eman عزيز باز هم مثل هميشه راهنماييت عالي و كارگشا بود و برام مفيد واقع شد.
درايو hom را جدا تعريف كرده ام و اين توضيحي كه دادي انشاالله مشكلم را حل ميكنه
1. يه سئوال هست و خيلي اذيتم ميكنه اينه كه بارها اتفاق افتاده كه به خاطر يه تنظيم غلط يا دانلود درايور ناسازگار و غيره وقتي خواستم سيستم بالا بياد رفته در حالت خط فرمان يعني هم در بوت نرمال و هم حالت ركاوري وقتي خواستم اوبونتو بالا بياد بعد از كلي تلاش نتونسته سيستم را بالا بياره و خط فرمان را نشون داده كه هيچ كاري بلد نبودم جز نصب دوباره كه واقعا آزاردهنده است.
اينم يادآوري كنم كه سيستم من همانطور كه قبلا ازت پرسيدم با لايو سي دي بالا نمياد به خاطر نشناختن كارت گرافيك. راهكارش چيه؟
2. وقتي اوبونتو روي سيستم نصبه وقتي با سي دي يا دي وي دي اوبونتو بوت ميشم يه گزينه به آخر گزينه ها اضافه شده كه ظاهرا حالت نجات هست. ميشه در موردش توضيح بديد يا اينكه اگر آموزش كاملي هست لينكش را قرار بديد؟
3. در اوبونتو برنامه اي را ميخوام نصب كنم يا ... در اكثر موارد رمز ميخواد كه آزار دهنده است. راهي هست كه رمز نخواد؟
باز شرمنده با اين ناشيگريم اذيتت ميكنم.
خدا حفظت كنه يا علي
ممنون
این مشکل وقتی به وجود میاد که gdm نتونه اجرا بشه و یکی از دلایلش همون مشکل کارت گرافیک میشه
وقتی به حالت متنی رفت برای اینکه مطمئن بشی gdm سعی کرده ولی اجرا نشده سعی کن با دستور زیر یه بار دستی اجراش کنی
sudo service gdm stop
sudo service gdm start
یا
sudo /etc/init.d/gdm stop
sudo /etc/init.d/gdm start
بعد اگه fail داد که یعنی باید درایور گرافیک رو مجدد نصب کنی
من همیشه بعد از آپدیت هسته در آرچ با این مشکل مواجه میشم ولی در واقع از فیکس کردنش لذت میبرم
کافیه درایور مربوط به گرافیک رو ( که اگه دقیقا بگی گرافیکت چیه و مدلش چیه بیشتر راهنماییت میکنم ) یه جای دم دست داشته باشی
من این درایور رو داخل پوشه home/ کپی میکنم بعد با دستورات زیر نصبش میکنم
درایور من با پسوند run به اسم NVIDIA-Linux-x86-256.44_3.run داخل پوشه بالاست
sudo service gdm stop
cd /home
sudo sh NVIDIA*
علامت ستاره خودش فایل رو تشخیص میده ( به شرطی که فایل دیگه ای با اول اسم مشابه این فایل نباشه ) و با sh هم میره به مرحله نصب
البته به جای ستاره میتونی برای کامل شدن از کلید Tab هم استفاده کنی
بعد از نصب ری استارت کن ، در ادامه خودش اجرا میشه و اگه نشد که دیگه بلدی دستی اجراش کنی
در مورد سوالی بعدیت چیزی نمیدونم مگر اینکه دقیقا بنویسی چیه چون من خیلی وقته اوبونتو ندارم و حضور ذهنم در مورد این گزینه ندارم ولی میتونی تستش کنی ببینی چیه
در مورد سوال سوم هم بگم
بزن توی ترمینال
sudo visudo
این دستور فایل etc/sudoers/ رو با ویرایشگر vi باز میکنه که من باهاش تجربه ای ندارم ولی برای باز کردنش بوسیله نانو که فوق ساده هست باید دستور زیر رو بزنی
export EDITOR=nano && sudo -E visudo
بعد دنبال جمله ای شبیه زیر بگرد ( البته ممکنه 10 آخرش فرق بکنه ) حالا این 10 آخری فکر کنم به دقیقه بود به هر عددی که خواستی تغییرش بده
هرچی بری بالاتر دیرتر ازت پسورد بعدی رو میخواد
Defaults passwd_timeout=10
البته یه راهی داره که اصلا پسورد نخواد و اونم اینه البته اصلا پیشنهاد نمیکنم این فایل فوق حساس رو اینجوری بازش کنی ولی با نانو با دستور زیر باز میشه
نانو یه ویرایشگر متنی خیلی خیلی ساده هست که رفیق فابریک خودمه
sudo nano /etc/sudoers
و راه مطمئن تر برای باز کردنش توسط نانو اینه
export EDITOR=nano && sudo -E visudo
بعد این خط اگه هست علامت شارپ رو از جلوش بردار و اگه نیست اضافه کن که البته این راه پیشنهاد نمیشه
%sudo ALL=NOPASSWD: ALL
و راحت ترین راه اینه
زدن دستور زیر
su -
بعد ازت پسورد میخواد و شما وارد کاربر ریشه میشی و هر کاری خواستی بکنی دیگه ازت پسورد نمیخواد
موفق باشی دوست من