کار بسیار بسیار خوبی کردن که گنوم شل رو کنار گذاشتن! این گنوم شل طراحیش واقعأ مسخره هست! حالا چرا انقدر مسخره طراحی شده؟ بخاطر اینکه کسایی که داشتن اون رو طراحی میکردن، تمام فکر و ذکرشون این بوده که شبیه ویندوز نشه!!! یعنی حتی اگه توی اینترفیسِ ویندوز نکته ی مثبتی هم وجود داشته، اونو کنار گذاشتن فقط بخاطر اینکه روی ویندوز بوده!!!
لینوکس میزکارهای زیادی داره که از پارادایم منداول دسکتاپ استفاده میکنن؛ KDE, xfce, lxde, razer-qt, mate, Cinnamon, Enlightenment و غیره.
حالا اگر یه میزکار اومده این درجا زدن رو شکسته و یک پاردایم جدید معرفی کرده که شما باش آشنا نیستی باعث نمیشه مسخره باشه.
تنها چیزی که اینجا مسخره است اینه که شما داری نظر خودت رو به عنوان fact عنوان میکنی.
دیدن پنجره های ویندوز دگمۀ مینیمایز داره، گفتن پس ما مینیمایز نمیذاریم!
مینمایز پنجرهها یک کار بی فایده است. به جای اینکه مجبور باشم برای دسترسی به پنجرهای که زیر سه پنجره دیگه است، سه بار روی مینیمایز کلیک کنم کافیه برم توی Activities، دید کلی از پنجرههای باز بگیرم و برنامه مورد نظرم رو انتخاب کنم.
مینیمایز البته تنها دیدگاه UX طراحی نشده بلکه دلایل دیگهای داشته مثلا با مینیمایز یه برنامه میشه اولویت پردازشش توسط CPU رو پایین آورد تا منابع بین بقیه برنامهها پخش بشه و چون در حالت مینیماز برنامه سطح expose شدهای نداره میشه بلکل UIش رو پردازش نکرد. این موارد دیگه در دوران پردازندههای چند هستهای، رمها چند گیگابایتی و مدیرپنجرههای Composite استفادهای ندارند.
اینترفیسی که از بـِ بسم الله با این طرز فکرهای بچگانه طراحی شده باشه بهتر از این نمیشه.
طرز فکرها بچگانه؟ اوکی بار بعدی که Allan Day و Jakub Stainer رو دیدم بشون میگم بیان از شما طراحی UI رو یاد بگیرن. ببخشید که اینقدر آماتورن.
منم نگفتم قابل استفاده نیست، میشه استفاده کرد ولی با دردسر و زجر.
من از زمان انتشار گنوم شل (بیش از دو سال پیش) کاربرش هستم و حتی برای یه لحظه حس نکردم دارم زجر میکشم.
مثلأ توی محیط تاچ، کاربر برای اسکرول کردن آیتمها یا صفحه، واسش راحتتره که با یه انگشت اونا رو هول بده و اسکرول بشن، ولی طراحی گنوم شل طوری هستش که حتی تو محیط تاچ مجبور میشی از اسکرول بار استفاده کنی.
پشتیبانی میزکار از تاچ و پشتیبانی یه برنامه از تاچ دو موضوع کاملا متفاوت هستند.شاید شما از برنامهای استفاده کردی که از تاچ پشتیبانی نمی کنه (مثلا فایرفاکس) گنوم شل و تمام برنامههای گنوم از Swipe پشتیبانی میکنن
+موس و کیبردم که دیگه جای خود داره، بعد از تغییراتی که نسبت به گنوم 2 درش ایجاد شد، از موس و کیبرد فاصله گرفت، یعنی گنوم 2 برای موس و کیبرد خیلی مناسبتره.
با موس و کیبورد کاملا قابل استفاده است.
در حال حاظر توی گنو/لینوکس بهترین رابط کاربری برای تاچ، همون رابط اوبونتوئه.
اگر رابط کاربری اوبونتو با تاچ ساگار بود که اوبونتو تاچ رو توسعه نمیدادند. در ضمن یادت نره که اوبونتو فعلی بدون گنوم هیچی نیست. دقیقا هیچی.