انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مسائلی که ممکن است یک تازه کار داشته باشد...  (دفعات بازدید: 237645 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
برای ساختن یک میانبر ( Shortcut) از یک پوشه یا درایو بر روی دسکتاپ چکار باید کرد. Drag&Drop جواب نمیده . کل پوشه رو کپی میکنه .
دگمه Alt رو نگه دار بعد کلیک رو رها کن
یک مشکل در این رابطه :
وقتی سیستم رو روشن میکنم و اوبونتو بالا میاد میانبر ساخته شده فعال نیست . حتما باید یکبار هارددیسک مربوطه رو باز کنم تا فعال بشه ( این میانبر پوشه ای از هارددیسک دوم منه که برای آرشیو استفاده میکنم - هیچ سیستم عاملی روی اون نصب نیست )
علت عدم مانت شدن اون پارتیشن میشه
وقتی شما به اون پارتیشن هنوز دسترسی نداری انتظار داری به فایل داخلش که لینکش رو روی دسکتاپ داری دسترسی داشته باشی ؟
فایل fstab رو ویرایش کن و اون پارتیشن رو در حالتی قرار بده که سیستم در حین بالا اومدن اون پارتیشن رو متصل کنه
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین Majidjan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 265
.....
فایل fstab رو ویرایش کن و اون پارتیشن رو در حالتی قرار بده که سیستم در حین بالا اومدن اون پارتیشن رو متصل کنه
سلام eMan عزیز.
این رو بیشتر توضیح بدین . این فایل کجاست ؟ نحوه دسترسی و تغییرات مورد نظر رو هم بفرمایید.

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
پاسخ به: مسائلی که ممکن است یک تازه کار داشته
« پاسخ #317 : 01 آبان 1389، 02:53 ب‌ظ »
.....
سلام eMan عزیز.
این رو بیشتر توضیح بدین . این فایل کجاست ؟ نحوه دسترسی و تغییرات مورد نظر رو هم بفرمایید.

سلام دادا
لینک زیر کامل توضیح داده
http://wiki.ubuntu.ir/fstab?highlight=%28fstab%29
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین Alir3z4

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 750
  • Guess who's back?
« پاسخ #318 : 01 آبان 1389، 02:53 ب‌ظ »
مجید جان
ویکی شده است
http://wiki.ubuntu.ir/fstab

ویرایش : ایمان جان خودش 30صدم ثانیه زودتر فرمودند! :D
یه مرد هیچوقت زمین نمیخوره...

آفلاین Majidjan

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 265
« پاسخ #319 : 01 آبان 1389، 03:49 ب‌ظ »
سپاس از هر دو عزیز
۱++
۱++
اما این سخت بود. فعلا میشه یه راهنمایی کوچک بفرمایید :
یک درایو ۱ ترابایتی که هارددیسک دوم من محسوب میشه ، بخوام مانتش  کنم باید چه دستوری تو فایل fstab وارد کنم . اینم خروجی دستورهای fdisk و blkid :

majid@U:~$ sudo fdisk -l

Disk /dev/sdb: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 121601 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x75c86bc3

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdb1   *           1      121601   976760001    7  HPFS/NTFS

Disk /dev/sda: 250.1 GB, 250059350016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x288a2889

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1        7833    62914560    7  HPFS/NTFS
/dev/sda2            7833       20887   104858624    7  HPFS/NTFS
/dev/sda3           20888       30401    76421205    5  Extended
/dev/sda5           20888       21385     3998720   82  Linux swap / Solaris
/dev/sda6           21385       23875    19998720   83  Linux
/dev/sda7           23875       25120     9999360   83  Linux
/dev/sda8           25121       25618     4000153+  82  Linux swap / Solaris
/dev/sda9           25619       28108    20000893+  83  Linux
/dev/sda10          28109       30401    18418491   83  Linux
و
majid@U:~$ sudo blkid
/dev/sdb1: LABEL="Disk2_1" UUID="B628A7E728A7A539" TYPE="ntfs"
/dev/sda1: LABEL="XP" UUID="FC90C47D90C43FBE" TYPE="ntfs"
/dev/sda2: LABEL="SEVEN" UUID="9820BE1620BDFAF8" TYPE="ntfs"
/dev/sda5: UUID="b4e36049-2d27-41e1-bbcc-31988a5d0be9" TYPE="swap"
/dev/sda6: UUID="aebf37a4-8ee2-41ce-a1fd-c6c4bf1fbe7b" TYPE="ext4"
/dev/sda7: UUID="58f0aa07-cec7-4b1b-a239-805678a3b760" TYPE="ext4"
/dev/sda8: UUID="80630648-5905-4d49-a9b4-0ca26116dc58" TYPE="swap"
/dev/sda9: UUID="ef3a02c7-07a1-4559-8b1d-8e8ca71e45a5" SEC_TYPE="ext2" TYPE="ext3"
/dev/sda10: UUID="f9bcb8c1-bb04-4ff7-99e7-fbbb534f1c7c" SEC_TYPE="ext2" TYPE="ext3
"
آنچه که مسلمه من میخوام sdb1 رو mount کنم.
ممنون.
« آخرین ویرایش: 01 آبان 1389، 03:51 ب‌ظ توسط Majidjan »

