مثلا من اگه با شما یه قرارداد ببندم که شما برام یه خونه بسازی(مثلا) حالا شاید بگی خوب قانون نداره که خوب پس اگه من برات یه کاری بکنم و ازت بخوام که برام خونه بسازی
اومدیم و شما یهو وسط کار بیخیال شدی عشقت نکشید خونه رو بسازی تکلیف چیه؟!
اونوقت خود جامعه به اون فرد اعتماد نمیکنه و فرد رو تنبیه میکنن. مثلا دیگه کار دستت نمیدن. در کل من فکر نمیکنم روابط به هم بریزه.
شما مگه همه ی کارها رو بخاطر قانون و مجازات انجام میدین؟ پس عرف و وجدان و... کجا میره؟
بقیه رو هم خود برهانی جان پاسخ بدن بهتره.
خوب یارو که داره برای افراد دیگه جامعه خونه میسازه از تو خوشش نیومده میگه من نمیسازم!
راستی من یخورده تحقیق کردم (البته یه نگاه اجمالی انداختم) آرتاشیسم میشه ضد حکومت
اگه این ضد حکومت تبدیل بشه به حکومت واحد خیلی حال میده!
یعنی دیگه جنگی نباشه بین کشورها چون همه یکیند
این چیزیه که من دوست دارم!
بی قاونونی بده!
سید برهانی یجا گفت بدید مادی و منفعت همه توی این دیدگاه دیده نمیشن!
ولی توی صحبتاش داره میگه دقیقا به این دید دیده میشن!
یکی دیگه از مشکلهای این جامعه اینه که بی نظمی ایجاد میشه
الان هیچ مثال خوبی توی ذهنم نیست ولی یه مثال خیلی الکی میزنم
مثلا شما یه فرد این جامعه باشی و خوب طبیعیه که توی این جامعه چون قانون وجود نداره تو خودت باید برای احقاق حقت اقدام کنی!
حالا تو میخوای بری نون بخری توی ذهن تو یه قاونونی هست که میگه زنبیل میزارم میرم و ۱۰ دقیقه بعد میام اینجوری برای جامعه مفید تره چون میتونم توی این ۱۰ دقیقه به جامعه کمک کنم بجای اینکه منتظر باشم
میری میای میبینی یه نفر اومده زنبیلتو ندیده گرفته و جلوی جای تو واساده
خوب باید احقاق حق کنی
پس بهش میگی ببخشید آقا اینجا جای منه زنبیلم گذاشتم!
از اونطرف چون قانونی وجود نداره و هرکس قاونون خودش. یارو واسش این تعریف نشده که میتونی زنبیل بذاری و بری بعد بیای ! و اونم میخواد به حقش برسه!
پس میگه نه آقای محترم با زنبیل که نمیشه جا گرفت باید سرجات وایمیستادی!
تو میگی نه من توی اینمدت ۱۰ دقیقه به جامعه خدمت کردم پس کار درستیه!
یارو میگه من اینجا جامه حالا چی میگی!
شما نمیخوای حقت ضایع بشه اونم نمیخواد پس یارو چاقو رو در میاره و شما رو میکشه!
جامعه هم نمیاد تردش کنه تنها به این دلیل که شما رو کشته . چون شما میخواستی توی صف بزنی پس حقت بوده که بمیری!
از طرف دیگه اگه شما هم اینکارو بکنی نمیان بکشنت چون اون میخواسته توی صف بزنه!
تازه توی این جامعه فرضا یه دزد که از تعدادی از افراد جامعه دزدی کرده پیدا بشه
حالا یه چیزی پیش میاد اینجا اون اینکه هیچ نهاد تخصصی ای نیست که دنبال اون بگرده و مردمی که دزدی ازشون شده باید دنبال دزد بگردن و احتمالا هم جدا جدا این کارو بکنن چون نمیدونن دزدشون یکی هست یا نه!
خوب اگه دزد حرفه ای باشه هرگز پیدا نمیشه چون مردم تخصص دزد پیدا کردن رو ندارن!
و اداره پلیس هم معنی نداره چون قاونونی نیست!
حالا گیریم دزد رو یه عده پیدا کردن!(چه جوری؟ به سختی)
حالا یکی از کسایی که ارزش دزدی شده میگه از وسط جرش بدین یکی دیگه میگه نه زندانش کنین یکی میگه ببخشینش!
از اونجایی که رای با اکثریت وجود نداره توی این جامعه این دزد رو چه بلایی سرش میارن؟!
خوب شاید بگین جامعه تردش میکنه !!
برای اون مهم نیست اون برای بدست اوردن نون شب نیازی به منت کشیدن دیگران نداره!
میره دزدی تردش هم بکنن دزدیشو میکنه!