مردم چرا از کامپیوتر، موبایل و یا همون ابزار استفاده میکنن؟
.
.
حالا شما حساب کن، طرف با یه ابزار توی یک سیستم عامل راحت بتونه کار کنه، عمرا نمیره سراغ ابزار قبلی که سخت بوده! حالا میخواد ویندوز باشه یا لینوکس.
منطقی نبود. یه چیز مهمی رو فراموش کردی.
آدمی که تا حالا با هیچ برنامه ی ادیت عکسی کار نکرده، براش فرق میکنه فتوشاپ باشه یا گیمپ؟
مگه فتوشاپ رو همه مادرزادی بلدن؟ ماه ها وقت گذاشتن یاد گرفتن. چجوریه که واسه فتوشاپ باید وقت گذاشت ولی واسه گیمپ وقت نذاشت؟
به کسی که تو عمرش PC نداشته. بهش لینوکس بدی باهاش کار میکنه. ویندوز هم بدی باهاش کار میکنه.
اینکه میگین یکیشون راحته یکیشون نیست کاملا غلطه و من قبول نمی کنم.
بگین ترک عادت موجب مرض است. نه اینکه لینوکس سخته
درمورد بازی هم بیایین کلا صحبت نکنیم.
.
.
منم که گفتم. اصلا نیاز نیست این قشر رو بیارین این سمت. برین سراغ اونایی که با کامپیوتر کار میکنن. نه بازی
درضمن، هدف اون شخص نمیشه فتوشاپ یا مایکروسافت آفیس یا... هدفش راحتی میشه! اگه فتوشاپ راحت تر از GIMP باشه میره سراغ اون.
نکته: فلسفه گنو واسه من و شما مهمه، ولی واسه خیلیا ممکنه مهم نباشه، هرچند که ازش خوششونم بیاد.
خوبه خودت داری میگی. هدفشون میشه راحتی؟؟ واسه همینه که میگم هنوز فرق بین ابزار و هدف رو نمی دونن. اگه هدفشون راحتیه پس اون کاری که انجام میدن جزو کدوم اهداف حساب میشه؟
نمیدونم شما چندتا بازی ویندوزی کردی، ولی چون مثال زدی میگم، من GTA یکی از مسائلی بود که روش کار میکردم، گرافیک بالایی داره، یک دنیای باز و پر از امکانات (شما اگه خواستی یا GTA IV رو بازی کن یا فیلمهاشو ببین. تا متوجه بشی چی میگم. اگرم خواستی بگو تا توی پ.خ توضیح بدم) خب اینجا (فقط یه مثال سادس) طرف ممکنه بازی GTA IV واسش مهم نباشه، اما اون امکانات و بازی جذاب رو دوست داشته، حالا شما حساب کن توی لینوکس همچین چیزی نیست، کلا دنیاش خراب میشه! واسه همینه که میگم لینوکس واسه گیمرها نیست. یا حداقل الان نه
من یه عمر گیم بازی می کردم توی ویندوز. همین GTA ها رو هم بازی کردم. ولی بعد توی لینوکس همون لذتی رو که با GTA می بردم، با بازی 0ad هم می بردم. حتی با بازی های نینتندو که توی لینوکس بازی می کنم.
اون امکانات و گرافیک و ... اصلا و ابدا هدف حساب نمیشن. اونا حاشیه هستن.
واسه همینه میگم هدف مهم تر از ایناس.
من با GTA سرگرم بودم. با 0ad هم سرگرم بودم و الان هم که یه موقعی بازیای نینتندو رو انجام میدم، سرگرم میشم. هدف بازی کردن هم همینه. غیر از اینه؟ غیر از اینارو بهش دیگه هدف نمی گن.
همون طور که گفتم، این قشر که حاشیه رو به هدف ترجیح میدن رو نیاز نیست بیارین توی لینوکس. کامیونیتی گنولینوکس هم هیچ نیازی نمی بینه بخواد به حاشیه ها توجه کنه. واسه همینه که اکثر ابزارهای لینوکسی بدون واسط گرافیکی عرضه میشن. چون ابزار خیلی ساده داره هدف کاربر رو تامین میکنه به دور از حاشیه سازی که یه عده ی کم بهش توجه میکنن.
