ... هم موجوده.
یا همه برای دانلود دبیان، بیشتر سراغ اون ۸ DVD و نسخه‌ی هیبریدی (نصاب/Live) با میزکار گنوم و ... میرن. دیگه خیلیا خبر ندارن که دبیان نسخه‌های مینی، Debootstrap، استاندارد و ... داره.
آرچ میشه معادل Debian Sid و Ubuntu Devel
ایزوی آرچ میشه معادل Debian Standard. اوبونتو چنین نسخه‌ای نداره. که به صورت Live بیاد بالا و متنی باشه. اوبونتو نسخه‌ی کاملاً متنیش (اوبونتو مینی) فقط نصاب داره. چون کلا ۵۰ مگ بیشتر حجم نداره! در صورتی که آرچ ۶۰۰ مگه (به دلیل جاسازی کردن هر دو معماری i386 و amd64) و دبیان استاندارد هم ۵۰۰ مگه که کار همون آرچ رو میکنه. اوبونتو چنین نسخه‌ای نداره ولی.
همون‌طور هم که گفتم، Pacstrap هم توی دبیان بیس‌ها به Debootstrap مشهوره.
هر سه توزیع هم با این روش بعد از نصب، حول و حوش ۱۰۰ بسته دارن که برای تبدلیلش به یه توزیع قابل استفاده طبق نیازِ کاربر، باید ابزارهای مورد نیاز نصب بشن. هیچی پیشفرض نصب نیست. تا حتی pacstrap پیشنهاد میده دستِ کم نانو یا vim نصب کنی، ولی با Debootstrap حتی اینا هم نصب نمیشن!
اوبونتو Core که دیگه از همه‌شون عمیق تره! اوبونتو کور، همون طور که از اسمش پیداس، هسته‌ی تمام خانواده‌ی اوبونتو هست. چه اوبونتوفون، چه دسکتاپ و چه سرور. حتی برای اینترنت اشیا و کلاود هم باز همین اوبونتو core هست که دست Debootstrap هم از پشت بسته. چندسال پیش من خودم رو کشتم، آخرش نتونستم راش بندازم.  :D
البته الآن دیگه دانشش رو پیدا کردم. می‌تونم نصبش کنم. (مشکل از کانفیگ fstab و گراب بود که باید تماما دستی کانفیگ میشد!)

من به  شدت از تمام نواحی قانع شدم !

ولی خب همین که خودتم گفتی دیگه ارچ به خاطر اینکه این چیزارو پیشفرض میده ( در واقع بهتر ئه بگیم نمی ده ) اسمش بد در رفته :D

خیلی  ممنونم‌!

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #24 : 10 اردیبهشت 1396، 12:18 ق‌ظ »
این آدرس ایمیل های توسعه دهندگان آرچ هست. آقایون مطلع بهشون پیغام بدید که debian sid و ubuntu devel هست و دیگه آرچ رو توسعه ندند . به هرحال دارند زمان زیادی روی توسعه آرچ میگذارند و احتمالا از وجود اون دوتا بی اطلاع هستند . افراد زیادی هم کاربر آرچ هستند و از وجود ubuntu devel و debian sid بی اطلاع هستند . به هر حال اگر آرچ تعطیل بشه سراغ اون دو میرند . خدا خیرتون بده ، ایمیل بزنید و از اشتباه چند ساله نجاتشون بدید.
انشاالله خدا توفیقتون بده
https://www.archlinux.org/people/developers/
« آخرین ویرایش: 10 اردیبهشت 1396، 01:11 ق‌ظ توسط علیرضاامیرصمیمی »

آفلاین ALi.pAkrohk

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1109
  • KDE Plasma 5 + Gnu OS
« پاسخ #25 : 10 اردیبهشت 1396، 01:11 ق‌ظ »
خخخخ دقیقا قصدم یکم دور شدن از محیط اوبونتو هست.
و درضمن من با رفتن به شماره های پایین تر بروز بودن شماره های بالاتر رو از دست میدم دوست من.

