بهتره اینجوری بگیم:
چرا اوبونتو کار نکنیم؟ (یا به عبارت کلی گنو/لینوکس)1) گنو/لینوکس آزاده: تا وقتی کسی وارد دنیای گنو/لینوکس نشه، آزادی نرم افزار رو درک نمی کنه. نمونش خودم که اوایل ویندوزی سرسخت بودم. لینوکس رو هم به خاطر برتری های فنیش نسبت به ویندوز انتخاب کردم، ولی موقع تحقیق کردن، به چیزی رسیدم به اسم آزادی نرم افزار که خیلی خیلی بیشتر از اون برتری های فنی واسم ارزش داشت
2) گنو/لینوکس رایگانه: خداییش چه سیستم عاملی دیدین که در عین رایگان بودن اینقدر پشتیبانی داشته باشه؟؟ سیستم عاملی که کاربر واسش مهم باشه، نه پولش. خداوکیلی کدوم سیستم عامل هست؟؟
3) پایداره: میگن وقتی پادشاه با رعیت، خوش و بش کرد تازه میفهمه درد مردم رو. منم یه سیستم ذغالی دارم که 8 ساله دارم باهاش کار می کنم. 7 سال ویندوز. یک سال هم اوبونتو.
ویندوز که همیشه ی خدا هنگ بود. چه XP چه 7 و 8 و 8.1 و ... CPU من همیشه صدا میداد. با اینکه هیچ پردازشی انجام نمیدادم. ولی توی اوبونتو نه هنگی هست نه بلواسکرینی هست (حتی 10 هم بلواسکرین میده نامرد!!) CPU هم خیلی ریلکس داره کار می کنه. با اینکه پردازش های لینوکسم بیشتر از ویندوزه. پروسه های خیلی بیشتری دارم. همین کانکی و XDM و پلاسما و KWin و ... کلی از CPU استفاده می کنن.
4) بهینه با سخت افزار: درسته که لینوکس هنوز خیلی از سخت افزار ها رو نمیشناسه. ولی نسبت به ویندوز خداییش سخت افزارای بیشتری میشناسه. یعنی من تو عمرم ندیدم یه جا ویندوز نصب کنم اون سیستمه سخت افزارش رو بشناسه. همش نصب درایور. همش ریست کردن واسه آپدیت. اونقدر اعصاب خوردی داره ویندوز که آدم اصلا حالش بد میشه. ولی ندیدم سیستمی سخت افزارش توسط اوبونتو شناسایی نشه.
5) دریچه ای برای یادگیری: واقعا ترمینال لینوکس لذت بخش ترین قسمتی از سیستم بوده که من توی این 8 سال باهاش کار کردم. حیف که بیشتر دستوراتش رو بلد نیستم. وگرنه حاضر بودم نصف عمرم رو توی tty1 و نصف بعدیش هم توی tty2 بگذرونم. اگه هم خدا عمری میداد باقیش توی tty3-6 خخخخ
ولی خب هنوز اول راهم و تقریبا میشه گفت هیچی هنوز نمی دونم از لینوکس (با اینکه یک سال شبانه روزی پاشم.خخخ) هر وخ توی ترمینال به مشکلی بر میخورم یا سوالی واسم پیش میاد، کلی چیز یاد میگیرم. قبلا توی ویندوز از cmd استفاده می کردم. ولی خیلی کم در حد یه دستور واسه نشون دادن فایل های مخفی به خاطر ویروس های پدرسوخته. خخخ
6) ایده آل از نظر تعامل با GUI. هیچ GUI تو دنیا ندیدم که به ایده آلی میزکار های لینوکسی باشه. حتی مک که خیلی هم از نظر گرافیکی بهتر از ویندوزه، با یه تم خیلی ساده میاد توی لینوکس. حالا قدرت لینوکس رو داشته باشین فقط
در کل سیستم عاملی دارم که:خراب نمیشه. (اگه بشه، خب درستش می کنیم. کاری نداره. خخ)
باهوشه. همه چیز رو میشناسه.
ویروس نمیگیره (خودمم حواسم جمعه که ناشی گری نکنم)
آزاده (هرکاری عشقم کشید باهاش می کنم. به کسی هم ربطی نداره. خخخ)
مفته (البته پول دستم برسه و برام مقدور باشه دونیت هم می کنم با کمال میل
)
خوشگله (البته نه به اندازه ی نونام
ولی خب با اجازه ی بزرگترا بله!
)
کلاس درسه (تنها کلاسیه که دوست دارم بشینم و چیز میز یاد بگیرم. واستاده نمیشه
)
در کل یکی بگه چرا اوبونتو استفاده نکنیم؟؟؟
یا مثلا یکی بگه چرا ویندوز استفاده کنیم؟؟ (میدونم این الان فحش بود. خخخ ولی خب سواله دیگه)