خب گویا این تاپیکم به سرنوشت قبلی دچار شد
من دیدم با بعضی از دوستان فرق داره و به سیستم عامل به دید یه ابزار نگاه میکنم که باید کارمو انجام بده. برای همین حاضرم برخی محدودیتها یا رعایت نکردن حق ام رو به صورت موقت و محدود قبول کنم و در ازاش کارم راه بیوفته
در بحث کوچ از ویندوز هم یکی از فاکتور های اثر گذار برای من پایداری سیستم بود. چون اصلا فرصت اینکه هر روز بخوام به یه جای سیستم ور برم رو ندارم.
حدود ۱۰ سال با ویندوز کار کردم و ۳ سال بوت دوگانه. چند وقتی هم فقط از توزیع های لینوکسی استفاده کردم.
در این مدت که ویندوز ۱۰ رو تجربه کردم، یه بار بعد از آپدیت کردن سیستم به مشکل خورد و فقط نشانگر موس معلوم بود و کل صفحه سیاه. حدود یک ماه، کار هامو با اوبنتو انجام دادم و سرچ میکردم که مشکل رو حل کنم چون نمیخواستم از اول نصب کنم ویندوز رو. حل نشد که نشد.
بعد از اون مشکل اینقدر حاد نداشتم. اول تا قبل از اینکه اس اس دی بگیرم گاهی وقتا بعضی پروسس های ویندوز ۱۰۰ هارد رو درگیر میکرد و سیستم شدیدا کند میشد.
آپدیت خودکار ویندوز هم که معمولا دوستان ازش ایراد میگیرن رو با یه سرچ ساده غیر فعال کرده بودم. اما باز مشکل باقی بود. بعد از خرید اس اس دی کلا بر طرف شد.
یه مشکل دیگه هم که زیاد تو ویندوز بهش برخورد کرده بودم فلش هایی بود که ویندوز دیگه نمیشناخت اما با اوبونتو یا حتی نرم افزار های دیگه که در محیط داس اجرا میشن راحت میشد پارتیشن بندی کرد و دوباره احیاء کرد. مشکل این فلش ها در خود ویندوز ایجاد شده بود.
از طرف دیگه در این مدت که از اوبنتو ۱۶.۰۴ به بعد باهاش بودم، گه گاهی پیغام کرش سیستم نشون داده میشد. یه چند باری هم خودم سیستم رو خراب کرده بودم. یه مقدار کند میشد بعضی وقتا ولی مشکلی نبود.
البته مشکلات گرافیک انویدیا باقی بود که نمیگذاشت hibernate کنم و با کلی تلاش و مطلاب مختلفی از ویکی ارچ و ... خودم درستش کردم. یه سری تنظیمات لازم بود که خود اوبنتو انجام نداده بود متاسفانه.
یه بار هم در اوبونتو ۱۸.۰۴ یه فلش رو از ناتیلوس unmount کردم که داغون شد و گویا eject میکرد به جای umount. خلاصه اون فلش از همه فلش هایی که ویندوز خراب کرده بود وضعش بد تر بود و نشد درستش کنم تا اینکه با نرم افزار شرکت adata تعمیر شد. توی این فروم سوال و روش حل مشکل رو نوشته بودم قبلا.
الان هم یک ماهی هست که از مانجارو استفاده میکنم با میز کار کا دی ای. خود مانجارو خیلی عالی بوده تا الان. اما نوار بالایی kde بعضی وقتا خودش میره و مجبور میشی از اول وارد یوزر بشی تا بر گرده. دو سه باری موقع وصل شدن به مودم وای فای جدید این طور شد.
غیر از اون مشکلی نبوده.
سرعت سیستم هم در مانجارو به طور محسوسی در بعضی از کار ها بیشتر از ویندوز است.
خلاصه که در تجربهی من توزیع های لینوکسی هر چند مشکلاتی داشتن اما جدی نبوده و کاملا پایدارن. در کل پایداری توزیع های لینوکسی برای من بیشتر بوده