محیط اوبونتو؟ محیط اوبونتو چجوریه؟ اگه منظور محیط گرافیکیه، که خب مربوط به میزکاره نه توزیع
اگه منظور محیط متنیه، که همه جا شبیه به همه!
اگه منظورت سیاست توسعه‌شه، که فرقی با آرچ نداره. اگه منظور بروزرسانی بسته‌هاشه، که بازم فرقی با آرچ نداره. شما با اوبونتو یا آرچ سر و کار نداری. شما با "گنو" سر و کار داری که آرچ و اوبونتو صرفاً دو اسم متفاوتن. وگرنه سیستم عامل اسمش "گنو" هست.
بعد هم کسی نگفت شما برو به شماره‌های پایین‌تر! شاید چون اون لینک دوم توش نوشته ubuntu 15.10! اگه مقداری گنو کار کرده باشی، باید متوجه شده باشی که طریقه‌ی نصب دبیان‌بیس، یکیه. چه نسخه‌ی سال ۲۰۰۴ باشه، چه ۲۰۱۷. پس راهنمای نصب اوبونتو ۱۵٫۱۰ پیشرفته، فرقی با نصب اوبونتو ۱۷٫۱۰ (که من الآن دارمش) نداره. حتی فرقی با نصب دبیان ۸ و ... هم نداره.

نقل‌قول
پایداری آرچ از اوبونتو کمتره. اوبونتو به صورت پیشفرض از مخازن دبیان تستینگ استفاده می‌کنه که دبیان تستینگ پایداریش از دبیان استیبل کمتره. اوبونتو پایداریش از دبیان استیبل هم کمتره. آرچ میشه معادل دبیان sid و اوبونتو Devel که پایداری این نسخه ها از اوبونتو (معادل دبیان تستینگ) و دبیان استیبل کمتره.
من حتی با اوبونتو Devel بیشتر از ۷ ماهه که دارم کار میکنم و هیچ ناپایداری ندیدم! ولی پایداریش از اوبونتو استیبل، کمتره! اینو هرکسی که دستِ کم ۱ سال گنو کار کرده باشه، متوجه میشه. آرچ هم معادل اوبونتو Devel هست. پایداریش هم مثل همونه.
آرچ هم اصلا به bsd نزدیک نیست! چون آرچ، گنوئه، نه BSD

واقعا هیچ فرقی بین آرچ و اوبونتو و دبیان نیست! الّا مدیربسته‌ش.
وگرنه شما یه دبیان استاندارد دانلود کن. پیشفرض لایو اجرا میشه و توی شلش شما پارتیشن های مد نظرت رو آماده میکنی و با debootstrap دبیان رو نصب میکنی. بعد هم کانفیگ نتورک و زمان و گراب و ...
آرچ هم که شما دانلود میکنی، لایو اجرا میشه و توی شلش شما پارتیشن هات رو میسازی و ماونت می‌کنی و بعد با pacstrap آرچ رو نصب میکنی و بعد هم کانفیگ شبکه و گراب و زمان و ...
کاملا یکی‌ هستن! فقط اوبونتو و دبیان، برنامه‌هاشون با aptمدیریت میشه. آرچ با pacman. کامپایل برنامه ها توی دبیان و اوبونتو، با dpkg و با فایل آرشیو Deb انجام میشه. کامپایل برنامه ها توی آرچ با فایل آرشیو tar و با همون پک‌من انجام میشه.
اوبونتو برای برنامه های غیررسمی ppa از لانچپد داره و آرچ برای برنامه های غیررسمی aur داره
اوبونتو برای رولینگ ریلیز بودن و لبه‌ی تکنولوژی بودن Devel داره. دبیان هم Sid داره. آرچ هم به صورت پیشفرض مخازنش به همین شکله. همون بسته‌هایی که توی مخازن Sid و Devel هست، توی آرچ هم هست. شما دبیان هم نصب کنی، کانفیگ همه چیز به صورت پیشفرضِ توسعه دهنده‌س. اوبونتویی که من نصب میکنم حتی ping نداره! باید خودت نصب کنی. برای ساسپند کردن باید بسته‌ش رو نصب کنی. بخوای پارتیشن NTFSت رو بخونه باید بسته‌ش رو نصب کنی. کلا هرکار بخوای بکنی باید خودت پیگیر بشی.
(17)[13:57][~]$ cat /var/log/dpkg.log | grep 'install' | grep 2017-04-28  | wc -l
93
یه دیروزی، ۹۳ تا بسته آپدیت شده. هر روز همین جوریه. دیگه چقدر می‌خوای بروز باشی!

