اولیش وی پی ان بود که از کار افتاد.منظورتون چیه که «وی پی ان» از کار افتاد؟ از چه برنامه ای استفاده میکنید؟
بعدش فایرفاکس حذف شد.این (از نگاه من متاسفانه) یکی از تصمیمات توسعهدهندگان اوبونتو است که فایرفاکس رو از مخازن خارج کردن و درحال حاضر تنها راه رسمی برای استفاده از فایرفاکس در اوبونتو، نصب فایرفاکس از اسنپه!
یه سری از extension ها که واسه سیستم گذاشته بودم از کار افتادن.بیشتر توضیح بدید، منظورتون برخی افزونه های گنومه؟
یه سری از برنامه ها مثل atom که پلاگین python روش نصب کرده بودم الان کار نمیکنه.خب مشخص شد که کجای کارو اشتباه رفتید! اینقدر دوستان توصیه میکنن که برنامه خارج از مخازن رسمی نصب نکنید برای همینه.
خواستم بدونم آیا من واقعا کار اشتباهی انجام دادم که سیستم رو آپگرید کردم؟ اصلا الان من به stability این سیستم عامل شک پیدا کردم.درباره موضوعات مربوط به atom بله! شما خودتون پایداری سامانه رو کاهش دادید، درباره برخی مسائل دیگه عوامل دیگه ای دخیل هستند.
من هم حدود هشت بار ویندوز ده نصب کردم. هی آپدیتاش باعث صفحه آبی میشد و کند تر از قبلاگه نمیخواید که هربار که نسخه جدید منتشر میشه، بروزرسانی کنید توصیه میشه از نسخه های LTS استفاده کنید که پشتیبانی بلند مدت دارن اما توصیه میشه یک کاربر عادی روی نسخه های عادی باشه و هرنسخه بروزرسانی کنه، نسخه های جدید شامل بسته های جدیدتر میشن که ویژگی های جدید و وصله های امنیتی رو با خودشون به همراه دارن.
متاسفانه فقط و فقط وقت و منابع خودتان را هدر دادید.
ارتقاع تنها زمانی خوب است که انسان به آن نیاز داشته باشد.َ برای اوبونتو ۲۰.۴ تا ۲۰۲۵ آپدیت بسته ها میاد ، هم آپدیت امنیتی و هم غیر امنیتی. شما اگر نمیتونستید برنامه ای که به آن نیاز مبرم داشتید را نصب کنید باید ارتقاع میدادید یا اگه بروزرسانی امنیتی زراتون نمیآمد. ولی نسخه ۲۰.۴ هنوز آپدیت براش میاد.
من هم وقتی ویندوز ده آمده بود سریع رفتم نصب کردم در صورتی که تمام نیاز هام رو ویندوز هشت جواب میداد و خودم را بدبخت کردم ولی الان نه بعضی از برنامه ها فقط برای ده هست و میشه توجیهش کرد. بعدش هم که سیستم دیگه جواب ده رو نمیداد و آمدم به لینوکس و برای اولین بار موقع استفاده از سیستم (لوبونتو) دیدم که فن داره هوای سرد را خاج میکنه. ;D
یا کلا از توزیعی استفاده کنید که atom رو در مخازن خودش داره. (چنین توزیعی نمیشناسم)فکر کنم توی مخزن blackarch باشه. مطمئن نیستم. البته blacarch یه چیزی شبیه همون kali linux هست و زیاد بدرد استفاده روزانه نمیخوره.
من چهار پنج ماه ۲۲٫۰۴ داشتم. چه باگی داشت؟از همون اول که ریختم کندی سرعت داشت و بیشتر برنامه ها باز نمیشدن
غیر از مورد فایرفاکس، مشکل از شما بوده که نرمافزاری رو خارج از مخازن رسمی نصب کردید.
برای داشتن کمترین مشکل، دبیان پایدار رو پیشنهاد میکنم.