آفلاین zarifimohammad

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 26
eman عزيز باز هم مثل هميشه راهنماييت عالي و كارگشا بود و برام مفيد واقع شد.
درايو hom را جدا تعريف كرده ام و اين توضيحي كه دادي انشاالله مشكلم را حل ميكنه
1. يه سئوال هست و خيلي اذيتم ميكنه اينه كه بارها اتفاق افتاده كه به خاطر يه تنظيم غلط يا دانلود درايور ناسازگار و غيره وقتي خواستم سيستم بالا بياد رفته در حالت خط فرمان يعني هم در بوت نرمال و هم حالت ركاوري وقتي خواستم اوبونتو بالا بياد بعد از كلي تلاش نتونسته سيستم را بالا بياره و خط فرمان را نشون داده كه هيچ كاري بلد نبودم جز نصب دوباره كه واقعا آزاردهنده است.
اينم يادآوري كنم كه سيستم من همانطور كه قبلا ازت پرسيدم با لايو سي دي بالا نمياد به خاطر نشناختن كارت گرافيك. راهكارش چيه؟
2. وقتي اوبونتو روي سيستم نصبه وقتي با سي دي يا دي وي دي اوبونتو بوت ميشم يه گزينه به آخر گزينه ها اضافه شده كه ظاهرا حالت نجات هست. ميشه در موردش توضيح بديد يا اينكه اگر آموزش كاملي هست لينكش را قرار بديد؟
3. در اوبونتو برنامه اي را ميخوام نصب كنم يا ... در اكثر موارد رمز ميخواد كه آزار دهنده است. راهي هست كه رمز نخواد؟
باز شرمنده با اين ناشيگريم اذيتت ميكنم.
خدا حفظت كنه يا علي
ممنون
این مشکل وقتی به وجود میاد که gdm نتونه اجرا بشه و یکی از دلایلش همون مشکل کارت گرافیک میشه
وقتی به حالت متنی رفت برای اینکه مطمئن بشی gdm سعی کرده ولی اجرا نشده سعی کن با دستور زیر یه بار دستی اجراش کنی
sudo service gdm stop
sudo service gdm start
یا
sudo /etc/init.d/gdm stop
sudo /etc/init.d/gdm start
بعد اگه fail داد که یعنی باید درایور گرافیک رو مجدد نصب کنی
من همیشه بعد از آپدیت هسته در آرچ با این مشکل مواجه میشم ولی در واقع از فیکس کردنش لذت میبرم  ;)
کافیه درایور مربوط به گرافیک رو ( که اگه دقیقا بگی گرافیکت چیه و مدلش چیه بیشتر راهنماییت میکنم ) یه جای دم دست داشته باشی
من این درایور رو داخل پوشه home/ کپی میکنم بعد با دستورات زیر نصبش میکنم
درایور من با پسوند run به اسم NVIDIA-Linux-x86-256.44_3.run داخل پوشه بالاست
sudo service gdm stop
cd /home
sudo sh NVIDIA*
علامت ستاره خودش فایل رو تشخیص میده ( به شرطی که فایل دیگه ای با اول اسم مشابه این فایل نباشه ) و با sh  هم میره به مرحله نصب
البته به جای ستاره میتونی برای کامل شدن از کلید Tab هم استفاده کنی
بعد از نصب ری استارت کن ، در ادامه خودش اجرا میشه و اگه نشد که دیگه بلدی دستی اجراش کنی  ;)
در مورد سوالی بعدیت چیزی نمیدونم مگر اینکه دقیقا بنویسی چیه چون من خیلی وقته اوبونتو ندارم و حضور ذهنم در مورد این گزینه ندارم ولی میتونی تستش کنی ببینی چیه  ;D
در مورد سوال سوم هم بگم
بزن توی ترمینال
sudo visudoاین دستور فایل etc/sudoers/ رو با ویرایشگر vi باز میکنه که من باهاش تجربه ای ندارم ولی برای باز کردنش بوسیله نانو که فوق ساده هست باید  دستور زیر رو بزنی
export EDITOR=nano && sudo -E visudoبعد دنبال جمله ای شبیه زیر بگرد ( البته ممکنه 10 آخرش فرق بکنه ) حالا این 10 آخری فکر کنم به دقیقه بود به هر عددی که خواستی تغییرش بده
هرچی بری بالاتر دیرتر ازت پسورد بعدی رو میخواد
Defaults passwd_timeout=10 البته یه راهی داره که اصلا پسورد نخواد و اونم اینه البته اصلا پیشنهاد نمیکنم این فایل فوق حساس رو اینجوری بازش کنی ولی با نانو با دستور زیر باز میشه
نانو یه ویرایشگر متنی خیلی خیلی ساده هست که رفیق فابریک خودمه  ;)
sudo nano /etc/sudoers و راه مطمئن تر برای باز کردنش توسط نانو اینه
export EDITOR=nano && sudo -E visudoبعد این خط اگه هست علامت شارپ رو از جلوش بردار و اگه نیست اضافه کن که البته این راه پیشنهاد نمیشه
%sudo ALL=NOPASSWD: ALLو راحت ترین راه اینه
زدن دستور زیر su -بعد ازت پسورد میخواد و شما وارد کاربر ریشه میشی و هر کاری خواستی بکنی دیگه ازت پسورد نمیخواد

