1-چرا از لینوکس استفاده میکنید؟
خب در واقع ما از لینوکس استفاده نمیکنیم، ما از گنو استفاده میکنیم و گنو از لینوکس، اون هم فقط چون مجبوریم. من خودم چندان دوست ندارم از لینوکس استفاده کنم و مطمئناً از نخستین افرادی خواهم بود که با آماده شدن نسبی هرد، به استفاده از لینوکس پایان میدم. اگه پرسشت اینه که چرا از سیستمعامل گنو استفاده میکنم هم دلیلش بدون شک فلسفهی پشت اونه و نه هیچ چیز دیگهای.
2-ایا حاضر هستید برای استفاده از سیستم عامل مبلغی بپردازید؟
اگه با ایدئولوژی من سازگار باشه چرا که نه؟ البته یکی از ایدئولوژیهای من اینه که موجودیتهای غیرمادی نباید فروخته بشن، در این صورت حاضرم داوطلبانه اعانه پرداخت کنم.
3-اگه یه سیستم عاملی ازاد باشه ، لینوکس نباشه و پولی باشه حاضرید استفاده کنید؟
همون طور که گفتم اگه قرار باشه فروخته بشه نه، ولی مثلاً اگه هرد برای توسعهاش کمک بخواد حاضرم با اعانه بهش کمک کنم.
4-اگه سیستم عامل ایرانی باشه استفاده میکنید؟
اگه پشتش نوشته باشه «ساخت ایران» نه! اگه جای ایران هر کشور دیگهای هم باشه باز هم نه! چون انحصار یک محصول به یک محدودهی سیاسی به اسم کشور بهترین دلیل برای آزاد نبودنشه.
5-اگه یه شرکتی ریسک کنه و یه سرمایه گذاری عظیم بکنه که یک سیستم عامل از بیس طراحی بشه حمایت میکنید؟
در حال حاضر خیر. شاید اگه بیست یا سی سال پیش بود با اشتیاق این کار رو میکردم. چون ساخت یک سیستمعامل جدید فقط تولید نیست! مثلاً این همه سختافزار جدید که دارن تولید میشن نیاز به راهانداز دارن، اونها رو کی تولید میکنه؟ آیا شما میتونید شرکتها رو محاب به تولید راهانداز برای سیستمعاملتون بکنید؟
6-یه موقعی میشه به مک وابسته هستید ولی لینوکس رو دوست دارید و یا به لینوکس وابسته هستید اما برای انجام کار هاتون به ویندوز نیاز دارید و حالت های بسیار چیکار میکنید؟
به شخصه هرگز نبوده مشکلی که نتونم با نرمافزارهای آزاد و در گنو/لینوکس حلّش کنم
دوست عزیز توی مسموم ترین کامیونیتی ممکن دارید نظرخواهی میکنید! میدونید چرا؟ چون الان همه حس "خود فیلسوف پنداری" شون میزنه بالا (این حس درست مثل لحظه ای که شخص میخواد استفراغ کنه میزنه بالا غیر عمدی هست) و بعدش هرچی از دهنشون در میاد تحت پوشش کلاه شرعی "اختراع دوباره چرخ" و همین چیز شعر ها بارتون میکنند و امتیاز منفی میدن. من خودم تجربش رو دارم که میگم. امیدوارم موفق باشید
خب تجربه نشون داده از قضا همیشه هم در نهایت حرف همین خود فیلسوفپندارها درست از آب دراومده
محسن جان BSD در واقع پایه گذار نرم افزار آزاد هست (1976)
تعریف نرمافزار آزاد با گنو شروع شد. چهطور BSD قبل از تعریف شدن نرمافزار آزاد اون رو پایه گذاری کرده آخه؟ مثل اون دوستان صحبت کردی که معتقدن شاهنامه نمونهی ادبیات فانتزیه ها!
پشت هر کاری بدون شک هدفی خوابیده،و این نیاز بوده که تبدیل به هدف شده
ما یک نیازی رو احساس کردیم و هدف ما هم الان بر طرف کردن اون نیاز هست
خوشحال میشیم ما رو هم در جریان این نیاز بذارین تا بتونیم بهتر درموردش نظر بدیم
حالا شاید بگید،wine هم تو لینوکس همین کار رو میکنه اما wine کجا و ... ما کجا
خب اگه بخوایم واقع بین باشیم، واین داره همین الآن به خوبی کار میکنه ولی شما هنوز طرح کاملی هم ارائه ندادین
متاسفانه اسم شرکت ها رو نمیتون بگم،فقط در همین حد میتونم اطلاعات بدم 4 شرکت تامین سرمایه و 3 نفر به صورت خصوصی تامین سرمایه کرده اند
من فکر میکنم اگه شرکتی بخواد نرمافزار ازاد ارائه بده و انتظار جلب کاربر رو هم داشته باشه، شفّافیت باید یکی از مهمترین فاکتورهاش باشه
بخدا Ubuntu Forums هم بخشی داره که در مورد ویندوز و مک توش میپرسن !
و میشه اونجا رو بهم نشون بدی؟ لطفاً؟