چه خطایی میده؟پاکش کردم
یعنی برنامه های Atom, VSCode, Google Chrome و یه سری دیگه از برنامه ها که همگی تیم توسعه دهنده ی بزرگی پشتشون دارن مشکل دارن و نمیتونن با این سیستم عامل هماهنگ بشن یا سیستم رو ناپایدار میکنن؟بله. دقیقاً همینطوره. دبیان هربار که منتشر میشه، پنج تا دیویدی منتشر میکنه که بهش میگن دبیان. هرچیزی خارج از دبیان اگه بخواد نصب شه، اون مجموعه که دو سال در حال آزمون بوده رو ناپایدار میکنه. چرا که برنامههای خارجی با نگارشهای کتابخونههای موجود در ارائههای دبیان و حتا با دیگر نرمافزارهای اون ارائه دبیان سازگاری ندارن.
خوب اگه اینطوریه چرا مستقیما نصب نرم افزارها رو به برنامه های موجود در مخازن خودشون محدود نمیکنن؟اتفاقاً اگه دیده باشید، برنامهها در دبیان محدود به دیویدیهاش و دراوبونتو هم محدود به مخازن خودش هستن. ولی خب روح آزادی صفرم نرمافزار آزاد یعنی آزادی استفاده به هرمنظوری از یک طرف و مفاهیم فنی یونیکس که همه چیز در اون پرونده است از طرف دیگه، به همراه مرام حاکم بر این نرمافزارها که در کار کاربر جاسوسی نمیکنن، این اجازه رو نمیده که به زور جلوی کاربر رو برای انجام کاری بگیرن. با این جال هم اوبونتو و هم دبیان (و هم اکثر توزیعهای دیگه) به شدّت تأکید دارن که فقط نرمافزارهای خودشون نصب شه.
ببخشید که سوالات و مشکلاتم یه خورده ابتدایی هستن. من هر جا با برنامه ای به مشکل برمیخورم میگن مشکل از برنامه است. یعنی برنامه های Atom, VSCode, Google Chrome و ...اگه واقعا میخواهید از برنامههای خارج از مخازن استفاده کنید، بتره برید سراغ نسخه appimage اونها. با اینکار شما فقط یه فایل دانلود میکنید، بهش دسترسی اجرایی میدید و در نهایت اجراش میکنید.
اگه واقعا میخواهید از برنامههای خارج از مخازن استفاده کنید، بتره برید سراغ نسخه appimage اونها. با اینکار شما فقط یه فایل دانلود میکنید، بهش دسترسی اجرایی میدید و در نهایت اجراش میکنید.
اینجوری با APT و مخازن هم تداخلی پیدا نمیشه. برنامه هم به طور پیشفرص فقط برای کاربر شما دردسترس هست و کل سیستم رو تحت تاثیر قرار نمیده.
البته در مورد atom، گیتهاب قراره دیگه توسعه اون رو کنار بذاره. خبرش یه مدت پیش منتشر شد. ۱۵ دسامبر ۲۰۲۲ معادل ۲۴ آذر ۱۴۰۱، مخزن atom روی گیتهاب بایگانی میشه.
بله. دقیقاً همینطوره. دبیان هربار که منتشر میشه، پنج تا دیویدی منتشر میکنه که بهش میگن دبیان. هرچیزی خارج از دبیان اگه بخواد نصب شه، اون مجموعه که دو سال در حال آزمون بوده رو ناپایدار میکنه. چرا که برنامههای خارجی با نگارشهای کتابخونههای موجود در ارائههای دبیان و حتا با دیگر نرمافزارهای اون ارائه دبیان سازگاری ندارن.با این توصیف نمیشه از این سیستم عامل برای هر کاری استفاده کرد. فرضا میشه روی این سیستم عامل android studio نصب کرد؟ یا میشه با flutter بر روی این سیستم کار کرد؟
اتفاقاً اگه دیده باشید، برنامهها در دبیان محدود به دیویدیهاش و دراوبونتو هم محدود به مخازن خودش هستن. ولی خب روح آزادی صفرم نرمافزار آزاد یعنی آزادی استفاده به هرمنظوری از یک طرف و مفاهیم فنی یونیکس که همه چیز در اون پرونده است از طرف دیگه، به همراه مرام حاکم بر این نرمافزارها که در کار کاربر جاسوسی نمیکنن، این اجازه رو نمیده که به زور جلوی کاربر رو برای انجام کاری بگیرن. با این جال هم اوبونتو و هم دبیان (و هم اکثر توزیعهای دیگه) به شدّت تأکید دارن که فقط نرمافزارهای خودشون نصب شه.