(18)[13:57][~]$ cat /var/log/dpkg.log | grep 'install' | grep 2017-04-27  | wc -l
196
پریروز ۱۹۶ تا بسته!
(19)[13:58][~]$ cat /var/log/dpkg.log | grep 'install' | grep 2017-04-26  | wc -l
55
سه روز پیش ۵۵ تا بسته
تازه من اصلا میزکار ندارم! بدون میزکار اینقدر آپدیت دارم در طول روز.
داداش عزیزم چرا اینقدر تدافعی عمل می کنی گله من یکم آروم باش عزیزم
در جواب تمام سوالاتت میگم.
انسان ساخته شده تا همیشه به دنبال فهمیدن جهان اطرافش باشه
مثل همون روزی که دوستام گیر گیم زدن و کار با cmd و دسکتاپ ویندوز بودن و من پام رو گذاشتم تو دنیایی که ازش هیییجی نمی دونستم وحتیی چون به ویندوز عادت داشتم اینجا سردرگم بودم.
من فدورا نصب کردم.
من کالی نصب کردم.
من دبیان رو از 6 تا 8 نصب کردم.
من اوبونتو تاچ برای گوشیه خودم پورت کردم ولی ناقص البته.
میت و مینت رو فقط برای یه vs کودکانه تست کردم و تمام هاردم رو ترکوندم.
خخخ بسیاری از سیستم های مردم رو به گاه دادم بدون این که خودم بفهمم.
داشتم یاد می گرفتم با کالی کار کنم خخخ.
و همه این ها فقط برای تجربه و یاد گیریه بیشتر بود.
با این حال توزیع محبوب من اوبونتو بود.
وخواهد بوود.
ولی این دلیل نمیشه نخوام بازم تجریه کنم و یاد بگیرم دوست من
این سوال روهم که در انجمن پرسیدم دلیلش خودم نبودم.
من دوست دارم همون طور که یاد گرفتم جای یاد دادن با پرسیدن از دیگران و به جای دادن اطلاعات شاید ناقص خودم به وسیله همه کسانی که تجربه کردن مثل خودم.
به اون دوستیم کمک کنم که امروز مثل علیه ساله 90 تازه امده که تجربه کنه.
دوستان خودتون رو محدود نکنید هیچ وقت.
پاک روح..........
20 =! 20
با هم بیاموزیم به هم نیاموزیم.
پاک روح.(آپاراک).

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #26 : 10 اردیبهشت 1396، 01:59 ب‌ظ »
نه کلا نخوندی من چی نوشتم!
یعنی چی خودمون رو محدود نکنیم؟ ما یه سیستم عامل داریم اسمش گنو هست. که یه تیم اومده به اسم آرچ توزیعش کرده. یکی به اسم اوبونتو توزیعش کرده و ... یعنی چی خودمون رو محدود نکنیم؟ مگه این توزیع ها اصلا با هم فرقی دارن؟ بحث اینه اینا هیچ فرقی با هم ندارن فقط یکی از اسم و لوگوی آرچ خوشش اومده رفته نصب کرده. یکی هم لوگوی نارنجی اوبونتو رو دوست داشته یا با اسم ubuntu حال کرده رفته نصب کرده و یکی هم از اون لوگوی کهکشانی دبیان خوشش اومده یا از اینکه شمارشش براساس کاراکترهای انیمیشن Toys هست رفته دبیان نصب کرده! (حالا نهایتا یکی به خاطر امنیت و پایداری خیلی زیاد رفته دبیان نصب کرده. نوش جونش) غیر از اینا و اینکه یکیش پک‌من داره یکیش اپت داره، هیچ فرقی ندارن!
شما روی گنو یه مدیربسته مثل پک‌من نصب کنی، میشه آرچ و اگه روی گنو یه مدیربسته مثل اپت نصب کنی میشه دبیان! همین.
اگه شما انسانی و فکر میکنی ساخته شدی که به دنبال فهمیدن جهان اطرافت باشی، همین اوبونتویی که شبیه به آرچ عمل میکنه رو نصب کن و شروع کن به فهمیدن جهان اطرافت!
همون طور که قبلا هم گفتم، شما با آرچ و اوبونتو و دبیان سر و کار نداری! شما با "گنو" سر و کار داری.