موفق باشی دوست من
eman عزيز باز هم ازت ممنون و سپاسگزارم.
1. مدل كارت گرافيكم nvidia gforce 8200m g هست ممنون ميشم درايورش را برام قرار بدي يا لينكش را بدي. اوبونتو 10.10 دارم.
2. در برنامه virtualbox براي مشاهده درايوهاي هاردديسك يه فايل تقريبا 30 مگابايتي را قرار داده بودي كه متاسفانه براي نسخه 3.2.4 بود در حالي كه من 3.2.8 را نصب كرده ام و امكان دانلود از خود سايتش رانميده. اگه مقدوره اين فايل را قرار بدي و همچنين روش شناختن usb را به طور واضح بگي چون هارد اكسترنال دارم و نميشناسه.
3. ظاهرا نسخه 3.2.10 هم اومده كه اگه روش نصبش با اون ملحقاتش كه گفتم را بگي باز بدجوري ازت ممنون ميشم.
4. برنامه اي هست مثل updete checker در ويندوز كه بعد از اجرا دنبال آپديتها و نسخه هاي جديد نرم افزارهاي نصب شده ميگرده و آنها را دانلود ميكنه؟ كه در اوبونتو هم آپديتها و نسخه هاي جديد را پيدا كنه و نصب كنه. برنامه ubuntu tweak هست ولي يه چيزي بهتر از اون. يه مقدار طمعم زياده ;D
باز هم مثل هميشه شرمنده اخلاقت هستم. ياعلي

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #321 : 02 آبان 1389، 10:36 ق‌ظ »
1. مدل كارت گرافيكم nvidia gforce 8200m g هست ممنون ميشم درايورش را برام قرار بدي يا لينكش را بدي. اوبونتو 10.10 دارم.
2. در برنامه virtualbox براي مشاهده درايوهاي هاردديسك يه فايل تقريبا 30 مگابايتي را قرار داده بودي كه متاسفانه براي نسخه 3.2.4 بود در حالي كه من 3.2.8 را نصب كرده ام و امكان دانلود از خود سايتش رانميده. اگه مقدوره اين فايل را قرار بدي و همچنين روش شناختن usb را به طور واضح بگي چون هارد اكسترنال دارم و نميشناسه.
3. ظاهرا نسخه 3.2.10 هم اومده كه اگه روش نصبش با اون ملحقاتش كه گفتم را بگي باز بدجوري ازت ممنون ميشم.
4. برنامه اي هست مثل updete checker در ويندوز كه بعد از اجرا دنبال آپديتها و نسخه هاي جديد نرم افزارهاي نصب شده ميگرده و آنها را دانلود ميكنه؟ كه در اوبونتو هم آپديتها و نسخه هاي جديد را پيدا كنه و نصب كنه. برنامه ubuntu tweak هست ولي يه چيزي بهتر از اون. يه مقدار طمعم زياده ;D
سلام
متاسفانه NVIDIA هم تحریم رو کامل کرد و بنده هم دیگه دسترسی ندارم به سایتش ولی خدا رو شکر تونستم دورش بزنم
این محدودیت ها هرچند خیلی خیلی بده ولی من و خیلی های دیگه رو در زمینه دور زدن کلی جلو انداخته  ;D
این لینک دانلود بدون محدودیت برای گرافیک شما با فرمت 32 بیتی
http://lb.rapidpars.com/1008912/2100/1/NVIDIA-Linux-x86-260.19.12.run
برای سوال دوم و سومت
این لینک آخرین ورژن همون فایل VBoxGuestAdditions که برای شر کردن حتما مورد نیازت میشه  ( آخرین نسخه )
http://lb.rapidpars.com/1008891/2100/1/VBoxGuestAdditions_3.2.10.iso
این لینک دانلود virtualbox-3.2_3.2.10 برای اوبونتو 10.10 ( آخرین نسخه )
http://lb.rapidpars.com/1008892/2100/1/virtualbox-3.2_3.2.10-66523_Ubuntu_maverick_i386.deb
این لینک دانلود virtualbox-3.2_3.2.10 برای تمام توزیع ها  ( آخرین نسخه )
http://lb.rapidpars.com/1008893/2100/1/VirtualBox-3.2.10-66896-Linux_x86.run
امیدوارم virtualbox ناراحت نشه اینقدر دورش میزنم  ;D