آیا منظورتون از appimage همون فایل اجرایی برنامه هاست که با پسوند .deb دانلود میشه و اون رو اجرا میکنیم؟نه. منظورم من رو اشتباه فهمیدید.
فقط این برنامه ها نیستن. مثلا من میخوام android studio رو نصب کنم. کلی sdk و emulator و خیلی چیزهای دیگه رو باید نصب کنم. یا docker و docker-compose و node و .... . یا خیلی چیزهای دیگه. این برنامه ها در مخازن رسمی موجود نیست. با این حساب تکلیف چیه؟ من شاید بتونم ویرایشگر متناسب پیدا کنم و بیخیال google chrome بشم اما آیا میشه android studio رو مختص این سیستم عامل پیدا کرد؟docker و nodejs داخل خود مخازن هستند، لازم نیست مخازن جدا برای اونها اضافه کنید.
با این توصیف نمیشه از این سیستم عامل برای هر کاری استفاده کرد. فرضا میشه روی این سیستم عامل android studio نصب کرد؟ یا میشه با flutter بر روی این سیستم کار کرد؟نصب اندروید استودیو یک کار نیست؛ یک راهحل برای کار «توسعهٔ نرمافزار اندرویدی»ه. اتفاقاً هم SDK اندروید و هم gradle جزو دبیان هستن و من خودم سه چهار سال بدون این که چیزی خارج از دبیان استفاده کنم، نرمافزارهای اندرویدی توسعه میدادم.
قبول دارم ولی خوب نمیشه تو همه ی زمینه ها نر افزارهای اختصاصی پیدا کرد. میشه؟دیگه اوبونتو و دبیان توان محدودی دارن. اگه داشتن نرمافزارهای اختصاصی برای کسی اولویته، باید بره سراغ توزیعهایی که اون نرمافزارها رو تو خودشون دارن.
۱ بله خیلی از کاربرای انجمن کلا دبیان پایدار دارند
من هم تا هفته پیش داشتم الان نا پایدارم
۲ بله چرا نشه
مشکلتون رو بگید
نصب اندروید استودیو یک کار نیست؛ یک راهحل برای کار «توسعهٔ نرمافزار اندرویدی»ه. اتفاقاً هم SDK اندروید و هم gradle جزو دبیان هستن و من خودم سه چهار سال بدون این که چیزی خارج از دبیان استفاده کنم، نرمافزارهای اندرویدی توسعه میدادم.
در مورد flutter هم اوبونتو این مورد رو به شکل بستهٔ اسنپ داره.
دیگه اوبونتو و دبیان توان محدودی دارن. اگه داشتن نرمافزارهای اختصاصی برای کسی اولویته، باید بره سراغ توزیعهایی که اون نرمافزارها رو تو خودشون دارن.
همه هست داکر رو نمیدونم۱ بله خیلی از کاربرای انجمن کلا دبیان پایدار دارند
من هم تا هفته پیش داشتم الان نا پایدارم
۲ بله چرا نشه
مشکلتون رو بگید
من هم Debian رو به عنوان سیستم دوم فعلا روی کامپیوتر منزل نصب کردم. تا یه خورده بیشتر باهاش أشنا بشم. من مشکلی فعلا ندارم. اما برنامه هایی که میخوام نصب کنم مثل این که مشکل دارن. خیلیم نیستن چیزهایی که لازم دارم. من یه ادیتور میخوام با یه سری برنامه های مرتبط با برنامه نویسی که مطمئنا همشون پیدا میشه.
php , apache, mysql , phpmyadmin, python, docker , همه ی اینها خودشون open source هستن ولی نمیدونم آیا در مخازن رسمی موجون یا خیر.