شما هرچقدر دوست داری حاشیه رو دنبال کن. گنولینوکس با فلسفهش پیش میره. فلسفه ی یونیکس و گنولینوکس.
یا مثلا اگه طرف از IDM استفاده میکنه، توی لینوکس هیچ نرم افزار مدیریت دانلود بصورت گرافیکی نبود! و طرف باید با ترمینال کار میکرد البته الان یه تغییرایی فکنم توی دانلود منیجر لینوکسی شده (من از دانلود منیجر استفاده نمیکنم)
اینم منطقی نیست. شما میخوای دانلود کنی. نه اینکه پروگرس بار سبز و دکمه ی خوشگل ببینی.
دانلود منیجر های لینوکسی دقیقا کار یه دانلود منیجر رو انجام میدن. هدف هم همینه. دانلود!
IDM باشه یا آریا یا XDM چه فرقی میکنه؟ یعنی مثلا آریا نمیتونه دانلود کنه؟ چون محیط گرافیکی نداره یعنی مسخرهس و کاربر به هدفش نمیرسه؟ تقصیر آریا نیست که ویندوزیا فرق بین هدف (دانلود) و ابزار (واسط گرافیکی با دکمه!) رو نمیدونه.
من از دی ۹۳ تا الان نزدیک ۳۰۰ گیگ دانلود داشتم فقط و فقط با آریا.
دانلود منیجری که اصلا روزا نمی بینمش ولی داره برام دانلود میکنه.
اینه که میگم باید مردم رو با طرز فکر لینوکسی آورد این سمت. نه اینکه بگیم به خاطر اون تعداد آدم، باید بریم یه مشت دکمه بچسبونیم به نرم افزارمون
یا مثلا اگر طرف یا لیبره آفیس کار کنه عمرا نمیره طرف MS Office چون لیبره آفیس خیلی باحالتر و راحت تره.
دلیلش می دونی چیه؟ اینه که اون شخص وابسته به ابزار خاصی نشده. داره توی لیبرآفیس متن تایپ میکنه و اسلاید درست میکنه و کارای محاسباتی انجام میده. و نیازی هم به دادن یه مشت پول نبوده و همین طور میتونسته در توسعه ی برنامه ای که ازش استفاده می کنه، شریک باشه. دقیقا ایناس که به آدم حال میده.
پس نتیجه ای که تا الان گرفتیم اینه که کسایی میتونن بیان لینوکس، که فلسفه گنو/لینوکس رو بفهمن و قبول کنن و همچنین گیمر نباشن.
دقیقا.
درک این فلسفه اصلا چیز سختی نیست. کافیه با همین کرک کردن برنامه ها شروع کنین و براشون توضیح بدین که کارشون هم از نظر اخلاقی هم شرعی و هم قانون بین الملل خلاف و گناه محسوب میشه.
مردم ناآگاهن. اول آگاهشون کنین. بعد خودشون تصمیم میگیرن که بیان یا نیان.
آیه نیومده مردم رو لینوکسی کنین. من یه مدت توی زومیت که تبلیغ لینوکس رو میکردم، فکر میکردم کاربراش سواد دارن. ولی اشتباه می کردم.
پس نیازی به اینکه هی بگیم بیاین لینوکس و ... نیست. فقط مردم رو آگاه کنین از چیزایی که استفاده میکن و چیزای دیگه ای که توی دنیا هست. بعد تصمیم گیری رو بذارین به عهده ی خودشون.
البته بازم میگم. ما بازی های خیلی قوی توی لینوکس داریم. بازیایی که مثل GTA و COD به منابع سیستمی نیازمندن. و صد البته با سیاست توسعه ای که دارن (آزاد و رایگان) از صدتا بازی ویندوزی سر تر هستن.
ببینین، واسه خیلیا راحتی خیلی مهمتر از فلسفه و این چیزاس
دو حالت داره:
− یا سعی می کنین بهشون بفهمونین که اینجا راحتی بیشتر هست (در کنار فلسفه) و سواد و دانش کاری رو نداشتن دلیل بر سخت بودن و یا راحت نبودنش نیست
− یا سعی می کنین بدون هیچ گونه رفتار محسوسی، از کنارشون رد بشین و بذارین تو حال خودشون باشن.