برای USB هم من اوبونتو ندارم ولی فکر کنم باید اینکار ها رو بکنی
ترمینال رو باز کن و بزن توش
sudo gedit /etc/init.d/mountdevsubfs.sh بعد یه متنی شبیه متن زیر نمایش داده میشه
#
# Magic to make /proc/bus/usb work
#
#mkdir -p /dev/bus/usb/.usbfs
#domount usbfs “” /dev/bus/usb/.usbfs -obusmode=0700,devmode=0600,listmode=0644
#ln -s .usbfs/devices /dev/bus/usb/devices
#mount --rbind /dev/bus/usb /proc/bus/usb
باید تغییرش بدی و این شکلیش بکنی ( یعنی کلا متن بالا رو پاک کن و متن زیر رو بجاش کپی کن )
#
#
mkdir -p /dev/bus/usb/.usbfs
domount usbfs “” /dev/bus/usb/.usbfs -obusmode=0700,devmode=0600,listmode=0644
ln -s .usbfs/devices /dev/bus/usb/devices
mount --rbind /dev/bus/usb /proc/bus/usb
یه ری استارت چاشنیش کن و دوباره USB رو چک کن  ;)
در مورد سوال چهارمت که اگه سیستم رو کلا به روز کنی در نتیجه تمام برنامه هایی که داخل مخازن فعالت هستند چنانچه ورژن جدیدشون اومده باشند بروز میشن به علاوه کل سیستم
برای اوبونتو توی ترمینال بزن ( البته دوستان اگه اشتباه میکنم بگید چون خیلی وقته اوبونتو نداشتم شک دارم ) ( قربون پک من pacman -Syu 
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
این فکر کنم ساده ترین راه ممکنه  ;)
« آخرین ویرایش: 02 آبان 1389، 10:42 ق‌ظ توسط eMan »

آفلاین zarifimohammad

• Jr. Member
  • *
سلام
متاسفانه NVIDIA هم تحریم رو کامل کرد و بنده هم دیگه دسترسی ندارم به سایتش ولی خدا رو شکر تونستم دورش بزنم
این محدودیت ها هرچند خیلی خیلی بده ولی من و خیلی های دیگه رو در زمینه دور زدن کلی جلو انداخته  ;D
این لینک دانلود بدون محدودیت برای گرافیک شما با فرمت 32 بیتی
http://lb.rapidpars.com/1008912/2100/1/NVIDIA-Linux-x86-260.19.12.run
برای سوال دوم و سومت
این لینک آخرین ورژن همون فایل VBoxGuestAdditions که برای شر کردن حتما مورد نیازت میشه  ( آخرین نسخه )
http://lb.rapidpars.com/1008891/2100/1/VBoxGuestAdditions_3.2.10.iso
این لینک دانلود virtualbox-3.2_3.2.10 برای اوبونتو 10.10 ( آخرین نسخه )
http://lb.rapidpars.com/1008892/2100/1/virtualbox-3.2_3.2.10-66523_Ubuntu_maverick_i386.deb
این لینک دانلود virtualbox-3.2_3.2.10 برای تمام توزیع ها  ( آخرین نسخه )
http://lb.rapidpars.com/1008893/2100/1/VirtualBox-3.2.10-66896-Linux_x86.run
امیدوارم virtualbox ناراحت نشه اینقدر دورش میزنم  ;D

