با سلام
طبق تصمیم خودم جواب دوستانی که بیربط با تاپیک پست میزنن رو نمیدم
دوست عزیز آقای ابراهیم مشهدی اول از شما میخوام که اسم من رو برای تشکر نیاری چون نیازی نیست.
دوم اینکه چون نوشتهی شما طولانی بود نقلقول نمیکنم و فقط پاسخ میدم(ممنون بابت خواندن نوشتههای قبلی):
یکی از دلایل، انفاق بود که در مورد تمام دادههای خداوند به انسان است. اما من یک آیه مستقیما آوردم از آشکار ساختن دانش و کتمان نکردن آن. به آن رجوع کنید.
در مورد حکم آنچه میتواند تنها یک مالک داشته باشد هم به اندازهی کافی در قرآن صحبت شده است.
در مورد حد انفاق هم این نکته جالب است که شما با کپی شدن دانشتان نه تنها به گدایی نمیافتید بلکه لازم است تا همیشه در حال فعالیت و تلاش برای افزایش دانش خود باشید. که اگر غیر از این باشد ممکن است شما با انجام یک کار تا آخر عمر بینیاز شوید اما با انفاق شما باز هم به دنبال کارهای جدید خواهید بود. انفاق در عمل نتیجهای را ایجاد میکند که کپیرایت ادعای آن را میکند یعنی پیشرفت جامعه و دانش.
اگر دقت کنید کپیرایت دقیقا به معنی حقوق کپی یک اثر است یعنی اصل اثر برای صاحب اثر باقی خواهد ماند که در این مورد قبلا توضیح دادهام.
اما کپی کردن اثر دقیقا یعنی چه؟ از نظر من یعنی کسب دانش تولید یک اثر و بازتولید آن. قانون کپیرایت دقیقا از کپی یک اثر جلوگیری میکند.
در مورد دستمزد هم در آیهای که داستان موسی اشاره کردید، حتما میدانید که در آن واقعه دستمزدی پرداخت نشد ولی باز هم کار را انجام دادند. یعنی انجام کار اگر درست باشد، منوط به پرداختن یا نپرداختن دستمزد نیست.
به علت مهم بودن نقلقول میکنم:
بعدش هم به نظر من این مسئله کپی رایت خیلی ربط داره به بی کاری و گرونی و خیلی مسايل دیگه چون اگر اجرا بشه بازار های کاری جدیدی باز می شه که خیلی ها می تونن توش کسب درآمد کنن و خیلی برای اقتصاد کشور خوبه
این موضوع هم مربوط به درستی یا نادرستی خود کپیرایت است که بحث این تاپیک نیست ولی همینقدر بگویم که آنچه از بیکاری و فقر امروزه میبینید، یکی از دلایلش همین کپیرایت و پتنت و نحوههای جدید تجارتی است که به جامعه هیچ اهمیتی نمیدهد.
یا علی
سلام
آیا از نظر شما ساخت آهنگ دانش میخواهد یا گوش دادن به خود آهنگ.
ببینید فکر کنم این همون جریان علم و محصول علم هستش.
یک خواننده کارشو توست یک شرکت منتشر میکند و برای فروش میگزارد
ما الان چیکار داریم که اینکار درست است یا نه.
ما الان میخوایم بدونیم آیا محافظت از محصول علم و قرار ندادن آن دست همه آیا اشکالی دارد؟
آیا اختیاری نیست؟
همین الان هم بعضی خواننده ها اثارشان را در itunes بفروش میرسانند اما به صورت دانلود آهنگ.
سلام.
ببینید ما فعلا کاری به اینکه ناشر خوبه یا نه نداشته باشیم.
حالا خواسته یا ناخواسته میدند دست ناشر .
حالا اگر اثر ناشر را کپی کنیم آیا دزدی هست یا نه؟
نه. مگه این اثر برای این درست نشده که مردم ببینن یا بشنون؟ اصلا از کجا معلوم که من از این فیلم یا آهنگ خوشم بیاد که بخوام براش پول بدم. اصل پول دادن برای چیزی که نمیدونی چیه درست نیست. فکر میکنم در اسلام هم چنین خرید و فروشی باطل باشه.
در نهایت آیا اگه من فیلمی رو خریدم و ازش خوشم نیومد ناشر پول من رو پس میده؟
خوب فکر کنم دمو برای همین مواقع باشد.