آفلاین Nelliel

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #27 : 10 اردیبهشت 1396، 02:07 ب‌ظ »
نقل‌قول
بحثم اینجاست که وقتی اوبونتو همه ابزار ها رو داره من مگه دیوونم برم بشینم از اول همه اینا رو نصب کنم :D

هنوز درک درستی از اوبونتو نداری! اوبونتو یه توزیع با دسکتاپ یونیتی (گنوم) و ... نیست! اوبونتو یه توزیعی هست که همه طوری با همه میزکاری ارائه میشه و تمامی نیاز های یک کاربر معمولی و حرفه‌ای را برطرف میکنه! حالا اینکه هر بچه سالی میرسه میاد آرچ نصب میکنه دلیلش اینه که فکر میکنه خفن میشه و از این حرفا! من خودم چند ساله آرچ دارم, همین انجمن آرچ را هم با بقیه کسایی که قدیم آرچ داشتند راه اندازی کردیم و ۲۰ نفر بیشتر نبودیم و الان شدیم ۲۰۰ نفر, اینجا جای سوال پرسیدن از آرچ نیست چون انجمن اوبونتوعه, جواب هایی هم که میشنوی یا درستند یا به سمت اوبونتو هدایتت میکنن (حق دارن والا, فرقی بین اوبونتو یا آرچ نیست برای کسی که تازه ۲ هفته هست فهمیده به جز ویندوز هم چیزای دیگه‌ای هست برای استفاده پس میگن برو اوبونتو نصب کن)

طرف آرزوش اینه که توی مجامع گنو سلبریتی بشه و فکر میکنه راهش آرچه و اگه نصبش کنه میگن خفنه! من از اوبونتو متنفرم ولی خب حقیقت اینه که فرقی بینشون نیست وقتی بیای با اسکریپت نصب (Debootstrap) نصبش کنی! بین Debootstrap و pacstrap هم فرقی نیست! جفتشون یه توزیع را نصب میکنن! دلیل استفاده نکردن منم از اوبونتو اینه که APt نیاز های منو برطرف نمیکنه و با مخازن آرچ راحت ترم و دوست دارم بدونم چه اتفاقی داره توی سیستمم رخ میده, چون خودم ساختمش پس بهتر میتونم مشکل را حل کنم تا ابونتوی آماده (Debootstrap) که بحثش جداست!

تعداد زیادی آدم میشناسم که خیلی تعصبی بودن روی اوبونتو ولی الان آرچ نصب کردن, چرا؟ دلیلش اینه که همه دارن یه کاری را میکنن ما هم بکنیم!