برای USB هم من اوبونتو ندارم ولی فکر کنم باید اینکار ها رو بکنی
ترمینال رو باز کن و بزن توش
sudo gedit /etc/init.d/mountdevsubfs.sh بعد یه متنی شبیه متن زیر نمایش داده میشه
#
#
#mkdir -p /dev/bus/usb/.usbfs
#domount usbfs “” /dev/bus/usb/.usbfs -obusmode=0700,devmode=0600,listmode=0644
#ln -s .usbfs/devices /dev/bus/usb/devices
#mount --rbind /dev/bus/usb /proc/bus/usb
باید تغییرش بدی و این شکلیش بکنی ( یعنی کلا متن بالا رو پاک کن و متن زیر رو بجاش کپی کن )
#
#
mkdir -p /dev/bus/usb/.usbfs
domount usbfs “” /dev/bus/usb/.usbfs -obusmode=0700,devmode=0600,listmode=0644
ln -s .usbfs/devices /dev/bus/usb/devices
mount --rbind /dev/bus/usb /proc/bus/usb
یه ری استارت چاشنیش کن و دوباره USB رو چک کن  ;)
در مورد سوال چهارمت که اگه سیستم رو کلا به روز کنی در نتیجه تمام برنامه هایی که داخل مخازن فعالت هستند چنانچه ورژن جدیدشون اومده باشند بروز میشن به علاوه کل سیستم
برای اوبونتو توی ترمینال بزن ( البته دوستان اگه اشتباه میکنم بگید چون خیلی وقته اوبونتو نداشتم شک دارم ) ( قربون پک من pacman -Syu 
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
این فکر کنم ساده ترین راه ممکنه  ;)
eman عزيز از لطفت ممنونم.
راهنماييت كامل بود.
فقط لينكها ظاهرا مشكل داشتن و ارور ميدادن. نميدونم شايد هم مشكل از طرف من بوده. فقط فايل شر كردن ويرتوال باكس دانلود شد و بقيه ارور داد. اگه تست كني ممنون ميشم. ياعلي

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
راهنماييت كامل بود.
فقط لينكها ظاهرا مشكل داشتن و ارور ميدادن. نميدونم شايد هم مشكل از طرف من بوده. فقط فايل شر كردن ويرتوال باكس دانلود شد و بقيه ارور داد. اگه تست كني ممنون ميشم. ياعلي
سلام
لینک ها رو چک کردم مشکلی ندارند
شما بازم امتحان کن اگه مشکل داره جای دیگه آپلود کنم

آفلاین zarifimohammad

• Jr. Member
  • *
راهنماييت كامل بود.
سلام
لینک ها رو چک کردم مشکلی ندارند
شما بازم امتحان کن اگه مشکل داره جای دیگه آپلود کنم
eman جان ظاهرا لینکها مشکلی ندارند مشکل از شبکه ماست که چند روزی بازی درآورده.
یکی دو سئوال دیگه هم با عرض شرمندگی تمام بپرسم
۱. وقتی اوبونتو را نصب می کنم و ایمیجی که با aptoncd ساخته بودم را رستور کردم و با دودستور برنامه ها همه سر جای خودشون برگشتن و عالی بود ولی مشکل اینجاست که فونتهای فارسی باز تا حدودی ناشناسن و در فایرفاکس مثلا بعض حروف جدا جدا نوشته میشه و مجبورم دوباره فونتها را دانلود کنم و بدتر از فونتها کدکها صوتی و تصویری که هیچکدام را نمیشناسه و مجبورم دوباره صد مگی دانلود کنم. یا درایور کارت گرافیکم درست نصب نمیشه یا فلش پلیر که قبلا نصب بود نصب نشده و مجبورم تمام این کارهای آزار دهنده را دوباره انجام بدم.
۲. برنامه Remastersys Backup که لینکش را گذاشته بودی عالیه و چون لایو سی دی سفارشی شده هم میسازه برای من عالیه که این لایو سی دیهای عادی کارت گرافیک منو نمی خونن. وقتی اجراش کردم چند گزینه داره که گزینه اول را زدم و یک فایل iso تقریبا ۱.۳ گیگ درست کرد و رایت کردم روی دی وی دی و باهاش بوت شدم ولی ارور میداد نمیدونم مشکل از کجا بود. اگه جایی را سراغ داری که یه آموزش کامل برای این برنامه داشته باشه را قرار بدی ممنون میشم که با گزینه های دیگرش هم آشنا بشم.
۳. وقتی با aptoncd رکاوری کردم دو برنامه vlc و wine مشکل دارن. vlc را نداشتم و وقتی میخوام نصبش کنم نصب نمیکنه و wine وقتی برنامه ای که قبلا باهاش اجرا میشد مثل جت آدیو الان که میخوام اجراش کنم این پیام را میده:
The file '/media/7660C45E60C42729/Program Files/JetAudio/JetAudio.exe' is not marked as executable.  If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run.  For more details, read about the executable bit.
و نیز در سایتش نسخه 1.3 هست و میخوام آپگرید کنم باز میگه پکیجش را پیدا نمیکنه.
۴. با wine چطور میشه به درایوهای هارد خودم اعم از داخلی و اکسترنال دسترسی داشته باشم. چون این برنامه فقط root , hom را میشناسه.
باز هم شرمنده اخلاق ورزشی دوست عزیزم. یاعلی موفق باشی
« آخرین ویرایش: 03 آبان 1389، 01:59 ب‌ظ توسط zarifimohammad »