دی وی دی برا چی ؟نصب اندروید استودیو یک کار نیست؛ یک راهحل برای کار «توسعهٔ نرمافزار اندرویدی»ه. اتفاقاً هم SDK اندروید و هم gradle جزو دبیان هستن و من خودم سه چهار سال بدون این که چیزی خارج از دبیان استفاده کنم، نرمافزارهای اندرویدی توسعه میدادم.
در مورد flutter هم اوبونتو این مورد رو به شکل بستهٔ اسنپ داره.
دیگه اوبونتو و دبیان توان محدودی دارن. اگه داشتن نرمافزارهای اختصاصی برای کسی اولویته، باید بره سراغ توزیعهایی که اون نرمافزارها رو تو خودشون دارن.
من وقتی debian رو نصب کردم اولین دستوری که اجرا کردم رو به مشکل خوردم و نمیتونستم سیستم رو آپدیت کنم. تو اینترنت گشتم و فهمیدم باید مسیرهای آپدیت سیستم رو به debian.asia.ai تغییر بدم. شما از کجا این ۵ دی وی دی رو دانلود کردید؟
/etc/apt/
توی اون فایل متنیه php , apache, mysql , phpmyadmin, python, docker , همه ی اینها خودشون open source هستن ولی نمیدونم آیا در مخازن رسمی موجون یا خیر.php python docker apache توی مخازن دبیان هستند. به جای mysql، از mariadb توی دبیان استفاده میشه. هر دو عملا یکی هستند، حتی سازنده اصلی هر دو یکی هست. به این دلیل که مجوز mysql به طور دقیق توسط oracle مشخص نشده، mariadb بوجود اومده.
من وقتی debian رو نصب کردم اولین دستوری که اجرا کردم رو به مشکل خوردم و نمیتونستم سیستم رو آپدیت کنم. تو اینترنت گشتم و فهمیدم باید مسیرهای آپدیت سیستم رو به debian.asia.ai تغییر بدم.در واقعیت شما از یه آینه دیگه استفاده کردید که به شما نزدیکتر از آینه اصلی هست و عملکرد بهتری برای شما داشته.
شما از کجا این ۵ دی وی دی رو دانلود کردید؟مگه میخواهید از دبیان بدون اینترنت استفاده کنید؟ اون dvd ها برای این هستند تا بتونید بستههای مخازن رو از اون dvd ها نصب کنید و به اینترنت نیاز پیدا نکنید.
نصب اندروید استودیو یک کار نیست؛ یک راهحل برای کار «توسعهٔ نرمافزار اندرویدی»ه. اتفاقاً هم SDK اندروید و هم gradle جزو دبیان هستن و من خودم سه چهار سال بدون این که چیزی خارج از دبیان استفاده کنم، نرمافزارهای اندرویدی توسعه میدادم.
در مورد flutter هم اوبونتو این مورد رو به شکل بستهٔ اسنپ داره.
دیگه اوبونتو و دبیان توان محدودی دارن. اگه داشتن نرمافزارهای اختصاصی برای کسی اولویته، باید بره سراغ توزیعهایی که اون نرمافزارها رو تو خودشون دارن.
من وقتی debian رو نصب کردم اولین دستوری که اجرا کردم رو به مشکل خوردم و نمیتونستم سیستم رو آپدیت کنم. تو اینترنت گشتم و فهمیدم باید مسیرهای آپدیت سیستم رو به debian.asia.ai تغییر بدم. شما از کجا این ۵ دی وی دی رو دانلود کردید؟
آیا نصب برنامه بوسیله GPG Key هم خارج از مخازن محسوب میشه؟ الان مثلا Sublime Text برای نصبش میگه GPG باید اضافه بشه. این هم ممکنه به سیستم آسیب بزنه؟
echo “deb https://download.sublimetext.com/ apt/dev/” |
sudo tee /etc/apt/sources.list.d/sublime-text.list
آیا نصب برنامه بوسیله GPG Key هم خارج از مخازن محسوب میشه؟ الان مثلا Sublime Text برای نصبش میگه GPG باید اضافه بشه. این هم ممکنه به سیستم آسیب بزنه؟تا جایی که میدونم، با gpg نمیشه برنامه نصب کرد.
sudo snap install sublime-text --classic
بله. اگر دقت کنید شما به این روش دارید امضای دیجیتال مخزن دارای sublime به شکل فایل gpg را به صورت دستی با دستور apt-key اضافه میکنید و خودتون اعلام میکنید که هویت این آدرس را تایید میکند.