نقل‌قول
در کل فقط آرچ اسمش در رفته! هیچ فرقی با اوبونتو یا دبیان نداره

آره فرقی نداره جز چند مورد که بالا گفتم ولی اسمش هم در نرفته که بگن توزیع خوبیه, چون چند نفر آرچ نصب کردن بقیه هم باید نصب کنن وگرنه اوبونتو با دسکتاپ که برای شروع راحت ترم هست, طرف هنوز درک درستی از نصب شدن یه گنو/لینوکس و اینکه سیستم صدا چطوری کار میکنه و جک چیه آلسا چیه و اینکه گرافیک چطوری میاد بالا و کانفیگ محیط اکس نداره قصد داره آرچ نصب کنه! خب چرا؟ زدن یه مشت کد به صورت طوطی وار توی خط فرمان و نصب آرچ سواد کسی را زیاد نمیکنه! یا حتی بلد نیست روی لپتاپش که UEFI هست یه توزیع را با خط فرمان نصب کنه و نمیدونه و نمیتونه سرچ کنه و ویکی بخونه میاد آرچ نصب میکنه!
نقل‌قول
ولی خب همین که خودتم گفتی دیگه ارچ به خاطر اینکه این چیزارو پیشفرض میده ( در واقع بهتر ئه بگیم نمی ده ) اسمش بد در رفته :D

خب جنتو هم همین طوره! اوبونتو Debootstap هم همین طوره, چرا آرچ؟ مخالفم با صحبتت مردمی که توی جامعه ما گنو/لینوکس دارن (خیلی هاشون) دلیلشون بقیه هم اینو دارن, مثل سرطان i3 که یه مدت بود (من خودم هم i3 داشتم ولی از خیلی وقت پیش نه به خاطر این سرطانی که راه افتاد همه اومدن i3 و خودم هم خیلی کمک کردم که خیلی ها بیان روی I3 و بعدم رهاش کردم ولی خب من خودم هنوز دارمش I3wm را)

الان سرطان KDE راه افتاده و میگن کی دی ای خیلی خوبه و خوشگله و .... (من طبق پیشنهاد علیرضا که خیلی وقته در ارتباطیم نصبش کردم و خیلی هم باگ داشت, علیرضا هم که میگفت کلا اون مشکلات را نداشته, توی اینترنت هم چیزی پیدا نکردم پس سریع پاکش کردم و برگشتم روی همون i3 خودم و یک میزکار هم کنارش دارم با آرچ که الان ۷ ماهی میشه به هیچیش دست نزدم! به جز چند تا تست روی میزکار ها که خب عادیه برای هر کاربری!)

الانم که همه ریختن روی آرچ چون همه دارن میرن روی آرچ, آرچ به کاربر نیاز نداره, آرچ به چند نفر نیاز داره که ویکیش را به فارسی ترجمه کنن:

http://wiki.archusers.ir/index.php/%D8%B5%D9%81%D8%AD%D9%87%D9%94_%D8%A7%D8%B5%D9%84%DB%8C

خیلی ها اومدن روی آرچ بدون اینکه بدونن آرچ بیش از یک ساله انجمن داره و دوستان شبانه روز دارن براش تلاش میکنن و گسترشش میدن و واقعا هم سواد علمی اون تعداد کمی که عضو داره (حدودا ۲۰۰ نفر) توشه بالاست و وقتی پستی میزنی ۹۹ درصد مواقع مشکلت حل میشه!

نقل‌قول
پایداری آرچ از اوبونتو کمتره.

قاعدتا باید باشه چون رولینگه ولی برای من که نبوده, حتی آرچ پایدار تر هم برام بوده از هر توزیع دیگه‌ای.

نقل‌قول
داداش عزیزم چرا اینقدر تدافعی عمل می کنی گله من یکم آروم باش عزیزم

خودش را که به اون در نزده که! میدونه داره چی میگه و درست هم میگه! داره میگه فرقی بین اوبونتو و دبیان و آرچ نیست وقتی هدفت مشخص و منطقی نباشه که داره درست میگه!

نقل‌قول
این آدرس ایمیل های توسعه دهندگان آرچ هست. آقایون مطلع بهشون پیغام بدید که debian sid و ubuntu devel هست و دیگه آرچ رو توسعه ندند . به هرحال دارند زمان زیادی روی توسعه آرچ میگذارند و احتمالا از وجود اون دوتا بی اطلاع هستند . افراد زیادی هم کاربر آرچ هستند و از وجود ubuntu devel و debian sid بی اطلاع هستند . به هر حال اگر آرچ تعطیل بشه سراغ اون دو میرند . خدا خیرتون بده ، ایمیل بزنید و از اشتباه چند ساله نجاتشون بدید.