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
۱. وقتی اوبونتو را نصب می کنم و ایمیجی که با aptoncd ساخته بودم را رستور کردم و با دودستور برنامه ها همه سر جای خودشون برگشتن و عالی بود ولی مشکل اینجاست که فونتهای فارسی باز تا حدودی ناشناسن و در فایرفاکس مثلا بعض حروف جدا جدا نوشته میشه و مجبورم دوباره فونتها را دانلود کنم و بدتر از فونتها کدکها صوتی و تصویری که هیچکدام را نمیشناسه و مجبورم دوباره صد مگی دانلود کنم. یا درایور کارت گرافیکم درست نصب نمیشه یا فلش پلیر که قبلا نصب بود نصب نشده و مجبورم تمام این کارهای آزار دهنده را دوباره انجام بدم.
۲. برنامه Remastersys Backup که لینکش را گذاشته بودی عالیه و چون لایو سی دی سفارشی شده هم میسازه برای من عالیه که این لایو سی دیهای عادی کارت گرافیک منو نمی خونن. وقتی اجراش کردم چند گزینه داره که گزینه اول را زدم و یک فایل iso تقریبا ۱.۳ گیگ درست کرد و رایت کردم روی دی وی دی و باهاش بوت شدم ولی ارور میداد نمیدونم مشکل از کجا بود. اگه جایی را سراغ داری که یه آموزش کامل برای این برنامه داشته باشه را قرار بدی ممنون میشم که با گزینه های دیگرش هم آشنا بشم.
۳. وقتی با aptoncd رکاوری کردم دو برنامه vlc و wine مشکل دارن. vlc را نداشتم و وقتی میخوام نصبش کنم نصب نمیکنه و wine وقتی برنامه ای که قبلا باهاش اجرا میشد مثل جت آدیو الان که میخوام اجراش کنم این پیام را میده:
The file '/media/7660C45E60C42729/Program Files/JetAudio/JetAudio.exe' is not marked as executable.  If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run.  For more details, read about the executable bit.
۴. با wine چطور میشه به درایوهای هارد خودم اعم از داخلی و اکسترنال دسترسی داشته باشم. چون این برنامه فقط root , hom را میشناسه.
سلام
ببخشید یکم دیر شد
در مورد تمامی سوال ها بگم که من خیلی وقته اوبونتو نداشتم و در پست های قبلی هم در حد آشنا کردن شما با برنامه ها بوده واسه همین وارد ریزه کاری ها نمیتونم بشم چون نمیدونم
شنیده بودم که گرافیک مشکل داره ولی کدک های صوتی و تصویری رو نه
اگه با دستور dpkg -i *.deb تمام فایل های ریستور شده رو نصب کرده باشی ممکنه چنین مشکلاتی پیش بیاد پس پیشنهاد میکنم بعد از ریستور کردن ایمیج APTONCD اتصال اینترنت رو قطع کن و از طریق سیناپتیک بسته ها رو نصب کن
اگه از طریق برنامه های پخش صوت بری فکر کنم اونها خودش بدون در نظر گرفتن چیزی به سراغ نت برند پس بهترین گزینه نصب از طریق سیناپتیکه
بسته های کدک ها اول اسمشون GStream دارند ، و راحت پیدا میشن
البته بعد از بازگردوند فایل ها حتما یه apt-get update توی ترمینال با دسترسی ریشه اجرا کن (با اتصال به اینترنت )  تا سیستم به روز بشه ( خیلی از این مدل مشکلات حل میشه ) ( در آخر دوباره ارتباط رو قطع کن و شروع به نصب کدک ها و برنامه ها از طریق سیناپتیک کن ) اینم دستور بالا با مجوز ریشه
sudo apt-get updateبرای گرافیک هم نسخه کد بسته رو از سایت مربوط به گرافیکت بگیر و بعد از نصب سیستم سه سوت نصبش کن که دیگه نیازی به دانلود مجدد نباشه البته بسته ی deb هم احتمالا توی مسیر کش APT باید با اسم مشابه موجود باشه  ( دنبالش بگردی حتما پیدا میکنی )
برای فونت ها هم یه اسکریپت فرود عزیر نوشته که از لینک زیر میتونی دنبالش کنی ولی اونم باید دانلود کنی
http://cyberrabbits.net/547/install-farsi-font-linux-zenity
ولی راه ساده ترش ساخت پوشه fonts. در پوشه خانگی و کپی کردن چند تا فونت رایج داخلشه
فایر فاکس هم تنظیمات لازم برای انتخاب فونت پیش فرض داره که میتونه مفید واقع بشه

در مورد Remastersys  اگه مهدی بیاد توضیح بده عالی میشه چون تجربه خوبی داره ( نمیدونم چه حالتی داره که در هیچ شرایطی درایور گرافیک رو نصب نمیکنه ولی مهدی کاری کرده بود که بعد از نصب با یک کلیک به راحتی داریور رو نصب میکرد ، باهاش در میون میگذارم تا بهت بگه چطوری باید حلش کنی )