تا apt اون نشانی را به عنوان مجاز تشخیص دهد و از آنجا نرمافزار نصب کند.
در ادامه به لیست مخازن یک خظ جدید اضافه میکنید.
برای ویرایشگر متن گرافیکی من Geany را پیشنهاد میکنم.
sudo mkdir -p /etc/apt/keyrings
curl -fsSL https://download.docker.com/linux/ubuntu/gpg | sudo gpg --dearmor -o /etc/apt/keyrings/docker.gpg
تا جایی که میدونم، با gpg نمیشه برنامه نصب کرد.
شما اون کلید gpg به همراه یه مخزن رو به APT اضافه میکنید تا بتونید sublime رو از طریق APT نصب کنید.
اضافه کردن اون کلید gpg برای این که APT فایلهای اون مخزن رو قبول کنه.
APT به طور پیشفرض امضای فایلهایی که دریافت میشن رو بررسی میکنه. در صورتی که اون امضاها معتبر باشند، از فایلها استفاده میکنه.
برای sublime هم بسته snap وجود داره، هم flatpack و هم یه نسخه غیر رسمی appimage. بهتره از اونها استفاده کنید.
نسخه appimage رو میتونید از اینجا (https://apprepo.de/appimage/sublime-text) دریافت کنید.
نسخه snap رو میتونید از طریق دستور snap نصب کنید. snap به طور پیشفرض روی اوبونتو نصب هست.کد: [انتخاب]sudo snap install sublime-text --classic
آقا docker هم احتیاج به همین داره :داکر که توی مخازن رسمی هست. چرا میخواهید مخزن جدا اضافه کنید؟کد: [انتخاب]sudo mkdir -p /etc/apt/keyrings
curl -fsSL https://download.docker.com/linux/ubuntu/gpg | sudo gpg --dearmor -o /etc/apt/keyrings/docker.gpg
خوب من از قبل کلیه بسته های اسنپ رو طبق توصیه دوستان حذف کردم. پس میشه gpg key ها رو معتبر دونست و اگر برنامه ای از طریق gpg key نصب بشه میشه گفت که قابل اطمینانه؟بالاتر گفتم، با کلید gpg برنامه نصب نمیکنند. کلید gpg برای این هست که بررسی کنید یه سری اطلاعات با کلید متناظر با اون کلید gpg امضا شدند یا نه. همین.
داکر که توی مخازن رسمی هست. چرا میخواهید مخزن جدا اضافه کنید؟نیست دیگه. تو سایت رسمی داکر الان روش نصبش اینه.
https://docs.docker.com/engine/install/ubuntu/#installation-methods
اون راهنما شامل راهنماییهایی هست که میتونه برای سیستم مشکل پیش بیاره. ممکنه یه کاری که انجام میدید، همون موقع مشکلی پیش نیاره ولی موقع بروزرسانیهای آینده متوجه بشید که یه چیزی درست نیست.
داکر هم توی مخازن وجود داره. توی دبیان و اوبونتو، بسته docker.io رو نصب کنید تا سرویس اون به همراه ابزارهاش نصب بشن.
اگه توزیع شمتا غلتان یست، ممکنه نسخهای که توی مخازن رسمی پیدا میکنید، از آخرین نسخه منتشر شده داکر قدیمیتر باشه.
آقا docker هم احتیاج به همین داره :داکر در مخازن اوبونتو و دبیان موجوده. زدن اون خط کد باعث میشه توزیعتون از هم بپاشه.
$ sudo apt install docker.io
اگه داکر کامپوز رو هم نیاز دارید، بهتره مستقیم اون رو نصب کنید:$ sudo apt install docker-compose