توسعش میدن چون یه سری ها دلیل درست دارن برای آرچ و زامبی آرچی نیستند!! یه سری مرده متحرک که بقیه هر طرف رفتن ما هم بریم! توهین نباشه ولی از نظر من زامبی ان!

نقل‌قول
نه کلا نخوندی من چی نوشتم!
یعنی چی خودمون رو محدود نکنیم؟ ما یه سیستم عامل داریم اسمش گنو هست. که یه تیم اومده به اسم آرچ توزیعش کرده. یکی به اسم اوبونتو توزیعش کرده و ... یعنی چی خودمون رو محدود نکنیم؟ مگه این توزیع ها اصلا با هم فرقی دارن؟ بحث اینه اینا هیچ فرقی با هم ندارن فقط یکی از اسم و لوگوی آرچ خوشش اومده رفته نصب کرده. یکی هم لوگوی نارنجی اوبونتو رو دوست داشته یا با اسم ubuntu حال کرده رفته نصب کرده و یکی هم از اون لوگوی کهکشانی دبیان خوشش اومده یا از اینکه شمارشش براساس کاراکترهای انیمیشن Toys هست رفته دبیان نصب کرده! (حالا نهایتا یکی به خاطر امنیت و پایداری خیلی زیاد رفته دبیان نصب کرده. نوش جونش) غیر از اینا و اینکه یکیش پک‌من داره یکیش اپت داره، هیچ فرقی ندارن!
شما روی گنو یه مدیربسته مثل پک‌من نصب کنی، میشه آرچ و اگه روی گنو یه مدیربسته مثل اپت نصب کنی میشه دبیان! همین.
اگه شما انسانی و فکر میکنی ساخته شدی که به دنبال فهمیدن جهان اطرافت باشی، همین اوبونتویی که شبیه به آرچ عمل میکنه رو نصب کن و شروع کن به فهمیدن جهان اطرافت!
همون طور که قبلا هم گفتم، شما با آرچ و اوبونتو و دبیان سر و کار نداری! شما با "گنو" سر و کار داری.

همین طوره! عملا فرقی نیست به جز این که من دوست دارم پکمن داشتم باشم یکی دوست نداره با یک میلیون سوییچ گیج شه میره اوبونتو, من دلم میخواد AUR داشته باشم یکی دوست داره PPA بزنه! که اینا هم شخصی‌ان!

روی کل صحبتام با شخص خاصی نبود, رسول هم داره درست میگه! دلیلی برای نصب آرچ نداری خب نصبش نکن! این را هم در حالتی میگم که چندین ساله آرچ دارم و قبلش هم اوبونتو داشتم و هر دو را تست کردم! اگه اوبنتو دسکتاپ ها برات مشکل ایجاد میکنن برو روی اوبونتو Debootstrap! چرا آرچ؟

آفلاین علیرضاامیرصمیمی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 2489
  • Arch Linux + KDE
    • وبسایت شخصی من
« پاسخ #28 : 10 اردیبهشت 1396، 02:16 ب‌ظ »

نقل‌قول

توسعش میدن چون یه سری ها دلیل درست دارن برای آرچ و زامبی آرچی نیستند!! یه سری مرده متحرک که بقیه هر طرف رفتن ما هم بریم! توهین نباشه ولی از نظر من زامبی ان!

!
واقعا فکر کردی لحن کامنت من جدی بود؟!! یا این چیزی که میگی رو نمیدونم؟!

آفلاین Nelliel

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #29 : 10 اردیبهشت 1396، 02:21 ب‌ظ »

!
واقعا فکر کردی لحن کامنت من جدی بود؟!! یا این چیزی که میگی رو نمیدونم؟!

بحث لحن کامنت نیست علیرضا جان! اینم یکی از حرفام بود که باید گفته میشد! فقط یکم ناراحت میشم وقتی میبینم طرف help vampires هست بعد میاد آرچ نصب میکنه!

http://www.skidmore.edu/~pdwyer/e/eoc/help_vampire.htm