در مورد برنامه های ویندوزی بازم پیشنهاد میکنم که دنبال برنامه های معادل بگرد  ;) ولی این خطا میگه که تیک فایل به عنوان اجرایی نخورده ، روی فایلی که میخوای با واین اجرا کنی راست کلیک کن و به مسیر proprieties > permission و تیک Executable رو بزن بعد ok رو بزن و دوباره چک کن ببین تیک خورده شده یا به حالت اول برگشته ، اگه به حالت اول برگشته بود باید به پوشه خانگی منتقلش کنی چون احتمالا اجازه نوشتن داخل درایو مربوطه رو نداری 

سوال چهارمت هم جوابش اینه
ببین توی لینوکس همه سیستم زیر مجموعه ای از ریشه هست در نتیجه پارتیشن های دیگه شما هم زیر مجموعه ای از اونه
توزیعی مثل اوبونتو اومد و places رو راه انداخت که پارتیشن ها از این طریق در دسترس بودند ولی در حالت کلی و اصلی پارتیشن های شما در پوشه media واقع در ریشه در دسترسند پس برای دسترسی توسط واین به root میری و بعد وارد media میشه ، تمام پارتیشن هات توسط فولدر هایی در اونجا در دسترسند
موفق باشی

آفلاین zarifimohammad

• Jr. Member
  • *
سلام
ببخشید یکم دیر شد
در مورد تمامی سوال ها بگم که من خیلی وقته اوبونتو نداشتم و در پست های قبلی هم در حد آشنا کردن شما با برنامه ها بوده واسه همین وارد ریزه کاری ها نمیتونم بشم چون نمیدونم
شنیده بودم که گرافیک مشکل داره ولی کدک های صوتی و تصویری رو نه
اگه با دستور dpkg -i *.deb تمام فایل های ریستور شده رو نصب کرده باشی ممکنه چنین مشکلاتی پیش بیاد پس پیشنهاد میکنم بعد از ریستور کردن ایمیج APTONCD اتصال اینترنت رو قطع کن و از طریق سیناپتیک بسته ها رو نصب کن
اگه از طریق برنامه های پخش صوت بری فکر کنم اونها خودش بدون در نظر گرفتن چیزی به سراغ نت برند پس بهترین گزینه نصب از طریق سیناپتیکه
بسته های کدک ها اول اسمشون GStream دارند ، و راحت پیدا میشن
البته بعد از بازگردوند فایل ها حتما یه apt-get update توی ترمینال با دسترسی ریشه اجرا کن (با اتصال به اینترنت )  تا سیستم به روز بشه ( خیلی از این مدل مشکلات حل میشه ) ( در آخر دوباره ارتباط رو قطع کن و شروع به نصب کدک ها و برنامه ها از طریق سیناپتیک کن ) اینم دستور بالا با مجوز ریشه
sudo apt-get updateبرای گرافیک هم نسخه کد بسته رو از سایت مربوط به گرافیکت بگیر و بعد از نصب سیستم سه سوت نصبش کن که دیگه نیازی به دانلود مجدد نباشه البته بسته ی deb هم احتمالا توی مسیر کش APT باید با اسم مشابه موجود باشه  ( دنبالش بگردی حتما پیدا میکنی )
برای فونت ها هم یه اسکریپت فرود عزیر نوشته که از لینک زیر میتونی دنبالش کنی ولی اونم باید دانلود کنی
http://cyberrabbits.net/547/install-farsi-font-linux-zenity
ولی راه ساده ترش ساخت پوشه fonts. در پوشه خانگی و کپی کردن چند تا فونت رایج داخلشه
فایر فاکس هم تنظیمات لازم برای انتخاب فونت پیش فرض داره که میتونه مفید واقع بشه

در مورد Remastersys  اگه مهدی بیاد توضیح بده عالی میشه چون تجربه خوبی داره ( نمیدونم چه حالتی داره که در هیچ شرایطی درایور گرافیک رو نصب نمیکنه ولی مهدی کاری کرده بود که بعد از نصب با یک کلیک به راحتی داریور رو نصب میکرد ، باهاش در میون میگذارم تا بهت بگه چطوری باید حلش کنی )

در مورد برنامه های ویندوزی بازم پیشنهاد میکنم که دنبال برنامه های معادل بگرد  ;) ولی این خطا میگه که تیک فایل به عنوان اجرایی نخورده ، روی فایلی که میخوای با واین اجرا کنی راست کلیک کن و به مسیر proprieties > permission و تیک Executable رو بزن بعد ok رو بزن و دوباره چک کن ببین تیک خورده شده یا به حالت اول برگشته ، اگه به حالت اول برگشته بود باید به پوشه خانگی منتقلش کنی چون احتمالا اجازه نوشتن داخل درایو مربوطه رو نداری  

