ضمن تشکر از همکاری کلیه دوستان و مشارکت آنان در بحث
رقابته تنگاتنگه گزینه اول و آخر رو که دیدم رو صندلیم میخکوب شدم، اما موتور قلمم این چند روزه وایساده
به همین دلیل فعلا چند خطی نوشتم تا بگم که اگر اینجا نمینویسم
به این معنی نیست که موافقم (حتی با تحلیل هایی که اخیرا در دفاع از گزینه اول نوشته میشوند!)
به این معنی نیست که این تاپیک را به تاریخ سپردهام
زندهام تاجایی که به باور هایم ایمان دارم و از آنها دفاع میکنم تاجایی که آنان را عوض کنم (اما باورهایم مرا عوض نمیکنند)
اما یک اصل را هرگز فراموش نکنیم آنهم اینکه "کم گوی و گزیده گوی"
حالا برگردیم سر اصل مطلب....
همهی ما بی شک بار ها لفظ "آزادی" را در عرصه نرم افزار شنیده ایم اما آیا این پدیده در ذهن ما چیزی فرا تر از یک لفظ است؟؟؟
من میگویم خیر حتی به آنانی که سعی در دفاع از آن دارند
حتی به خودم!
اشکال از نزدیک نبودن به چیزیست که آنرا به راحتی بیان میکنیم چون هر روز لفظ آزادی و نرم افزار های آزاد و گنو/لینوکس (یا حتی لینوکس) را بکار میبریم بی آنکه آنرا بفهمیم که مقصر اصلی آن تنها خودمانیم و نه هیچکس
امروز آتش خودپرستی عدهای که فریاد آزادی آنان گوش فلک را کر کرده دامن اقشار گوناگون کاربران را میگیرد و آنان از شدت عمق مفاهیم و ارزشها و عدم درک صحیح کاربران برای گرفتار کردن کاربران بیشتر در چنگال انحصار استفاده میکنند
امروز ظلم امثال تروالدز به ماهیت این مساله بسیار نابخشودنی تر از کسانیست که شیوهی انحصار را پیش گرفتهاند چرا که با طمع چشم به مفاهیم و ارزش هایی دوختهاند که دفاع نادرست از آنان شاید هزاران مرتبه بدتر از مخالفت علنی باشد!
مایکروسافت امروز چهره ننگین و بیآبروی خود را به طور کلی به تمام کاربران نرمافزار نشان داده است اما وای بر کسانیکه زیر پرچم نرمافزار های آزاد و آبروی گنو/لینوکس انحصار را با بهانه قرار دادن این چهره ننگین در اشکال گوناگون ترویج میدهند