سرمایه گذاری می کنید و یک محصول تولید می کنید
یعنی این کار اینقدر راحته؟!!!!
حالا یه سوال بی ربط: به نظر شما پیکان ایران خودرو میتونه اوپن سورس محسوب بشه؟ (هدفم از این سوال فهمیدن شیوه کسب در آمد برنامه های اوپن سورس هست)
بله راحت هست
اگر شما نیاز به محصولی دارید که هنوز کسی ننوشته و اون محصول باعث میشه کار شما راحت تر بشه ( در کل یعنی درآمد شما رو بالا ببره حالا یا با بالابردن بازدهی یا آزاد کردن بیشتر زمان شما ) چه اشکالی داره سرمایه گذاری کنید و تولیدش کنید
همونطور که هزاران شرکت این کار رو برای شما کردن و شما داری ازش استفاده می کنی
ما مفهومی برای سخت افزار آزاد هم داریم
به این شکل که اگر شما تکنولوژی ساخت پیکان رو در اختیار عموم بگذارید ( نقشه ها و اطلاعاتش رو )
اطلاعات نحوه ساختش رو هم در اختیار عموم بگذارید
و به عموم اجازه بدید که با استفاده از این اطلاعات اجازه تولید پیکان رو داشته باشن ( بدون وابستگی به شما ) ( البته با حفظ حقوق معنوی که مثلاً اسم و آرمشون نباید مثل شما باشه و باید حداقل یه فرقی داشته باشه
)
و همچنین بهشون اجازه بدید که اگر دوست داشتن هر تغییری هم توش اعمال کنند
در این شرایط بله محصول شما آزاد هست
این مشکلی نداره که شما یا کسی که تولیدی کرده هر چقدر می خواید پول بگیرید
مهم اون شرایط هست:)
در مورد پزشکی
یک مریض به شما مراجعه می کنه
بیماری داره که شما تشخیص دادید و نحوه ی درمانش رو هم به درستی می دونید
حال برخورد شما می تونه به این شکل باشه
جناب مریض من بیماری شما رو تشخیص دادم ولی به شما نمی گم چیه
دارو هاتون هم اینا هست که بهتون می دم و لی اسمشون رو روش ننوشتم
فقط کافیه روزی ۱ بار از این بخورید
شما حق ندارید به پسرتون که همین بیماری رو داره از این دارو بدید
بلکه باید از بنده این دارو رو دوباره بگیرید و داروهای مخصوص خودشون رو بدید
شما حق ندارید این قرص ها رو به دارو شناس بدید تا مورد آزمایش قرارش بده و در مورد نحوه ی درمان چیزی بدونید
شما حق ندارید روند درمان رو بدون نظر بنده عوض کنید
شما آمپول هاتون رو هم باید بیاید همینجا بزنید و من در اختیارتون قرار نمی دم
یا اینکه
جناب مریض شما بیماریتون این هست و به این دلیل دچارش شدید
این ۳ روش درمان هست که به نظر من این بهتر جواب می ده
دکتر فلانی و فلانی هم در این زمینه تخصص دارن و حتی متد های جدیدی هم برای درمان می دونن
شما می تونید از این قرص ها که ساخت کشورهای فلان و فلان هست استفاده کنید که به نظر من این بهتره
شما می تونید در زمینه درمان فکر هاتون رو بکنید و با فلان دکتر هم مشورت کنید که به بیماری دیگه ای که دارید اثر نذاره
کدوم حالت بهتر هست ؟:)
شما در هر دو حالت پول ویزیت و هزینه های مربوطه رو می گیرد ( حتی نمی گم در حالت دوم باید کمتر بگیرید و می تونید بیشتر بگیرید )
شما در حالت اول مریض رو وابسته به خودتون کردید و با اینکه در هر دو روش فرض می کنیم درمانتون به نتیجه می رسه در روش اول شما دانشتون رو در انحصار خودتون نگه داشتید و حتی اجازه ندادید مریض بدونه دارید چطور معالجش می کنید
در حالت دوم شما به مریض آزادی انتخاب دادید و اونو آگاه کردید و راه های متفاوتی جلوی پاش گذاشتید
حتی اگر هزینه و شرایط شما رو دوست نداشت می تونه بره پیش دکتری که شما بهش معرفی کردید با اینکه شما هزینه ویزیت و تشخیصتون رو هم ازش گرفتید و شما ضرری نکردید
مریض کدوم رو بیشتر دوست داره؟
خودتون کدوم آدم هستید و دوست دارید باشید ؟:)
البته می دونم پزشکی محدودیت های خودش رو داره و هرکسی نمی تونه سواد و تجربه ی پزشک رو داشته باشه و خودش سر خود اقدام به درمان کنه فقط به طور سطحی و برای مثال گفتم
گیر پزشکی ندی ها :دی
این دو مدل در دنیای نرم افزار هست انحصاری و آزاد