سوال چهارمت هم جوابش اینه
ببین توی لینوکس همه سیستم زیر مجموعه ای از ریشه هست در نتیجه پارتیشن های دیگه شما هم زیر مجموعه ای از اونه
توزیعی مثل اوبونتو اومد و places رو راه انداخت که پارتیشن ها از این طریق در دسترس بودند ولی در حالت کلی و اصلی پارتیشن های شما در پوشه media واقع در ریشه در دسترسند پس برای دسترسی توسط واین به root میری و بعد وارد media میشه ، تمام پارتیشن هات توسط فولدر هایی در اونجا در دسترسند
موفق باشی
باز هم مثل هميشه عالي بود و دوست عزيزم خيلي ممنون و متشكرم. سئوالاتي كه اينجا مطرح ميكنم و وقت گرانبهات را ميگيرم اين تصور پيش نياد كه به خاطر راحتي كار دنبال جواب در جاهاي ديگه نگشته ام بلكه در ويكي و انجمنها تا جايي كه تونستم گشتم ولي يا جواب را پيدا نكرده ام يا اينكه ناقص متوجه شدم.
با اجازت يكي دو سئوال ديگه هم از همين جوابهات بپرسم.
1. با توضيحي كه داديد آيا با برنامه Remastersys و كاري كه آقا مهدي تونسته بود انجام بده آيا من ميتونم سي دي لايوي درست كنم كه كارت گرافيكم را بخونه و از طريق اون سي دي بوت بشم يا نه؟
2. اين برنامه علاوه بر ساخت لايو سي دي، بكاپ هم ميگيره يا نه؟ چطوري؟
3.در مورد فايل deb كارت گرافيك كه گفتي در مسير كش apt هست. اينكه كه گفتي يعني چه؟
4. لينك دانلودي كه گذاشته بودي ظاهرا با فرمت run هست. اين فرمت چه فرمتيه و ججوري بايد نصبش كرد؟
5. برخي برنامه ها كه دانلود ميكنم با فرمت tar , فكر كنم gz هستن. اينها را چجوري ميشه نصب كرد؟ در برخي پستها روش كامپايل كردن و ... را گفته بودن كه براي فرد تازه واردي مثل من واقعا مشكله. آيا راهي گرافيكي و يا برنامه اي هست كه اينها را راحت تبديل به فرمت deb بكنه؟
6.مشکلی هم که با wine داشتم و آن خطا رامیداد حل نشد چون اصلا وقتی میخوام تیک بزنم خود به خود تیکش برداشته میشه. اما وقتی این خطا را میده به این صفحه راهنمایی میکنه که آنجا توضیح داده ولی من راه حلش را نفهمیدم. آدرس اینه https://wiki.ubuntu.com/Security/ExecutableBit
اگه از این طریق راهنماییم کنی ممنون میشم.
7. اینکه گفتی کدکهای صوتی و تصویر اول اسمشون gstream هستند را پیدا کردم و تیک زدم ولی موقع نصب بدون اینترنت و آفلاین نصب نمی کرد در حالی که من بکاپی که با aptoncd گرفته بودم را برگردونده ام. مشکل چیه؟
باز هم مثل هميشه شرمندتم eman عزيز. ياعلي مدد
« آخرین ویرایش: 05 آبان 1389، 12:18 ق‌ظ توسط zarifimohammad »

آفلاین Pyruzan

• Full Member
  • *
  • ارسال: 245
  • Long Live KDE
« پاسخ #327 : 04 آبان 1389، 03:11 ب‌ظ »
خواهش میکنم ازتون وقتی پست هاتون پشت سر همه، یعنی شما میپرسی و ایمان جون جواب میده و دباره شما پشت سرش میپرسی!، بی خیال دکمه نقل قول شین، ادم سر گیجه میگیره وقتی میاد تو این تاپیک!

آفلاین zarifimohammad

• Jr. Member
  • *
ایمان عزیز سلام
مشکلی هم که با wine داشتم و آن خطا رامیداد حل نشد چون اصلا وقتی میخوام تیک بزنم خود به خود تیکش برداشته میشه. اما وقتی این خطا را میده به این صفحه راهنمایی میکنه که آنجا توضیح داده ولی من راه حلش را نفهمیدم. آدرس اینه https://wiki.ubuntu.com/Security/ExecutableBit
اگه از این طریق راهنماییم کنی ممنون میشم. یاعلی

آفلاین zarifimohammad

• Jr. Member
  • *
خواهش میکنم ازتون وقتی پست هاتون پشت سر همه، یعنی شما میپرسی و ایمان جون جواب میده و دباره شما پشت سرش میپرسی!، بی خیال دکمه نقل قول شین، ادم سر گیجه میگیره وقتی میاد تو این تاپیک!
دوست عزیز ببخشید. چاره ای نبود به خاطر اینکه سئوال و جوابها گم نشه اینطور کردم ولی حق با شماست و معذرت میخوام. یاعلی